Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Η παλιά ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγία Τριάδας που δεσπόζει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αποτελούσε πάντα μια μεγάλη πρόκληση για τον ισλαμιστές της Τουρκίας. Τώρα, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα παλιό σχέδιο ανέγερσης νέου μεγάλου μουσουλμάνοι τεμένους που θα «σκεπάσει» την εκκλησία.

Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 1.624 τετραγωνικά και έχει δεσμευτεί ήδη από την πρώτη κυβέρνηση των ισλαμιστών, το 1997, για την ανέγερση του τεμένους, αλλά τα γεγονότα πρόλαβαν τότε τους Ισλαμιστές, καθώς η κυβέρνηση τους κατέρρευσε τον Μάιο του 1997 και έτσι το σχέδιο για την κάλυψη της Αγίας Τριάδας έμεινε στα χαρτιά.

Βρέθηκαν τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν στο ναυάγιο του "Μέντορα" - Υπάρχουν και άλλες κλεμμένες αρχαιότητες από την Ακρόπολη; (Εικόνες)

ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ
 
Μερικά από τα κλοπιμαία του Λόρδου Έλγιν φαίνεται πως βρέθηκαν κατά την διάρκεια των φετινών αρχαιολογικών ερευνών στο ναυάγιο του «Μέντορα» στα Κύθηρα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι το πλοίο μπορεί να πρεριέχει και άλλες άγνωστες κλεμμένες αρχαιότητες από την Ακρόπολη.

Είναι επίσημο η NASA ανακοινώνει την ανακάλυψη του Kepler 452B, τον 'ξάδελφο' της Γης(Βίντεο)

Τον μεγάλο "ξάδελφο" της Γης ανακάλυψε η NASA. Πρόκειται για τον εξωπλανήτη Kepler 452B παρόμοιο με τον δικό μας, στον οποίο θεωρείται πιθανό να έχει αναπτυχθεί ζωή!
"Μπορούμε να φανταστούμε τον Kepler 452B σαν έναν μεγαλύτερο ξάδερφο της Γης", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της NASA που ανακάλυψε τον πλανήτη,Τζον Τζένκινς, επιβεβαιώνοντας πως είναι πιθανή η ύπαρξη ζωής στον Kepler 452B.
Ο πλανήτης Kepler 452B, βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά μας, στον αστερισμό του Κύκνου, έχει διάμετρο 60% μεγαλύτερη από τη Γη, ενώ το ηλιακό σύστημα στο οποίο βρίσκεται είναι παρόμοιο με το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Έρευνα της Ernst & Young: ''Έτσι θα ήταν η Ελλάδα αν αποφάσιζε να εγκαταλείψει το ευρώ και να υιοθετήσει εθνικό νόμισμα"''

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ "ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ"

Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία σε ένα ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ, θα ηταν ελεγχόμενες και σε βραχυπροθεσμο χρονικό διάστημα 12-18 μηνών θα είχανν ξεπεραστεί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Ernst & Young και συνέταξε μαζί με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους.

Η ουσία της ψηφοφορίας

Του Ν. Λυγερού

Την ώρα που η Ελλάδα παίρνει αποφάσεις όχι πια σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά κοινοβουλευτικό για να ενισχύσει την αξιοπιστία της με πράξεις και για να χρησιμοποιήσει την έννοια της ενότητας και να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά εθνικά, πολλοί ασχολούνται μόνο και μόνο με το θέμα των 120, λες και αυτό είναι η ουσία. Δηλαδή εδώ ο κόσμος καίγεται κι αναρωτιούνται αν μπορούν να το εκμεταλλευτούν για τη συνέχεια, λες και δεν υπάρχει καμία ανάγκη τώρα για την πατρίδα. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε τα πράγματα σε κάποια στρατηγική σειρά και να μην σπαταλάμε χρόνο για αυτά που είναι ασήμαντα για το έθνος μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο τη σημερινή κατάσταση.

Ακιντζί: Συζητείται η ονομασία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» - Χουριέτ: Πρόοδος σε πολλά θέματα εκτός εγγυήσεων και εδαφικού

Λευκωσία: Η ονομασία «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» συζητείται για το νέο κράτος στην Κύπρο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στους Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι πήγαν στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ", ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται από το Μάιο συζητούν όλα τα θέματα, εκτός του θέματος των εγγυήσεων. Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμα ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν με την ίδια ταχύτητα, ενδέχεται να μπορέσουν να βρουν λύση εντός μερικών μηνών. Οπως αναφέρεται ο κ. Ακιντζί για πρώτη φορά έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: Δεν είπαν κουβέντα για τα μέτρα που ψήφισαν στα «μαύρα σκοτάδια»

Μεταμεσιονύχτιες νομοθετικές διαδικασίες με τη μορφή κατεπείγοντος για μέτρα που εμπίπτουν σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας γίνονται μόνο σε «μπανανίες» και αποικίες χρέους. Η ψηφοφορία στη Βουλή του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων έδειξε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων, αφού η συζήτηση αναλώθηκε σε γενικότητες και αοριστολογίες χωρίς να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση επί των μέτρων που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα.
Πολύ κακό για το τίποτα. Εννιακόσιες σαράντα και πλέον σελίδες προαπαιτούμενων δόθηκαν σε 300 βουλευτές οι οποίοι μέσα σε μια ημέρα κλήθηκαν και ψήφισαν τα μέτρα που θα γονατίσουν το λαό για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τον λαό για τα μέτρα αυτά.

«Γαλάζιος» συμβιβασμός με παράταση της θητείας Μεϊμαράκη ως την άνοιξη

Εισήγηση να μην άλλάξει ο τρόπος εκλογής νέου αρχηγού από την κοινωνική βάση πηγαίνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής
Ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έως την άνοιξη του 2016, αλλά με την ισχύουσα καταστατική διαδικασία της άμεσης εκλογής από την ευρεία κοινωνική βάση της «γαλάζιας» παράταξης, συμφώνησαν να εισηγηθούν στην Πολιτική Επιτροπή τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οριστικό το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Παγιδευμένη η κυβέρνηση

Το ρήγμα θα κλείσει ή με συνέδριο ή στις εκλογές - Επιβεβαιώθηκε ότι οι «δραχμικοί»  συγκεντρώνουν 30-40 βουλευτές και οριακή πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή - Τι έδειξε η νυχτερινή ψηφοφορία - Ποιοι μετακινήθηκαν ανάμεσα στο «όχι» και το «παρών»
Η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων επισφράγισε το βαθύ ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε προ εβδομάδος στην πρώτη ψηφορορία που έγινε στη Βουλή.

Χοντρά καρφιά και προειδοποιήσεις Τσίπρα σε Ζωή

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επιλογή της προέδρου της Βουλής να διαφοροποιείται από την κυβέρνηση προκαλεί «θεσμική δυσαρμονία» και υπαινίχθηκε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα την στηρίζει ες αεί - Μακριά από μένα τα σενάρια μομφής και συλλογής υπογραφών, φέρεται να της είπε - Για συντροφικότητα με τον Αλ.Τσίπρα έκανε λόγο η Ζωή
Ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να δημιουργήσει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για την δίωρη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωθυπουργικό γραφείο με ένα σύντομο «σημείωμα» εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής.