Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εικόνα έφιππης αμαζόνας αποκαλύφθηκε σε πυξίδα

Μια τυχαία αρχαιολογική ανακάλυψη σε μικρή πυξίδα που χρονολογείται μεταξύ 480-450 π.Χ., και βρίσκεται σήμερα στη συλλογή David M. Robinson Memorial Collection του Πανεπιστημίου του Μισισιπή αποκάλυψε μια έφιππη αμαζόνα που είχε περάσει μέχρι στιγμής απαρατήρητη.

Η εικόνα, που είναι σχεδιασμένη σε πυξίδα (κυλινδρικό αγγείο με πώμα, το οποίο χρησιμοποιούταν από τις γυναίκες της αρχαιότητας για να φυλάνε τα κοσμήματα ή τα καλλυντικά τους) απεικονίζει μια γυναίκα να μάχεται εναντίον ενός Έλληνα πολεμιστή. Η γυναίκα κρατά λάσο που ετοιμάζεται να το ρίξει πάνω στον πολεμιστή, ο οποίος προστατεύεται πίσω από την ασπίδα του.

Ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού


Ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελλάδας που αφορά στα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, διότι η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων των πετρελαϊκών εταιριών, μετά την παράταση των δύο μηνών, λήγει σ’ ένα μήνα στις 15 Ιουλίου 2015. Έχει σημασία ν’ αναφερθούμε σε αυτό το γεγονός όχι μόνο διότι πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου εθνικού οράματος, αλλά και να υπενθυμίσουμε και την αξία του χρονικού διαστήματος. Διότι την ώρα που όλοι ασχολούνται με συνομιλίες, η πραγματικότητα των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ προχωρά σταθερά.

H απάντηση ηλικιωμένης στην τράπεζα που "σφράγισε" επιταγή της και κλάψτε

Αναδημοσιεύουμε και σας παρουσιάζουμε ένα... γράμμα που έστειλε μια 96άχρονη γυναίκα σε μια Τράπεζα. Ο Διευθυντής της Τράπεζας που το έλαβε το βρήκε τόσο διασκεδαστικό, που το δημοσίευσε στην εφημερίδα «New York Times».
 
«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε  την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Καταπληκτική παρατήρηση UFO κατά τη διάρκεια της Bilderberg το 2015;;;

Εκπληκτική κατόπτευση απο UFO στη μυστικοπαθή συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 2015;;

Η ανακοίνωση για το παράξενο αντικείμενο στον ουρανό και ο παράξενος τρόπος και χρόνος που εμφανίστηκε θα μπορούσε να πούμε ακόμη οτι είναι ένα μυστικό στρατιωτικό οπλο που φρουρούσε τη διάσημη top-μυστική συνάντηση.


Σύμπτωση;

¿UFO ή μυστικό πολεμικό πλοίο;

Αλβανία: Κλίμα εκφοβισμού της μειονότητας στη Χειμάρρα εν όψει των δημοτικών εκλογών

Τον εκφοβισμό των ομογενών ψηφοφόρων στην περιοχή της Χειμάρρας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής στην Αλβανία, επιχειρούν άγνωστοι που, το περασμένο Σάββατο, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο Εκλογικό Κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη -ο οποίος έχει την υποστήριξη των κομμάτων ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και «Ομόνοια», που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα- στο χωριό Λούκοβο. 

Δανειστές: "Μειώστε θητεία, κόψτε μισθούς στελεχών κι εξοπλισμούς"! - Το επαίσχυντο κείμενο που "θυμήθηκαν" στους FT

Σύμφωνα με τρισέλιδο κείμενο, επαναδημοσιεύουν οι F.T. (είχε συνταχθεί από τους πιστωτές το 2012 για πρώτη φορά), με το οποίου οι δανειστές ζητούσαν μείωση της στρατιωτικής θητεία στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (η οποίες δεν επαρκούν ούτε για την φύλαξη συνόρων) με την προτροπή "να αξιοποιηθεί η ρομποτική τεχνολογία (drones), που επιτρέπει π.χ. τη φύλαξη των συνόρων χωρίς απασχόληση έμψυχου δυναμικού"!

Δηλαδή θα στέλνουμε τα drones να παρατηρούν τους Τούρκους που θα κάνουν παρέλαση σε εδαφος, θάλασσα και αέρα. Και θα μετατρέψουμε τις ΕΕΔ σε ... παρατηρητήριο!

Bloomberg: Πώς θα επιβληθούν τα capital controls στην Ελλάδα

Το παράδειγμα της Κύπρου - Τι απαντούν οι αναλυτές του πρακτορείου στο ερώτημα αν ο Τσίπρας έχει άλλες επιλογές - Γιατί το Bloomberg υποστηρίζει ότι όσο η ελληνική κυβέρνηση αψηφά τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για ένα νέο πακέτο προτάσεων πριν το Eurogroup της Πέμπτης, τόσο αυξάνεται το ρίσκο για επιβολή capital controls
Ενώ η αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κορυφώνεται και την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν την Ελλάδα να πει άμεσα το «ναι» σε μια συμφωνία με τους δανειστές της, το πρακτορείο Bloomberg υποστηρίζει ότι εντείνεται και ο κίνδυνος επιβολής ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.