Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

H Μυστική ακτινοβολία του Mαντείου των Δελφών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQJn7wbMaS16eYZXgl8hi0ezwM7J9jHEVbK96iKISs48lfMR3TW8SXx3r_7H-qzJoxTbxSj32LkH8wN8f_Vy7keG-jI8FY16RGZdruKfzWHu9alh3J_gPyqxVjA2Onyrn_436krWzPYhY/s1600/%CE%B8%CE%B8%CE%B8%CE%B8%CE%B8%CE%B8%CE%B8%CE%B8.jpgΤου Πάνου Bαλαβάνη
Αν. καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Ο ρόλος του Δελφικού Μαντείου στον αρχαίο κόσμο ήταν πολυδιάστατος. Από το τέλος του 9ου αι. π.Χ. τουλάχιστον, που εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις της λατρείας του Απόλλωνος στους Δελφούς και της έναρξης της μαντικής διαδικασίας, μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ., που δόθηκε ο πολύ γνωστός, τελευταίος, συμβολικός ψευδοχρησμός στον αυτοκράτορα Ιουλιανό, για περισσότερο δηλαδή από 1.200 χρόνια, το δελφικό μαντείο εξέδιδε χρησμούς και σε ιδιώτες και σε πόλεις-κράτη, επηρεάζοντας, όσο κανένας άλλος θεσμός, ολόκληρη τη μικρή και τη μεγάλη αρχαία ελληνική ιστορία.

Η διαχείρηση των υδάτινων πόρων από τους αρχαίους Έλληνες - Άγνωστη η λέξη "σπατάλη"

Η διαχείρισή του στην αρχαιότητα γινόταν με τον πλέον ορθολογικό τρόπο. Συστήματα δεξαμενών που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με υπόγειες σήραγγες, υδραγωγεία που μετέφεραν νερό από τα γύρω βουνά, πολύ μεγάλο αριθμό πηγαδιών, κρήνες και γενικότερα υδραυλικά έργα μάστευσης και μεταφοράς των υδάτων έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη στην πόλη της Αθήνας. Στην Αρχαϊκή και την Κλασική εποχή δεν υπήρχε ελληνική πόλη χωρίς τα στοιχειώδη: υδραγωγείο, δίκτυο διανομής και κρήνη.
 

Αρχαιοι Ελληνες ανακάλυψαν την Γερμανία λένε Ευρωπαίoι καθηγητές

Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.(Σ.Σ:Και εμάς διδάσκουν τα παιδιά μας οτι είχαμε "Κάθοδο Δωριέων" και άλλες
"Καθόδους",μόνο καθόδους!Ενω πολλές σύγχρονες έρευνες,αρχαιολογικές κ.τ.λ,δείχνουν κινήσεις αποίκων απο την Ελλάδα προς Ευρώπη,Ασία,Αφρική.Επιπλέον σε αυτά τα ευρήματα συνηγορεί και η έρευνα του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη,Καθηγητή Γενετικής, ο οποίος έχει δηλώσει οτι η μελέτη του DNA, όλων των φυλών που περιβάλλουν την Μεσόγειο και οι Ευρωπαϊκές,δείχνουν μετακινήσεις πληθυσμών απο την Ελλάδα προς τις περιοχές αυτές.

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανα­κοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή».Φαντάζεστε τι θα τραβούσε αυτός ο Ελληνας καθηγητής απο τους "θολοκουλτουριάρηδες" που θα φώναζαν συνεχώς.

Σπήλαιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου (Εικόνες)

Το Reed Flute Cave αποτελεί ένα από τα διασημότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Κίνα. Πήρε το όνομά του από τον τύπο των καλαμιών που ευδοκιμούν στην ευρύτερη περιοχή, από τα οποία οι ντόπιοι κατασκευάζουν μελωδικά φλάουτα.
 
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι πολύχρωμοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης σε όλη του την έκταση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το σπήλαιο έχει ηλικία πάνω από 180 εκατομμύρια έτη.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Δυναμική αναγνώρισης Τριάδας Γενοκτονιών"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Δυναμική αναγνώρισης Τριάδας Γενοκτονιών". 
31 Μ/Κ Ταξιαρχία, Στρατόπεδο Βογιατζή. 
Καβησός Φέρες. 
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το τέλος της ιδιωτικής ζωής Πόσα ηλεκτρονικά ίχνη αφήνει ένας ανυποψίαστος πολίτης μέσα σε 24 ώρες;

Μου έδειξε ένα χαρτάκι. Επάνω ήταν σημειωμένα μια οδός και ένα νούμερο. «Οκτώ επισκέψεις έκανε τον τελευταίο μήνα σε αυτή τη διεύθυνση. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Πάντα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, μεταξύ 7.15-8.45 μ.μ. Tην ώρα που υποτίθεται ότι βρίσκεται στο γραφείο και δουλεύει. Εχει βρει άλλη». Η φίλη μου ήταν φανερά συγχυσμένη. «Πήγες σε ντετέκτιβ;» τη ρώτησα. «Οχι. Εψαξα απλώς το κινητό του. Καταγράφει αυτόματα στο ιστορικό τα μέρη τα οποία επισκέπτεται. Εκείνος βέβαια δεν το ξέρει, γιατί αν το ήξερε θα το είχε απενεργοποιήσει. Ευτυχώς δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με την τεχνολογία» πρόσθεσε.

Σκληρή αερομαχία ελληνικών Mirage 2000-5 με τουρκικά F-16 στο Αιγαίο(Βίντεο)

Με μια σκληρή αερομαχία στο Αιγαίο συνοδεύτηκαν οι σημερινές  δεκάδες παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας. Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά F-16 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό επιχείρησαν να προκαλέσουν σε εικονική αναμέτρηση μετά από αρκετό καιρό τα readiness της ΠΑ.
Η εικονική, πλην όμως σκληρή εμπλόκή και επικίνδυνη ταυτόχρονα καθώς και τα τέσσερα εμπλεκόμενα μαχητικά ήταν οπλισμένα σημειώθηκε Β.Δ. της Λέσβου όταν δύο Mitage 2000-5 που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο ήρθαν αντιμέτωπα με δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία είχαν απογειωθεί από το Μπαλί Κεσίρ.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ 2Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις - Εν αναμονή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης
Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγες μέρες πριν από τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η πόλωση ήταν ήδη στο «κόκκινο» πριν από την πρώτη ψηφοφορία και πλέον οδηγείται στα άκρα μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είναι ικανά να επηρεάσουν ακόμα και την ψήφο βουλευτών στην δεύτερη ψηφοφορία.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας»

Με τον Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το μεσημέρι ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Δύσκολη είναι η φάση που περνά η χωρά σύμφωνα με τον Επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος με κινήσεις διαδοχικών συναντήσεων -με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων χθες και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή- προσπαθεί να στείλει μήνυμα για συναίνεση, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις.