Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Οι μύθοι του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Κόκκινης Μηλιάς

«Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και θα ξυπνώ απ” το μνήμα το μυστικό και το άβρετο που θα με κλιή, θα βγαίνω και τη χτιστή Χρυσόπορτα ξεχτίζοντας θα τρέχω και καλιφάδων νικητής και τσάρων κυνηγάρης πέρα στην Κόκκινη Μηλιά, θα παίρνω την ανάσα». (Από την ποιητική σύνθεση του Κωστή Παλαμά «Η Φλογέρα του Βασιλιά»)

Οι μύθοι του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Κόκκινης Μηλιάς μοιάζουν με ένα συναρπαστικό παραμύθι που άντεξε στον χρόνο και μεταφέρεται εδώ και ολόκληρους αιώνες από γενιά σε γενιά, φθάνοντας μέχρι τις μέρες μας αναιμικοί κι΄ αδύναμοι από την αδιαφορία των σύγχρονων γενεών.

Ο ελληνικός λαός είναι ευρωπαϊκός - H ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Του Ν. Λυγερού

Μερικές φορές είναι καλό να ακούμε ακόμα και το αυτονόητο, όταν όλα τα άλλα φαίνονται περίεργα. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας διευκρίνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι ευρωπαϊκός, προσθέτοντας ότι δεν είναι ούτε ασιατικός, ούτε αφρικανικός. Πρέπει να φανταστούμε ότι ήταν απαραίτητο σε αυτήν την περίοδο. Βέβαια, έχουμε μπουχτίσει με όλους όσους θέλουν συνεχώς να μας βάλουν μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με άλλους που ξεχνούν το Βυζάντιο, λες κι είναι μια λεπτομέρεια και με άλλους που δεν θυμούνται ότι ο Ελληνισμός γέννησε τον Ουμανισμό κι ότι αποτελεί η ελληνο-λατινική παράδοση τον πυρήνα, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειαζόμαστε αντοχές

Του Ν. Λυγερού

Χρειαζόμαστε αντοχές και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις, αλλά συγκρατημένες πράξεις. Από σήμερα ζούμε μια αλλαγή φάσης, εφόσον λειτουργούμε στο πλαίσιο άλλου προγράμματος και μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε νέες προτάσεις που θα εξεταστούν στο νέο έκτακτο Eurogroup, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι πλευρές συνεχίζουν την διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί η επίλυση του προβλήματος. Είμαστε λοιπόν σε μια φάση επέκτασης που αποτελεί ακόμα μια ενδιάμεση κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ρευστή η κατάσταση.

Η πανούκλα και ο γιατρός. Ένα άρθρο για τον φόβο...

Ήταν κάποτε ένας γιατρός.

Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε.

Σταμάτησε και την ρώτησε:

«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»

Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».

«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.

«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.

Καμμένος στον Ενικό: Έχουμε το σχέδιο της Τουρκίας για κατάληψη ελληνικού εδάφους!(Βίντεο)

http://defenceline.gr/media/k2/items/cache/9ade5171eb1f9a75bc254ef5710cc832_XL.jpgΣυνέντευξη του ΥΕΘΑ και προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στον "Ενικό" με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους κινδύνους για την εθνική άμυνα της χώρας αν εφαρμοστούν οι προτάσεις των δανειστών! 
Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία πριν από 20 ημέρες εκτέλεσε άσκηση προσομοιώνοντας κατάληψη ελληνικού εδάφους, λέγοντας πως τo συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων επιτελών!

Οι γιαγιάδες που αναλύουν τη συμφωνία και έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα !!!!

Η φωτογραφία που κάνει από χθες τον γύρο των social media…

Οι γιαγιάδες… αναλύουν την συμφωνία για το χρέος

Το Bloomberg πρόσφατα είχε σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την διενέργεια δημοψηφίσματος, λέγοντας πως ο Τσίπρας ζητά από τη… γιαγιά να διαπιστώσει εάν η συμφωνία για το χρέος είναι δίκαιη.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει; "Citizend" Έρχεται το ντοκιμαντέρ που θα προκαλέσει πάταγο (Βίντεο trailer)

Πιστεύετε η Ελλάδα δεν έχει μέλλον και πως θα πτωχεύσει και πως είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Έτσι σας είπαν ε; Την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα πράγματα αλλάζουν, έρχεται το ντοκιμαντέρ "CITIZEND" για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην Ελλάδα.

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, επιστημόνων, εργαζομένων, φοιτητών λένε φτάνει. Βγαίνουν και συνομιλούν με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, με ανθρώπους της αγοράς, δικηγόρους, συνταγματολόγους, οικονομολόγους, εργατολόγους, πρέσβεις, γεωστρατηγικούς και χρηματιστηριακούς αναλυτές. Σκοπός τους; Η αποκάλυψη του λόγου για τον οποίο φτάσαμε εδώ. Αλλά τι; Μόνο αυτό; Πάλι θα αποδώσουμε ευθύνες;

Ντάισελμπλουμ: Μικρή πιθανότητα προόδου μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Μικρή πιθανότητα προόδου στις διαπραγματεύσεις μετά το διάγγελμα Τσίπρα, βλέπει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών θα συζητήσει την πρόταση που έστειλε η Αθήνα, αλλά ο ίδιος βλέπει «μικρή πιθανότητα» προόδου, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Διάγγελμα Τσίπρα: Επιμένει στο δημοψήφισμα την Κυριακή αλλά εάν υπάρξει συμφωνία...(Βίντεο)

- Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του
- Κατηγόρησε τους δανειστές πως εκείνοι φταίνει που οι τράπεζες είναι κλειστές
- Ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως όσοι μιλούν για κρυφό σχέδιο επιστροφής στη δραχμή λένε ψέματα
- Για το δημοψήφισμα, για τις εκλογές, για τη νεα πρόταση συμφωνίας που κατέθεσε αργά το βράδυ της Τρίτης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως το δημοψήφισμα την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά αμέσως μετά σημείωσε πως εάν υπάρξει συμφωνία τότε η Ελλάδα θα ανταποκριθεί θετικά.

«Πώς μας κάνατε έτσι!» φωνάζει ο κόσμος έξω από τις τράπεζες - Πρωτοφανείς εικόνες έξω από τράπεζες: Γολγοθάς συνταξιούχων για 120 ευρώ!

Εικόνες-σοκ βλέπουμε από σήμερα το πρωί στις τράπεζες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται απέξω προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους! Οργή έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες - με την εξαίρεση της τράπεζας Πειραιώς - ανακοίνωσαν ότι θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αλφαβητικά. Την οργή τους μεγαλώνει, μάλιστα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης κι έτσι δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να επικρατεί από παντού χάος με όσους δεν ήξερας περί αλφαβητικής προσέλευσης να προσπαθούν να μπουν στις τράπεζες.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος - Την Παρασκευή αποφασίζεται αν θα διεξαχθεί

Μεθαύριο οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφασίζουν εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα - Δύο Έλληνες πολίτες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες όλες οι νομοθετικές πράξεις που σχετίζονται με την διεξαγωγή του Μεθαύριο Παρασκευή, κρίνεται  από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η τύχη του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής,

Δύο 24ώρα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος οι σύμβουλοι Επικρατείας θα αποφασίσουν εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν σήμερα δύο πολίτες, ένα μηχανικός και ένας δικηγόρος.