Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι στην Αρχαία Ελλάδα

Γεύσεις γνωστές στους αρχαίους, το «γαρδούμιο» και η «πλεκτή», δηλαδή η γαρδούμπα και το κοκορέτσι, αναφέρονται ακόμα και στα ομηρικά έπη.

Ο τρόπος παρασκευής δεν διέφερε πολύ. Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.

Δέντρο Bonsai 388 ετών που επιβίωσε από την ατομική βόμβα στη… Hiroshima(Εικόνες)

Δέντρο Bonsai
Στους θαλάμους της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου Bonsai και Πεκίνου(σ.σ. pentapostagma.gr -  National Bonsai & Penjing Museum) στο Εθνικό Δενδροκομείο των Η.Π.Α (United States National Arboretum)στέκει αυτό το αξιοθαύμαστο Ιαπωνικό Λευκό Πεύκο (επιστημονική ονομασία Pinus parviflora ‘Miyajima’) bonsai που είναι ευρύτερα γνωστό και ωςHiroshima Survivor, καθώς επιβίωσε από την έκρηξη στη Hiroshima.


Σύμφωνα με το πλακάτ που αναφέρει τις αναλυτικές πληροφορίες για το δέντρο, το bonsai ανθεί από το 1625 – το Ιαπωνικό Λευκό Πεύκο συμπλήρωσε έτσι φέτος τα 388 έτη ζωής, έχοντας επιβιώσει από την ατομική έκρηξη στη Hiroshima στις 6 Αυγούστου του 1945.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ Οι Γερμανοί θέλουν με 2 δισ. να εξοφλήσουν τα 50 δισ. του κατοχικού δανείου!

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν αναφορικά με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού προδιαγραφόμενου κενού για το 2014 η Γερμανία φαίνεται εμφανίζεται με «συμβιβαστική» πρόταση.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας realnews κυοφορείται πρόταση μέγιστου ύψους 9 δισ.€  με αντάλλαγμα η Ελλάδα να παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά κυριότερα από το κατοχικό δάνειο.

"ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ" Β.Μαρκεζίνης: "Μόνο ένα άνοιγμα πρoς τη Ρωσία μπορεί να σώσει την Ελλάδα"

Το «άνοιγμα» προς τη Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο Έλληνας με τη διεθνή ακαδημαϊκή, καθηγητική και επιστημονική καριέρα. Υποστηρίζει πώς ο μόνος ηγέτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και επικρίνει σφόδρα τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση σήμερα στη χώρα μας. «Υπάρχει έλλειμμα ηγετών. Αυτοί που έχουμε είναι υποταγμένοι σε ξένα συμφέροντα», επισημαίνει και προσθέτει πώς "πώς είναι μοναδικό φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία μία κυβέρνηση να χτυπά τη δική της τάξη".

Έδαφος της Καλύμνου δέσμευσαν οι Τούρκοι για έρευνες!

Για πρώτη φορά η Τουρκία φτάνει μέχρι του σημείου να δεσμεύσει περιοχή που φτάνει μέχρι τα βράχια της Καλύμνου(!) για έρευνες ερευνητικού-ωκεαναοπγραφικού της σκάφους όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της NAVTEX και στους χάρτες τους οποίους κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το defencenet.gr
Το γεγονός της πρωτοφανούς αυτής τουρκικής ενέργειας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία «τρέφεται» ουσιαστικά από τα ελληνικά φοβικά σύνδρομα απέναντι στις προκλήσεις, σύνδρομα τα οποία δεν της επιτρέπουν να απαντήσει σε αυτές ως κυρίαρχο κράτος.

Σοκ στη Γαλλία: 70 εκατ. υποκλοπές από την NSA

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατέγραφε τεράστιο αριθμό τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων πολιτών προκαλούν "σοκ" και "απαιτούν εξηγήσεις", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, οι οποίες προέρχονται από τα στοιχεία του πρώην συνεργάτη της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν, σε διάστημα δέκα ημερών, από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 και τις 8 Ιανουαρίου 2013, 70,3 εκατομμύρια καταγραφές δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων πολιτών πραγματοποιήθηκαν από την NSA, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ρουμανία στον δρόμο της Εθνικής

Η Ρουμανία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.

Η «γαλανόλευκη» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 19 του ίδιου μήνα.

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ζευγάρια έχουν ως εξής:

Ευρωζώνη, ΔΝΤ, Κομισιόν: «Ούτε βήμα πίσω!»

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου
Από το real.gr

«H κυβέρνησή σας έχει ενημερωθεί για το ποιες είναι οι δυνατότητες της τεχνικής από κοινού επεξεργασίας με την τρόικα, των τεχνικών παραμέτρων εφαρμογής του μνημονίου για το επόμενο διάστημα».

Με αυτή τη φράση απαντάει το περιβάλλον Μπαρόζο στις αιτιάσεις των Αθηνών για «πολιτική διαπραγμάτευση» και χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Ηλικίας πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία(Βίντεο)

Πώς περνάει μακριά από τον καταυλισμό των Ρομά ο ξανθός άγγελος; - Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο με τη Μαρία να χορεύει σε γλέντι των Ρομά .
Από πέντε έως έξι ετών φαίνεται πως είναι η μικρή Μαρία η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , από την οδοντιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθη σήμερα προέκυψε ότι η Μαρία είναι ηλικίας πέντε με έξι ετών και όχι τεσσάρων, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Επιστολή μάνας στον Άδωνι: Έχει νοσηλευτεί ποτέ το παιδί σας σε δωμάτιο-φέρετρο του «Παίδων»;Ζητά απαντήσεις για όσα έζησε μέσα στο Νοσοκομείο


Η «περιπέτεια» που έζησε η οικογένειά της στο Νοσοκομείο, οδήγησε μια μητέρα στο να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.Η «περιπέτεια» που έζησε η οικογένειά της μέσα στο Νοσοκομείο Παιδων «Αγια Σοφια», όπου ο γιος της χρειάστηκε να νοσηλευτεί, οδήγησε μια μητέρα στο να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εν λόγω μητέρα μεταφέρει στον κ. Γεωργιάδη, μέσα από το γράμμα της, την απελπισία της, εξιστορώντας του όλα όσα έζησε στο νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που της προέκυψαν έπειτα από τη νοσηλεία του γιου της.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Πολύδωρα για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Σχολίασε ειρωνικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα.
Με τη λέξη «αίσχος» σχολιάζει ο τέως πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και την προοπτική να ληφθούν μέτρα που δεν θα θεωρηθούν οριζόντια.

Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν», είναι το –σαφώς ειρωνικό- σχόλιο του κ. Πολύδωρα, όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τον ρώτησαν για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σθεναρή απόκρουση νέων οριζόντιων μέτρων.

Χωρίς ομόφωνη απόφαση η Κεντρική Επιτροπή...Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

Οι χειρισμοί της ηγεσίας δεν συναντούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη ανταπόκριση.
Χωρίς ομόφωνη απόφαση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη ρύθμιση, που συζητείται την Τρίτη στη Βουλή περί της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, έληξαν οι εργασίες της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Η στροφή, που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό και η δήλωσή της ότι τελικά θα υπερψηφίσει την κυβερνητική ρύθμιση – στη διαμόρφωση της οποίας συμμετείχαν και κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος – συνάντησε την κριτική από την αριστερή πτέρυγα, που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει Παρών.

Κλείστε τις χαραμάδες να μην κρυώνετε (αντί να δώσετε επίδομα θέρμανσης)


Μέχρι την τελευταία στιγμή πίεζαν για «πρόγραμμα μόνωσης κουφωμάτων» αρνούμενοι κατηγορηματικά να συναινέσουν σε επιδότηση αγοράς πετρελαίου.
Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας να δοθεί επίδομα μόνωσης των κουφωμάτων αντί του επιδόματος θέρμανσης, η κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς στη χορήγησή του θεωρώντας ότι αυτή είναι και η μοναδική παροχή που μπορεί να γίνει φέτος. Εχει όμως συμφωνηθεί ατύπως η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους κατά 50 χρόνια και η μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας στο μισό, γεγονός που μειώνει σημαντικά το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Αυτές είναι οι επιδοτήσεις που θα λάβουν τα κόμματα...λεφτά...υπάρχουν!!!

Αυτές είναι οι επιδοτήσεις που θα λάβουν τα κόμματα
Κόβεται η χρηματοδότηση της ΧΑ και παράλληλα «ξεπαγώνουν» οι επιδοτήσεις των άλλων κομμάτων
Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να έχει πέσει πάνω στην τροπολογία που αφορά την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία θα περάσει με διαφαινόμενη συναίνεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη μία "μικρή" λεπτομέρεια.
Την ώρα που οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής των πόρων του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα ξεπαγώνουν οι επιδοτήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, μιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης είχε διακόψει συνολικά τη διαδικασία.

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί...ειρωνεύονται,εκβιάζουν,απαιτούν...

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί
-Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το Βερολίνο, απαιτεί νέα μέτρα και απολύσεις.
 -Εξαπατημένος αισθάνεται ο Α. Σαμαράς
. -Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Άτεγκτη στάση είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστές απέναντι στην Ελλάδα, αδιαφορώντας ακόμα και για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Δεν διστάζουν μάλιστα να εκθέτουν και την κυβέρνηση, να φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πλέον τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Επίτροπος κ. Ρεν, μιλώντας off the record με δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες, αντιμετώπισαν με περισσή ειρωνεία και κυνικότητα τις διακηρύξεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα.

Μικρή άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο παρουσιάζει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη (στις13:08) να παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,88% τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 92,09 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 33,39 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,45%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών στις €47.039.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με 2,89% και ακολουθούν οι Τράπεζες με 1,05%, η Κύρια Αγορά με 1,02%, τα Ξενοδοχεία με 0,19% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,02%. Πτωτικά κινείται μόνο η Παράλληλη Αγορά με απώλειες 1,94%.

"Αγγίζει" τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Κέρδη έως 6% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από πέντε διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 5,12%, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συνεχίζει ανοδικά την Δευτέρα, κινούμενος προς νέα υψηλά δύο και πλέον ετών.

Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η μετοχή της οποίας «οδηγεί» την άνοδο στον FTSE Large Cap ενισχυμένη έως και 6,88% νωρίτερα, διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 10 δισ. ευρώ και, πιο συγκεκριμένα, στα 10,38 δισ. (με τη μετοχή στα 4,33 ευρώ).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.

 ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ