Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η μάχη της Ισσού (333 π.Χ)


Ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ βρισκόταν στον Μαλλό, έμαθε ότι ο Δαρείος στρατοπεδεύει με όλο του το στράτευμα στους Σώχους. Η περιοχή αυτή ανήκει στην Ασσυρία και απέχει από τις ασσυριακές πύλες περίπου δύο σταθμούς. Συγκέντρωσε λοιπόν τους εταίρους και τους ανακοίνωσε τα νέα για το Δαρείο και τη στρατιά του. Αυτοί πάλι τον προέτρεψαν να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση. Τους επαίνεσε και διέλυσε τη σύσκεψη. Την επόμενη μέρα, ξεκίνησε να συναντήσει τον Δαρείο και τους Πέρσες. Μέσα σε δύο μέρες από τη στιγμή που πέρασε τις πύλες, στρατοπέδευσε κοντά στην πόλη Μυρίανδρο. Μέσα στη νύχτα ξέσπασε καταιγίδα με βροχή και δυνατό άνεμο και ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να μείνει στο στρατόπεδο.

«Βατερλώ της Βρετανίας ένα πιθανό Brexit»

Προειδοποίηση από τη Le Monde σε κύριο άρθρο που για πρώτη φορά είναι γραμμένο στα Αγγλικά

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σηματοδοτούσε μια ήττα για το Λονδίνο συγκρίσιμη με εκείνην του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στη μάχη του Βατερλώ, προειδοποίησε σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε ένα κύριο άρθρο της γραμμένο, για πρώτη φορά στα χρονικά, στην αγγλική γλώσσα.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Γαλλία και η Βρετανία, που σήμερα γιορτάζουν τα 200 χρόνια από την ήττα του Γάλλου αυτοκράτορα από τις ευρωπαϊκές συμμαχικές δυνάμεις το 1815, ξεχνούν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της μάχης αυτής: τα 200 χρόνια της αγγλογαλλικής ειρήνης που ακολούθησαν.

Η Μάχη του Βατερλό

Αποφασιστικής σημασίας μάχη, που κατέληξε στην ήττα του Ναπολέοντα κι έβαλε τέλος σε μια σειρά πολέμων, που διήρκεσαν σχεδόν 23 χρόνια, μεταξύ της Γαλλίας και άλλων δυνάμεων της Ευρώπης. Έλαβε χώρα στο Βατερλό, μία τοποθεσία 20 χιλιόμετρα έξω από τις Βρυξέλλες, στις 18 Ιουνίου 1815.
Μετά την εξορία του στη νήσο Έλβα, ο Ναπολέων επανήλθε στο θρόνο και κυβέρνησε για 100 ημέρες τη Γαλλία από τον Μάρτιο του 1815. Με το φάντασμά του να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η Αγγλία και η Πρωσία ήθελαν να τελειώνουν μαζί του, προτού σταθεροποιήσει την εξουσία του. Ο Ναπολέων από την πλευρά του επεδίωξε να πλήξει τους δύο βασικούς του αντιπάλους προτού κατορθώσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Η στρατηγική της ενέργειας

Tου Ν. Λυγερού

Η ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα δεν θα είναι επαρκής για το μέλλον αν δεν υπάρξει στρατηγική της ενέργειας σε εθνικό επίπεδο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια εποχή που να αφορά μόνο στις γεωτρήσεις, θα πρέπει αυτές να εντάσσονται μέσα σ’ ένα πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης και ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν καταλυτικά για την εξέλιξη και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Η στρατηγική και η ενέργεια είναι θεμελιακοί πυλώνες ύπαρξης, αλλά πρέπει και να συνδυαστούν αν θέλουμε αποτελεσματικότητα.

Η Ρωσία θα ερευνήσει αν οι ΗΠΑ «πάτησαν» στο φεγγάρι

Είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο στον καθένα ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι και πάλι τεταμένες. Από αυτό, μέχρι να ανοίξει ο φάκελος «πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι» απέχει πολύ.
Κι όμως, είναι στα σκαριά μία ρωσική έρευνα για την προσσελήνωση των Αμερικανών. Σε άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Βλαντιμίρ Μάρκιν, εκπρόσωπος της επίσημης κυβερνητικής Ερευνητικής Επιτροπής έγραψε ότι μία τέτοια έρευνα θα αποκάλυπτε νέα στοιχεία για τα ιστορικά διαστημικά ταξίδια.

Bloomberg: Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα απλώς σβηνόταν από το χάρτη;

«Με το να απαλλαγεί από την Ελλάδα, η ΕΕ θα έστελνε ένα μήνυμα στα τρέχοντα και επίδοξα μέλη της ότι έχει κάποια στάνταρ», γράφει ο Bershidsky

Στο διήγημά του David Mitchel με τίτλο «Number9Dream», ένας ψυχικά ασθενής που ισχυρίζεται ότι δημιούργησε τον κόσμο, προκειμένου να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια στον γιατρό του, εξαφανίζει το Βέλγιο από τον παγκόσμιο χάρτη και από τη μνήμη των ανθρώπων.

Σήκωσαν πλακάτ υπέρ της Ελλάδας στη γερμανική Βουλή την ώρα που μιλούσε η Μέρκελ! (Βίντεο)


«Αλληλεγγύη στην Ελλάδα» έγραφαν τα πλακάτ που ύψωσαν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στη γερμανική Βουλή.

Τα πλακάτ σηκώθηκαν την ώρα που στο Βήμα βρισκόταν η Άγκελα Μέρκελ, η οποία μιλούσε για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι εφικτή μια συμφωνία ακόμα και τώρα.

Η Μέρκελ πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων 100 βουλευτών του κόμματός της, δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το ελληνικό ζήτημα.

Εκταμίευση επόμενης δόσης για Κύπρο αποφάσισε το Eurogroup

Βρυξέλλες: Μετά τη σημερινή απόφαση του Eurogroup να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος της Κύπρου στις αρχές Ιουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία επισημαίνει πως «στο Eurogroup έχει σήμερα επιβεβαιωθεί ότι η Κυπριακή οικονομία είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Έχει συγκεκριμένα καταγραφεί η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η σταθεροποίηση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, με την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης».

Περίεργο φαινόμενο πάνω από τις ΗΠΑ και τη Ν. Αφρική (Βίντεο)

Ένα περίεργο φαινόμενο το οποίο μοιάζει με ένα κοκκινωπής  απόχρωσης κατέγραψαν σε βίντεο στις ΗΠΑ και την Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί από όσους είδαν το φαινόμενο αναρωτούνται εάν πρόκειται τελικά για τον φημολογούμενο πλανήτη Nibiru.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δανειστές φοβήθηκαν τις επερχόμενες "πιστολιές" κατά ΔΝΤ και ΕΚΤ και δίνουν 10,9 δισ. ευρώ για να πληρωθούν οι δόσεις! TO TAΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ "ΤΑΡΑΞΕ" ΤΑ ΝΕΡΑ

Tρέχουν να προλάβουν οι δανειστές τις επερχόμενες "πιστολιές" κατά ΕΚΤ και ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση και εγκαταλείπουν την σκληρή γραμμή καταθέτοντας πρόταση που θα περιλαμβάνει παράσταση μέχρι το τέλος του χρόνου του τρέχοντος προγράμματος.
 
Σύμφωνα με την πρόταση, τα 10,9 δισ. του EFSF που προορίζονται να την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: Ο Μπέος έκραξε τον Παπανδρέου - Κομματικά στελέχη προπηλάκισαν τον Δήμαρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! Μπέος: "Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου..."

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, όταν, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο σημείο εμφανίστηκε και ο πρώτος πολίτης του Βόλου, Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ


Η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά καταληκτική ημερομηνία, από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί - Μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι αλλά χρειαζόμαστε αξιόπιστα προγράμματα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, τότε θα θεωρηθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας, δήλωσε κατηγορηματικά την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Προσεδάφιση ΑΤΙΑ στον πλανήτη Άρη; – Δείτε το βίντεο προσεκτικά

Δείτε το βίντεο και πείτε μας την άποψη σας.

Με βάση κάποιες εικόνες που τραβήχτηκαν από την επιφάνεια του πλανήτη



Άρη, στο βίντεο που ακολουθεί εξετάζεται το ενδεχόμενο εξωγήινης προσεδάφισης στον κόκκινο πλανήτη.