Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2014(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

100η Επέτειος Αυτονομίας Β. Ηπείρου: Τίποτε δεν ξεχνιέται! Τίποτε δεν τελείωσε ακόμη!

Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημερομηνία ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στη ματωμένη ιστορική πορεία της πολύπαθης αυτής Ελληνικής Γης.
Ο νικηφόρος ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών είχε σαν επιστέγασμα την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου που επισφραγίσθηκε με το πρωτόκολλο της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), ενεργό νομικό κείμενο το οποίο αποδέχθηκε και η Αλβανία, χωρίς όμως να σεβασθεί ποτέ τις προβλέψεις του.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η γεωπολιτική θέση του χώρου της Βορείου Ηπείρου και το Βορειοηπειρωτικό Εθνικό Ζήτημα"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η γεωπολιτική θέση του χώρου της Βορείου Ηπείρου και το Βορειοηπειρωτικό Εθνικό Ζήτημα". Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα. 
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 13.00.

Οι Έλληνες, οι Υπερβόρειοι και οι Κιμμέριοι

Πηγή: http://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=3310&start=30

Ο Όμηρος εις την ραψωδία λ της Οδυσσείας (Νέκυια), όπου περιγράφει την κάθοδο του Οδυσσέως εις τον Άδη, αναφέρεται εις έναν μυστηριώδη λαό, πλησίον του Άδη: «Το πλοίο έφθασε εις τα πέρατα του βαθυρρόου Ωκεανού.Εκεί δε είναι ο δήμος και η πόλη των Κιμμερίων ανδρών, οι οποίοι είναι κεκαλυμμένοι με αέρα και νεφέλη. Πότε αυτούς δεν τους βλέπουν οι ακτίνες του φαέθοντος ηλίου, ούτε όταν ανεβαίνει προς τον αστερόεντα ουρανό, ούτε όταν από τα ύψη του ουρανού τρέπεται προς την γαία, αλλά ολέθρια νύκτα σκεπάζει τους δειλούς βροτούς» (Ομήρου Οδύσσεια Λ.13-19).

Αναλύθηκε περιεχόμενο χαπιών από την αρχαία Ελλάδα-ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που ... έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα....δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. 
 
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε. Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μίγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. 

Όλι Ρεν: Πρωτογενές πλεόνασμα δεν σημαίνει και ελαφρύνσεις

Αυστηρό μήνυμα από τον κοινοτικό Επίτροπο: «Το Eurogroup θα κρίνει αν θα γίνουν ελαφρύνσεις» - «Αποφύγαμε την καταστροφή και το bank run» δήλωσε για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 - Επιμένει ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα γίνει από το καλοκαίρι κι έπειτα.«Από το καλοκαίρι και μετά» θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό των ετών 2015-2016, διευκρινίζει ο Επίτροπος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Όλι Ρεν και επισημαίνει ότι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις 23 Απριλίου.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία, άνθρωπος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία, άνθρωπος". 
Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18:00.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο Χριστιανισμός στην Κωνσταντινούπολη"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο Χριστιανισμός στην Κωνσταντινούπολη". 
Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία. 
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 16:30.

Ποιές χώρες τελικά έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας";


Πολύ συχνά ακούμε από χείλη αρμοδίων, αναρμοδίων και πρακτορίσκων κάθε είδους το περίφημο "επιχείρημα" περί 133 χωρών που έχουν "αναγνωρίσει" τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Η ανάρτηση που ακολουθεί απαντά με τεκμηριωμένα στοιχεία για το ανυπόστατο αυτό μύθευμα και ξεκαθαρίζει επακριβώς τι εννοούν κάποιοι με τον ασαφή όρο "αναγνώριση". Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιστολόγιο Μacedonia Ηellenic land που ανέδειξε αυτό το ζήτημα.

Οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας"
Περισσότερες από 130 χώρες (133 σύμφωνα με τα Σκόπια), έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την πΓΔΜ χρησιμοποιώντας το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Είναι όμως έτσι;

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Λαμόγια παριστάνουν τους υποψήφιους ενοικιαστές και ΚΛΕΒΟΥΝ σπίτια!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Παριστάνουν τους υποψήφιους ενοικιαστές, προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τον απασχολούν μέχρι να καταφέρουν να του αρπάξουν οτιδήποτε μπορούν!

Οι καταγγελίες για τη δράση του ζευγαριού έχουν κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία της Πάτρας που τους αναζητά.

Οι πληροφορίες θέλουν τον άνδρα και τη γυναίκα να έχουν δράσει τουλάχιστον τρεις φορές, σε αντίστοιχα σπίτια.

«Αρχαιολόγοι συγκεκριμένης 'σχολής' παίζουν παιγνίδια με το Δικταίον Άντρον»!

Σοβαρές καταγγελίες από το δήμαρχο Οροπεδίου- οργή στο Λασίθι για την παραποίηση ιστορίας και μύθων με στόχο την...αναδιάταξη του τουρισμού

Με...καζάνι που βράζει μοιάζει το Οροπέδιο μετά την προκλητική απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού που επιχείρησε με αφορμή μια ερώτηση στη Βουλήνα...απομυθοποιήσει το μύθο του Δικταίου Άντρου!
Στο Λασίθι και όχι μόνο έχουν εξοργιστεί επειδή θεωρούν ότι ‘η απάντηση εκπορεύεται από μια ομάδα αρχαιολόγων που πρόσκεινται σε συγκεκριμένη σχολή και φιλοσοφία, είναι καινούργιο...φρούτο και έχει να κάνει με συμφέροντα αναδιάταξης του τουρισμού’!

Οι ΗΠΑ εμφανίζουν τον υπερ-στρατιώτη του μέλλοντος (Iron Man) Βίντεο

Αμερικανός Ναύαρχος: «Το πρώτο πρωτότυπο σύστημα μάχης του μελλοντικού στρατιώτη «Iron Man» έρχεται τον Ιούνιο»

Με γοργούς ρυθμούς «ετοιμάζονται» οι μελλοντικοί υπερ-στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, με την βοήθεια προγραμμάτων υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτυσης τού μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή το επόμενο καλοκαίρι!!

Η δήλωση του Κλούνεϊ για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που αναζωπύρωσε τη συζήτηση διεθνώς, και οι διάσημοι υποστηρικτές του δίκαιου αιτήματος Σον Κόνερι, Στίβεν Φράι και Κρίστοφερ Χίτσενς

Ο Στίβεν Φράι είπε ότι η επιστροφή τους θα διορθώσει «ένα μεγάλο λάθος στην παγκόσμια Ιστορία», ο Τζορτζ Κλούνεϊ ότι «είναι δίκαιο και καλό» να βρεθούν και πάλι πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο Μπιλ Μάρεϊ υποστήριξε δημοσίως ότι «τα Γλυπτά είχαν μια καλή διαμονή στην Αγγλία, ωστόσο ήρθε η ώρα να γυρίσουν στη γενέτειρά τους». Το Χόλιγουντ παίρνει θέση στη διαμάχη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα προέλευσής τους και πρωτοστατεί στη διεκδίκηση του πολιτιστικού θησαυρού που εδώ και χρόνια κοσμεί αναίτια τις προθήκες του Βρετανικού Μουσείου.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά και τη μεγάλη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Guardian» σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στην οποία ένα συντριπτικό ποσοστό των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα, αναζητήσαμε και άλλους celebrities, συγγραφείς, ηθοποιούς και διανοητές που είχαν δείξει το φιλελληνικό τους πρόσωπο πολύ πριν το κάνει ο σταρ της «Συμμορίας των 11».

Παρανοϊκός φόρος και σε μισθούς σε... είδος!


Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται σε όσους λαμβάνουν «παροχές σε είδος» από την εργασία τους, όπως: κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται από την επιχείριση, εταιρικά αυτοκίνητα, προκαταβολές μισθών, κουπόνια για αγορές ειδών κ.λπ.

Ολα τα παραπάνω θα φορολογούνται πλέον ως εισόδημα, ενώ θα λογίζεται ως δάνειο (για τα οποίο ο λαμβάνων θα πληρώνει επιτόκιο) κάθε προκαταβολή μισθού πάνω από 3 μήνες.

Κόβονται μια προς μια οι γέφυρες ΔΗΚΟ – Προεδρικού

- Το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένεται να αποφασίσει επί της ουσίας για αποχώρηση από την Κυβέρνηση
- Ν. Παπαδόπουλος: Προεδρική επιλογή η μονομέρεια στις αποφάσεις
- Δεν έχει λόγο να προσέλθει ο ΠτΔ στα συλλογικά όργανα, αφού πρώτα απλά ανακοίνωσε τις αποφάσεις του
- Τίθεται ζήτημα αρχών και φιλοσοφίας η θεώρηση και προβολή του Κοινού Ανακοινωθέντος ως επιτυχίας από ΠτΔ

ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΠ ΘΕΛΕΙ Γ.ΚΑΜΙΝΗ Επιστροφή του Ισλάμ στην Αθήνα - Μαντήλες στα σχολεία - 25% οι ισλαμιστές

Από το defencenet.
 
25% του πληθυσμού των Αθηνών αποτελείται πλέον από ισλαμιστές μουσουλμάνους, και επιστρέφει στην πόλη το Ισλάμ μετά από 190 χρόνια! Η αδιάκοπη ροή λάθρομεταναστών (όρος που ενοχλεί τους νεοταξίτες να ακούγεται) στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει δραστικά την πληθυσμιακή ισορροπία με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι δρόμοι και τα σχολεία της Αθήνας με μαντήλες!

Tα 10 πιο μυστήρια φαινόμενα που έχουν συμβεί στη Γη!(Βίντεο)

Μυστήρια γεγονότα που συνέβησαν στη γη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και εποχές…

Γεγονότα που έστρεψαν το βλέμμα της ανθρωπότητας πάνω τους και μερικά από αυτά παραμένουν ακόμη ανεξήγητα έως σήμερα…

Δείτε το βίντεο:

Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν χρήση του Wi-Fi

Ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει τη χρήση Wi - Fi, όπου είναι δυνατόν, λόγω των κινδύνων που μπορεί να ενέχουν για την υγεία, λέει η γερμανική κυβέρνηση.
Απόφαση έκπληξη της - η πιο καταδικαστική που έχει ποτέ γίνει από οποιαδήποτε κυβέρνηση για την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία - θα ταρακουνήσει τους υπουργούς της βιομηχανίας και της Βρετανίας, και δικαιώνει τα ερωτήματα που η Independent on Sunday έχει αύξηση κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, λέει η αγγλική εφημερίδα κι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και στην Ελλάδα με τα δικά μας ερωτήματα.
Επίσημος φορέας ακτινοπροστασίας της Γερμανίας συμβουλεύει επίσης τους πολίτες της να χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα αντί των κινητών τηλεφώνων και προειδοποιεί για το « ηλεκτρονικό νέφος » που δημιουργείται από ένα ευρύ φάσμα άλλων προϊόντων καθημερινής χρήσης, από τις μικρές οθόνες μέχρι και τις ηλεκτρικές κουβέρτες .

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ: ΤΟ DNA ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ

Είναι ενδιαφέρον να συλλογιστούμε , αν οι επιστήμονες σε αυτές τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν ήδη εντοπίσει αυτή τη μέθοδο;

Σε ένα από τα δείγματα αίματος η σχετική συγκέντρωση του φυτικού DNA είναι υψηλότερη από το ανθρώπινο DNA .


Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση πάνω από 1000 ανθρώπινων δειγμάτων από τέσσερις ανεξάρτητες μελέτες . Η PLoS έχει ανοιχτή πρόσβαση , και είναι ενα σεβαστό επιστημονικό περιοδικό που καλύπτει την πρωτογενή έρευνα από κλάδους μέσα στην επιστήμη και την ιατρική . Είναι υπέροχο να βλέπουμε την εν λόγω μελέτη να δημοσιεύεται σε αυτό , επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί είχαν σε υποψία για χρόνια » .

Βορειοηπειρώτης συνελήφθη στὴν Χειμάρρα ἐπειδὴ μοίραζε φέιγ βολὰν γιὰ τὰ 100 χρόνια ἀπὸ τὴν Αὐτονομία τῆς Βορείου Ἠπείρου!

Ἡ ἀλβανικὴ ἀστυνομία, συνέλαβε σήμερα (15/02) τὰ ξημερώματα τὸν νεαρὸ Φ.Δ. στὸ σπίτι του στὴν Χειμάρρα καὶ τὸν ὁδήγησαν στὸ ἀστυνομικὸ τμῆμα. Νωρίτερα ὁ Χειμαρραῖος εἶχε μοιράσει φέιγ βολὰν μέσα στὴν πόλη που αναφέρονταν στα  100 χρόνια ἀπ' τὴν Αὐτονομία τῆς Βορείου Ἠπείρου κάτι τὸ ὁποῖο μερικοὶ κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές. Τὸ πλῆρες ὀνοματεπώνυμο, τὸ πατρώνυμο καὶ τὶς πινακίδες τοῦ αὐτοκινήτου τοῦ δημοσίευσαν εὐθαρσὼς πολλές ἀλβανικὲς ἐφημερίδες, βάζοντας τὸν στὸ στόχαστρο τῶν ἀκραίων ἐθνικιστῶν Ἀλβανῶν.