Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος εξωπλανήτη: Μία μέγα-Γη 17 φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας (Εικόνες)

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα νέο τύπο πολύ βαρύ εξωπλανήτη, που ονόμασαν μεγα-Γη. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόσμο, εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση 560 ετών φωτός, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.
Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, δήλωσαν ότι ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-10c, ο οποίος κάθε 45 μέρες (το έτος του) διαγράφει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Γεωργικός ζεόλιθος"(Βίντεο)

                                                      Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                                    "Γεωργικός ζεόλιθος".
                                                                 Επιμελητήριο Αρκαδίας.
                                                          Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, ώρα 20:00.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ζεοαγρότες και Ζεοκτηνοτρόφοι"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ζεοαγρότες και Ζεοκτηνοτρόφοι".
 ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά. Άγιος Θωμάς, Βοιωτίας. 
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, ώρα 19:00. 

Ισπανία: Μετά από 39 χρόνια ο Χουάν Κάρλος παραδίδει το στέμμα στον γιο του Φελίπε(Βίντεο)

Την παραίτηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι- Προηγουμένως θα τροποποιηθεί το Σύνταγμα της χώρας για να επιτρέπεται η παραίτηση του βασιλιά.
Την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος από τον θρόνο της Ισπανίας ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Τον βασιλιά της χώρας διαδέχεται ο γιος του, πρίγκιπας Φελίπε.

Σοκ των επιστημόνων για την προηγμένη τεχνολογία σε Αιγαίο και Κρήτη, 6.000 χρόνια πριν – Ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής του κόσμου (ΦΩΤΟ)


Στην Κρήτη είχαν αναπτύξει σούπερ...τεχνολογία πριν από 4000 χρόνια!
Τι διαπίστωσαν ο ερευνητής αιγαιακών γραφών Μηνάς Τσικριτσής και ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς, μελετώντας τα προϊστορικά κυκλαδικά τηγανόσχημα σκεύη που εμφανίζονται στον αιγαιακό πολιτισμό.

Προηγμένη γνώση της τεχνολογίας ήδη από την 4η χιλιετία πΧ φαίνεται πως είχαν οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Κρήτης.

Τι δεν ξέρουμε για τον Τσακ Νόρις

Άγνωστες πτυχές της ζωής του σκληρού του σινεμά!
Πέρα από το να κάνει μασάζ στη μέση του πουθενά και να μετρά μέχρι το άπειρο δύο φορές, ο αμερικανός σταρ μετρά στον πραγματικό κόσμο πολλά περισσότερα και εξίσου εντυπωσιακά κατορθώματα.

Κι αν σήμερα είναι στα στόματα όλων για τους εντελώς λάθος λόγους, την καζούρα δηλαδή του υπερανθρώπου που τα κάνει όλα και συμφέρει, ο Τσακ Νόρις έχει τις δάφνες και τις περγαμηνές για να το αντιπαλέψει.

EFES 2014: Eικόνες από ένα νέο "1453" αν δεν συνέλθουμε...

Mε μια μεγάλη αποβατική ενέργεια oλοκληρώθηκε σήμερα νότια της Σμύρνης η ετήσια διακλαδική άσκηση EFES των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) στην οποία συμμετείχαν 8.000 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 480 βαθμοφόρων υπό τα όμματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και 50 ξένων παρατηρητών.

Ήπιες μεταβολές στη σκιά των μάκρο

Dow16.735,2818,11 0,11%  



  Nasdaq4.242,62-5,33 -0,13%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με εναλλαγές προσήμου συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας με την επιφυλακτικότητα να διατηρείται μετά την ανακοίνωση λανθασμένων στοιχείων από το Institute for Supply Management για τον κλάδο της μεταποίησης τα οποία στη συνέχεια αναθεωρήθηκαν ανοδικά.

Οι δύο εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα για την πορεία της μεταποίησης στις ΗΠΑ περισσότερο μπέρδεψαν, παρά ξεδιάλυναν  το τοπίο, με την εταιρεία δεδομένων Markit να ανακοινώνει βελτίωση των συνθηκών και το Institute for Supply Management επιδείνωση.

Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 56,4 μονάδες τον Μάιο από 55,4 μονάδες τον Απρίλιο. Η τελευταία έρευνα δείχνει σημαντική ενίσχυση των επιπέδων παραγωγής, με τον ρυθμό επέκτασης να επιταχύνει για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Από την πλευρά του το Institute for Supply Management ανακοίνωσε επιβράδυνση της δραστηριότητας, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε με διορθωτική ανακοίνωση η οποία επίσης έδειξε βελτίωση των συνθηκών.

Ειδικότερα, το  ISM ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56 μονάδες τον Μάιο από 54,9 μονάδες τον Απρίλιο. Η αρχική ανακοίνωση του ISM τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,2 μονάδες, μέγεθος πολύ χειρότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ενίσχυση του δείκτη στις 55,6 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Κέρδη σημειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών

Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας και του μήνα η αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:09, βρισκόταν στις 106,29 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 53,09 μονάδες, παρουσιάζοντας πενιχρά κέρδη σε ποσοστό 0,02%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €21.290,32.

Με το "δεξί " στον Ιούνιο ο Γενικός Δείκτης

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Σε μετοχές που επλήγησαν τόσο από τη ρευστότητα που άντλησαν οι τράπεζες στις πρόσφατες ΑΜΚ όσο και από τις αναδιαρθρώσεις που ακολούθησαν σε δείκτες όπως ο MSCI (αποτέλεσμα των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου) εστιάστηκε το ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση.

Οι τράπεζες βρέθηκαν σε δευτερεύοντα ρόλο στη σημερινή συνεδρίαση όπου τις πρώτες ώρες ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε μικρές απώλειες (της τάξης του 0,51%). Μετά τις 13.00 ακολούθησαν και οι τράπεζες το γενικότερο.... βηματισμό, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει υψηλά ημέρας (2,29%) και κλείσιμο στα +0,41%.