Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

20 Ιουλίου 1974: 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή(Βίντεο - Φωτό)

Από το sigmalive

20 Ιουλίου 1974. Είναι η μέρα που ο χρόνος για την Κύπρο σταματά. Είναι η μέρα που αλλάζει τον ρου της ιστορίας για «το ριγμένο στο πέλαγος χρυσοπράσινο φύλλο».

41 χρόνια μετά, ο εφιάλτης του πικρού εκείνου καλοκαιριού ζωντανεύει ξανά, τα βήματα της μπότας του Τούρκου κατακτητή ηχούν και πάλι στ’ αφτιά μας.

Όταν ένας ολόκληρος λαός υποφέρει

Του Ν.Λυγερού

Όταν ένας ολόκληρος λαός υποφέρει, είναι άσεμνο να μιλάς για τα προσωπικά σου προβλήματα, ειδικά όταν είσαι εκλεγμένο πρόσωπο, διότι επιλέχθηκες επειδή έχεις αντοχές για να βοηθήσεις τον ελληνικό λαό για να τα βγάλει πέρα με τα προβλήματά του κι όχι για να δικαιωθείς. Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και το θέμα μας δεν είναι η δικαίωση των πολιτικών θέσεων, αλλά η δικαιοσύνη των πολιτικών πράξεων που υπερασπίζονται την πατρίδα μας και δεν κοιτάζουν μόνο πώς να φανούν στην πολιτική αρένα. Δεν μας ενδιαφέρουν καν όσοι θέλουν να μείνουν ή να φύγουν, θέλουμε μόνο αυτούς που είναι μαχητές για τον λαό μας και που δεν τον εγκαταλείπουν στα δύσκολα. Αδιαφορούμε παντελώς για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είναι πιο τεχνητές κι από το θέατρο, διότι ξέρουμε ήδη το σενάριο και δεν μας αρέσει το έργο.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 "Center TV".
14/07/2015

Εξαφανισμένο αεροπλάνο προσγειώνεται μετά από 35 χρόνια! -Ένα απίστευτο μυστήριο (Βίντεο)

Παγκόσμια αναστάτωση είχε προκαλέσει ένα αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το οποίο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1945.
Οι έρευνες για την ανεύρεσή του απέβησαν άκαρπες και κάποια στιγμή σταμάτησαν κλείνοντας το φάκελο της υπόθεσης με το αεροσκάφος να θεωρείται οριστικά χαμμένο στα κρύα νερά του Ατλαντικού.

Οι Χάρτες μας λένε Ψέματα Όλη μας τη Ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλήθεια είναι ότι κάθε χάρτης λέει ένα ψέμα, αλλά δεν ψεύδονται όλοι οι χάρτες για το ίδιο πράγμα.

Για παράδειγμα, η προβολή χαρτών τύπου Mercator, μια από τις πιο διαδεδομένες προβολές που χρησιμοποιούνται σήμερα, μεγεθύνει τις περιοχές που είναι απομακρυσμένες από τον ισημερινό.

Η προβολή homolosine Goode (εικονίζεται παρακάτω) δείχνει τις ηπείρους στο κατάλληλο μέγεθος, αλλά με πολλές διακοπές και στρεβλώσεις στις αποστάσεις.

Οι Γερμανοί ξεθάβουν τον Φαλμεράυερ για να ‘θάψουν’ τους Έλληνες

Οι Γερμανοί επανέρχονται στην «καθαρότητα της φυλής» για να χτυπήσουν τους σύγχρονους Έλληνες, με τους αμείλικτους ενδοιασμούς τους για την πορεία της ένωσης των ευρωπαϊκών λαών κάτω υπό την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Μπέρτολντ Σίβαλντ, γράφει στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ορμώμενος από την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού περί δικαίου και ρήσεων των προγόνων μας, γράφει ότι «οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών», προτάσοντας την 'ταπεινή' καταγωγή των σημερινών Ελλήνων...

Θεσσαλονίκη:Ένας νεκρός από την φωτιά σε κατάστημα μουσικών οργάνων στην Παπαναστασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άντρας που βρισκόταν εντός του καταστήματος μουσικών οργάνων στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος άνδρας ήταν υπάλληλος του καταστήματος και βρισκόταν στον 3ο όροφο από όπου πιθανότατα ξεκίνησε η φωτιά .
Από την πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν συνολικά τρία άτομα τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και ένας πυροσβέστης.

Μακελειό στην τουρκική μεθόριο με την Συρία με «σφραγίδα» ISIS - Τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες(Βίντεο)

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε την τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία. Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το κουρδικό Κομπάνι.

Οι αρχικές ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν υπό καθεστώς ανωνυμίας Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. Κατά πληροφορίες του τουρκικού Τύπου την επίθεση διεξήγαγε 18χρονη καμικάζι.

Κεραυνοί Bild κατά Χαϊκάλη: Σκάνδαλο η υπουργοποίηση αυτού του δεξιού λαϊκιστή - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

Στο άκουσμα της υπουργοποίησης του Παύλου Χαϊκάλη, η γερμανική εφημερίδα Bild εξαπολύει πυρά εναντίον του νέου υφυπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τον δεξιό λαϊκιστή και την αναβάθμισή του στο κυβερνητικό σχήμα ως σκάνδαλο.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει για τον κ. Χαϊκάλη ότι πρόκειται για «δεξιό λαϊκιστή που συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ».

Μνημόνιο 3: Αναβολή παίρνουν συνταξιοδοτικό και φορολόγηση αγροτών

Μνημόνιο 3: Αναβολή παίρνουν συνταξιοδοτικό και φορολόγηση αγροτών
Ως εκ τούτου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για τα προαπαιτούμενα, θα τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί «μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη» προσθέτουν οι κυβερνητικοί κύκλοι,

Αποκάλυψη – σοκ: Ο Σόιμπλε ήθελε να δωροδοκήσει την ελληνική κυβέρνηση με αντάλλαγμα το Grexit

Αποκάλυψη – σοκ: Ο Σόιμπλε ήθελε να δωροδοκήσει την ελληνική κυβέρνηση με αντάλλαγμα το Grexit
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ο οποίος είχε συνομιλήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέταζε το ενδεχόμενο ακόμη και να «δωροδοκήσει» τους Έλληνες προκειμένου να επιτύχει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Πήραμε την πρώτη δόση (7 δισ.) και πληρώσαμε ΔΝΤ, ΕΚΤ και Τράπεζα της Ελλάδος

Με το δάνειο-γέφυρα από τον EFSM μετά την συμφωνία με την Τρόικα που μας γλύτωσε από την χρεοκοπία
Χρειάστηκαν διαβουλεύσεις ημερών για να εξασφαλιστούν τα 7 δισ. του δανείου-γέφυρα που γλίτωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία αλλά μόλις λίγες ώρες ώστε τα χρήματα αυτά να γίνουν «καπνός».

Με τα χρήματα αυτά σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν οι οφειλές προς τους πιστωτές, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Δεύτερο σοκ από το πακέτο μέτρων της Τετάρτης

Τι φέρνουν τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου - Αυξήσεις φόρων σε αγρότες και σε φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια - Για δύο χρόνια μένει ο ΕΝΦΙΑ - Περιορίζεται το επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά - Στα σκαριά και αλλαγές στο δημόσιο
Μία σκληρή εβδομάδα για τους πολίτες και για τη νέα κυβέρνηση ξεκινά από σήμερα. Δεκαπέντε μέρες μόλις μετά το δημοψήφισμα: