Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τάλως: Το πρώτο "ρομπότ" στην Ιστορία;Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μιά ιστορική και φιλολογική έρευνα ή οποία, ξεκινώντας από τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, προσπαθεί να διεισδύσει στην καρδιά της Ελληνικής Μυθολογίας και να ανιχνεύσει τις απαρχές αυτής της θαυμαστής επιστημονικής εξέλιξης.
Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα του πάθους έρευνας των ερευνητών, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς φέρνουν στο φώς εντυπωσιακά στοιχεία.

Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς από το πρωί η πόλη(ΦΩΤΟ & BINTEO)

Aπό το thebest.gr

Σε άκρως καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από το πρωί του Σαββάτου η Πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, η Πάτρα. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος καθώς και ο Τελάλης που ανακοινώνει την είδηση της Έναρξης σε κάθε γωνιά της πόλης, έχουν βάλει τον κόσμο στο κλίμα και του δίνουν μια πρόγευση για όσα θ’ ακολουθήσουν μέχρι το βράδυ.
Περίπου στις 13:00 ο Τελάλης, με την καρναβαλική του συνοδεία και τους σοκολατορίχτες κατέληξαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και παρέδωσαν στο Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά το Λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το οποίο θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

Πομάκος ήρθε από το εξωτερικό για να υπηρετήσει την θητεία του στον Ελληνικό στρατό!

Πομάκος πρότυπο για τους συνομηλίκους του!Από το εξωτερικό στον ελληνικό στρατό!

«Οι παππούδες μου πέθαναν για την Ελλάδα»

Παρόλη τη λυσσαλέα προπαγάνδα των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας, συνέχεια παρουσιάζονται νέες περιπτώσεις αδελφών Πομάκων, που μας συγκινούν. Πρόσφατα μάθαμε ότι νεαρός Πομάκος που η οικογένειά του ζει για δεκαετίες στο εξωτερικό (Γαλλία) παράτησε τα πάντα και ήρθε να καταταγεί στον ελληνικό στρατό, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει!

Ο νεαρός Πομάκος που γεννήθηκε στη ξενιτιά, δεν μιλάει καθόλου ελληνικά, αλλά αντίθετα γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά). Θα μπορούσε να αποφύγει τη στράτευση στον ελληνικό στρατό, αφού δεν σκοπεύει να έρθει να μείνει στην Ελλάδα ή να αφήσει να περάσουν τα χρόνια (ώστε να μπορεί να απαλλαγεί ή να εξαγοράσει τη θητεία), όπως κάνουν διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι επιχειρηματιών και πολιτικών.

Μόλις καθαρίζει λίγο ο ουρανός... αποκαλύπτεται το έργο τους.

Η εικόνα αυτή παρουσιάζεται χτες και σήμερα σε πολλές πόλης της Ελλάδας σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. 
 
Οι γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα στα σύννεφα. 
 
Φανταστείτε τι γίνεται πάνω από τα σύννεφα και δεν το βλέπουμε.  
 
Οι φωτογραφίες είναι από την Τρίπολη στις 16-1-2014

Το νέο απίστευτο drone του αμερικανικού ναυτικού(Βίντεο)

Το νέο απίστευτο drone του αμερικανικού ναυτικούΣε μέγεθος Boeing 757, ο τεράστιος μη επανδρωμένος «κατάσκοπος» θα κάνει τη διαφορά στον αέρα!
Ένα ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με άνοιγμα φτερών στο μέγεθος του «μαμούθ» Boeing 757, αναμένεται να δώσει στο αμερικανικό ναυτικό «κεφάλι» στις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

Η Northrop Grumman και το ναυτικό δήλωσαν ότι το Triton ολοκλήρωσε μόλις την ένατη πετυχημένη πτήση-αποστολή του, κάνοντας τον προκάτοχό του, το Global Hawk της αεροπορίας των ΗΠΑ, να φαντάζει παλαιολιθικό!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Καλιφόρνια -Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 χρόνων

Αμέτρητα στρέμματα στην Καλιφόρνια έχουν μετατραπεί σε σημεία κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή, που είναι η χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων. Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν ήδη κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς σε δασική περιοχή κοντά στο Λος Αντζελες εκκενώθηκαν 900 κατοικίες.

«Φρένο» στα δάνεια του ΤΤ έβαζε η Τράπεζα της Ελλάδας το 2009 -«Δεν θα δώσετε δάνεια, αν δεν κάνουμε έλεγχο»

Οδηγίες για τη χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις έδινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Τράπεζα της Ελλάδος το 2009. Με επίσημο έγγραφο επισημαινόταν πως «οποιαδήποτε νέα εκταμίευση δανείων προς επιχειρήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη σχεδιαζόμενη επιτόπια εκτίμηση της Τραπέζης της Ελλάδος».
Το επίσημο έγγραφο, που αποκαλύπτουν «Τα Νέα», έχει ημερομηνία αποστολής 21 Οκτωβρίου 2009 και το υπογράφει ο τότε διευθυντής Εποπτείας του Τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος κατ' εντολή του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, ενώ αποδέκτης είναι ο Αγγελος Φιλιππίδης.

Νεκρός εκπρόσωπος του ΔΝΤ(Βίντεο)

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ τους 13 ξένοι,  εκ των οποίων δύο αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν χθες βράδυ στην επίθεση που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν εναντίον λιβανέζικου εστιατορίου όπου συχνάζουν ξένοι και εύποροι αφγανοί πολίτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αφγανική αστυνομία.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Καμπούλ επίσης περιλαμβάνεται στους νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Προφυλακιστέος ο Ι.Μπέλτσιος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλ.Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά και συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα.

Μπρα ντε φερ Σαμαρά – Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές

Η ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ για τυχόν διατάραξη της σταθερότητας επισημαίνει ο πρωθυπουργός που υπογράμμισε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016 - Η αποστροφή Τσίπρα για τις προεδρικές εκλογές που άναψε φωτιές.Νέο κύκλο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επίκεντρο το χρόνο των εθνικών εκλογών και το πώς συναρτώνται αυτές με την προεδρική εκλογή του 2015, ξεκίνησε και επίσημα πλέον ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε επίπεδο Σαμαρά – Τσίπρα.

Όλες οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Οι τελειόφοιτοι του 2014 θα μπορούν να κρατήσουν βαθμολογίες μόνο για τις εξετάσεις του 2015 - Από το 2016 καταργείται η κατοχύρωση βαθμών - Εκτός μηχανογραφικού οι Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.Μειώνονται οι ευκαιρίες που θα έχουν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς με τις νέες αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους μόνο για ένα χρόνο.

Ο Κέρι «στρίμωξε» τον Βενιζέλο για την τρομοκρατία

Ο Κέρι «στρίμωξε» τον Βενιζέλο για την τρομοκρατία
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο αμερικανός ΥΠΕΞ – «Σας στηρίζουμε αλλά πρέπει να συλλάβετε τον Ξηρό» δήλωσε ο Κέρι απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Τη δυσφορία των ΗΠΑ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας «αποκαλύπτει» το σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Τζον Κέρι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, στο Στέητ Ντηπάρτμεντ.
«Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η ερώτηση του Τζον Κέρι προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την εξαφάνιση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού κατά τη διάρκεια άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δίδαγμα πίσω από μια ψεύτικη φωτογραφία- Τα γεγονότα παραμένουν αληθινά (εικόνες)

Το γύρο του κόσμου έκανε μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία ενός ορφανού αγοριού στην Συρία, που κοιμάται στους τάφους των γονιών του.
Μία φωτογραφία γροθιά στο στομάχι, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα μέρος μόνο, της τραγικής κατάστασης στην οποία ζουν χιλιάδες παιδιά εκεί, αφού κάθε λεπτό που περνάει φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή.
Κι ενώ λοιπόν η συγκινητική αυτή φωτογραφία έχει αποσπάσει εκατοντάδες κοινοποιήσεις στα social media, ο άνθρωπος που την τράβηξε αποκάλυψε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη φωτογραφία η οποία αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ.
Το αγόρι, είναι ο ανιψιός του φωτογράφου Αμπντούλ Αζίζ αλ Οταίμπι, δεν είναι από την Συρία και δεν είναι ορφανό. Όσο για τους τάφους, στους οποίους φαίνεται ότι είναι ξαπλωμένο; Είναι σωροί από πέτρες.