Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ   
Από το hellasforce

Δύο τεράστιες μορφές που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο Πάνθεο των Ηρώων του Έθνους μνημονεύουμε και τιμούμε αέναα μα πιο πολύ κάθε που μπαίνει η άνοιξη. Τον Γρηγόρη Αυξεντίου, Έφεδρο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού από την κατεχόμενη σήμερα Λύση, που έπεσε ηρωικώς μαχόμενος στις 3 Μαρτίου του 1957, πολεμώντας μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός του τους φλεγματικούς Άγγλους αποικιοκράτες. Και τον τραγουδιστή της Λευτεριάς Ευαγόρα Παλληκαρίδη, από την Τσάδα της Πάφου, τον τελευταίο Εθνομάρτυρα της αγχόνης, που άφησε την τελευταία του Ελληνική Ανάσα στο ικρίωμα της αγχόνης των Βρετανών «συμμάχων», ξημερώματα της 14ης Μαρτίου 1957.

Ωραίος… Ομογενής βουλευτής μιλά στη μητρική του γλώσσα στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο

Ενεργό στήριξη στην πρωτοβουλία ενθάρρυνσης της χρήσης της μητρικής του γλώσσας ανάμεσα στους ομογενείς της Αυστραλίας, της ελληνικής, πρόσφερε στην πρωτοβουλία «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο», εκφωνώντας την πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο, στα ελληνικά. Ήταν μια ηχηρή παρέμβαση της ομογένειας, σε μια χώρα όπου αναγκάστηκε από τις συνθήκες να βρεθεί το ελληνικό στοιχείο, εργάστηκε, πέτυχε και σε πολλές περιπτώσεις πλέον ευημερεί…

Πολ Μέισον στον Guardian: "Αν ζητήσει βοήθεια ο Α.Τσίπρας από την Ρωσία θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλής"

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ"
 
Ο αρθρογράφος του Guardian Πολ Μέισον σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα τονίζει το γεγονός ότι εάν ο Α.Τσίπρας ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και θα έχει την στήριξη των Ελλήνων πολιτών λόγω της μακροχρόνιας σύνδεσης των δύο εθνών, και των ορθόδξων καταβολών τους.

Ζητάει και τα ρέστα ο Β.Σόιμπλε - Αντί να πληρώσει τις αποζημιώσεις θέτει θέμα "εμπιστοσύνης"

Νέα απίστευτη επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας την ότι έχει καταστρέψει όλη την εμπιστοσύνη που είχε αποκατασταθεί το τελευταίο διάστημα.
 
Ο Σόιμπλε σε ρόλο γενικού ενορχηστρωτή της ευρωπαϊκής πολιτικής (μάλλον θα ήθελε να έχει κάτω από τις διαταγές του όλες τις κυβερνήσεις)θέλει με άλλα λόγια να πει ότι η νέα κυβέρνηση επειδή ζητά την πάταξη της διαφθοράς πολλών γερμανικών εταιρειών αλλά και θέτει το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έχει την εμπιστοσύνη του.

Παραλήρημα από τον τουρκικό Τύπο: "Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και μας προκαλεί"-"ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑΜ"!

Νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιεί η Άγκυρα μεσω του τουρκικού Τύπου, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και ότι προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο!
 
Λένε μάλιστα ότι έκαναν χάρη στην Ελλάδα και απέσυραν την περιβόητη ΝΟΤΑΜ με την οποία δέσμευαν το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά σαν χώρο άσκησης, ως δείγμα καλής θέλησης. Δεν αναφέρουν βέβαια ότι αποσύρθηκε λόγω του casus belli που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Norman Atlantic: Από το μαύρο κουτί λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα - Τι αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς

Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα λείπουν από το μαύρο κουτί του πλοίου Norman Atlantic, όπως αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, κάνοντας λόγο για τη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στα σύνορα ιταλικών και ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 28 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πρώτο θέμα στο CNBC: Όλοι Ελλάδα για διακοπές!

Μπορεί οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης να μην είναι και οι καλύτερες, αλλά υπάρχει και μια πλευρά της Ελλάδας που έχει  τεράστια θέλγητρα για τους ξένους: ο τουρισμός.

Η πτώση του ευρώ την αναδεικνύει στον τέλειο προορισμό για διακοπές φέτος. Αυτά γράφει μεταξύ άλλων το πρωτοσέλιδο άρθρο του αμερικανικού δικτύου CNBC σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, καθώς οι ξένοι επισκέπτες αρχίζουν από τώρα να ψάχνουν και να κλείνουν τα πακέτα των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Χαμός στη Γερμανία με τη χειρονομία Βαρουφάκη(Βίντεο)

Τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένο τον Βαρουφάκη έπαιξε το βίντεο - Είναι ψεύτικο, απάντησε εκείνος - Ψεύτης είναι ο Βαρουφάκης, λέει η Bild, η Welt, η Zeit και γενικώς ο γερμανικός Τύπος εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού
Ξανά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Bild βρίσκεται σήμερα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών και αυτή τη φορά για το βίντεο του με το υψωμένο δάχτυλο.