Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Ίσως ο Μ.Αλέξανδρος εικονίζεται ως «παιδί» στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης…(ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Μιχαήλ Ρωμανός
Από το elladatora

Ύστερα από την παρουσίαση του μοναδικού ψηφιδωτού που αποκαλύφτηκε στο θάλαμο του ταφικού μνημείου του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και μετά από την έκσταση που μου προκάλεσε η εκθαμβωτική ομορφιά του, η σκέψη οδήγησε την παρατήρηση μου και η φαντασία μου απέδωσε εικόνες που ίσως είναι ανύπαρκτες και αντιφατικές ως προς την όλη σύνθεση της παράστασης και τι εννοώ:…
Παρατηρώντας με πολύ προσοχή το κυκλικό σχήμα που διαφαίνεται στο κέντρο του ψηφιδωτού και ύστερα από μελέτη όλων των εικόνων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού, άρχισα να φαντάζομαι και να δημιουργώ την προϋπάρχουσα εικόνα ενώνοντας νοητά τις γραμμές των σωμάτων των αλόγων του άρματος.

Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ιδεολάτρες!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26, 1029a.20, 1036a.23», η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.

Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18», «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα«ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Μήπως είναι τελείως λανθασμένη η εικόνα που έχουμε για το παρελθόν; Υπήρξαν στο απώτατο παρελθόν πολιτισμοί πιο εξελιγμένοι από τον δικό μας, οι οποίοι εξαφανίστηκαν, ξεχάστηκαν ή αποσιωπήθηκαν; Μας επισκέφτηκαν κάποτε εξωγήινοι, οι οποίοι επηρέασαν την εξέλιξη μας και -ίσως- το γενετικό μας υλικό; Μήπως η πορεία του πολιτισμού ξεκινά ξανά και ξανά από το μηδέν και δεν είναι αδιάκοπτη, γραμμική και ανηφορική όπως μας διδάσκουν οι συμβατικές ιστορικές θεωρήσεις;...


Η συμβατική ιστορία απαντά άμεσα «όχι» σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα. Υπάρχουν όμως χειροπιαστά στοιχεία που μοιάζουν να τα απαντούν θετικά.

Μυστήριο: Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο παρακολουθεί αστροναύτες στο διάστημα!

Ένα αγνώστου προελεύσεως ιπτάμενο αντικείμενο καταγράφηκε σε πλάνα της NASA να παρακολουθεί δύο αστροναύτες, έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Οι αστροναύτες Reid Wiseman και Alexander Gerst, από τον Ευρωπαϊκό Σταθμό Διαστήματος, είχαν βγει έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν μια σειρά επισκευών. Το βίντεο της NASA, που κατέγραφε τον διαστημικό περίπατο των δύο αστροναυτών και έχει διάρκεια πέντε λεπτά, «συνέλαβε» ένα μυστήριο αντικείμενο που παρακολουθούσε τους δύο άντρες μέσα στο βαθύ σκοτάδι του διαστήματος!