Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Mηχανή του Χρόνου: Καραολής και Δημητρίου, οι δύο νέοι που κρέμασαν οι Άγγλοι

Η Κύπρος δεν τους ξέχασε ποτέ. Η Ελλάδα, για την οποία κρεμάστηκαν;

"Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πώς πρέπει να ζουν. Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν". Η Μηχανή του Χρόνου θυμάται τη θυσία των Καραολή και Δημητρίου (Pics)

10 Μαΐου 1956. O απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο, με στόχο την ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, ήταν σε εξέλιξη.

Η Μηχανή του Χρόνου, θυμάται και σας θυμίζει την εκτέλεση των αγωνιστών Καραολή και Δημητρίου.

Ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες! Θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές σας…

Μάνα, είναι μια λέξη που γεμίζει το στόμα σου και μόνο που θα την πεις. Μάνα, είναι η γυναίκα που πάνω από όλα και όλους θα βάλει το παιδί της. Μάνα, είναι αυτή που θα θυσιαστεί για το παιδί της.

Αυτό σκεφτόταν και ο Ανδρέας Πάγκαλος όταν δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για τις μανούλες όλου του κόσμου. Το έφτιαξε όπως και ο ίδιος λέει με απίστευτη ψυχική δύναμη, μιας και είναι μία πολύ συγκινητική ιστορία που είδε στο διαδίκτυο και που δυστυχώς υπήρχε μόνο σε λόγια σε ένα γράμμα.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Υπερδομές και Αρχιτεκτονική"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Υπερδομές και Αρχιτεκτονική".
 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 
Πολυτεχνική Σχόλη, Τμήμα Αρχιτεκτόνων. 
Αίθουσα 105. 
Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οδικός χάρτης έξι μηνών στο Κυπριακό

Του Ανδρέα Πιμπίσιη
Από το  philenews

Λευκωσία: Μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό εγκαινιάζεται ουσιαστικά από αύριο Δευτέρα, με την πρώτη, έστω και κοινωνικού χαρακτήρα, συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Προτού οι δύο ηγέτες καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα, όπου μεταξύ «τυριού και αχλαδιού» θα δουν πώς θα προχωρήσουν με αυτήν τη νέα προσπάθεια, ξένοι διπλωμάτες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι επιχειρώντας να πιέσουν τα πράγματα για να προχωρήσουν με ταχύτητα. Η κινητικότητα που παρουσιάζεται από πλευράς ξένων διπλωμάτων που βρίσκονται στη Λευκωσία δεν είναι άσχετη με τις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η ύφεση "χτυπά την πόρτα" της αμερικανικής οικονομίας - ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η WALL STREET - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η κραταιά αμερικανική οικονομία δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν να παρουσιάζουν κάποιοι. 
 
Αν και πολλοί θα μιλήσουν για ανεργία που φτάνει μόλις το 5,4% αλλά είναι γεγονός ότι οι δουλειές που δημιουργούν μείωση της ανεργίας κάθε άλλου παρά παραγωγικές είναι, καθώς η πλειοψηφία τω νέων εργαζομένων απασχολείται στον τομέα της κατανάλωσης σε χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες ενώ παρατηρείται μια αποβιομηχανοποίηση.

"Αρκετοί νεκροί" στην Ελβετία - Άγνωστοι oι λόγοι της σφαγής

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα συγκρότημα κατοικιών και νεκροί έπεσαν «αρκετοί άνθρωποι» σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, νεώτερες πηγές -κυρίως μέσω Twitter- μιλάνε τουλάχιστον για 3 νεκρούς.
Άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα και έξω από τα σπίτια τους, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.
Η επίθεση έγινε στην πόλη Βίρενλινγκεν (Würenlingen), όπου ζουν περίπου 4.500 άνθρωποι και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ζυρίχης.

Συνεχίζεται η ένταση στην ΠΓΔΜ: Οχτώ οι νεκροί αστυνομικοί(Βίντεο)

Ξεπερνούν τους 30 οι τραυματίες -Ημέρες πένθους η Κυριακή και η Δευτέρα 
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και ένοπλων Αλβανών, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η αστυνομία, δήλωσε χθες το βράδυ ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβo, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Δίλημμα αλά... Άμλετ στη ΝΔ: «Ναι» ή «όχι» στη συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τη μία... συγχωροχάρτι, από την άλλη... κωλοτούμπα
«Αμλετικές» διαστάσεις, του τύπου… «να ζει κανείς, ή να μη ζει;», προσλαμβάνουν τα διλήμματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Ο προβληματισμός που από καιρό αναπτύσσεται στις τάξεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση την οποία πρέπει να τηρήσουν όταν η συμφωνία οδηγηθεί για έγκριση στο Κοινοβούλιο εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας και των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησαν η «επίσημη» Συγγρού και προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να σχολιάσουν τα όσα φημολογούνται περί των σκληρών μέτρων που θα περιλαμβάνει η συμφωνία.