Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μικρά Ασία: Η αρχαία πόλη Ἄντανδρος της Τρωάδος(Βίντεο)


Του  Γιώργου Εχέδωρου
Από το mikres-ekdoseis

Ο εντοπισμός της αρχαίας πόλης Ἄντανδρος, έγινε από ένα τυχαίο γεγονός.

Σε ένα οθωμανικό τέμενος- τζαμί- στο χωριό Αβτσιλάρ της βορειοδυτικής Τουρκίας, στα μέσα του 19ου αιώνα, ένας περιηγητής είδε ενσωματωμένη στον τοίχο του τζαμιού, μια λίθινη επιγραφή που έγραφε: «Πόλις Αντανδρίων».

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ «ΜΑΘΗΜΑ» ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
 
Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, αρχιστράτηγος Necdet Özel, ο οποίος αποφάσισε να μας κάνει «μαθήματα» κυριαρχίας των νησίδων του ανατολικού Αιγαίου αμφισβητώντας ανοιχτά την ελληνική επικράτεια και αλλάζοντας με αυθαίρετο τρόπο τα μήκη των τουρκικών ακτών από τα 7 χιλιάδες 200 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζει η Ελλάδα, επεκτείνοντας τα στα 8 χιλιάδες 333 χιλιόμετρα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, (και έμπιστος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν ), επί τη ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 32 χρόνια της ίδρυσης και ανάπτυξης της τουρκικής ακτοφυλακής, αποφάσισε να… μας κάνει «μαθήματα» κυριαρχίας του ανατολικού Αιγαίου.

Θ.Πάγκαλος: "Να απολυθούν οι μισοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και γιατροί - Είναι ευκαιρία με το μνημόνιο"

O Θ. Πάγκαλος του «μαζί τα φάγαμε» ξαναχτύπησε και δηλώνει πώς πρέπει να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί, οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί. Αυτή τη φορά δεν έπιασε στο στόμα του τους στρατιωτικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
«Χρειάζονται οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι, «αν υπήρχε μία κυβέρνηση που δεν χρειαζόταν την λαϊκή ψήφο θα έπρεπε να απολύσει τους μισούς».
«Σε έναν αριθμό 1.000 ατόμων στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς», πρόσθεσε μιλώντας στον συστημικό Σκάι.

Γερμανός αστροναύτης φωτογραφίζει απ’ το διάστημα Κυκλάδες, Κρήτη και οι συμπατριώτες του προχωρούν σε Ανθελληνικό παραλήρημα!

germanos-astronaftis
Το εμετικό μπαράζ ανθελληνικών σχολίων από Γερμανούς στο facebook αστροναύτη συμπατριώτη τους, που φωτογράφισε απ’το διάστημα περιοχές της Ελλάδας…
Ο Alexander Gerst είναι αστροναύτης της ΝΑΣΑ. Αγαπά τη δουλειά του και κυρίως τις ειδικές αποστολές στο διάστημα. Η επιλογή να βρεθεί στο διάστημα δεν είναι απλή και απαιτεί, εκτός από θάρρος και εκπαίδευση, ειδική παιδεία και όραμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν λάμψη στα μάτια και έχουν ανοιχτό μυαλό. Ο αστροναύτης κάνει κλικ και μας χαρίζει ένα υπέροχο Αιγαίο.

Πώς θα προσπαθήσει να αποφύγει τη 2η χρεοκοπία η Αργεντινή

Την μεταφορά των υπό αμερικανικό δίκαιο ομολόγων του σε εγχώριο, ώστε να αποφύγει μια δεύτερη χρεοκοπία επιδιώκει το Μπουένος Άιρες.
Η Αργεντινή θα επιδιώξει την υπαγωγή στο εγχώριο δίκαιο των ομολόγων της που έχουν εκδοθεί με βάση το αμερικανικό δίκαιο, ώστε να αποφύγει μία δεύτερη χρεοκοπία της σε 13 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Βρετανία: Νόμιμη η παρακολούθηση των πολιτών σε Google, Facebook και YouTube!

Με δήλωση - απάντηση 48 σελίδων προς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία στη Βρετανία, υποστήριξε ότι οι παρακολουθήσεις πολιτών μέσω των social media είναι νόμιμες!Ο Charles Farr, γενικός διευθυντής της βρετανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία υποστήριξε στην 48 σελίδων έκθεσή του, την οποία απηύθυνε σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι η παρακολούθηση των Βρετανών πολιτών μέσω του Google, του YouTube και του Facebook, είναι νόμιμη, επειδή οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «εξωτερικές επικοινωνίες», αφού η βάση τους είναι στις ΗΠΑ.

Δημοσίευμα των New York Times-Η «φέτα» στο τραπέζι διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-ΕΕ

Πώς το θέμα της χρήσης του όρου «φέτα» προβάλλεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της «διαφορετικής προσέγγισης» που έχουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ για το θέμα των «γεωγραφικών ενδείξεων».Το θέμα της χρήσης του όρου «φέτα» προβάλλεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της «διαφορετικής προσέγγισης» που έχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα των «γεωγραφικών ενδείξεων».

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης (Βίντεο)


Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης (pics+vid)
Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνη.
Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν.
Tο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα.

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ TOMMY LEE.

Ο Tommy Lee γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles. Έγινε γνωστός όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για τη σχέση του με την σεξοβόμβα Pamela Anderson.

Πρόσφατα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα κείμενο για την Ελλάδα το οποίο αγκαλιάστηκε από τους θαυμαστές του από την πρώτη στιγμή...

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που έγραψε.

Μακελειό στη Λευκωσία: 41χρονος εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του - Τρεις νεκροί και ένας 18χρονος στο νοσοκομείο


Λευκωσία: Οικογενειακή τραγωδία εκτιλύχθηκε σήμερα στη Λευκωσία. Σαρανταενάχρονος εκτέλεσε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 την εν διαστάσει 40χρονη γυναίκα του και την 8χρονη κόρη τους ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον υιό τους ηλικίας 14 ετών. Η απίστευτη τραγωδία εκτιλύχθηκε το μεσημέρι στην οδό Αριάδνης, πάροδο της λεωφόρου Τσερίου, στο Στρόβολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό του, την εν διαστάσει σύζυγό του έξω από το σπίτι των γονέων του, καθώς εκείνη είχε πάει εκεί για να δούν τα πεθερικά της τα παιδιά τους.

Οριακές μεταβολές εν αναμονή αποφάσεων Fed

 Dow16.769,39-39,10 -0,23%  



  Nasdaq4.337,2316,12 0,37%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Δεν απομακρύνονται από τη "γραμμή εκκίνησης" μετά την έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, με την προσοχή να στρέφεται εξ ολοκλήρου στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed και τη συνέντευξη Τύπου της Janet Yellen.

Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια στα 35 δισ. δολάρια το μήνα και να διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου στο 0% έως 0,25%. Οι επενδυτές θα έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους για τυχόν σχόλια της προέδρου της Fed, Janet Yellen που θα δείξουν πότε η Fed θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκιά της, καθώς η τράπεζα κινείται πιο κοντά σε επίπεδα-ορόσημα οικονομικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένης της σταθεροποίησης του πληθωρισμού στο 2%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο μη προσαρμοσμένο μέγεθος του 2,1% το Μάιο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,060 μονάδες (0,00%) και βρίσκεται στις 16.808,43 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 2,58 μονάδων (0,06%) φτάνοντας τις 4.334,66 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,30 μονάδων (0,12%) και βρίσκεται στις 1.944,29 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Wal-Mart Stores καθώς διαπραγματεύεται στα 75,47 δολάρια με άνοδο 0,48 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,64%. Ακολουθούν η Cisco Systems με κέρδη 0,61% στα 24,649 και η AT & T στα 35,12 δολάρια με άνοδο 0,29%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Τετάρτη, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στη 13:09 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 116,54 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,01%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 55,61 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,11%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, πτωτικά κινείται ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,65%, ενώ ανοδικά κινείται ο δείκτης της Παράλληλης αγοράς σε ποσοστό 0,24%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,05% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,16%.

Ανακόπηκε το πτωτικό σερί 5 ημερών στο ΧΑ

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

"Επιχείρηση" αναχαίτισης του Γενικού Δείκτη αποπειράθηκε την τελευταία ώρα της κύριας συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία κατέληξε... επιτυχής, με το Γενικό Δείκτη να σπάει το πτωτικό σερί 5 συνεδριάσεων και να κλείνει πάνω από τις 1.260 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε να χάνει ενδοσυνεδριακά μέχρι και 0,97%, κάτω από τις 1.250 μονάδες, με κύριο υπαίτιο κυρίως τον τραπεζικό κλάδο και περισσότερο την μετοχή της Eurobank που έφτασε να χάνει έως και 4,28% για να περιορίσει τις απώλειες της στην δημοπρασία και να κλείσει στα 0,39 ευρώ, 1,76% χαμηλότερα του χτεσινού κλεισίματος.