Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Διογένης γνώριζε την ύπαρξη της Αμερικής!

Όποιον και αν ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Μεγαλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις».

Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι πραγματική διάλεξη πολιτικής κοινωνιολογίας.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ... ΙΔΙΑ ΜΑΖΑ, ΙΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΙΔΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ... ΚΟΛΑΣΗ...!

πλανήτης διάστημα

Βρίσκεται 400 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας ενώ η θερμοκρασία της ατμόσφαιράς του φτάνει τους 2.800 βαθμούς Κελσίου.

Οι αστρονόμοι βρήκαν για πρώτη φορά ένα εξωπλανήτη που είναι σχεδόν «δίδυμος» της Γης, αφού έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και μάζα, ενώ είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν βρει εξωπλανήτες που είτε είχαν περίπου το μέγεθος της Γης, είτε τη μάζα της, είτε τη βραχώδη σύστασή της. Όμως ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα μαζί αυτά τα «γήινα» χαρακτηριστικά.

USS Zumwalt: Το πιο τρομακτικό όπλο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ

Το πιο επιβλητικό και αποτελεσματικό αντιτορπιλικό όλων των εποχών «έπεσε» στη θάλασσα έπειτα από μακροχρόνια κατασκευή του. Πρόκειται για το USS Zumwalt, του οποίου την υλοποίηση ανέλαβε η General Dynamics για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Τα προηγμένα οπλικά συστήματά του και τα αντίστοιχα software με τα οποία είναι εξοπλισμένο δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό «iPhone 6 των πολεμικών πλοίων».
Ωστόσο, το δημιούργημα έχει ολοκληρωθεί μονάχα κατά 87%. Πολλές εργασίες πρέπει ακόμη να γίνουν εν πλω μέχρις ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Δείτε τα βίντεο και τις εικόνες που ακολουθούν: 

Νέοι: Δώστε μας κίνητρα να πάμε στα χωράφια

Δεν έχουν διάθεση να φύγουν στο εξωτερικό οι νέοι σε ποσοστό 70,5%, αντίθετα, επιθυμούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του portal ka-business.gr.

Η έρευνα στηρίχθηκε πάνω σε ερωτήματα αναγνωστών του διαδικτυακού καναλιού, στο πλαίσιο του 5 ου πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που διοργανώνει το ka- business. gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς - ΣΒΒΕ - ΣΕΒΕ - ΣΕΠΒΕ

Σχεδιάζουν την νέα υποβρύχια Ατλαντίδα(Βίντεο)


Τη χρηματοδότηση κάποιου fund ή ενός οραματιστή δισεκατομμυριούχου αναμένει ο Βρετανός «μελλοντολόγος», Φιλ Πόλεϊ, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό του. Τη δημιουργία της υποβρύχιας πόλης, έτσι ακριβώς όπως την έχει οραματιστεί.

Greeks Vs Greeks - Έλληνες εναντίον Ελλήνων (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ)

Μια αναζήτηση στους σκοτεινούς απόηχους της Ελληνικής ιστορίας, οι διαμάχες και οι δολοπλοκίες που πάντα μας έφερναν σε ρήξη πρέπει να λάβουν τέλος εδώ και τώρα!!! Η αγάπη μεταξύ μας και η αλληλεγγύη με τον συνάνθρωπο μας θα δώσει τέλος στην τυραννία της Νέας Τάξης, το φως το Ελληνικό θα ξαναδοθεί στην Οικουμένη ζητώντας τίποτα ως αντάλλαγμα.



Μια παραγωγή από τους Ασυμβίβαστους Έλληνες

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Στο παρόν άρθρο, δε θα ασχοληθούμε ούτε θα απαντήσουμε στην ερώτηση "ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά".  Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι μας συμβαίνει"; "γιατί αισθανόμαστε έτσι"; "γιατί συμβαίνουν όλα αυτά";

Για να δώσουμε μια λογική απάντηση, θα πρέπει να βασιστούμε σε στοιχεία και πληροφορίες, που θα επεξεργαστούμε με τη λογική μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τις ακόλουθες τρεις πηγές:


1. το "Εγχειρίδιο Ψυχολογικού Πολέμου" που διδάσκεται στον Ελληνικό στρατό, την ύπαρξη του οποίου μπορείτε να επιβεβαιώσετε δείχνοντας το σε οποιονδήποτε Ελληνα αξιωματικό, (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3619.html). Το αντίγραφο που έχω στα χέρια μου, είναι το γνήσιο αντίγραφο που διδάσκεται στη σχολή Ευελπίδων και από εκεί είναι οι φωτοτυπίες.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, είναι σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες στην ειρήνη και στον πόλεμο, που απευθύνονται προς εχθρικό, φιλικό και ουδέτερο ακροατήριο, με σκοπό να επηρεάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τούτου, ευνοϊκά σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα.


Περιλαμβάνουν ψυχολογικές ενέργειες, ψυχολογικόν πόλεμο και ψυχολογικές επιχειρήσεις σταθεροποιήσεως, διεξάγονται δε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό κ.λ.π. και αναλαμβάνονται κατόπιν σχεδιάσεως για την επίτευξη του επιθυμητού ψυχολογικού αποτελέσματος."

ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

"Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο
είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη."


ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ


Υπάρχει ένας τομέας της στρατιωτικής τέχνης που λέγεται "ψυχολογικός πόλεμος".

Δυστυχώς, όταν ακούμε τη λέξη "ψυχολογικός πόλεμος", μας έρχεται (όχι τυχαία) στο νου η γειτόνισσα μας που προσπαθεί να μας σπάσει τα νεύρα επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει.

Οι Τσάμηδες, η Τσαμουριά και το «Τσάμικο ζήτημα»

Τσαμουριά ονομάζεται η περιοχή εκείνη της Ηπείρου, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα και μέχρι το Βουθρωτό και ανατολικά μέχρι τους πρόποδες του όρους Ολύτσικας (Τόμαρος). Η περιοχή ταυτίζεται με τη Θεσπρωτία και ένα μικρό της τμήμα ανήκει σήμερα στην Αλβανία με κέντρο την κωμόπολη Κονίσπολη.
Για την προέλευση της ονομασίας υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η περισσότερο ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι η εκδοχή που κάνει λόγο για παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις (Καλαμάς), με παραφθορά του με την πάροδο του χρόνου: Θύαμις, Θυάμις, Τσ(ι)άμης, δηλ. ο κάτοικος που βρίσκεται κοντά στον Θύαμη ποταμό, την Θυαμυρία (Θιαμουρία), την Τσ(ι)αμουριά.
Στο ελληνικό τμήμα της Τσαμουριάς ζούσαν το 1923 περίπου 20.000 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα. Για την καταγωγή των Τσάμηδων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

8 τύποι ανθρώπων που αξίζει να απομακρύνετε από κοντά σας

Είμαστε ότι τρώμε, αλλά σίγουρα και ότι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνδεόμαστε. Αυτοί που βρίσκονται δίπλα μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά – είτε με καλό είτε με κακό τρόπο. Πραγματικά είναι δύσκολο να βρούμε αξιόλογους ανθρώπους για να προσθέσουμε στον εσωτερικό κύκλο μας. Ανθρώπους που θα μας στηρίξουν, βοηθήσουν, ενθαρρύνουν, παρακινήσουν και εμπνεύσουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσουμε αυτούς που είναι ήδη στο στενό κύκλο μας και μας κρατάνε πίσω.

Ο Πάγκαλος... Τζέιμς Μποντ: Οταν το Twitter έχει κέφια

Φωτιές άναψαν οι χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων και το Twitter δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο. Η φράση «Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα» πυροδότησε πλήθος σχολίων και αντιμετωπίστηκε (μεταξύ άλλων) με πολύ χιούμορ και πολλές δόσεις... Τζέιμς Μποντ. Οι δαιμόνιοι χρήστες εγκαινίασαν αμέσως το hashtag #O_Pagkalos_kataskopos και από κάτω έγινε το... έλα να δεις.

 Μία μικρή γεύση των σχολίων στο Twitter εδώ:

Συρία: Μαχητής της αντιπολίτευσης τράβηξε βίντεο το θάνατό του

Οκτώβριος 31, 2013-βίντεο.


Η ιορδανική εφημερίδα ‘Σαράγια’ φιλοξενεί, σήμερα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της ένα βίντεο, όπου ένας μαχητής της αντιπολίτευσης στη Συρία, τράβηξε βίντεο το θάνατό του.


Το βίντεο, που ανέβηκε στο YouTube χθες,

Σίλβιο: Θα με κρίνουν οι ψηφοφόροι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι «οι μόνοι αρμόδιοι να τον κρίνουν είναι οι Ιταλοί ψηφοφόροι και όχι οι πολιτικοί του αντίπαλοι», όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον Ιταλό δημοσιογράφο Μπρούνο Βέσπα, η οποία περιέχεται σε ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.
«Κανένα από τα παιδιά μου δεν εκφράζει ενδιαφέρον, δεν έχει πάθος για την πολιτική, ούτε η Μαρίνα», πρόσθεσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός.
Ο μεγιστάνας του Τύπου υπογράμμισε επίσης ότι θα παραμείνει επικεφαλής της κεντροδεξιάς «διότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η παράταξή του έχει ακόμη ανάγκη την προσωπική του στράτευση».

Η απόδραση του Χίτλερ

Η θεωρία συνωμοσίας ότι ο Αδόλφος Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του και στη συνέχεια διέφυγε στην Αργεντινή, όπου έζησε ως τα γεράματα, δεν είναι καινούργια. Είχε ακουστεί μάλιστα ως ένα ενδεχόμενο από το στόμα του ίδιου του σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν αμέσως μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή τη θεωρία προβάλλει ξανά ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Grey Wolf: The Escape Of Adolf Hitler» («Γκρίζος Λύκος: Η απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ») που εκδόθηκε μεν το 2011 αλλά έρχεται στη δημοσιότητα επειδή αυτόν τον καιρό γυρίζεται μια ταινία βασισμένη στους ισχυρισμούς του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μία φορά στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Σαμαράς

Εξευτελισμό και απαξίωση του Κοινοβουλίου καταγγέλλει η ΚουμουνδούρουΕπίθεση στην κυβέρνηση και προσωοικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το κώλυμα που δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και δεν προσήλθε στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη φορολογία στα ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επρόκειτο ωστόσο να την απαντήσει ο κ. Στουρνάρας, βάσει του δικαιώματος που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.

ΔΝΤ προς Μέρκελ: Βάλε φρένο στις γερμανικές εξαγωγές για να μειωθούν τα ελλείμματα των άλλων

Μετά τις αμερικανικές επικρίσεις και την απειλή προστίμου από την Κομισιόν, τη σκυτάλη πήρε το Δεθνές Νομισματικό Ταμείο...Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πήρε τη σκυτάλη από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, επικρίνοντας τα πλεονάσματα που έχει η Γερμανία στο εμπορικό ισοζύγιό της και απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Μέρκελ ότι οι υψηλές εξαγωγές αποτελούν ένδειξη οικονομικής υγείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές

Ο Μ. Καρχιμάκης κατηγορούμενος για τις υποκλοπές
-Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή. -Καλείται για εξηγήσεις στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του Κ. Καραμανλή
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κλήση σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η εν λόγω δικαστική εξέλιξη συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών που έχει συνενωθεί με τη δικογραφία για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ναυπηγεία και δημοσκοπήσεις έχουν… αποσυντονίσει τον Αντιπρόεδρο

Ναυπηγεία και δημοσκοπήσεις έχουν… αποσυντονίσει τον Αντιπρόεδρο
Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση!

Η τελευταία συνάντηση του αντιπροέδρου Β. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε πολλά (συζήτηση για το νέο φόρο ακινήτων που λειτουργεί κυριολεκτικά διαλυτικά για την κυβέρνηση, για τη στάση έναντι της τρόικας, για τα θέματα της οικονομικής επικαιρότητας) αλλά δεν περιείχε ένα θέμα καυτό, ένα θέμα που –κυριολεκτικά- καίει τον Βενιζέλο: Το τι θα γίνει με την κάλυψή του για τα ναυπηγεία και τη σύμβαση για τα... αόρατα υποβρύχια.
Βέβαια ο πρωθυπουργός, κατόπιν απαίτησης του Βενιζέλου, τον έχει καλύψει προδιαγράφοντας έτσι και την αρνητική στάση της Ν.Δ. όταν θα έρθει (που θα έρθει σύντομα...) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το θέμα αυτό.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Αμελητέα άνοδο παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, εν αναμονή και των τελικών ανακοινώσεων για την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Στις 13:28 ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04% τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 95,58 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις36,29 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε 0,08%. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίζεται στις €119. 545, εκ των οποίων τα €10.452 αφορούν συναλλαγές χρεογράφων.

Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που βρίσκεται σε απόσταση «βολής» από τις 1.200 μονάδες.

Η εικόνα στον FTSE Large Cap είναι μικτή, με τις μετοχές των Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ να εμφανίζουν τα υψηλοτέρα ποσοστιαία κέρδη, ενισχυμένες άνω του 2%. Ακολουθούν με άνοδο άνω του 1% οι τίτλοι των ΟΛΠ, ΕΤΕ, Intralot και Eurobank Properties.

Στο αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Βιοχάλκο υποχωρώντας άνω του 4%, με απώλειες 1,3% ακολουθούν οι ΜΕΤΚΑ και Τιτάν, ενώ με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, και οι τίτλοι των Coca-Cola HBC, ΟΤΕ και MIG.