Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς» – Η Πόντια γυναίκα που συγκλόνισε στο World Party!(Βίντεο)

Στο χθεσινό ταξίδι της επιτυχημένης εκπομπής «World Party» με τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Πόντο. Το συνεργείο της εκπομπής επισκέφθηκε την Τραπεζούντα και τα γύρω χωριά, με σκοπό να εντοπίσει ο Σ. Τανιμανίδης το χωριό από το οποίο κατάγονταν οι πρόγονοί του.

Στα χωριά της Τραπεζούντας που επισκέφτηκαν οι παρουσιαστές τις εκπομπής ήρθαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη. Συνάντησαν δύο ηλικιωμένες κυρίες που πραγματοποιούσαν γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους οι οποίες μιλούσαν ποντιακά.

Στο «φώς» στοές 20.000 ετών δίπλα στη «Πυραμίδα του Ηλίου» στη Βοσνία.

Η επίμονη εργασία του Δρ Οσμανάγκιτς και της ομάδας του, απέδειξαν την ύπαρξη ενός συμπλέγματος στοών που οδηγεί προς την λεγομένη «Μεγάλη Πυραμίδα του Ήλιου» στη Βοσνία.

Οι σήραγγες έχουν μήκος πολλά χιλιόμετρα τα οποία ακόμα δεν έχουν χαρτογραφηθεί.

Μέχρι στιγμής, δέκα χρόνια έχουν περάσει και ο Δρ Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν και να ανασκάψουν μόνο το 2% του συμπλέγματος των σηράγγων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπόγειες σήραγγες στη περιοχή Ravne είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη.

Σε λιτότητα μέχρι το 2018 η Κύπρος - Δαπάνες στα φετινά επίπεδα - Τι προβλέπει το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής

Της Θεανώ Θειοπούλου 
Από το philenews

Λευκωσία: Λιτότητα μέχρι το 2018 προβλέπει το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2016-2018 και ως εκ τούτου οι δαπάνες της επόμενης τριετίας παραμένουν στα φετινά επίπεδα και αρκετά πιο κάτω από τις δαπάνες του 2014.

Η Κύπρος το 2016, χρονιά που θα εξέλθει από το Μνημόνιο, αναμένεται να έχει δαπάνες €6.050 εκατ. από €5.950 εκατ. το 2015 σημειώνοντας αύξηση μόλις €100 εκατ. όσο και η αύξηση δαπανών μέχρι το 2018 που θα φθάσουν τα €6.150 εκατ. Δηλαδή τη διετία 2016-2018 οι δαπάνες αυξάνονται κατά 1,65%.

Επέστρεψε στη χώρα μας η μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή

Επαναπατρίστηκε η μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή, το αριστούργημα της ρωμαϊκής εποχής, αντίγραφο ενός σπουδαίου έργου της κλασικής περιόδου, του Ερμή Προπυλαίου που φιλοτέχνησε ο αρχαίος Έλληνας γλύπτης, Αλκαμένης.

Τον Οκτώβριο του 2014 διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή ήταν ανάμεσα στα προς δημοπράτηση έργα από τον οίκο Bonhmas στο Λονδίνο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες διαπίστωσαν πως επρόκειτο για το αντίγραφο έργου του Αλκαμένη.

La Tribune: "Η Ελλάδα "πιστόλισε" το ΔΝΤ αποδεικνύοντας ότι δεν παίζει" - "Μπλόφα ήταν το δήθεν τελεσίγραφο των δανειστών" - "ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΙ ΕΧΑΣΑΝ"

"Γυμνούς" άφησε τους δανειστές ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, με την χθεσινή του απόφαση να "πιστολίσει" το ΔΝΤ, δείχνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπλοφάρει ότν αναφέρεται σε στάση πληρωμών των επαχθών δανείων που επέβαλαν στη χώρα ι ξένες δυνάμεις με την υπογραφή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά γράφει η έγκυρη La Tribune, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως "προκλητικό" το σχέδιο των πιστωτών της Ελλάδας.

Οι τζιχαντιστές απειλούν τα Βαλκάνια: «Δεν ξεχάσαμε, θα έρθουμε με βόμβες»

Ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια του οποίου εκτοξεύονται απειλές κατά της Αλβανίας, του Κοσόβου και των Σκοπίων, αλλά και όλων των βαλκανικών χωρών, μετέδωσε το Al Hayat Media Center, η πτέρυγα, δηλαδή, των μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.
Στο ντοκιμαντέρ, οι Αλβανοί χαρακτηρίζονται «άθεοι» και στο βίντεο -μεταξύ άλλων- εμφανίζονται δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους -ο ένας από την Αλβανία και ο άλλος από το Κόσοβο- και είναι γνωστοί με τα ονόματα Αμπού Μπίλκις αλ Αλμπάνι και Αμπού Μουκάτιλ αλ Κόσοβο.

Tο σχέδιο των Θεσμών και το σχέδιο της Αθήνας στη Βουλή

Με την εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς κατά τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, «είναι μια πρόταση που περιέχει ακραίες θέσεις οι οποίες δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές», προσέρχεται απόψε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, για το περιεχόμενο του σχεδίου που παρουσίασε η Αθήνα στους δανειστές αλλά και την πρόταση των θεσμών.

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Πούτιν

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνομίλησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα σήμερα (05/06/2015).
Η συνομιλία αφορούσε στην επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ.
Επίσης, συζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.