Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα κανόνια του Αρχιµήδη

Ο βοµβαρδισµός του ρωµαϊκού στόλου µε τη δύναµη του ατµού το 214 π.Χ. Ιταλός επιστήµονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το µυστήριο του τρόπου µε τον οποίο ο Αρχιµήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου προκειµένου να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών.

Ο καθηγητής Μηχανολογίας Τσέζαρε Ρόσι του Πανεπιστηµίου Federico ΙΙ της Νάπολης υποστηρίζει ότι ο Αρχιµήδης δεν χρησιµοποίησε κάτοπτρα για να εκµεταλλευτεί τις «φονικές ακτίνες» του ήλιου ώστε να πυρπολήσει τα ρωµαϊκά πλοία τον 3ο π.Χ. αιώνα, όπως αναφέρει ο θρύλος, αλλά απώθησε τους εισβολείς χρησιµοποιώντας… κανόνια ατµού.

Μόσχα: Ο μυστηριώδης και πανίσχυρος Πύργος του Τέσλα αποκαλύπτεται(Βίντεο)

Καλά κρυμμένος μέσα στα πυκνά δάση έξω από τη Μόσχα, ο μυστηριώδης «Πύργος του Τέσλα» αποκαλύπτεται για πρώτη φορά από ψηλά, από το ελικοπτεράκι του RT. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ερευνητικό κέντρο της σοβιετικής εποχής, που αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως.

Κατασκευασμένος τη δεκαετία του 1970, ο Πύργος κατασκευάστηκε αρχικά με σκοπό την έρευνα για τις συνέπειες του χτυπήματος από κεραυνό στα αεροσκάφη, καθώς και για την κατασκευή ηλεκτρομαγνητικών όπλων.

Πολεμικές... μπάλες για τους πεζοναύτες των ΗΠΑ

Η αμφίβια επίθεση με σκοπό τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες ενέργειες στην πολεμική τέχνη – και για αυτό τα μέσα που θα μπορούσαν να συνδράμουν βρίσκονταν πάντα στην αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογικής έρευνας.

Το GuardBot της GuardBot.Inc εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, και ο χαρακτήρας του είναι αρκετά ιδιαίτερος, καθώς στην ουσία αποτελεί μία αμφίβια πολεμική ρομποτική…μπάλα.

«Εμφύλιος» στην Πορτογαλία - Αυστηρή τήρηση των κανόνων για την Ελλάδα ζητά ο Κοέλιο προκαλώντας την αντίδραση Πορτογάλων οικονομολόγων

(Αναδημοσίευση από dw.de)

Η Πορτογαλία, η οποία βρισκόταν επί τρία χρόνια σε πρόγραμμα διάσωσης, προτίθεται να αποπληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα δάνεια που έλαβε. Ζητά όμως να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες για όλους, και για την Ελλάδα.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησής του όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Η Πορτογαλία, όπως έχει πει επανειλημμένως, δεν στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά τη διάσκεψη για το χρέος. Η Λισαβόνα τηρεί συνειδητά σαφείς αποστάσεις από την Αθήνα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα όσον αφορά τις δικές της σχέσεις με τους δανειστές. Μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια η συντηρητική κυβέρνηση του Κοέλιο προτίθεται να επιστρέψει στο ΔΝΤ 14 δις ευρώ, αποπληρώνοντας έτσι πρόωρα το ήμισυ του δανείου που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας μεταξύ 2011 και 2014.

Π. Καμμένος στο philenews: Οι Τούρκοι δεν είναι μόνοι στην περιοχή - Διαβεβαιώσεις για ενέργειες Ελλάδας στη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων


Γράφει: Ευαγγελία Σιζοπούλου
Φωτό: Γιάννης Νησιώτης 

Από το philenews


Λευκωσία: Την ετοιμότητα κι αποφασιστικότητά του να συνεργαστεί με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου αλλά και με όλους όσους χρειάζεται για να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και δη στην πτυχή που αφορά στην τύχη των αγνοουμένων, 41 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Λευκός Οίκος: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμβιβαστούν με την Ελλάδα - Νέες «συστάσεις» σε Βερολίνο για την Ελλάδα

Το μήνυμα της συμβούλου του Ομπάμα στην Ευρώπη
Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη υπογραμμίζουν πόσο απαραίτητο είναι η Γερμανία να δαπανήσει και να επενδύσει περισσότερο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόνισε σήμερα μια ανώτερη σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για θέματα διεθνούς οικονομίας μιλώντας σε μια δημόσια εκδήλωση στο Λονδίνο.

Ρήξη Βενιζέλου-Φώφης για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε τους διαλόγους Βενιζέλου-Γεννηματά - Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το ΠΑΣΟΚ - Βαριές κουβέντες αντήλλαξαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την τέως αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας
Στα πρόθυρα νέας διάσπασης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ αφού μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος.

DER SPIEGEL: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ CIA

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εγείρει σοβαρές καταγγελίες κατά των ξένων πιστωτών της χώρας του, σημειώνει δημοσίευμα του Der Spiegel στο οποίο φιλοξενείται συνέντευξή του.
Σημειώνεται ότι τους κατηγορεί πως χρησιμοποιούν τακτικές CIA συγκεκριμένα τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού "λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή θα μας επιτρέψει να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια, θα μας οδηγήσουν πίσω κάτω από το νερό, " αν και ακολούθως ο κ. Βαρουφάκης , σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι.