Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ο κώδικας της Ελληνικής σημαίας! (Φωτογραφίες)

Του Κωνσταντίνου Γρηγορόπουλου 
Από το essetaihmar

Ο κώδικας της Ελληνικής Σημαίας αποτελείται από ορισμένους αυστηρούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα ως ένδειξη τιμής προς την Σημαία! Η ένδειξη τιμής προς την Σημαία, αντικατοπτρίζει ένδειξη τιμής προς το Έθνος και τιμή προς τους ίδιους τους εαυτούς μας!

Δωμάτιο στρατιώτη του 1ου Παγκόσμιου ανέγγιχτο από το 1918 - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΓΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)

Δωμάτιο στρατιώτη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία, έχει μείνει ανέγγιχτο από το 1918.

Ιδιοκτήτης του δωματίου ήταν ένας 21χρονος ανθυπολοχαγός του γαλλικού στρατού, ο Hubert Rochereau, που έχασε τη ζωή του το 1918 σε πεδίο μάχης στο Βέλγιο.

Το πτώμα του θάφτηκε σε αγγλικό κοιμητήριο, αλλά 4 χρόνια αργότερα η σορός του μεταφέρθηκε πίσω στην πατρίδα του.

Μοναδική ανακάλυψη στην Καππαδοκία: Ήρθε στο φως μια πόλη... 5.000 ετών!

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Βρέθηκε μια ολόκληρη πόλη που έχει ηλικία... 5.000 ετών!
 
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.
 
Σύμφωνα με την iefimerida δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα!
 

Το δεύτερο άσμα του Ερωτόκριτου

Του Ν. Λυγερού

Το δεύτερο άσμα του Ερωτόκριτου δεν είναι απλώς η περιγραφή ενός κονταροχτυπήματος, αλλά κομμάτια της ιστορίας ενσωματωμένα με τρόπο αριστοτεχνικό μέσα στο μυθιστόρημα, πριν αυτό αποκτήσει τη σύγχρονη έννοιά του. Διότι το κονταροχτύπημα δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο στην πλοκή της υπόθεσης, αλλά ανάλογα με τη γραφή του Θερβάντες, ο Κορνάρος αξιοποιεί κάθε περίπτωση, δημιουργεί την απαιτούμενη κατάσταση, για να διηγηθεί περισσότερα ακόμα, διότι στην ουσία ξεχειλίζει μέσα του μία εγκυκλοπαιδική τάση που θέλει να εξηγήσει κι όχι μόνο να καταγράψει. Χρησιμοποιεί τη μυθοπλασία για να ερευνήσει πτυχές της ιστορίας, όταν αυτή κινδυνεύει λόγω ενός κοινού και διαχρονικού εχθρού.

"Εξωγήινα" αιγυπτιακά αντικείμενα βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο Ροκφέλερ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

"Εξωγήινοι", ΑΤΙΑ και άλλες περίεργες παραστάσεις σε μοναδικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του διάσημου αιγυπτιολόγου Sir William Petrie, στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν να ξαναγράψουν όχι μόνο την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία αλλά και την ιστορία του κόσμου.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Paranormal Crucible δείχνει αρχαία Αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν αρχικά στη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά φέρεται να έχουν μεταφερθεί πρώτα στο σπίτι του Petrie στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν να έχουν παρθεί από εκπροσώπους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ροκφέλερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα UFO Sightings Daily.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015: ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με φαντασμαγορικό τρόπο η υφήλιος γιόρτασε την άφιξη του 2015, ωστόσο στην Κίνα η έναρξη της νέας χρονιάς στιγματίστηκε από μια πολύνεκρη τραγωδία.
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του νέου έτους στη Σαγκάη, στο φημισμένο τουριστικό χώρο περιπάτου της κινεζικής μεγαλούπολης, γνωστό ως Μπαντ, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε ότι πλήθος ανθρώπων στην πλατεία Τσεν Γι του Μπάντ οδηγήθηκε σε άτακτη φυγή η οποία προκάλεσε συνωστισμό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τρομακτικό ατύχημα στη Ρόδο: Τρία λεπτά αφού βγήκε από το αμάξι, το καταπλάκωσαν βράχοι!(ΦΩΤΟ)

Άγιο είχε ο οδηγός ενός οχήματος και οι συνεπιβάτες του, παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Λάρδο, αφού λίγο αφότου βγήκαν από αυτό καταπλακώθηκε από τεράστιους βράχους.


Ήταν λίγο μετά τις 10.20 το βράδυ όταν ο οδηγός του οχήματος πάρκαρε όπως και κάθε άλλη φορά το Ι.Χ. του δίπλα από το σπίτι του. 


Μόνο που δεν υπολόγιζε την οργή της φύσης και την... εγκατάλειψη, αφού τρία λεπτά αφότου στάθμευσε και κλείδωσε το αμάξι του, μπαίνοντας στο σπίτι του ένοιωσε σαν έναν δυνατό σεισμό να... κουνάει ολόκληρο το τετράγωνο.

Norman Atlantic: Δεν έχει τέλος ο θρήνος! Ταυτοποιήθηκε τέταρτος Έλληνας νεκρός - Έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας άλλοι 23 διασωθέντες(ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

- Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία ενημέρωσε τους συγγενείς του θύματος ότι βρέθηκε η σορός του
- Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασαν 23 ναυαγοί του “Norman Atlantic”
- Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς 23 Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στο πλοίο
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Μεγαλώνει η λίστα με τους Έλληνες νεκρούς στην τραγωδία του Norman Atlantic, καθώς ταυτοποιήθηκε και τέταρτος νεκρός. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, του οποίου η σορός βρέθηκε στην Ιταλία, όπως ενημέρωσε η ελληνική πρεσβεία την οικογένειά του.

Η Λιθουανία μπήκε στο ευρώ αλλά οι Λιθουανοί δεν συμφωνούν

To 50% λέει «όχι» στο νέο νόμισμα - Οι επιφυλάξεις πηγάζουν και από την ανησυχία για άνοδο των τιμών
Η Λιθουανία εντάχθηκε και επισήμως πλέον από σήμερα στη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται για το 19ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχωρίζεται το εθνικό της νόμισμα, το λίτας, και συνδέεται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.


Η χώρα της Βαλτικής υιοθετεί το κοινό νόμισμα σε μία χρονική περίοδο που σημαδεύεται από έντονες συζητήσεις περί χρηματοοικονομικής κρίσης και κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ο Λιθουανός ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες.

Εκτεταμένα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε Αττική, Χανία, Μυτιλήνη και Ιωάννινα

Οι διακοπές τις περισσότερες φορές προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων σε κολώνες του δικτυου - Δείτε σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και παγετού
Σε Ιωάννινα, Χανιά, Μυτιλήνη και περιοχές της Αττικής εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, κυρίως από πτώση δέντρων σε κολώνες του δικτύου.



Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε τρεις περιοχές εκτός Αττικής, στη Μάνδρα και τα Μέγαρα, οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες και στο δίκτυο μέσης τάσης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα εκτεταμένες περιοχές.

Νέο κύμα κακοκαιρίας ως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς

Ο παγετός στους δρόμους λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών δυσκολεύει τις μετακινήσεις - Δεμένα πλοία στα λιμάνια - Δεκάδες πεσμένα δέντρα - Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία 
Ακόμα μια δύσκολη μέρα η Πρωτοχρονιά του 2015, που βρίσκει την Ελλάδα στο «μάτι» του χιονιά. Μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα κεντρικά της χώρας, με τη Μαγνησία να είναι κάτασπρη από τα χιόνια, την Αττική να ξυπνά με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες που προκαλούν παγετό στους δρόμους, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου και του επαρχιακού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

                                                            ΠΗΓΗ facebook.com/Alexander-the-Great