Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ηλύσια Πεδία: Ο Τόπος των Ηρώων

Τα Ηλύσια πεδία και τα νησιά των Μακάρων στη φαντασία των αρχαίων ταυτίζονταν, με τη διαφορά ότι στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για κάμπους και στη δεύτερη για ευλογημένα νησιά (ή για ένα μόνο νησί).
 
Ήταν παραδεισένιοι τόποι που βρίσκονταν στα πέρατα της γης, δυτικά, κοντά στο Ωκεανό, που τους χάιδευαν οι αύρες, ή τους δρόσιζαν οι απαλές πνοές του Ζέφυρου που έφθαναν από τον Ωκεανό, χωρίς μήτε να τους παγώνουν μήτε να τους ζεσταίνουν πολύ. Τα νησιά αυτά τα κυβερνούσε ο Ραδάμανθυς που εκτελούσε τις εντολές του Κρόνου. 

Ρωμανός Δ’ Διογένης & η μάχη του Μαντζικέρτ….ο προδομένος Αυτοκράτωρ

Οι κυριότεροι εκπρόσωποι της αντιστρατιωτικής φατρίας, ο Καίσαρας Ιωάννης Δούκας, αδελφός του εκλιπόντος Αυτοκράτορος, και ο πρωθυπουργός και Υπέρτιμος των Φιλοσόφων, Μιχαήλ Ψελλός, είχαν πολλούς λόγους να μισούν θανάσιμα τον Ρωμανό.
Ο πρώτος ήταν άνθρωπος μειωμένης πνευματικής οξυδέρκειας την οποία υποκαθιστούσε με ανεξάντλητα αποθέματα κακίας. Θεωρούσε τον Ρωμανό έναν σφετεριστή, ο οποίος είχε στερήσει τον θρόνο από την δυναστεία του.

Στην πρίζα για το «Μπαρμπαρός» Λευκωσία και Αθήνα - Βγαίνει στο σεργιάνι από εβδομάδας

Λευκωσία: Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται στην πρίζα αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται στην περιοχή (κοντά στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο) και κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει σε νέο κύκλο ερευνών, στην κυπριακή ΑΟΖ από Δευτέρας.

Η Λευκωσία παρακολουθεί από κοντά τα όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ και ο Πρόεδρος θα συζητήσει τη Δευτέρα με τους αρχηγούς των κομμάτων τα δεδομένα που διαμορφώνονται. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο ελληνικό ΥΠΕΞ, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Βενιζέλου και Δένδια, αλλά και των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων για αξιολόγηση των εξελίξεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ! Η Πρωτοχρονιά των ΑΓΓΛΩΝ- Λιώμα στους δρόμους και ΟΡΓΙΑ πέρα από κάθε ΦΑΝΤΑΣΙΑ!! (Εικόνες ΣΟΚ)


18

Από το makeleio

Πολλοί νομίζουν ότι οι Άγγλοι «οργιάζουν» μόνο στις διακοπές τους, όταν βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους. Ότι περιμένουν την ευκαιρία να φύγουν μακριά για να ξεφύγουν…
Πολλοί νομίζουν ότι οι Άγγλοι περιμένουν να έρθουν στο Φαληράκι της Ρόδου ή στον Κάβο της Κέρκυρας για να «απελευθερώσουν» τον καταπιεσμένο τους εαυτό…
Δεν είναι έτσι. Οι Άγγλοι οργιάζουν και μέσα στην Αγγλία. Για να είμαστε ακριβείς,σύμφωνα με το tribune.gr, για τους Άγγλους διασκέδαση σημαίνει πίνω μέχρι να λιποθυμήσω κι αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η οικονομική αξιοπιστία

Του Ν. Λυγερού
Η οικονομική αξιοπιστία είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα για την πατρίδα μας, όχι μόνο σε σχέση με τους ξένους, όπως νομίζουν οι περισσότεροι αλλά και για μας τους ίδιους, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια υπόσταση. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι πάλι οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα οικονομικά προβλήματα λύνονται με οικονομικό τρόπο. Έτσι έχουμε οικονομία στην διπλωματία μας κι οικονομία στη στρατηγική μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πια ένα ξεκάθαρο όραμα σε εθνικό επίπεδο. Ενώ στην πραγματικότητα η οικονομική αξιοπιστία δεν οφείλεται στην οικονομία, αλλά στην ενέργεια και στη στρατηγική. Διότι χωρίς αυτά τα δύο θεμελιακά στοιχεία η οικονομία είναι μόνο ένα χρηματιστήριο, με άλλα λόγια και πιο λαϊκά, μία φούσκα.

Ελλάδα, Ευρωζώνη και Ανθεκτικότητα

Του Ν. Λυγερού


Με την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, αυτή αποτελείται πια από 19 κράτη μέλη, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι περισσότερο από τριακόσια εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Ευρώ ως νόμισμα. Επίσης η ένταξη στην Ευρωζώνη επιτρέπει στο κράτος μέλος να ανήκει στο Eurogroup. Κι ένα σημαντικό στοιχείο που είναι θεμελιακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι δεν υπάρχουν καν επίσημες διαδικασίες που να προβλέπουν την απομάκρυνση ή την αποβολή από την Ευρωζώνη, διότι θεωρείται ως πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια, η Ευρωζώνη είναι μια ασφαλιστική δικλείδα.

Παράκας: Νέα στοιχεία για τα μυστηριώδη επιμήκη κρανία

Το 1928 ο Περουβιανός αρχαιολόγος Τζούλιο Τέλο, ανακάλυψε ένα τεράστιο νεκροταφείο στην χερσόνησο του Παράκας, που περιείχε ανθρωπινά λείψανα ηλικίας έως και 3,000 ετών, που έφεραν χαρακτηριστικά επιμήκη κρανία. Νέα γονιδιακή έρευνα έρχεται να αποκαλύψει κάποια απρόσμενα στοιχεία για αυτά τα παράξενα ευρήματα.
Είναι... γνωστό πως οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων παράξενων αναλογιών σε ανθρώπινα κρανία, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτισμικών πρακτικών παραμόρφωσης των κρανίων, που συνήθως λαβαίνει χώρα κατά την βρεφική ηλικία, όταν τα οστά του κρανίου είναι εύπλαστα.

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική... Δείτε κάτι που δεν ξέρατε!

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουνείναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Setenil de las Bodegas : Μια πραγματικά βραχώδης πόλη (Εικόνες)

Το όνομα της πόλης είναι Setenil de las Bodegas και βρίσκεται στην επαρχία Καντίθ στην ανατολική Ισπανία. Η μικρή αυτή πόλη των 3000 κατοίκων μοιάζει να ξεπηδά μέσα από το βράχο.
Πολλά σπίτια είναι χτισμένα με μία η περισσότερες πλευρές τους να αποτελούνται από βράχο. Υπάρχουν παραδείγματα σπιτιών που στεγάζονται από το βράχο κυριολεκτικά.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ Χ. ΞΗΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

Συνέλαβαν τον Χ. Ξηρό στην Ανάβυσσο
Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα ο Χριστόδουλος Ξηρός από άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Ένα χρόνο μετά την απόδρασή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Είχε δραπετεύσει στις 7 Ιανουαρίου, έπειτα από άδεια που έλαβε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής στην Ανάβυσσο. Τα μαλιά του ήταν ξανθά, ενώ είχε αφήσει μούσι. Ο ίδιος σύμφωνα ε την αντιτρομοκρατική την ώρα που συνελήφθη κρατούσε πιστόλι, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε.