Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Eπανέρχονται τα μηχανοκίνητα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου επανέρχονται τα μηχανοκίνητα τουλάχιστον για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη!
Στην διαταγή που εκδόθηκε διατάσσονται οι σχηματισμοί που θα εμπλακούν στην παρελαση να προετοιμαστούν κατάλληλα για να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό τα κορυφαία οπλικά συστήματα της χώρας για την παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία πραγματικά θα έχει υπερ-θετικό αντίκτυπο στο ηθικό των μονάδων που θα συμμετάσχουν, αλλά και όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ "ΘΗΛΙΑ" ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Έδωσαν 600.000 ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις αυτοκτονίες των Ελλήνων!!!

Το μνημόνιο γίνεται θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτοκτονεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδυναμίας να θρέψει την οικογένεια του. Και η κυβέρνηση απαντά στη θλιβερή αυτή κατάσταση επιδοτώντας ΜΚΟ για να καταγράφουν τους τραγικούς αριθμούς γραμμένους με αίμα στη «μαύρη» μακριά λίστα.
Ένας ακόμη άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, πατέρα τριών παιδιών. Κρεμάστηκε από μία ελιά, 100 μέτρα από το σπίτι του. Τον βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά.

Αυτοκτόνησε 46χρονη απολυμένη της ΕΤ3

Τέλος στη ζωή της έδωσε 46χρονη απολυμένη της ΕΤ3, η οποία πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οποίά διέμενε.



Η γυναίκα εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στην ΕΡΤ επί σειρά πολλών ετών, ενώ όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, είχε ήδη ξεψυχήσει.

Λιβύη: Ελεύθερος αφέθηκε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την απαγωγή του

Οι λίβυοι αντάρτες απελευθέρωσαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλι Ζεϊντάν, ο οποίος είχε απαχθεί το πρωί , ανακοίνωσαν πηγές της κυβέρνησης και των αρχών ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλι Ζεϊντάν αφέθηκε ελεύθερος, αφού απήχθη νωρίς το πρωί και κρατήθηκε επί ώρες σε άγνωστη τοποθεσία από ομάδα ενόπλων πρώην ανταρτών, σε αντίποινα για τη σύλληψη από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του Αμπού Ανας αλ Λίμπι, ύποπτου για τη συμμετοχή του στην αλ Κάιντα και στις επιθέσεις κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία (1998).
"Απελευθερώθηκε. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες της απελευθέρωσής του", ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ.

Σύροι μετανάστες έφτασαν κολυμπώντας στο Καστελόριζο από την Τουρκία

Από την Τουρκία στο Καστελόριζο κολυμπώντας έφτασαν τέσσερις Σύροι για να συλληφθούν λίγα λεπτά αργότερα από την αστυνομία.
Τέσσερις Σύρους συνέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (10/10) η αστυνομία στο Καστελόριζο, καθώς δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το αξιοπερίεργο που προέκυψε από την έρευνα των αρχών είναι ότι οι αλλοδαποί έφτασαν κολυμπώντας από τα τουρκικά παράλια στο νησί, όπου βγήκαν σε ερημική παραλία.

Από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού στο Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη

Στο Δαφνί με απώλεια συνειδήσεως η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Η πληροφορία αυτή παρέμενε απόρρητη. Γιατροί αποφάσισαν την άμεση εισαγωγή της
Στο Δαφνί εισήχθη η καταδικασθείσα σε 12ετή κάθειρξη σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα η κυρία Σταμάτη διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με απώλεια συνείδησης και εν συνεχεία σε ψυχιατρικό κατάστημα.
Ωστόσο, ακόμη και ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας δεν είχε καταφέρει να ενημερωθεί για το ακριβές κατάστημα, στο οποίο οποίο θα μεταφερόταν, καθώς από τη γραμματεία των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απόρρητη.

Η 16χρονη Μαλάλα άφησε άφωνο τον Τζον Στιούαρτ(Βίντεο)

Η 16χρονη Μαλάλα εντυπωσίασε τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζον Στιούαρτ, ο οποίος την είχε καλεσμένη στην εκπομπή του.
Με το στόμα ανοιχτό άφησε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζον Στιούαρτ, η 16χρονη Μαλάλα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από έναν εκτελεστή των Ταλιμπάν διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών και ιδίως του δικαιώματός τους να πηγαίνουν στο σχολείο.
Ο Στιούαρτ δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, όμως η μικρή Μαλάλα τον άφησε άφωνο.

Παράταση 2 ετών για τις παραγραφές της λίστας Λαγκάρντ

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών, που λήγουν στις 31.12.2013, παρατείνονται κατά 2 χρόνια.

Η παράταση αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία ή εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες στις αρμόδιες φορολογικές, τελωνειακές, ελεγκτικές, δικαστικές και λοιπές αρχές βάσει της αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής, των διατάξεων των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου, των συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και οιασδήποτε άλλης διαδικασίας ή

Στα άκρα η σύγκρουση Αρβανιτόπουλου με Πρυτάνεις

Την ενόχλησή τους, εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας για τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις εκ μέρους των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, για τη μη έγκαιρη αποστολή των στοιχείων της κινητικότητας.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του υπουργείου: «η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων της διαδικασίας αξιολόγησης του αριθμού των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων των ιδρυμάτων που παρουσιάζουν πλεόνασμα ή κενά, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Επομένως τα κριτήρια και η μελέτη των πλεονασμάτων και των υπεράριθμων βασίστηκαν στη διεθνή πρακτική και επιστημονική μεθοδολογία»

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις

Φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Στήνουν Προβοκάτσια κατά της αριστεράς και των κινημάτων» και με υπότιτλο «Τι συζητά ο Σαμαράς με συμβούλους του στο Μαξίμου. Η νομική κάλυψη Βενιζέλου και ο ρόλος Δένδια και Αθανασίου. Αντιδράσεις Φιλελεύθερων στελεχών της Ν.Δ». στο δημοσίευμα που υπογράφει «ειδικός συνεργάτης» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι : «η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά – Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών αλλά και τομέων του κράτους».

Κοινό άρθρο τους στη «Wall Street Journal» Ντάισελμπλουμ, Ρεν, Άσμουσεν, Ρέγκλινγκ, Χόιερ: Τα μέτρα στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν


Υποστηρίζουν ότι η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται και η οικονομία αναπροσανατολίζεται προς τον εξαγωγικό τομέα - Ζητούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε Δημόσιο και φορολογίαΠέντε από τους πιο ισχυρούς Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει η χώρα μας σε κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν, ο Εκτελεστικός Διευθυντής  του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ γράφουν στην WSJ για την Ελλάδα και εμφανίζονται σίγουροι πως η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης αρχίζει να δείχνει πλέον θετικά αποτελέσματα.

Σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες προτιμούν ένταξη στην Τουρκία

Σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες προτιμούν ένταξη στην Τουρκία
Ο Γιγίτ Μπουλούτ υποστήριξε πως αν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών θα επέλεγε να ενταχθεί η χώρα στην Τουρκία και να βγει από το ευρώ 
«Την ένωση με την Τουρκία και την έξοδο από την Ε.Ε. επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιτζίτ Μπουλούτ.
«Εάν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα σήμερα, το 51% των Ελλήνων θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και της ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε ο Μπουλούτ στο Haberturk.

Δίωξη Χριστόφια για το Μαρί ζητούν εκ νέου συγγενείς των θυμάτων-Συνάντηση δικηγόρων με το νέο Γενικό Εισαγγελέα

Λευκωσία: Δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, ανανέωσαν το αίτημά τους για ποινική δίωξη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σε σημερινή συνάντησή τους με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ο εκ των δικηγόρων των συγγενών Λουκής Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι δικηγόροι έκαναν το αίτημά τους στο νέο Γενικό Εισαγγελέα για αναθεώρησή της προηγούμενης στάσης της Εισαγγελίας για μη δίωξη του κ. Χριστόφια.

Οι Αμερικανοί αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους από το δημοσιονομικό αδιέξοδο

Οι Αμερικανοί δείχνουν όλο και πιο εξαντλημένοι από τις συνέπειες που έχει στην καθημερινότητά τους το δημοσιονομικό αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό στην Ουάσινγκτον, από το κλείσιμο των εθνικών δρυμών εν μέσω κυνηγετικής περιόδου, έως την ακύρωση γάμων και πολλών ακόμη εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, το ποσοστό επιδοκιμασίας του Κονγκρέσου μειώθηκε στο 11%, και στο εξής βρίσκεται μόλις μια μονάδα πάνω από το χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών -- το οποίο καταγράφηκε πέρυσι.

Ισχυρά κέρδη στη Wall εν μέσω προσδοκιών για λύση στο Κογκρέσο

Dow15.040,62237,64 1,61%  



  Nasdaq3.677,78-17,05 -0,46%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη σε κλίμα αισιοδοξίας καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων με τον Αμερικανό πρόεδρο θα ανοίξει τον δρόμο για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην σύγκρουση που οδήγησε σε μερική αναστολή των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Λίγο πριν τη συνάντηση διέρρευσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι σχεδιάζουν να παρουσιάσουν μια πρόταση για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους για ένα χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων, ενώ η πρόταση δεν θα συνοδεύεται από όρους ή άλλες προϋποθέσεις.

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση στο σύνολο των βουλευτών σε μια κεκλεισμένη των θυρών συνάντηση αργότερα σήμερα. Η αποκάλυψη της πρότασης έρχεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των ηγετών των Ρεπουμπλικάνων με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama στο Λευκό Οίκο.  Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών από το "πάγωμα" των ομοσπονδιακών λειτουργιών την περασμένη εβδομάδα λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew επανέλαβε μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών της Γερουσίας ότι η προθεσμία της 17ης Οκτωβρίου για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους συνεχίζει να ισχύει.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο σε ποσοστό 0,05% και να κλείνει στις 91,92 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο κατά 0,81% και έκλεισε στις 33,53 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68.207,85 ευρώ. Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,06%, τα ξενοδοχεία 0,19% και οι Επενδυτικές 3,78%.

"Αλώβητο" το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κέρδη άνω του 11% «μετράει» μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοδικά σερί της χρονιάς.

Την Πέμπτη έκλεισε σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, με τζίρο άνω των 140 εκατ. ευρώ και με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στο μεγαλύτερο μέρος των FTSE Large Cap και FTSE Mid Cap.

Αναλυτές της αγοράς πάντως συνεχίζουν να αναμένουν μία διορθωτική κίνηση η οποία θα «αποφορτίσει» το ταμπλό.