Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κωνσταντινούπολη: Δείτε και νιώστε την Βασιλεύουσα-ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ AΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικών/ψηφιακών αναπαραστάσεων μορφών, μνημείων και γεγονότων της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης παρουσιάζει ο Γάλλος, ο Antoine Helbert, ο οποίος κατάγεται από το Στρασβούργο και ειδικεύεται στην ψηφιακή φωτογραφία καθώς και στην σκηνογραφία όπερας.
Το ενδιαφέρον του για την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το χρωστάει στην μητέρα του η οποία του δώρισε ένα βιβλίο για το χιλιόχρονο Βυζάντιο.

Τουρκική κορβέτα έφτασε στις Κυκλάδες!!!

Σε μία νέα πρόκληση προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η τουρκική κορβέτα " TCG Bandirma" κινούμενη από Βορρά προς Νότο πέρασε σήμερα Τρίτη από το στενό του Καφηρέα και σχεδόν περιέπλευσε τέσσερα ελληνικά νησιά: Την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο και την Άνδρο.
Από τις 06.25 το πρωί που εισήλθε εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας μέχρι τις 09.50 που βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα προσέγγιζε τις ακτές των ελληνικών νησιών, κινούμενη πολύ κοντά στην Κέα, την Κύθνο αλλά και άλλα νησιά.

Σκληρά «παζάρια» ισλαμιστών για τις μοναχές στην Συρία-ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Η τύχη των δύο απαχθέντων μητροπολιτών και των δεκατριών μοναχών από το ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα κρέμεται από μια κλωστή και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ομάδες ισλαμιστών στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία - ανέφερε η πύλη ειδήσεων "al-Mayādīn", επικαλούμενη δικές της πηγές.
 
Συνεχίζονται οι αναζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τους δύο Μητροπολίτες, Ιωάννη (Ibrahim) και Paul (al-Yazidzhi) που είχαν απαχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική- Ένας Αιώνας Αγώνες για Ελευθερία και Δικαίωση

Φεβρουάριος 1914 – Φεβρουάριος 2014

Ο “Σύλλογος Βορειοηπειρωτών” (έτος ίδρυσης 1920) σε συνεργασία με το “Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών” και την “Νεολαία Βορειοηπειρωτών” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Επετειακό Διήμερο Εκδηλώσεων που διοργανώνουν στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2014 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απ την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914)

Πως θα είμαστε το 2048 – Η Νέα Τάξη των Πραγμάτων!

2048: Ο Κόσμος ζει έχοντας αξιοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επιτρέποντας σε προβληματικά μέλη του σώματος να αντικατασταθούν με μηχανικά οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν κανονικά την ζωή τους....

Η Τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έχει γίνει μόδα και ο κάθε άνθρωπος πλέον, αντικαθιστά τα υγιεί όργανα του σώματος του με μηχανικά τα οποία του προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες.

Βίντεο – σοκ κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Ένα βίντεο – χαστούκι υπέρ της απαγόρευσης του γυναικείου ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων δημιούργησε η Βρετανική εφημερίδα Guardian....

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας περισσότερες από 130 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, κάθε ηλικίας, έχουν ακρωτηριαστεί και απαιτούν την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

Bloomberg: Το Ελληνικό το τελευταίο τεστ για την επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάκαμψη στην Ελλάδα

Τη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα αναφορικά με τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων περιγράφει σε εκτενές άρθρο του το Bloomberg. Με επίκεντρο την έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, το πρακτορείο, καταγράφει τις δυσκολίες, τα ρίσκα, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις.
«Εχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που τα πλήθη γέμιζαν το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας» ξεκινάει το άρθρο του Bloomberg και συνεχίζει «Το Ελληνικό είχε μεταμορφωθεί σε ένα από τα μέρη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά τώρα αδέσποτοι σκύλοι και και όχι αθλητές περιπλανώνται ανάμεσα στα άδεια κτίρια, ενώ μια πολύ μικρή ομάδα φρουρών ασφαλείας προσέχουν το μέρος».

Κόντεψαν να ρθουν στα χέρια στη δίκη Παπαγεωργόπουλου -Απίστευτες σκηνές και αποκαλύψεις για «παρατράπεζα» μέσα στο δήμο

Ημέρα μεγάλης έντασης ήταν η σημερινή στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου. Δύο από τους κατηγορούμενους κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, ενώ σαν βόμβα έπεσε η αποκάλυψη για εξυπηρετήσεις προς δημοτικούς υπαλλήλους με τη μορφή άτοκων δανείων και χρήματα από τα ταμεία του δήμου!

Κλούνεϊ για Μάρμαρα του Παρθενώνα: Δεν πρέπει να είναι μοιρασμένα σε Αγγλία και Ελλάδα

Ο αμερικανός ηθοποιός τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων στην Αθήνα - Επικαλέστηκε το παράδειγμα άλλων μουσείων που έχουν επιστρέψει αρχαιότητες - Στο πλευρό του και ο Μπιλ Μάρεϊ.Στο θέμα της επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα επανήλθε την Τρίτη ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη στην Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας, ο διάσημος ηθοποίος ζήτησε να διεξαχθεί «ανοιχτή συζήτηση» για την μοίρα των αρχαίων μνημείων, που εκλάπησαν από τον Βρετανό διπλωμάτη Λόρδο Έλγιν πριν από 200 χρόνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του Associated Press.

Δήμος Αθηναίων: Υποψήφιος Δήμαρχος με ΝΔ ο Άρης και ο Νικήτας αντάρτης

- Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έγειραν την ζυγαριά του Μαξίμου υπέρ του Σπηλιωτόπουλου - «Ρελάνς» από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, που ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του με «ανεξάρτητη παράταξη» -Τι δήλωσε ο Σαμαράς για τους «αντάρτες» υποψήφιους.
Στη λύση ανάγκης του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από σειρά αρνήσεων που είχε από κορυφαία στελέχη, υπουργούς του.

«Βαριές καμπάνες» σε σωφρονιστικούς για τις μετακινήσεις του Ξηρού

«Βαριές καμπάνες» σε σωφρονιστικούς για τις μετακινήσεις του Ξηρού
Τα πήγαινε–έλα του άφαντου Χριστόδουλου Ξηρού επί σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια από πτέρυγα σε πτέρυγα, ακόμα και 2-3 φορές την ημέρα, κυρίως σε αυτήν όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι ως μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", πληρώνουν συνολικά 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου τίθενται σε αναστολή εκτέλεσης καθήκοντος οι έξι από αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή εκτέλεσης καθήκοντος τίθενται ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, τέσσερις υπάλληλοι οι οποίοι σε διάστημα 2 ετών είχαν ασκήσει καθήκοντα αρχιφύλακα καθώς και ο υπαρχιφύλακας που είχε την ευθύνη φύλαξης το επίμαχο βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. 

Ευχαριστημένη η Wall Street από τις δηλώσεις της Janet Yellen

Dow15.991,47189,68 1,20%  



  Nasdaq4.148,1722,31 0,54%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διεύρυναν τα κέρδη τους οι δείκτες της Wall Street κατά τη διάρκεια της ομιλίας της νέας προέδρου της Fed, Janet Yellen, η οποία φάνηκε να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή του "tapering" ή ακόμη και ενίσχυση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Κεντρικής Τράπεζας, προσφέροντας έτσι ανακούφιση πως τίποτα από τα δύο δεν βρίσκεται στο "ραντάρ".

Η Yellen υπογράμμισε ότι "θα υπάρξει μεγάλος βαθμός συνέχειας" στις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ καθησύχασε τις αγορές ότι η Fed δεν σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια της παρά την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στρέφοντας την προσοχή της στην οικονομία, ανέφερε ότι "η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί" παρά την πρόοδο που σημειώθηκε το περασμένο έτος. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας στην ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής του Ιανουαρίου ότι εφόσον η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται όπως προβλέπει η κεντρική τράπεζα, η Fed "πιθανότατα θα μειώσει τον ρυθμό των αγορών ομολόγων σε περαιτέρω μετρημένα βήματα στις μελλοντικές συνεδριάσεις".

Άλμα 9,42% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου -Στις 115,76 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 115,76 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 9,42%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 56,35 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 7,03%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €386.977,11. Επίσης, σημαντική άνοδο κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες.

"Εσπασε" το ανοδικό σερί για τον Γενικό Δείκτη στη Λεωφόρο Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Αν και ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, «σκαρφαλώνοντας» ακόμα και πάνω από τις 1.270 μονάδες, δεν απέφυγε τελικά την διόρθωση.

Μετά από 8 διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 11,88%, η ένταση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών ήταν σε κάποιο βαθμό αναμενομένη, αλλά και επιθυμητή. Από το χαμηλό των 1.120 μονάδων της 29ης Ιανουαρίου, έως το σημερινό υψηλό των 1.274 μονάδων, η απόσταση που διένυσε ο ΓΔ ήταν 13,75%.

Θρίλερ με σπάνιο άγαλμα του θεού Απολλωνα στην Γάζα!

Ένα σπάνιο άγαλμα του Έλληνα θεού Απόλλωνα, που ήταν χαμένο επί αιώνες, βρέθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως αμέσως κατασχέθηκε από την αστυνομία και πλέον δεν είναι γνωστό που βρίσκεται. Η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού έχει εξάψει την φαντασία των αρχαιολόγων, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πότε το μπρούτζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος θα εμφανιστεί και πάλι ή πού θα εκτεθεί.

Ένας ψαράς από τη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι βρήκε το άγαλμα βάρους 500 κιλών στη θάλασσα, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, τον Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με ένα κάρο που το έσερνε ένα γαϊδούρι, χωρίς να έχει επίγνωση της αξίας του.

Ανατριχιαστικό βίντεο:Με το…καμτσίκι διδάσκουν το Κοράνι στα μικρά παιδιά!

Έτσι δέρνουν τα παιδιά που αδυνατούν να διαβάσουν το Κοράνι !
Σε μάθημα Κορανίου στην Σαουδική Αραβία, παιδιά που δεν μπορούσαν να διαβάσουν το Κοράνι , όπως επιδίωκε ο δάσκαλος τους δάρθηκαν ομαδικά. Όταν αποκαλύφθηκαν οι καταγεγραμμένες στιγμή προς στιγμή εικόνες του ξυλοδαρμού, οι αρμόδιοι της Σαουδικής Αραβίας άρχισαν έρευνα σχετικά με τον δάσκαλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαούντι, στο μάθημα Κορανίου που γίνεται στο τζαμί Κούμπα που είναι ένα από τα πιο παλιά τζαμιά του κόσμου, ο δάσκαλος έδειρε ομαδικά τους μαθητές με μαστίγιο όταν έκρινε πως ήταν…τεμπέληδες.