Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ TOY 1955

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά χωρίς να κατονομάζεται τότε η οργάνωση Εργκενεκόν, ότι τα Σεπτεμβριανά του 1955 είχαν οργανωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το Βαθύ Κράτος. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης Αϊντινλίκ, ένας φοιτητής τότε στην Νομική Σχολή τη Άγκυρας, ο Οκτάϊ Ενγκίν από την Δυτική Θράκη, μέλος της Εργκενεκόν, είχε πάρει εντολή να εκτελέσει την προβοκάτσια και να ρίξει την βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες του στην επιχείρηση, ο τότε Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης, Μεχμέτ Αλί Μπαλίν και ο κλητήρας του προξενείου, Χασάν Ουτσάρ.

Ταξίδι στον κάτω κόσμο: Τα τρομακτικά ερείπια του Ραζαστάν (Εικόνες)

Τα υπόγεια κτίσματα της Ινδίας στην αρχαιότητα αποτελούσαν την κύρια μέθοδο αποθήκευσης νερού.

Τώρα τα ερείπια τους δεσπόζουν στο Ραζαστάν δημιουργώντας ένα επιβλητικό τοπίο.

Η δημοσιογράφος Βικτόρια Λούτμαν από το Σικάγο, πέρασε 4 χρόνια στην Ινδία φωτογραφίζοντας τις εντυπωσιακές και ποικίλες υπόγειες υποδομές προσπαθώντας να συλλάβει το μυστήριο, την ομορφιά και την ιστορία τους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας σε επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών

Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, 

συμμετέχοντας έτσι κι εκείνη στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, αναφέρει σήμερα, Σάββατο (05/09/2015) στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde επικαλούμενη ανώνυμη υψηλόβαθμη πηγή.

Πάφος: Ευρήματα από τη Χαλκολιθική Περίοδο έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα

Σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανάγονται στη Χαλκολιθική Περίοδο, έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην περιοχή Χλώρακας – Παλλούρες, στην Πάφο.
Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου το σημαντικότερο κινητό εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου είναι ένα ειδώλιο τετράποδου ζώου από πικρόλιθο, το οποίο φέρει δύο οπές. Επίσης, εντοπίστηκαν κατάλοιπα τεσσάρων κυκλικών κτισμάτων της Χαλκολιθικής Περιόδου, μνημειακά κτίσματα με διάμετρο μέχρι 20 μέτρα, αποθηκευτικά αγγεία, εγκαταστάσεις αλέσματος, εστίες, μια από τις οποίες ιδιαίτερα υπερυψωμένη.

Φτιάξτε τη δική σας Βουλή - Υπολογίστε τις έδρες ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων

Οι εκλογές πλησιάζουν και τα κομπιουτεράκια αρχίζουν να παίρνουν φωτιά. Τι ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία;

Ποιοι συνδυασμοί μπορούν να συνεργαστούν για να συμπληρώσουν 151 έδρες που απαιτούνται για την αυτοδυναμία;

Η παρακάτω εφαρμογή μάς επιτρέπει να "παίξουμε" με τα ποσοστά που προβλέπουμε για κάθε κόμμα και να υπολογίσουμε τις έδρες που αντιστοιχούν.

Η Γη χτυπήθηκε από κύμα μικροκυμάτων: Δείτε τις περιοχές που χτύπησε – Ήταν τεχνητό το κύμα; (Βίντεο)

Ένα πολύ μεγάλο κύμα μικροκυμάτων που προέρχεται από το διάστημα χτύπησε χθες τον πλανήτη Γη.

Ο παλμός των μικροκυμάτων -που αυτή τη φορά έχει και σχήμα ανάλογο με αυτό που βλέπουμε σε έναν παλμογράφο – φαίνεται να σαν ένα σήμα ραδιοσυχνότητας, που χτύπησε αρχικά την περιοχή του Ειρηνικού, επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ασία (Βόρειο Ινδικό Ωκεανό κατά μήκος του ισημερινού) και ακολούθως προς την Κεντρικό Αμερική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τρεις επιτάφιους πύργους στην Παλμύρα

Πρόκειται για τους περίφημους τάφους Ελάχμπελ, Τζάμπλικ και Χίτοτ που χρονολογούνται μεταξύ του 44 και του 103 μ.Χ. και "κατασκευάστηκαν από εύπορες οικογένειες της αρχαίας Παλμύρας  Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τρεις από τους περίφημους επιτάφιους πύργους που κοσμούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας στη συριακή έρημο, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής Αρχαιοτήτων της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ.