Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πευκέστας, Λεοννάτος και Αβρέας. Oι σωματοφύλακες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Μέγας Αλέξανδρος απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του, την Μακεδονία. Βρίσκεται στην χώρα των Μαλλών, στις απαρχές της Ινδίας, ανάμεσα σε μύριους εχθρούς. Καταδιώκει αμείλικτα τους Ινδούς που αντιστέκονται στο πέρασμά του.Ολόκληρο το έθνος των Μαλλών βρίσκεται σε μια οχυρή πόλη.

Ο Αλέξανδρος με όλη την γενναιοψυχία που τον διακρίνει, επιτίθεται σαν άγριο θηρίο στα τείχη, κυριεύοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο το εξωτερικό τείχος της πόλης. Οι Ινδοί τα έχουν χαμένα με την ορμητικότητα του Αλεξάνδρου και τρέχουν αλαφιασμένοι να βρουν καταφύγιο στα ασφαλέστερα τείχη της ακροπόλεως. Τους καταδιώκει ανηλεώς κραδαίνοντας την κοπίδα του και τους χτυπάει αλύπητα.

Περίεργα Φαινόμενα της Αρχαιότητας


Από το terrapapers

Η παρακάτω συνοπτική μελέτη γράφτηκε πριν από αρκετό καιρό, με κάπως διαφορετική μορφή. Αν και σε αυτήν την καινούργια εκδοχή έχω επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις, ωστόσο το κυρίως περιεχόμενο παραμένει σχεδόν ως είχε.Κατά βάση, το κείμενο αποτελεί μια συλλογή αναφορών για περίεργα περιστατικά, τις οποίες κατά καιρούς συναντούσα σε διάφορα βιβλία. Βασικό κριτήριο επιλογής σε κάποιες περιπτώσεις ήταν το ενδιαφέρον που παρουσίαζαν, όσον αφορά στο ειδικό περιεχόμενό τους. Σε άλλες, το ότι δεν ήταν τόσο ευρέως γνωστές. Στο τελευταίο μέρος παρατίθεται σχετική βιβλιογραφία για όσους φίλους αναγνώστες, με αφορμή το παρόν, θελήσουν να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα.          

Η τεχνολογία LNG στην Ελλάδα


Του Ν. Λυγερού

Η τεχνολογία LNG προχωρά με εντυπωσιακό τρόπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυσικό αέριο είναι μια πράσινη ενέργεια και όταν είναι υγροποιημένο έχει καλύτερη απόδοση στους κινητήρες. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους αποθήκευσης, αφού η θερμοκρασία στους - 162 oC επιτρέπει ένα συντελεστή της τάξης των 600. Κατά συνέπεια είναι ακόμα καλύτερο και από το CNG που λειτουργεί με 200 ατμόσφαιρες, ενώ το LNG λειτουργεί με μία. Αυτή η ιδιότητα προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε μικρότερους σταθμούς αποθήκευσης.

Διάλεξη Ν.Λυγερού "Στρατηγικές εξελίξεις στο Κυπριακό". (Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Στρατηγικές εξελίξεις στο Κυπριακό". 
 Αίθουσα εκδηλώσεων Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, 
Λεμεσός. Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, ώρα 19:30.

Πακιστάν: Επιτέθηκαν με οξύ σε πέντε γυναίκες

Τουλάχιστον πέντε νεαρές γυναίκες υπέστησαν τις τελευταίες 24 ώρες επιθέσεις με οξύ από άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.Στο πιο πρόσφατο συμβάν, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα επιτέθηκαν με οξύ σε δύο έφηβες 14 και 15 ετών, οι οποίες κατευθύνονταν προς την τοπική αγορά στη Μάστουνγκ, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.
«Μία από τις κοπέλες τραυματίστηκε στο πρόσωπο και η άλλη στον λαιμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάζιρ Λάνγκο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος όμως δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

RON PAUL: ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΣ "Ρουκέτες" κατά Κιέβου και Ουάσιγκτον από Αμερικανό γερουσιαστή: "Εσείς ρίξατε το Boeing"

Κόλαφος κατά των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Κιέβου είναι ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής Ron Paul για τη συντριβή του Boeing στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ισχυρίζεται σαφώς πώς το αεροσκάφος με τους 298 νεκρούς επιβαίνοντες καταρρίφθηκε από ουκρανικά πυρά, κι αυτό, όπως επισημαίνει, «γιατί οι Ουκρανοί ήταν οι μόνοι που είχαν συμφέρον να το πράξουν. Οι ρωσόφωνοι απλά κανένα».

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ "ΒΛΕΠΕΙ" ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ Άρθρο-φωτιά για το δολάριο: "Είναι ετοιμοθάνατο - Οι κυρώσεις στη Ρωσία επισπεύδουν την... κηδεία του"

Ένα άρθρο-φωτιά για το μέλλον του δολαρίου εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ δημοσιεύει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και διδάκτωρ στατιστικής Jim Willie. Αυτό που επισημαίνει είναι πώς «το δολάριο είναι ετοιμοθάνατο και η κηδεία του θα έρθει σύντομα με τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε χώρες όπως η Ρωσία».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος «δεν μπορεί να επιβάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο. Αυτό θα οδηγήσει σε απομόνωση των ΗΠΑ και του αμερικανικού λαού και εν τέλει θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις».

Ιράκ: Ηρθε το τέλος των Χριστιανών -Ισλαμιστές σημαδεύουν τα σπίτια, καταδιώκουν χιλιάδες άτομα (Εικόνες)

Οι τζιχαντιστές αντάρτες εξέδωσαν το Σάββατο ένα τελεσίγραφο και έδωσαν μερικές ώρες στις χριστιανικές οικογένεις να εγκαταλείψουν την πόλη. «Το Ισλαμικό Κράτος πήρε τα χρήματά τους, τα αυτοκίνητά τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα πριν τους απειλήσει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την πόλη» δηλώνει στην γαλλική Figaro ένας ιερέας που διαμένει στην πόλη  Bartella, 35 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη.

Προσοχή νέο κακόβουλο λογισμικό CTB-Locker -Μπλοκάρει και φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα

Την προσοχή στους πολίτες εφιστά η Ελληνική Αστυνομία διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμφανιστεί ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.).
Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα «μπλοκαρίσματος»/ του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom).

«Χαλάει» ο καιρός – Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

«Χαλάει» ο καιρός – Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο καιρικής επιδείνωσης μέσα στις επόμενες ώρες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.»
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Λωρίδα της Γάζας: Ένα παιδί νεκρό κάθε μία ώρα

Λωρίδα της Γάζας: Ένα παιδί νεκρό κάθε μία ώρα
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν φύγει από τη ζωή 599 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 443 ήταν άμαχοι. Από αυτούς, οι 74 ήταν γυναίκες και τα 147 παιδιά.
- Από την πλευρά των Ισραηλινών, 28 άτομα έχουν σκοτωθεί. Οι 26 ήταν στρατιώτες και οι δύο άμαχοι.
- Από τους 3.504 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν, οι 1.153 ήταν γυναίκες και οι 1.100 παιδιά.

Σύγκρουση Βενιζέλου-Μητσοτάκη για την επαναδιαπραγμάτευση

Μητσοτάκης: «Πήραμε... δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει» - «Να μη μας κουνάει το δάχτυλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε από την πλευρά του ο Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές για τα «Ζάππεια» του Σαμαρά.
Κουβάρι έγιναν για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, με αφορμή την αξιολόγηση και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.