Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στο Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών(Φωτορεπορτάζ) Β Μέρος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Βρέθηκε τέταρτος τοίχος στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης - Υπάρχει και άλλος θάλαμος;

Μπροστά σε μία μεγάλη ανακάλυψη βρίσκονται οι ανασκαφείς του τάφου Καστά στην Αμφίπολη, καθώς μπήκαν την Παρασκευή στον τρίτο θάλαμο, που ίσως είναι και ο ταφικός και είδαν και τέταρτο τοίχο, σε απόσταση 4,5 μέτρων από τον τρίτο.
 
Οι προσπάθειες για αντιστηρίξεις στον θάλαμο και αποχωματώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, αφού προηγήθηκε μακρά σύσκεψη της διεπιστημονικής ομάδας, ενώ εκτιμάται ότι οι εργασίες αυτές θα κρατήσουν αρκετές ημέρες.

Το άλλο ναυάγιο της Ζακύνθου: Ερευνες για την ανάδειξη βυθισμένου Ισπανικού πλοίου του 16ου αιώνα

Το ναυάγιο ενός πλοίου του 16ου αιώνα, που έχει εντοπιστεί από την δεκαετία του 1980 δύο χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των ερευνών, αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για ένα ισπανικό πλοίο της εποχής του Φιλίππου του Β' το οποίο εντοπίστηκε από ντόπιους δύτες στην διάρκεια μιας επιχείρησης εξουδετέρωσης βομβών του β' παγκοσμίου πολέμου.

Ουκρανία: Νέο ρωσικό κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια

Πέρασε τα σύνορα τα ξημερώματα του Σαββάτου - Μεταφέρει προϊόντα συνολικού βάρους 1.880 τόνων.

Στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται 200 φορτηγά που μεταφέρουν ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρωσικών τελωνείων καθώς πέρασαν από το ρωσικό συνοριακό σταθμό «Ντονέτσκ».

Την Παρασκευή η αυτοαπακαλούμεν Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ανανκοίνωσε ότι ενημερώθηκε επισήμως από τη Μόσχα ότι το δεύτερο τέτοιο κονβόι θα φτάσει στην περιοχή σήμερα, Σάββατο, μεταφέροντας κονσέρβες, ζάχαρι, αλεύρι και άλλα προϊόντα συνολικού βάρους 1.880 τόνων.

Κύπρος: Μυστικό ραντεβού Στρος Καν για επενδύσεις-Αποκάλυψη της εφημερίδας Φιλελεύθερος

Είχε μια και μόνη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών - Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ είναι πλέον πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο που εκπροσωπείται στην Κύπρο.
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο τέως πανίσχυρος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»ο Στρος Καν, είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να κρατήσει τη συνάντηση μυστική. Είχαν συνομιλίες επί δύο ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

ΟΟΣΑ: Ελλάδα & Ιρλανδία τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης - στα τάρταρα η υγεία των πολιτών

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία, φαίνεται ότι αποτελούν τα πιο δραματικά παραδείγματα που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, χώρες οι οποίες είδαν να μειώνεται τραγικά το επίπεδο της υγειονομικής τους περίθαλψης, με αποτέλεσμα οι πολίτες τους να βλέπουν με τρόμο να επανέρχονται ξεχασμένες μολυσματικές ασθένειες και οι ίδιοι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία τους φάρμακα.
Διότι όπως αναφέρει και η τελευταία μελέτη εργασίας του ΟΟΣΑ, σε περιόδους που υπάρχει οικονομική και κοινωνική κρίση, αυτό που είναι πολύ έντονο, είναι ότι αυξάνονται οι ψυχικές ασθένειες και οι μολυσματικές νόσοι.

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική πυρκαγιά

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική πυρκαγιά
Ανείπωτη τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο, με δυο οικογένειες να έχουν βυθιστεί στο πένθος -
 
Θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα τον άδικο χαμό του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου 
 
Μια τριώροφη πολυκατοικία μετατράπηκε σε φλεγόμενη παγίδα θανάτου για δύο ανθρώπους, όταν φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου, όπου λειτουργούσε κατάστημα με υδραυλικά.


Ο 33χρονος πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετούσε στο Σώμα εδώ και 7 χρόνια και μια 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Ένας "οικονομικός εκτελεστής χωρών" αποκαλύπτει: "Γιατί και με ποιο τρόπο τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια κτύπησαν την Ελλάδα"

Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα thuth-out.org, o Tζον Πέρκινς, ένας διεθνής κερδοσκόπος, ένα από τα λεγόμενα "κοράκια των αγορών" περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και προχωρεί σε αναγκαστική εκχώρηση του πλούτου της
Ο Tζον Πέρκινς είναι ένας κλασικός "hit man", που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και επιβάλλει σκληρούς κανόνες σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Σαν τους εκπροσώπους της Τρόικα!

Πρόεδρος Ελληνορθοδόξων (Ρουμ) Λιβάνου: "Οι ισλαμιστές παίζουν μπάλα με τα κεφάλια των Ορθοδόξων" (Bίντεο)

ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σε  μια συγκινητική ομιλία ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, που είναι απ'ευθείας απόγονοι των Βυζαντινών (και τους λένε Ρουμ από το Ρωμαίοι), με δραματικό τόνο μίλησε για τις σφαγές που έχουν υποστεί οι αρχαιότερες Ορθόδοξες κοινότητες της Μέσης Ανατολής από τους ισλαμιστές εγκληματίες που η Ουάσιγκτον εξόπλισε και εφοδίασε επί σειρά ετών, και τους ανέχεται "να πάιζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Χριστιανών.