Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ..." Βίντεο από την άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013"



Δεκάλεπτο ενδιαφέρον βίντεο τις δραστηριότητες του πρώτου μέρους της τελικής φάσης της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2013», μεταδόθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο «Thrakinet TV».

Ανθρώπινη αλυσίδα από τον ΣΕΑ για τα αρχαία της Βενιζέλου

Έκκληση να αντιδράσουν, ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη αποξήλωση των μνημείων στο βυζαντινό σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, απευθύνει σε πολίτες και φορείς ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Η δημόσια έκκληση για τη διάσωση των ευρημάτων διατυπώνεται με αφορμή την επικείμενη συζήτηση της προσφυγής του δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Την προηγούμενη ημέρα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. ο ΣΕΑ διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας προστασίας των μνημείων στη διασταύρωση των δύο οδών, όπου κατασκευάζεται ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Διασταυρώνουν ανθρώπους με ζώα!!!

Δεν ξέρουμε αν σας έρχεται στο μυαλό η υπόθεση Φρανκεστάιν, η αλήθεια πάντως είναι ότι ομάδα επιστημόνων έχει δημιουργήσει 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα. Και πιο συγκεκριμένα, στη Βρετανία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά....

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.

Η προσχώρηση της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, ανοίγει δρόμο στο Ιράν

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η προσχώρηση της Αρμενίας στην Τελωνειακή Ένωση θα ανοίξει ένα κανάλι για το ρωσικό διαμετακομιστικό εμπόριο στη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράν.

Αυτό ήταν το θέμα κατά τη διάρκεια το φόρουμ Μόσχαν –Ερεβάν «Ευρασιατικό σχέδιο για την Αρμενία- οικονομικά οφέλη και κοινωνικός διάλογος», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Σπουδών της Ευρασίας και Ανάπτυξης, Εβγκένι Βινοκούροφ.

«Πρώτη φορά χώρα του ΝΑΤΟ θα έχει κινεζικά όπλα»

Άγκυρα:Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την αγορά των πρώτων δικών της συστημάτων άμυνας μεγάλης εμβέλειας.
Νικητής ανεδείχθη η κινεζική κρατική εταιρεία «CPMIEC».


Τα αντιαεροπορικά συγκροτήματα των πυραύλων “Hungchi 9”, είναι σημαντικά κατώτερα σε επιδόσεις στους αποτυχόντες του διαγωνισμού υποψήφιους αμερικανικούς πυραύλους «Patriot» και τους ρωσικούς «S-300VM», σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως σημειώνει η ρωσική ‘Κομερσαντ’.

ΣΥΝΘΗΚΗ N.E.S.A.R.A.-Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ Ή ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το anatropitora

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ N.E.S.A.R.A. (National Economic Stabilization And Reformation Act)



ΝΟΜΟΣ ΝΕΣΑΡΑ - ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ N.E.S.A.R.A. (National Economic Stabilization And Reformation Act)

Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ


Όλες οι διατάξεις του νόμου έχουν ψηφιστεί ; (βλ.εδώ) από το Κογκρέσο των Η.Π.Α. από τις 9 Μαρτίου του 2000. Ο Πρόεδρος Κλίντον αρχικά αρνήθηκε να υπογράψει το νόμο αυτό ως ότου 4 στρατηγοί μπήκαν στο γραφείο του στο oval office και με πολύ συνοπτικές διαδικασίες ανάγκασαν τον Πρόεδρο Κλίντον να υπογράψει την εγκυρότητα του νόμου ΝΕΣΑΡΑ στις 10/10/2000.
Με τη σειρά της η Wikipedia,η οποία δεν θεωρείται ως και η ακριβέστερη πηγή πληροφοριών,διατείνεται οτι το νομοσχέδιο N.E.S.A.R.A. ουδέποτε εμφανίστηκε ενώπιον του Αμερικάνικου κονγκρέσου (βλ.εδώ)

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και το εκπληκτικό Dynamic Tower στο Ντουμπάι που αλλάζει σχήμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί! (Φωτό - Βίντεο)

Έχουμε δει ψηλά κτίρια, έχουμε δει παράξενα κτίρια, αλλά κτίρια που να κινούνται αλλάζοντας ταυτόχρονα το σχήμα τους; Ακούγεται απίστευτο, αλλά όχι με τον αρχιτέκτονα Δρ. Ντέιβιντ Φίσερ.

Ο οραματιστής αρχιτέκτονας είναι ο δημιουργός του πρώτου κτιρίου στον κόσμο που θα μπορεί να κινείται, να προσαρμόζεται από μόνο του στον ήλιο, στον άνεμο, στις καιρικές συνθήκες. Στο κτίριο που ποτέ δεν θα μπορείτε να το δείτε το ίδιο δυο φορές, κάθε όροφος θα έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται αυτόνομα αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το σχήμα του.

Η ελληνική ΑΟΖ σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Του Ν. Λυγερού


Η ελληνική ΑΟΖ έχει πια ξεφύγει από την παγίδα της τοπικής αντιπαράθεσης και δεν κουβαλά πλέον τα προβλήματα ενός διπολικού πλαισίου που καθηλώνει την στρατηγική μας σε επίπεδο τακτικής, λες και αυτό να έχει κάποιο νόημα στη γεωστρατηγική. Τώρα πια βλέπουμε ακόμα και θεσμικούς φορείς να προωθούν επίσημα το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ δίχως να έχουν τις παλαιότερες επιφυλάξεις της διπλωματίας διότι καταλαβαίνουν απόλυτα ότι το να είσαι αρνητικός με την ελληνική ΑΟΖ σού φέρνει απλώς πολιτικό κόστος. Τώρα όλοι έχουν καταλάβει ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί ακόμα και αν δεν έχουν επινοήσει ότι είναι και το εργαλείο της ανάκαμψης της Ελλάδας.

Το δώρο του Χρόνου

Του Ν. Λυγερού


Ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσουμε τον Ελληνισμό από την απλή περιγραφή σε ιστορικό πλαίσιο, είναι να δώσουμε έμφαση στον διαχρονικό του χαρακτήρα. Αν αναρωτηθούμε σε φιλοσοφικό επίπεδο, ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της ιδιότητας, τότε μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε μέσω της οντολογίας, μία τελεολογία. Ας υπενθυμίσουμε την κλασική κατηγοριοποίηση της στρατηγικής συμπεριφοράς: τακτική, επιχειρησιακό, στρατηγική, υψηλή στρατηγική. Κι ας την συμπληρώσουμε με τις έννοιες της διαχρονικής στρατηγικής και της στρατηγικής της Ανθρωπότητας. Η υψηλή στρατηγική ακόμα και αν παρουσιάζεται ως το υψηλότερο επίπεδο, δεν είναι απαραίτητα διαχρονική. Ενώ η διαχρονική στρατηγική είναι αναγκαία υψηλή.

"KATAΠΛΗΚΤΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ Θα χρεώσουν δύο γενιές Ελλήνων - Στόχος τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας

Με μια "καταπληκτική" ιδέα το οικονομικό επιτελείο έχει βρει τη "λύση" για να δεσμέυσει μέχρι και τα εγγόνια μας στην  επόμενη 50ετία, μεταθέτοντας την αποπληρωμή του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ. δηλαδή στις επόμενες δύο γενιές.
 
Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι θα επιλύσει μια και καλή (;) το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Χρέους.
 

Πόρισμα: Ο Χριστόφιας δεν είχε μέτρο στις αποφάσεις του - «Αυτός καθόριζε την πολιτική αδιαφορώντας για τις συνέπειες»

Λευκωσία: Καταπέλτης κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας είναι οι αναφορές της Ερευνητικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην οικονομία. Τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο της οικονομικής κατρακύλας αφού επέμενε στην επιβολή των θέσεών του σε κάθε πτυχή της οικονομίας. Πολιτική ευθύνη κατανέμει η Επιτροπή και στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στα κόμματα που μετείχαν στην κυβέρνηση Χριστόφια, κύρια στο ΑΚΕΛ, ακολούθως στο ΔΗΚΟ και τέλος στην ΕΔΕΚ.

Αναφέρει συγκεκριμένα το πόρισμα:

Οι λίρες κλείνουν "τρύπες" στα νοικοκυριά

"Ο παράς είναι πάντα κάλπικος". Η φράση αυτή, που κλείνει τη θαυμάσια ταινία "Κάλπικη λίρα" του Γιώργου Τζαβέλλα, του ήρθε στον νου στην ουρά της Τράπεζας της Ελλάδος, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται ακόμη ένα επεισόδιο του δράματος της ελληνικής κρίσης.

Στα ειδικά γκισέ ανταλλαγής χρυσών λιρών Αγγλίας, οι Ελλήνες καταθέτουν τα τελευταία τους νομίσματα, αυτά που είχαν κληρονομήσει και φύλαγαν ως κόρην οφθαλμού, που μάζευαν "για σιγουριά", που κρατούσαν για μια δύσκολη στιγμή. Ώσπου αυτή ήρθε

Φωτιές ανάβει η αποκάλυψη της Realnews…(Βίντεο)

Φωτιές ανάβει η αποκάλυψη της Realnews που κυκλοφορεί σήμερα για την καταγγελία - βόμβα του Αλέξη Τσίπρα στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του την περασμένη Τρίτη, αλλά και στην πολιτική γραμματεία του περασμένου Σαββάτου, ότι τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ή να διαψεύσει ή να καταθέσει μήνυση, διαφορετικά θα παραμείνει υπόλογος απέναντι στην πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί, ανακοίνωση εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αύξηση στο 26% της παρακράτησης φόρου στα δελτία παροχής υπηρεσιών ζητεί η τρόικα

Απαιτούν να καταργηθεί και η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθωτούς!!!
Να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου στα δελτία παροχής υπηρεσιών  (“μπλοκάκια”) σε 26% από 20% που είναι σήμερα απαιτεί η τρόικα, ενώ ταυτόχρονα ζητεί να καταργηθεί και η έκπτωση 1,5% που γίνεται στη μηνιαία παρακράτηση φόρου από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η συγκεκριμένη απαίτηση έγινε γνωστή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και είναι πιθανό να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Με αφορμή την τραγωδία στη Λαμπεντούζα...Ζαν-Φρανσουά Κοπέ: «Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη συμφωνία Σένγκεν»

Δήλωση-βόμβα από τον ηγέτη της γαλλικής δεξιάς: «Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τιμωρηθούν» - Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η τραγωδία – Πρώτο θέμα στο επόμενο Συμβούλιο της Ε.Ε – Περισσότερη αλληλεγγύη ζητούν οι χώρες του ΝότουΤην ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν υπογράμμισε ο ηγέτης του γαλλικού δεξιού κόμματος (UMP) Ζαν – Φρανσούα Κοπέ, έπειτα από την τραγωδία στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι που προσπαθούσαν να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Την ίδια στιγμή οι επιζήσαντες της φοβερής τραγωδίας είναι αντιμέτωποι με αυτεπάγγελτες διώξεις και πρόστιμα.

Έφτασε η ώρα της κρίσης: Αύριο ή την Τρίτη η απόφαση για τον Άκη

Έφτασε η ώρα της κρίσης: Αύριο ή την Τρίτη η απόφαση για τον Άκη
Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρίσκονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοι του, στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.
Το δικαστήριο αναμένεται αύριο ή την Τρίτη να εκδώσει την απόφασή του για την μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, έπειτα από πεντάμηνη διαδικασία με περίπου 60 συνεδριάσεις, με τους κατηγορούμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Κρίσιμη διάσκεψη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Κρίσιμη διάσκεψη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Σε μια σημαντική στιγμή για την εξέλιξη της προσπάθειας της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα πραγματοποιείται η Διεθνής Σύσκεψη των επί μέρους επιτροπών την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη γενική διευθύντρια της UNESCO τον Ιούλιο στο Παρίσι, κατά την οποία ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την Ιρίνα Μπόκοβα να ασκήσει την προσωπική και θεσμική επιρροή της προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της Διαμεσολάβησης με τη βρετανική πλευρά, ο κορυφαίος αυτός διεθνής πολιτιστικός οργανισμός απέστειλε επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ουίλιαμ Χαγκ, τη Βρετανίδα Υπουργό Πολιτισμού κα Μαρία Μίλερ και τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου κ. Ρόμπερτ Νιλ Μακ Γκρέγκορ.

Λουκέτο στη μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου

Λουκέτο στη μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου
Τι σημαίνει η «στάση πληρωμών» στις ΗΠΑ και πως δημιουργήθηκε το αδιέξοδο
Μπορεί μια παγκόσμια υπερδύναμη να κηρύξει στάση πληρωμών. Κι' όμως αποδείχθηκε πως μπορεί. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διακόψουν τη λειτουργία τους. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να συμφωνήσουν στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, γεγονός που οδήγησε σε υποχρεωτική αργία 800.000 υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και περίπου άλλο 1 εκατομμύριο σε εργασία δίχως αμοιβή.

Ξανά στις επάλξεις ο ΓΑΠ: Ξεκινά σεμινάρια - 2.000 ευρώ οι 5 διαλέξεις

Ξανά στις επάλξεις ο ΓΑΠ: Ξεκινά σεμινάρια - 2.000 ευρώ οι 5 διαλέξεις
Επιστρέφει και πάλι ο Γιωργάκης στην "διδασκαλία"
Έτοιμος να δώσει και πάλι τα φώτα του είναι ο "σωτήρας" της χώρας μας Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινά την Τρίτη από την Μινεσότα και πάλι τις διαλέξεις του.
Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να διδαχθεί από τον George και να παρακολουθήσει με τα ίδια του τα μάτια τον πύρινο λόγο του θα πρέπει να "κουβαλά" μαζί του 5.000 δολλάρια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο στοιχίζουν οι 5 διαλέξεις του. Αν κάποιος όμως δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει όλες τις διαλέξεις η τιμή του εισιτηρίου για την Μινεσότα κυμαίνεται μεταξύ 285 και 420 δολλαρίων, ανάλογα με τη θέση. Ο Παπανδρέου θα μιλήσει στο Powell Hall.

Απίστευτο γυναίκα ζόμπι στην Ινδονησία!!!(Βίντεο)

Αν νομίζατε ότι τα ζόμπι ήταν μόνο αποκύημα της φαντασίας των παραμυθάδων...
έχουμε ετοιμάσει κάτι που θα σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας. Αν θεωρήσουμε ότι οι τελετές των κατοίκων της Toraja, στην Ινδονησία είναι πραγματικό γεγονός και όχι απάτη σχεδόν κάθε άτομο που πεθαίνει μπορεί να μετατραπεί σε ζόμπι. Ορισμένοι άνθρωποι του χωριού ισχυρίζονται ότι είχαν και… εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους νεκρούς να περπατήσουν. Και δεν εννοούμε μεταφορικά…. Διαβάζοντας για τις ταφικές τελετές της Toraja, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρίες για το πώς το «ξύπνημα των νεκρών» ξεκίνησε.