Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θαυμασμός: Για πρώτη φορά στο φως εκπληκτικά αρχαιολογικά ευρήματα από τη μακεδονική γη (Εικόνες)-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Απολογισμό του ανασκαφικού και επιστημονικού έργου τους έκαναν στο ΑΠΘ οι αρχαιολόγοι για 28η χρονιά αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ορισμένα εντυπωσιακά ευρήματα από τη μακεδονική γη.

Η συνάντηση ξεκίονησε με πλούσιο σε αριθμό εισηγήσεων και συμμετοχές, «φτωχό» σε εντυπωσιακά ευρήματα, όπως αυτά που είχε «συνηθίσει» τα προηγούμενα χρόνια η χρυσοφόρα Μακεδονική γη, με μεταστροφή του περιεχομένου των επιστημονικών εισηγήσεων στα αποτελέσματα μελετών παλαιότερων ευρημάτων και τη δημόσια αρχαιολογία (την ενημέρωση και εξοικείωση των κατοίκων με τους αρχαιολογικούς χώρους των περιοχών τους), αλλά και την πολυσυζητημένη ανασκαφή της Αμφίπολης ηχηρά απούσα από το πρόγραμμα των εισηγήσεων.

Οι αριστοκράτες αρχαιοκάπηλοι που έκλεψαν τα αρχαία μνημεία ~ Από την Ακρόπολη στην Αφαία (Βίντεο)


Τη λεηλασία των αρχαίων ελληνικών μνημείων από τον Έλγιν μέχρι τον Κόκερελ παρουσιάζει σε δύο εκπομπές η «Μηχανή του Χρόνου».

Την αρχή έκανε ο λόρδος Έλγιν, που απέσπασε γλυπτά από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, προκαλώντας μεγάλες φθορές στο μνημείο. Η εκπομπή απαντά στο ερώτημα πως έστησε την επιχείρηση αρπαγής και πως ξεπέρασε τις διεθνείς αντιδράσεις και φωτίζει την μετέπειτα πορεία του στη Βρετανία. Η έρευνα δείχνει πως πολλοί αρχαιόφιλοι «εμπνεύστηκαν» από τις αρπαγές του Έλγιν κι έστησαν δικές τους επιχειρήσεις.

Bloomberg: Λίαν συντόμως ύφεση ή και στάση πληρωμών στην Ελλάδα

Οι αδιέξοδες συζητήσεις για την εκταμίευση των κεφαλαίων από το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα για έβδομο συνεχόμενο μήνα απειλούν να οδηγήσουν την χώρα ξανά σε ύφεση αυτό το τρίμηνο ή ακόμη και σε πιθανή στάση πληρωμών μέσα σε εβδομάδες, αναφέρει το Bloomberg.

Η Ελλάδα χρειάζεται να αποπληρώσει ή να επαναχρηματοδοτήσει περίπου 6,5 δισ. ευρώ σε τόκους και ομόλογα στις επόμενες τρεις εβδομάδες κι εκτός αυτό, ο προϋπολογισμός της προβλέπει ταμειακό έλλειμμα 2,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Ήδη, το έλλειμμα στα φορολογικά έσοδα άνοιξε μια τρύπα 217 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, εκτροχιάζοντας τους δημοσιονομικούς στόχους.

Τον "ξηλώνει" το μητσοτακέϊκο - Ντόρα προς Α.Σαμαρά: "Να φύγεις αμέσως"

Θέμα αλλαγής ηγεσίας έθεσε πριν από λίγο η Ντ.Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στην Κ.Ο της ΝΔ. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Α.Σαμαρά αν και καθυστερημένα έχει ξεκινήσει.
 
«Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, μετά από ήττες, παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτηση τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια. Ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας».