Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ-ΧΑΡΤΕΣ ΣΕ ΦΩΤΟ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ:


Ο τίτλος αυτός που επιλέξαμε δεν έχει καμιά σχέση με "εθνικισμό".
Τον επιλέξαμε προκειμένου να εκφράσουμε την έκπληξή μας διαβάζοντας το βιβλίο του κ. Βαρθολομαίου Λάζαρη στο οποίο παραθέτει την έρευνα που έχει κάνει.Ο κ. Λάζαρης ήταν ναυτικός και στα ταξίδια του σε όλη τη Γη διαπίστωσε οτι υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά τοπωνύμια.



Με την υπάρχουσα ιστορία αυτό δεν εξηγείται.Αν προσθέσουμε στην έρευνα του κ. Λάζαρη και τις γλωσσολογικές και εθνολογικές έρευνες που έχουν γίνει στους Ινδιάνους του Καναδά,στους ιθαγενείς της Ινδονησίας,στους Ινδιάνους της Ν.Αμερικής,στους αυτόχθονες της Αυστραλίας,στις αναφορές των μυστικιστών απο το Θιβέτ,στις αναφορές των δρυϊδων και δεκάδες άλλες τέτοιες έρευνες,βλέπουμε οτι ταιριάζουν απόλυτα με την έρευνα του κ. Λάζαρη.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ "ΑΡΧΑΙΟΙ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

Η αρχαία Ολβία Ποντική
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίους ελληνικούς τάφους του 4ου αιώνα π.Χ. στο Mukolaiv της Ουκρανίας. Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια συντήρησης και αναστύλωσης του αρχαιολογικού μουσείου στο κέντρο της πόλης. Αρχικά, ανακοινώθηκε η εύρεση μιας αρχαίας νεκρόπολης που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.  Όμως όταν άρχισε η διαδικασία ανασκαφής των 25 τάφων που βρέθηκαν μέσα σε αυτήν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελληνιστικές ταφές που ακολούθησαν τις παραδοσιακές ελληνικές μεθόδους ταφής τόσο όσον αφορά τον προσανατολισμό του τάφου όσο και για τις νεκρικές τελετές.  Ο αρχαιολόγος και καθηγητής Oleksandr Smyrnov δήλωσε:

Ελληνικό σχολείο 1700 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

 Το αρχαίο ελληνικό σχολείο  

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου,  στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σχολείο - το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους - χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από
τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.

Οι αρχαίοι Έλληνες μιλάνε για … τηλεοράσεις της εποχής τους;

Οι αρχαίοι Έλληνες μιλάνε για … τηλεοράσεις της εποχής τους;

Τι εννοεί ο Λουκιανός όταν λέει ότι: «Πάνω από ένα όβολο πηγάδι ήταν τοποθετημένοι ένας πολύ μεγάλος καθρέφτης. Όταν κατέβαινε κανείς στο πηγάδι, άκουγε όλα, όσα λέγονταν πάνω στη γη όταν κοίταζε στον καθρέπτη έβλεπε όλες τις πόλεις κι όλους τούς λαούς σαν να ήταν παρών»; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ; ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!

Επειδή χρειάστηκε να περάσω πολλά χρόνια από τη ζωή μου
για να ανακαλύψω ότι ο μεγάλος Νεύτωνας έγραφε στα Ελληνικά…

καλό θα ήταν να το μάθουν και οι νεότεροι και οι παλαιότεροι από μένα..

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ο θρύλος λέει ότι οι Δελφοί ήταν το σημείο που συναντήθηκαν οι δύο αετοί. όταν ο Δίας τους έστειλε να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σ' αυτό το σημείο ο Δίας έριξε τον ιερό βράχο και οι Δελφοί έγιναν γνωστοί στα πέρατα του τότε κόσμου ως ο ομφαλός της Γης, το κέντρο του κόσμου.

«Δέλφις» σημαίνει στ' αρχαία Ελληνικά Δελφίνι, και γι' αυτό οι Δελφοί ονομάστηκαν έτσι. Προς τιμή του δελφινιού, και αυτό γιατί αυτή τη μορφή πήρε ο Απόλλωνας κατά το ταξίδι της επιστροφής του, οδηγώντας το καράβι με τους Κρήτες ναυτικούς με σκοπό να μείνουν στους Δελφούς για να χτίσουν το ιερό του και να γίνουν οι ιερείς του.

Συρία: Λιθοβόλησαν κορίτσι γιατί είχε Facebook! Βρήκε φριχτό θάνατο


Oι άνθρωποι που η Δύση στήριξε δίχως ίχνος ντροπής στη Συρία πάλι διέπραξαν ένα απίστευτης σκληρότητας έγκλημα. Τραγικό θάνατο βρήκε ένα νεαρό κορίτσι στη Συρία όταν "ισλαμικό δικαστήριο" την καταδίκασε σε θάνατο διά λιθοβολισμού επειδή έκανε το έγκλημα να... έχει σελίδα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το κορίτσι σύρθηκε στο δικαστήριο από εγκληματίες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) όταν πιάστηκε να χρησιμοποιεί το facebook.

Νέα απάτη με ΜΚΟ: Πήραν παράνομα 2,4 εκατ. ευρώ

Νέα απάτη με ΜΚΟ: Πήραν παράνομα 2,4 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για σώμα εθελοντών πυροσβεστών - Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εισέπραττε και συνδρομές ύψους έως και 12.000 ευρώ από δήμους.
Μια νέα υπόθεση απάτης ανάλογη με τη ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" αποκάλυψε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την εθελοντική-μη κερδοσκοπική οργάνωση πυροσβεστών και σύμφωνα με την Αστυνομία το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης διώκεται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το σωματείο υπερβαίνει τα 2.400.000ευρώ.

Έτσι γινόταν η απάτη με τα καύσιμα

Έτσι γινόταν η απάτη με τα καύσιμα
Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για την μεγάλη απάτη με τα καύσιμα που είχε ως αποτέλεσμα να "βαφτιστούν"  4,5 εκατ. λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας σε  πετρέλαιο θέρμανσης
 Η αστυνομία αναφέρει:
"Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική ομάδα η οποία περισσότερο από δυο χρόνια διέπραττε συστηματικά λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρακρατούσαν ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια το διοχέτευαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου, μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διέθεταν και πάλι στην αγορά.

Συνέντευξη του Τούρκου πρέσβη αποκαλύπτει μυστικές συνομιλίες για ΑΟΖ!

Σε μία συνέντευξη καθαρή πρόκληση, ο "σκληροπυρηνικός" νεο-οθωμανός Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς (ήταν διαπιστευμένος στο Τελ Αβίβ όταν συνέβη το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά το 2010 και εκδιώχθηκε από τους Ισραηλινούς), την οποία που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή (Anadolu) κάνει επίδειξη αλαζονείας και μιλά ως "πασάς" σε επαρχία της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τονίζει πώς "Οι Ελληνοκύπριοι που έχασαν τις περιουσίες τους στη Βόρεια Κύπρο θα αποζημιωθούν από την εξόρυξη του... φυσικού τους αερίου"! δηλαδή οι Τούρκοι τους τα άρπαξαν, η περιουσία της Κύπρου θα τους αποζημιώσει, αφού φυσικά πρώτα την μοιραστούν με τους εισβολείς!

Γαλάζιος "εμφύλιος" στον Πειραιά! Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο Γ. Μελάς

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και η πρόθεσή του να διεκδικήσει το δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μελάς παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου, με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών- Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο και νέος αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ζερβουλάκος.

Οι αγρότες «όργωσαν» την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία ως τη Βουλή - Περίπου 5.000 αγρότες συμμετείχαν στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο.Δυναμικό «παρών» στην Αθήνα έδωσαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 5.000 αγρότες που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στη φορολόγησή τους. 

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βάθη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών αλλά και το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποίησε νωρίτερα προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Οι Αμερικανοί μας έχουν έτοιμο το "εσωτερικό" νόμισμα: Geuro

- Το Ινστιτούτο είχε διοργανώσει ημερίδα με την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα- Πώς θα εκδοθεί και πώς θα λειτουργεί το «παράλληλο» νόμισμα- Υποστηρίζουν ότι θα εξασφαλίσει την ανάκαμψη του βιοτικού επιπέδου.H ενδεικνυόμενη λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με το αμερικανικό think tank Levy Institute, είναι η υιοθέτηση προγράμματος στην κατεύθυνση της εξασφάλισης απασχόλησης μέσω του κράτους σε ρόλο "ύστατου καταφυγίου  για την απασχόληση" -Εmployment of Last Resort-,  που το ονομάζει ELR, και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω διάφορων εναλλακτικών, ανάμεσα στις οποίες και ένα προσωρινό παράλληλο χρηματοοικονομικό σύστημα εντός της ευρωζώνης.

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία

Σκηνικό εμφυλίου στην Ουκρανία  (pics+video)
Η ένταση επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις- Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για την επιβολή κυρώσεων
 Δείτε LIVE από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κίεβο, με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και να κάνουν χρήση των κανονιών νερού σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 16 πολίτες και 10 αστυνομικοί, ενώ στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 605 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δεχθεί πυρά από όπλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ: Όταν η ομίχλη κάλυψε την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Από το dete.gr

Πυκνή ομίχλη κάλυψε χθες όλη την Πάτρα και το θέαμα ήταν μοναδικό.

Ακόμα πιο μοναδικό είναι το θέαμα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με την ομίχλη να την «ντύνει» στα λευκά!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Γιάννης Φρέρης στο facebook δείχνουν το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγικές επιλογές για το μέλλον".(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Στρατηγικές επιλογές για το μέλλον".
 Λύκειο Λατσιών, Κύπρος. 14/02/2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού: "Άνθρωπος και Υγεία".(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Άνθρωπος και Υγεία". 
Ξενοδοχείο Mediterranean Beach Hotel, Λεμεσός. 
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:30.

Νόμος 3907 του 2011, άρθρο 37 παρ.5.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ; ΔΙΑΒΑΣΕ

«Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

To νερό στους ιδιώτες, ο λογαριασμός στους πολίτες (Βίντεο)

Παρακολουθήστε ένα βίντεο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. 
Γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομη την πώληση της 
ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Η αρχαία Θρακική γλώσσα

Πριν από την πρόοδο των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ζώνης που βρίσκεται στο Νομό Έβρου, 20 χλµ. δυτικά της Αλεξανδρούπολης, οι γνώσεις µας για τη Θρακική γλώσσα και τις διαλέκτους της που οµιλούνταν στην περιοχή της Θράκης, ήδη από την προελληνική περίοδο, ήταν εξαιρετικά περιορισµένες.

Είχαµε στη διάθεσή µας µόνο σπαράγματα, τα οποία σώθηκαν σε αρχαία ελληνικά κείµενα και σε ορισµένες επιγραφές γραμμένες σε ελληνικό αλφάβητο, το οποίο φαίνεται ότι υιοθέτησαν από πολύ νωρίς οι Θράκες.

Συγκεκριµένα, το υλικό αυτό αποτελείται από σαράντα λέξεις, 1500 περίπου κύρια ονόµατα (ανθρωπωνύµια και τοπωνύμια), σπάνιες επιγραφές σε αγγεία και δαχτυλίδια (όπως αυτό που Βρέθηκε στο Εζέροβο) από το εσωτερικό της Θράκης, ενώ από τον Αιγιακό χώρο τη χρήση της γλώσσας τεκμηρίωναν µία µόνο λίθινη επιγραφή από τη Σαµοθράκη και σύντομες φαινομενικά, ως επί το πλείστον, αποσπασματικές επιγραφές χαραγμένες σε όστρακα αγγείων (75) από το Ιερό των Μεγάλων Θεών τη Σαμοθράκης. Βάσει αυτών των στοιχείων, οι µέχρι πρόσφατα προσπάθειες αποκρυπτογράφησης της γλώσσας είχαν αποβεί ουσιαστικά άκαρπες.

Θα πληρώσουμε 30 εκατ.€ για ύδρευση από βρόχινο νερό


Χρυσό θα πληρώσουν το νερό στις Σκουριές!


Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν 30 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί φράγμα στις Σκουριές, για ύδρευση της περιοχής από βρόχινο νερό, επειδή οι «Ελληνικός Χρυσός» και «Eldorado Gold» χτίζουν άλλο φράγμα για τις ανάγκες της εξόρυξης, και θα χρησιμοποιούν το καθαρό νερό των πηγών του Κάκαβου, που μέχρι τώρα έπιναν οι κάτοικοι ολόκληρης της προ Αθω περιοχής.

Δείτε τι βρήκαν στο σπίτι μεγάλου εμπόρου ναρκωτικών.

Δείτε τι βρήκαν στο σπίτι μεγάλου εμπόρου ναρκωτικών.
Μεγάλος έμπορος ναρκωτικών συλληφθεί στο Μεξικό και ας δούμε τι βρήκαν στο σπίτι του.

Όλα όσα βρήκαν είναι στο σπίτι είναιαλήθεια μετά απο επιτυχής επιδρομή στο σπίτι του στην πόλη του Μεξικού.


Οι εικόνες είναι φοβερές :

Η απίστευτη κίνηση ενός πρώην άστεγου και αλκοολικού που κέρδισε το Λόττο!

Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο... Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο:όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, o Λάζλο Άντρασεκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.

"Αναρρώνει" από την απογοήτευση για τα στοιχεία από την αγορά στέγασης

Dow16.186,8856,48 0,35%  



  Nasdaq4.272,7828,76 0,68%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διαλύεται το "πέπλο" δυσαρέσκειας που απλώθηκε πάνω από το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση ραγδαίας πτώσης των ενάρξεων ανέγερσης κατοικιών, καθώς ήταν αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που επιβράδυνε την κατασκευαστική δραστηριότητα. Ελαφρώς υψηλότερος των εκτιμήσεων ήταν ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που ενδέχεται να "ρίξουν φως" στο πώς η Fed σχεδιάζει να τηρήσει τη δέσμευσή της να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 32,40 μονάδες (0,20%) και βρίσκεται στις 16.162,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 9,76 μονάδων (0,23%) φτάνοντας τις 4.263,02 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,04 μονάδων (0,00%) και βρίσκεται στις 1.840,72 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η American Express καθώς διαπραγματεύεται στα 89,38 δολάρια με άνοδο 0,36 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,40%. Ακολουθούν η Du Pont με κέρδη 0,31% στα 64,91 και η IBM στα 183,70 δολάρια με άνοδο 0,28%.

Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, καταγράφοντας ανοδικό σερί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία.

Με κινητήρια δύναμη τις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,08%, κλείνοντας στις 134,52 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε κέρδη 2,45% κλείνοντας στις 63,100 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €266.290.

Αν και η διαπραγμάτευση ξεκίνησε μια βραχύβια πτωτική πορεία, το επενδυτικό ενδιαφέρον ώθησε τον Γενικό Δείκτη σε ανοδική τροχιά σε συνδυασμό με διακυμάνσεις. Ωστόσο, μετά το πρώτο δίωρο το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον σταθεροποίησε το Γενικό Δείκτη σε ανοδική πορεία με αποτέλεσμα να φτάσει στο κλείσιμο στις 134,52 μονάδες.

Πτωτικό χατ-τρικ για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τις 1.260 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με «συγκρατημένο» τζίρο που οριακά ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ.

Με έκδηλη επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επενδυτών, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αρχικά με εναλλαγές προσήμου, σε στενό εύρος διακύμανσης, με έναν συνδυασμό επιλεκτικών τοποθετήσεων σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών τόσο στην υψηλή όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.