Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Νέες κυπριακές συμμαχίες

Του Ν.Λυγερού

Η πρόσφατη απόφαση του Λιβάνου να ενισχύσει το συμμαχικό πλαίσιο της Κύπρου, σε ενεργειακό επίπεδο, αποτελεί μια ξεκάθαρη αλλαγή φάσης, αφού τώρα η διαχρονική οριζόντια στρατηγική ενεργοποιείται μέσα σ’ ένα στρατηγικό μείγμα, όπου διαφορετικές κρατικές προσεγγίσεις συντονίζονται για να επιτευχθεί ο ίδιος κοινός στόχος αυτής της υψηλής στρατηγικής. Παράλληλα με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου έρχεται η Ελλάδα να λειτουργήσει μια τριγωνική σχέση που συσχετίζεται με τις κινήσεις της Αιγύπτου, που θέλει να έχει σχέσεις με αυτές τις δύο χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΠΕΝΑΚΗ:ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ;ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ;ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ... (3 ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ)

                                ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Κωσταντίνος Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ


Του Νίκου Χειλαδάκη
 Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από το  pentapostagma

Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας, της ασχετοσύνης και της εκτός πραγματικότητας λειτουργίας ενός κοινοβουλίου που έχει ήδη εξευτελιστεί καθώς λειτουργεί χωρίς βουλευτές, με προεδρικά διατάγματα και με διάφορες θεατρικές παραστάσεις χωρίς ακροατήριο, παρά μόνο τους ίδιους τους «ηθοποιούς» να καμαρώνουν την μαύρη του κατάντια. Αν αυτή είναι δημοκρατία, τότε οι ίδιοι είναι εξωγήινοι και ο λαός τους ζει κάπου στο φανταστικό υπερπέραν.

Επί τρεις μέρες συζητήσεις επί συζητήσεων, διαξιφισμοί, διάφορα λεκτικά κόλπα και υποκριτικές κορώνες, θεατρικά σκετς, σε μια αίθουσα που συχνά ήταν με άδεια έδρανα, χαρακτήρισαν το δράμα αυτής της χώρας που βουλιάζει στην ένδεια και στην ανεργία, ενώ οι νέοι της φεύγουν μαζικά σε άλλες πατρίδες.

Η πιο φθηνή συσκευή θέρμανσης (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ KeepTurningLeft

Η Δεκατη ή Κεφαλικός φόρος στην Τουρκοκρατία-Και σήμερα εν έτη 2013...

Διαβάστε τον Κεφαλικό Φόρο η Χαράτσι επί Τουρκοκρατίας. Ομοιότητες πολλές...εν έτη 2011, διαφορές; Εσείς θα κρίνετε...

Για τη νέα καταιγίδα φόρων, που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα αναπτυξιακή προοπτική, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έχετε διαβάσει. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο λαός εξουθενώνεται με τη επιβολή φόρων. Οι Οθωμανοί στα χρόνια της σκλαβιάς, είχαν συλλάβει και είχαν εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των υπόδουλων, ώστε να τους εξαναγκάσουν ή να εξισλαμισθούν ή να μην έχουν δυνατότητα "να σηκώσουν κεφάλι" παραμένοντας ραγιάδες.

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ..... 12 βήματα για να δεχτούν όλοι οι άνθρωποι το chip (Βίντεο)

Είμαστε η τελευταία γενιά που έχουμε φωνή και ελεύθερη βούληση και που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της ιστορίας. Σήμερα όλοι....
συνδέονται παντού – τα ‘έξυπνα τηλέφωνα’ (smart phones) θα γίνουν τα εργαλεία της Έξυπνης Παγκόσμιας Τάξης, θέτοντας τέρμα στα μετρητά, στα κλειδιά, στις 
άδειες οδήγησης, κλπ. Ο σκοπός τους είναι επίσης να χρησιμοποιούνται καθημερινά ως ταυτότητα στη νέα «αξιόπιστη» διαδικτυακή κοινότητα.

Παραλήρημα Ερντογάν: «Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος»

Σάλο έχει δημιουργήσει -ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας- η δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια συνεδρίου για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε ειδικότερα ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» και ισχυρίστηκε ότι η «Ελληνοκυπριακή διοίκηση έγινε δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

Ο Ερατοσθένης και η ακτίνα της Γής

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΒΑΡΒΟΓΛΗ, 
καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

 
Οι αρχαίοι Ελληνες, αντίθετα με όσα πιστεύει ο μέσος πολίτης σήμερα, γνώριζαν από την εποχή του Αριστοτέλη ότι η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη. 
Ο Ερατοσθένης μάλιστα, με ένα πείραμα που έχει μείνει στην Ιστορία, μπόρεσε να μετρήσει την ακτίνα της Γης με ακρίβεια απρόσμενη για τα μέσα της εποχής εκείνης.
Οι μεταγενέστεροι αστρονόμοι και γεωγράφοι όμως συντάχθηκαν με την άποψη του Πτολεμαίου ότι η Γη είναι 30% μικρότερη από όσο είχε μετρήσει ο Ερατοσθένης.
 Το λάθος αυτό παρέμεινε για 15 αιώνες και ήταν η αιτία να αποφασίσει ο Κολόμβος το ταξίδι για την Ινδία, το οποίο κατέληξε στην ανακάλυψη της Αμερικής.

New York Times: Η Ελλάδα είναι στο χείλος της κατάρρευσης

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει πια μέτρα» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τη Δευτέρα και οι New York Times σχολιάζουν τα λεγόμενά του και την κατάσταση της χώρας με εκτενές δημοσίευμα.
Στο άρθρο που υπογράφει η συντακτική ομάδα των New York Times, παραθέτονται όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις τους με τους Έλληνες υπουργούς. «Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», γράφουν χαρακτηριστικά «δεν ανταποκρίνονται στις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ Κρίση στην Α. Ευρώπη - Άμεση «συγγνώμη» ζητά η Ρωσία από Πολωνία για επεισόδια(Βίντεο)

Σε μείζονα διπλωματική κρίση στην Α. Ευρώπη και πιο ειδικά στις σχέσεις Ρωσίας και Πολωνίας, με άγνωστές ακόμη επιπτώσεις, εξελίσσεται το διπλωματικό σκηνικό με αφορμή τις χθεσινές διαδηλώσεις Πολωνών έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία.
Την επίσημη συγγνώμη της Πολωνίας ζήτησε η Μόσχα και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος καλώντας τον πρεσβευτή της χώρας εσπευσμένα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Αιτία διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία κατά τις οποίες διαδηλωτές επιτέθηκαν προκαλώντας  ζημιές στο κτίριο.

Τουρκική ΝΟΤΑΜ απαγορεύει αποστολές SAR στην... Κω από την ΠΑ!!!ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΝΟΤΑΜ  με την οποία "απαγόρευαν" την πρόσφατη άσκηση έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας ανοικτά της Κω είχαν εκδώσει οι τουρκικές αρ΄χες στις 28 Οκτωβρίου, αποκαλύπτεται τώρα.
Μια τουρκική ΝΟΤΑΜ η οποία κρατήθηκε μυστική από ελληνικής πλευράς ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουμε συνεχή έκδοση ΝΟΤΑΜ από Τουρκία περί των ορίων περιοχών ασκήσεως της ΠΑ, και συγκεκριμένα για περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης-Λήμνου και δυτικότερα, και περιοχή νοτίως της Ικαρίας.

Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε - Του έκοψαν τα τηλέφωνα και όμως μας κυβερνά με 5%

Από το defencenet

Tην ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του 5% ως κυβέρνηση (με τη συννενοχή της ΝΔ) επιβάλλει εξοντωτικούς νόμους στους πολίτες, που οδηγούν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, μόλις καταστεί αδύνατο να πληρώσουν τις οφειλές τους, το ίδιο το κόμμα "φεσώνει" οποιονδήποτε μιλάει ελληνικά, με αποκορύφωμα το κόψιμο των τηλεφωνικών του συνδέσεων από τον ΟΤΕ στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.
Έκοψαν τα τηλέφωνα στο ΠΑΣΟΚ για απλήρωτες οφειλές προς τον ΟΤΕ. Οι υπάλληλοι της Χαριλάου Τρικούπη νόμισαν πως πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, αλλά σύντομα διαπίστωσαν πώς ο απλήρωτος λογαριασμός ήταν η αιτία της διακοπής.

ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ..."ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ"! Τροϊκανός με αλαζονεία παρανόμου τσάκισε οδηγό και μηχανή έξω από το ΥΠΟΙΚ(Βίντεο)

Μια μηχανή και ο οδηγός της δέχθηκε την "επίθεση" έξω από το υπουργείο Οικονομικών της πόρτας που άνοιξε χωρίς καν να κοιτάξει αν ερχόταν κάποιος, ένας τροικανός
Ο εκπρόσωπος των δανειστών άνοιξε την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και κατέβηκε, ωστόσο εκεί τη στιγμή περνούσε μία μηχανή την οποία τσάκισε όως φαίνεται στο βίντεο και έριξε τον ταλαίπωρο οδηγό κάτω.

Προσήχθη πάντως ο οδηγός για διερεύνηση των στοιχείων του, αφού το όλο σκηνικό χαρακτηρίστηκε πολύ περίεργο.

ΦΩΤΟ-Βρέθηκε «ιγκουάνα» στον Άρη

Μια πέτρα που μοιάζει με ιγκουάνα φωτογράφισε το ρομποτικό σκάφος Curiosity της NASA. Την εικόνα ανακάλυψε η ιστοσελίδα UFO Sightings Daily ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογραφίες από τον Άρη.
Η πέτρα σε σχήμα ερπετού δεν είναι το πρώτο «ζώο» που εντοπίζεται στον «Κόκκινο Πλανήτη».
Νωρίτερα φέτος το Curiosity είχε φωτογραφίσει μια πέτρα που έμοιαζε με αρουραίο, ενώ συνολικά η ιστοσελίδα UFO Sightings Daily έχει εντοπίσει περίπου 10 με 15 πετρώματα σε σχήμα ζώου.

Ψάρι τέρας ξεβράστηκε στο Βιετνάμ(Βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ένα τεράστιο ψάρι που ξεβράστηκε σε ακτή του Βιετνάμ. Αρχικά το γιγαντιαίο τέρας προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων που πήγαν από περιέργεια να το δουν, καθώς δεν ήξεραν τι είδος ήταν.


Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για φάλαινα, η οποία ξεβράστηκε στη στεριά από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, που εκτός από τις Φιλιππίνες έπληξε και το Βιετνάμ.

Νέα υπόθεση μικρής «Μαρίας» στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση που παρουσιάζει ομοιότητες με της μικρής «Μαρίας» στα Φάρσαλα, ερευνά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά από εντολή της τοπικής εισαγγελίας. Όπως έγινε γνωστό, αφορά ζευγάρι Ρομά από τον καταυλισμό των «Υψωμάτων Διαβατών» της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπέβαλε δήλωση γέννησης παιδιού μόλις λίγους μήνες μετά από προηγούμενη γέννα που είχε δηλώσει.

Οι αρχές εντόπισαν το ανδρόγυνο και μετά από έρευνα DNA που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του 4χρονου -σήμερα- παιδιού. Το τελευταίο φιλοξενείται ήδη σε Ίδρυμα, ενώ από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του ζευγαριού για αρπαγή ανηλίκου σε κακουργηματικό βαθμό.

Σεισμική δόνηση στη Β.Εύβοια - Αισθητή και στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών Ρίχτερ σημειιώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

 Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, ακόμα και στην Αττική.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Ιστιαίας και Αιδηψού, ενώ ήταν σχετικά επιφανειακός (εστιακό βάθος 10 χ.μ.) και για αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Έρχεται ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

Όλοι στο ΙΚΑ με σύνταξη που θα αντιστοιχεί στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.Εκ βάθρων αλλαγές στο Ασφαλιστικό σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα υπαχθούν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, με «κορμό» το ΙΚΑ, με νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.

Δείτε το βίντεο: Κι όμως ο Παπανδρέου φύτεψε το δέντρο μαζί με τη γλάστρα!!!

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δουλεύει για τη στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι είναι φίλος της γειτονικής χώρας, την ώρα που ο Ερντογάν λέει ότι δεν υπάρχει κράτος «Κύπρος».

Λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου εντοπίστηκε στην Τουρκία να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις.

Εκ του μηδενός ο φόρος ακινήτων

Ξαναγράφουν το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν χθες οι Γιάννης Κουτσούκος και Ανδρέας Μακρυπίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Παναγόπουλος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για μία μακρά σύσκεψη υπό τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Η ενεργοποίηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, εν προκειμένω, ο Γιάννης Στουρνάρας τίθεται σε εφεδρεία και η διαχείριση της φορολογίας ακινήτων θα γίνει με περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι μόνον με δημοσιονομικά δεδομένα.

Οργή Στουρνάρα για το «παιχνίδι» των Βρυξελλών

«Όποιος μιλάει για την Ελλάδα να έχει το θάρρος να το κάνει επωνύμως» - «Θα πάμε για σκι και μετά θα δούμε με τους Έλληνες» η απίστευτα προκλητική δήλωση αξιωματούχου του Γιούρογκρουπ.

Σε μια απίστευτη πρόκληση που δείχνει άνθρωπο που δεν έχει συναίσθηση της κοινωνικής κατάστασης που επικράτει στην Ελλάδα προχώρησε την Τρίτη το απόγευμα ανώτατος αξιωματούχος του Γιούρογκρουπ την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη οι συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα υψηλά του Dow Jones

Dow15.735,90-47,20 -0,30%  



  Nasdaq3.919,790,56 0,01%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones, το 35ο για φέτος και στον απόηχο των δηλώσεων του Richard Fisher, προέδρου της Dallas Federal Reserve, ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ αόριστον.

"Έχουμε αλλάξει και επηρεάσει τις αγορές λόγω της παρέμβασης μας και κατανοώ πως υπάρχει ευαισθησία, αλλά οι αγορές πρέπει επίσης να έχουν υπόψη πως αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα", δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Dallas, Richard Fisher σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CNBC.

"Ο ισολογισμός είναι 4 τρισ. δολ. και υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορεί να κάνει η Federal Reserve", πρόσθεσε ο Fisher.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον τις ομιλίες των αξιωματούχων της Federal Reserve σε αναζήτηση ενδείξεων για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που φτάνει σήμερα τα 85 δισ. δολ. το μήνα.

Το γεγονός που αναμένεται να κυριαρχήσει αυτή την εβδομάδα είναι η ομιλία της Janet Yellen, αντιπροέδρου της Federal Reserve και διαδόχου του Ben Beranke στο "τιμόνι" της κεντρικής τράπεζας. Η Yellen θα μιλήσει την Πέμπτη σε επιτροπή της Γερουσίας.

Μικρές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αρνητικό κλίμα και στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας επικράτησε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 25% του προηγούμενου πενθημέρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε την Τρίτη μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,72%, υποχωρώντας στις 116,5 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 81.316 ευρώ. Πτώση σε ποσοστό 0,71% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 54,28 μονάδες.

"Κοκκίνισε" το ταμπλό στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με τις μεγαλύτερες ημερήσιες ποσοστιαίες απώλειες σε διάστημα τριών εβδομάδων, και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο σύνολο σχεδόν των blue-chips κράτησαν τον ΓΔ σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρόμοια ωστόσο ήταν η εικόνα και στον FTSE Mid Cap, όπου μόνο ο τίτλος της Σαράντης έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο.