Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γρύπας: Το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που «έζησε» στη Μινωική Κρήτη και ταξίδεψε στα βάθη της Ανατολής

Ο Γρύπας ήταν ένα μυθολογικό τέρας με σώμα λιονταριού και φτερά αετού, ενώ σε μερικές αναπαραστάσεις φαίνεται να έχει ουρά φιδιού. Όπως ο αετός θεωρούνταν βασιλιάς των πουλιών και το λιοντάρι βασιλιάς των ζώων, ο Γρύπας ως συνδυασμός και των δύο αποτελούσε σύμβολο ισχύος και επιβλητικότητας.
Ο Γρύπας πρωταγωνιστεί στους μύθους και την τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Γρύπας υπήρχε και σε άλλους πολιτισμούς όπως στην Περσία, όπου τον θεωρούσαν σύμβολο κατά του κακού, της μαγείας και της συκοφαντίας, αλλά  και στην Αίγυπτο περίπου το 4.000 πΧ.

Νεολιθικός οικισμός Κουτρουλού Μαγούλας: Νέες αποκαλύψεις


Πως ζούσαν οι νεολιθικοί πληθυσμοί στη Φθιώτιδα; Η οργανωμένη κοινωνία, το πλήθος ειδωλίων και η ανακάλυψη ενός από τους πρώτους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους.

Τέσσερις αιώνες είχαν πέσει έξω όσοι χρονολόγησαν τον νεολιθικό οικισμό της Κουτρουλού Μαγούλας στη Φθιώτιδα στο 5.500 π.Χ. Νεότερες έρευνες «ανεβάζουν» τη χρονολόγηση γύρω στο 5.900 π.Χ. Εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, ζούσαν άνθρωποι της νεολιθικής περιόδου σε έναν οργανωμένο οικισμό με κοινές γιορτές, κοινό φαγητό και έντονη συλλογικότητα. Αυτό μαρτυρούν τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός ειδωλίων, τα περισσότερα που έχει δώσει ποτέ θέση στη νεολιθική περίοδο.

Θύελλα αποκαλύπτει τεράστιο Βυζαντινό αγγείο σε παραλία


Επείγουσα σωστική ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να σωθεί ένα τεράστιο πήλινο αγγείο που χρονολογείται στους βυζαντινούς χρόνους. Το αγγείο αποκαλύφθηκε σε παραλία του αρχαιολογικού πάρκου Gan Yavne, μετά από μια καταιγίδα που σάρωσε το Ισραήλ την περασμένη Τετάρτη και αποκάλυψε πολλά αρχαία αντικείμενα.

Το αγγείο εντοπίστηκε από τους φύλακες του αρχαιολογικού πάρκου Gan Yavne, που βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο της παραλίας Palmahim, 15 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ. Ισχυροί άνεμοι και τεράστια κύματα έπληξαν τον χώρο την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα την απομάκρυνση στρωμάτων λάσπης και την αποκάλυψη των αρχαίων αγγείων.

Η ανακάλυψη μούμιας εξωγήινου στην Αίγυπτο από την KGB ! (Βίντεο)

Από Saman Lycan Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με την γνησιότητα και αξιοπιστία του βίντεο και της ιστορίας αυτής!!!! Υπήρξε μόνο ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε αποκλειστικά από την τηλεόραση των ΗΠΑ από την λεγόμενη εκπομπή ( Sci-Fi i ) το 1998, είχε τίτλο:

“Το μυστικό της KGB φάκελοι απαγωγών από εξωγήινους"

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια της έκθεσης αυτής!!!! Οι μόνες έγκυρες γνώμες που παρέχονται είναι από την ίδια την αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή που κατά το χρόνο της μεταφοράς, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα των εμπειρογνωμόνων μετά την αξιολόγηση της ταινίας επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά του!!!!

Εντοπίστηκαν μυστηριώδεις «λοφίσκοι» στον Άρη (Εικόνες)

Περίεργoι «λοφίσκοι» καταγράφηκαν από ερασιτέχνες αστρονόμους 150 μίλια πάνω από το έδαφος του Άρη αφήνοντας άναυδους τους επιστήμονες. Πρόκειται για φωτεινές εκλάμψεις οι οποίες πλέον δεν φαίνονται, ωστόσο εντοπίστηκαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.
 
Το φαινόμενο διήρκησε περίπου δέκα μέρες και τις δύο φορές. Οι μυστηριώδεις «λοφίσκοι» εμφανίστηκαν σε ύψος περίπου 250 χλμ. πάνω από το έδαφος του Άρη και είχαν έκταση, όπως εκτιμάται 500-600 μιλίων.
Μία εκδοχή που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι πρόκειται για σύννεφα αποτελούμενα από διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια σκόνης κλπ.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ελληνική ΑΟΖ και επαγγελματικές προοπτικές"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ελληνική ΑΟΖ και επαγγελματικές προοπτικές".
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ, 
Ταταούλων 2, Αθήνα. 
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μοναδικό φαινόμενο: Το δέντρο… ταξιδιώτης!

Ένα εντυπωσιακό όσο και σπάνιο περιστατικό καταγράφηκε στην Ιταλία και στην περιοχή της Πίζας, μετά από μια κατολίσθηση.

Ένα δέντρο που βρισκόταν στην κορυφή του βουνού… έκανε σκι στην πλαγιά και μεταφέρθηκε όρθιο, εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, αφήνοντας πίσω του μια γραμμή στην διαδρομή που διένυσε!

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων μηνών δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στη γείτονα χώρα, αλλά αυτό το περιστατικό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε.

Η Ουγγαρία διέσυρε ΔΝΤ και ΕΕ: Αντί για λιτότητα, φορολόγησε τις τράπεζες! Εμείς γιατί όχι;;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiil92TWvUl4n74cb9aNmuUFPard0DLR_l5XMlHd49mjeIDAcf57V6P8ofcHGWr6DPaWfC4S0XrNviQNyCst3fUF4cliGe7PDujUhnX-o8IQhceAg5g4sLRlN5TYnpeJRPkcXATIhuRi_Hf/s320/arnhsh-oyggarias-gia-dnt.jpgΤο Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις…. απαιτήσεις τους, προκειμένου να…
τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ στο CERN:Δείτε τι βρήκαν και το κρύβουν!

Από το διάσημο ελβετικό εργαστήριο CERN, που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και εργάζεται ολη η αφρόκρεμα των επιστημόνων του κόσμου… και μεταξύ αυτών και Έλληνες ,εστειλαν μια δέσμη νετρίνων σε …άλλο ερευνητικό κέντρο στο Gran Sasso, που βρίσκεται 730 μίλια μακριά.


Τα νετρίνα έφτασαν στο Gran Sasso γρηγορότερα απο το φως…!16.000 φορές κάνανε το πείραμα και παντα έβγαινε οτι τα νετρινα έτρεχαν γρηγορότερα απο το φως.

Η μεγαλύτερη λίμνη… λάβας στον κόσμο!(ΦΩΤΟ)

Ο κρατήρας του ηφαιστείου Νιραγκόνκγο έχει πλάτος περίπου 2 χιλιομέτρων και περιέχει τη μεγαλύτερη λίμνη λάβας στον κόσμο, το μέγιστο υψόμετρο της οποίας έχει καταγραφεί στα 3.250 μέτρα, ενώ το βάθος της έφτανε τα 600 μέτρα.

Το ηφαίστειο βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής και πιο συγκεκριμένα αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Virunga στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Γκόμα, στα σύνορα με τη Ρουάντα.

Πρέβεζα: Θρήνος στα Καναλάκι - Απορριμματοφόρο συνέθλιψε πεζή γυναίκα


Εικόνες αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικό δρόμο στο Καναλάκι της Πρέβεζας, μπροστά από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου.
Απορριμματοφόρο του Δήμου Πάργας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 47χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, που κινούνταν πεζή (όπως σας ενημερώσαμε με έκτακτη ανάρτηση εδώ…).
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 07:15, όταν απορριμματοφόρο του Δήμου, παρέσυρε και στην κυριολεξία συνέθλιψε το κεφάλι της άτυχης γυναίκας.
Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, ενώ στο σημείο βρέθηκε άμεσα η αστυνομία η οποία απέκλεισε τον δρόμο και διέκοψε την κυκλοφορία.

Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι

Η δανειακή σύμβαση δεν έχει σχέση με το μνημόνιο, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - «Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκιο είσαι αποφασισμένος να πας μέχρι τέλους. Δεν θα προσκηνύσουμε δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή του λαού» δήλωσε εξερχόμενος από το Μαξίμου
Με πολύ σκληρές εκφράσεις ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επανέλαβε την αμετακίνητη στάση του απέναντι στους εταίρους κατά τις διαπραγματεύσεις.

Κυβέρνηση-Ευρωπαίοι: Ψάχνουν τις κατάλληλες λέξεις για να κλείσει η συμφωνία

Πώς θα υλοποιηθεί η παράταση του τρέχοντος δανειακού προγράμματος
Συμβιβαστική φόρμουλα για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην διατύπωση «παράταση της δανειακής σύμβασης» που θέλει η Αθήνα ή «παράταση του τρέχοντος προγράμματος» που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι, αναζητεί η Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Το «κλειδί» κρύβεται στην ονομασία που θα δοθεί, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Valdis Dombrovskis, ο οποίος, ερωτηθείς σήμερα αν αρκεί ένα αίτημα από ελληνικής πλευράς για παράταση της δανειακής σύμβασης ή αν απαιτείται παράταση του προγράμματος στο σύνολό του μαζί με τις δεσμεύσεις, απάντησε ότι «αυτό εξαρτάται από το ακριβές περιεχόμενο του όρου δανειακή σύμβαση.

«ΠΥΡΑ» ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ

Την απόφασή του να μην παρευρεθεί στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας απόψε (18/02/2015) στη Βουλή έκανε γνωστή, μέσω ανακοίνωσής του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «τιμά τον Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και δάσκαλο», ωστόσο θεωρεί ότι δεν πληροί της προϋποθέσεις για να εκλεγεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.