Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Financial Times: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου παίρνουν οι Financial Times, ξεκαθαρίζοντας την ιστορική πραγματικότητα αλλά και αναλύοντας τις ευθύνες των σημερινών κυβερνήσεων.


Μέσα από άρθρο που υπογράφει ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, δηλώνεται ξεκάθαρα η ελληνική "ταυτότητα" και κουλτούρα του Μακεδόνα Στρατηλάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Αλέξανδρος έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ, ενώ οι σλαβομακεδόνες πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της ΠΓΔΜ, ήρθαν στα Βαλκάνια, 1000 χρόνια μετά, τον 6ο - 7ο αιώνα μ.Χ.

Αυτό το ιστορικό κενό δε μπορεί να καλυφθεί ιστορικά, ενώ ως στοιχείο που επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό, παραθέτει την περίφημη συνομιλία του με το Διογένη, η οποία σαφώς και δεν έγινε στα σλαβικά. Δεν έχει συνεπώς καμία αιτιολογική βάση, η επιχείρηση εμφάνισης τους ως διαδόχους του Περσικού κράτους.

Ο πάνσοφος του αρχαίου κόσμου Αριστοτέλης


Ο πάνσοφος του αρχαίου κόσμου Αριστοτέλης

Ο έλληνας φιλόσοφος που εξήγησε στην εποχή του πρακτικά τα πάντα!

Μαθητής του άλλου ογκόλιθου του αρχαιοελληνικού πνεύματος, του Πλάτωνα, ο σταγειρίτης στοχαστής ήρθε στον κόσμο για να αλλάξει καθοριστικά τόσο τη σκέψη και τα γράμματα όσο και την επιστημονική μεθοδολογία.

Ο άνθρωπος που έκανε τη λογική πρόταγμα του φιλοσοφικού κόσμου και ασχολήθηκε -στο πλαίσιο της φυσικής φιλοσοφίας του- με τον περιβάλλοντα κόσμο και τα πλάσματά του δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις.

Το «νανο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων


Αποκαλύπτεται ότι τα αγγεία της Αττικής είχαν ιδιότητες νανοϋλικού και μελετώνται από τη... NASA! 

Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να γίνουν όχι μόνο πολύτιμα αλλά και προσοδοφόρα. Παρ' ότι ο Πλάτων θεωρούσε τον πηλό κάτι εντελώς κοινό και τετριμμένο - «των φαύλων και προχείρων» -, οι ίδιοι οι σύγχρονοί του τον διέψευσαν. Οι αρχαίοι κεραμείς της Αθήνας πήραν το κοινό χώμα της Αττικής στα χέρια τους και το μετέτρεψαν σε πραγματικό χρυσάφι αφού τα αγγεία τους μονοπώλησαν τις διεθνείς αγορές της εποχής τους. Το μετέτρεψαν επίσης σε ένα σπάνιο υλικό.

Δέσποινα: Το απόρρητο όνομα της Κυρίας των Ελευσίνιων.

Στην ελληνική μυθολογία Δέσποινα αποκαλούνταν μία κόρη της θεάς Δήμητρας και του θεούΠοσειδώνα.
Η Δήμητρα πέρασε από την Αρκαδία αναζητώντας τη χαμένη Περσεφόνη, την είδε οΠοσειδώνας και την ερωτεύτηκε. Η θλιμμένη θεά, για να αποφύγει τον Ποσειδώνα, μεταμορφώθηκε σε άσπρη φοράδα και κρύφτηκε μέσα σ' ένα στάβλο....
Ωστόσο ο Ποσειδώνας τυφλωμένος απο τον ακατασίγαστο πόθο του, μεταμορφώθηκε κι αυτός σε άλογο και μπήκε στον ίδιο στάβλο.Από την ένωσή της με τον Ποσειδώνα έφερε στον κόσμο μία νέα κόρη. Η Δέσποινα γεννήθηκε στο Λύκαιο όρος. Η κόρη που το όνομα της θεωρούνταν μυστικό, και για αυτό την αποκαλούσαν Δέσποινα. Την Δέσποινα ανέθρεψε ο Τιτάνας Άνυτος. .

Μινωίτες, η Τέχνη στα όρια του θαύματος

Το βλαστάρια της Τέχνης ξεπηδούσαν στο Αιγαίο ακατάσχετα. Ήταν το γενικότερο κλίμα που ευνοούσε τις κυοφορίες προς ανώτερα πνευματικά επίπεδα. Οι Μινωίτες κράτησαν τη δάδα της τεχνουργίας ψηλά, για περισσσότερο από μιάμιση χιλιετία (2.600-1.100 π.Χ.), και ταυτόχρονα σχημάτισαν στο νησί της Κρήτης έναν κοινωνικό ιστό υγιή, χαρούμενο, ερωτιάρη, εύπορο, καλλιτεχνικό, φιλόθρησκο, πολυτελή. Να ‘ναι καλά κι εκείνος ο Sir Arthur Evans που έσκυψε φιλότιμα πάνω στα χώματα, ανασκάπτοντας δίχως ιδιοτέλεια, δίχως να εμπορευτεί ούτε ένα σκουλαρίκι.

Ο Rockefeller περιγράφει την Agenda του... Αρμαγεδδώνα

Email του Rockefeller Περιγράφει την Agenda του Αρμαγεδδώνα και την μετάβαση στο Νέο Κόσμο: Από ότι φαίνεται είναι ένα πραγματικό email, που έχει αποσταλεί από το Rockefeller Global Communications, την κορυφαία ελίτ της παγκοσμιοποίησης που υποστηρίζει μια καταστροφική πλανητική αλλαγή και όπως μας δείχνουν τα γεγονότα, την δημιουργούν με εκπληκτική σαφήνεια. Το μήνυμα είναι αυθεντικό, ισχυρό και προφητικό, είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί ειλικρινά από κάθε άτομο. Χρησιμεύει ως μια μεγάλη υπενθύμιση για να εξετάσετε την ζωή σας, τη σημασία της και το ότι ζούμε σε έκτακτους εσχατολογικούς καιρούς.

Ε.Ο.Ζ. και το σχέδιο υλοποίησης του κατακερματισμού της Ελλάδας.

ΕΟΖ: Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι, ιδιωτικοί νόμοι!

Της Βάλιας Μπαζού

Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι

Ας προσπαθήσουµε να κάνουµε µια προβολή στο µέλλον και ας υποθέσουµε ότι τα κυβερνητικά
σχέδια για την αξιοποί­ηση του Ελληνικού λάµβαναν σάρκα και οστά και στην παρα­λιακή ζώνη χτιζόταν µια καινούργια πόλη µέσα στην πόλη, µε ένα καινούργιο πάρκο, το µεγαλύτερο της Ευρώπης. Ας υποθέσουµε ότι είναι καλοκαίρι, βραδάκι, και επιχειρείτε να γνωρίσετε από κοντά τη «Ριβιέρα της Αθήνας» και να κάνετε τη βόλτα σας στη νέα όαση πρασίνου. 

Η Μεγάλη Θανάτωση : Το νερό μας - Η ΣΦΑΓΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μεγάλη Θανάτωση του ανθρωπίνου γένους έχει ήδη αρχίσει. Γίνεται μέσα από τις χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα μας και τον αέρα που αναπνέουμε - χημικές ουσίες που έχουν τη γνωστή επίδραση της μείωσης της γονιμότητας και τη συντόμευση της διάρκειας της ζωής.

Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας. Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα.

Πάγωσε η Αμερική όταν άκουσε τον Ομπάμα να λέει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας -Οι ΗΠΑ είναι ξοφλημένες!

Προειδοποίηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ξοφλημένες» σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει υπέρ της αύξησης του ανώτατου ορίου δημοσίου χρέους απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας παράλληλα το σώμα πως προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο, εκτροχιάζοντας βασικές λειτουργίες του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ EKTAKTH EIΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 6.5 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ.

Είδα μια ανάρτηση στο διαδίκτυο με αρχική πηγή το ιστολόγιο oparlapipas και μου κίνησε το ενδιαφέρον άμεσα, προκειμένου να διασταυρώσω την προειδοποίηση . Η ανάρτηση έχει ως εξής: 

"Συμφωνα με το World Earthquakes το οποιο.....


προβλεπει σεισμικες δονησεις σε ολη τη ΓΗ μεσω ειδικων αλγοριθμων,αναμενεται νεος σεισμος εντος 48 ωρων στην Ελλαδα με ενταση 5-6 ριχτερ,οπως αναφερει το Moderate magnitude."

ΌΛΟ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΆΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ. ΜΑΣ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΌ ΠΛΟΎΤΟ ΜΕ ΈΝΑ ΑΠΛΌ ΆΡΘΡΟ ΣΤΗ ΝΈΑ ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ!

Μέχρι πριν απο 2 χρόνια μας πιπιλίζαν το μυαλό οτι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου ορυκτό πλούτο όταν εδώ και δεκαετίες υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις οτι είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα. Και ξαφνικά με το που μπαίνουμε στο ΔΝΤ...
και τα μνημόνια έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι πολιτικοι μας "ανακαλύπτουν" οτι έχουμε τεράστια κοιτάσματα. Μα γιατί έτσι ξαφνικά;


Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Καὶ μὲ τόσον ὀρυμαγδὸ χάσαμε καὶ τὴν ΑΟΖ τῆς Στρογγύλης.


Καὶ μὲ τόσον ὀρυμαγδὸ χάσαμε καὶ τὴν ΑΟΖ τῆς Στρογγύλης.3 Ἀπὸ τὴν μία οἱ ῥεπουσ-τ-ιές, ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ δολοφονίες, ἀπὸ τὴν παράλλη οἱ καταστροφὲς τῶν ὅσων ἀπέμειναν ἀπὸ τὴν ἐπιδρομὴ τῆς τρόικα καὶ τῶν τοκογλυφῶν, φέρνουν συσκότισι κι ὁ Μπενοβούβαλος ἁρμενίζει.

Ξέρετε. αὐτὸς ποὺ μαγείρεψε τὸ ἔλλειμμα γιὰ νὰ μᾶς στείλουν στὸ ΔΝΤ… Ξέρετε, αὐτὸς ποὺ μαγείρεψε τὰ κουκιὰ γιὰ νὰ βρεθοῦν περισσότεροι ἀπὸ 180 βο(υ)λευτὲς καὶ νὰ ξεπουλήσουν τὴν χώρα ὅλοι μαζύ…

Ξέρετε, αὐτὸς ποὺ μαγείρεψε ὅλους τοὺς νόμους τοῦ Συντάγματος, πρὸ κειμένου νὰ κάνῃ τὸ Σύνταγμα νὰ φαίνεται …ἀντισυνταγματικό…

Tουρκική έκθεση αναφέρει ότι οι Τούρκοι έστειλαν τα χημικά στους αντάρτες της Συρίας

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Μια μετάφραση από το (FNA) ΤΕΧΕΡΑΝΗ–
Ένας Τούρκος εισαγγελέας υπέβαλε μια έκθεση στο δικαστήριο της Νότιας τουρκικής πόλης των Αδάνων, που δείχνει ότι Σύριοι μαχητές παρήγγειλαν και παρέλαβαν χημικά υλικά από την Τουρκία.

Στις 28 Μαΐου οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν ένα κύλινδρο με 2 κιλά αέριο σαρίν μετά από έρευνα σε σπίτια τρομοκρατών την Αλ-Κάιντα που συνδέονται το μέτωπο Al -Nusra .
Πέντε Τούρκοι και ένας Σύριος πολίτης, που ονομάζεται Haitam Kassapwho, συνελήφθησαν για την υπόθεση των καταγγελιών για την αγορά χημικών όπλων στην Τουρκία και έχουν δηλώσει αθώοι, σύμφωνα με την αγγλόφωνη Hurriyet Daily News.

ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «Θα έχετε πρόσβαση στο νερό ΑΝ το επιτρέπουν οι στόχοι»!


Kαι φτάνουμε στο «διά ταύτα» λοιπόν.. Εκεί που είχαν σκοπό εξ’αρχής.. Στην απόλυτη, -μα πιό απόλυτη εξαθλίωση δεν υπάρχει- να μην έχουμε πρόσβαση ούτε στα αυτονόητα αγαθά που προϋποθέτει ένα πολιτισμένο κράτος. Φως, νερό, υγεία, παιδεία, δουλειά..
ΑΝ είμαστε σύννομοι με τους νόμους της ΕΕ και του μνημονίου, τότε θα ζούμε ως άνθρωποι… αλλιώς οι εικόνες που έβλεπες στην Αφρική, που έκαναν οι ιθαγενείς σαν τρελοί για λίγο νεράκι, πιθανώς να μην είναι πολύ μακρυά από εδώ! Τι σημαίνει αυτό;; Δεν ξέρω ακόμα και δεν ξέρω αν θέλω καν να μπω στην διαδικασία να το σκεφτώ.. 

Νομοσχέδιο οργουελικής έμπνευσης προτάθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από ΜΚΟ, που θέτει εκτός νόμου την ελευθερία του λόγου και στήνει γκουλάγκ για τους εγκληματίες σκέψης (Βίντεο)

Μια ΜΚΟ της ΕΕ πρότεινε ένα νόμο που θέτει την ελευθερία του λόγου εκτός νόμου, ζητώντας να δοθεί εντολή σε όλα τα σχολεία και τα μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν την «ανοχή» και την «διαφορετικότητα». Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημόσια ή ιδιωτικά, θα πρέπει να αφιερώνουν υποχρεωτικά ένα ορισμένο χρόνο από το πρόγραμμά τους για να υποστηρίζουν την «πολυμορφία» και την «ανοχή». Όλα τα σχολεία, από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση απαιτείται να ταΐζουν τους μαθητές με μια ισχυρή δόση «διαφορετικότητας» και «ανοχής».

Καμία αναφορά σε τετραμερή, δηλώνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ


Νέα Υόρκη: Καμία αναφορά σε τετραμερή διάσκεψη ή άλλη εμπλοκή της Ελλάδος, δεν έγινε στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και τη συμφωνία τους να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν.Αναστασιάδης ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί συνάντηση -σε επίπεδο που θα καθοριστεί- με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση».

Συνομιλία προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο Ομπάμα


Νέα Υόρκη: Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και προς την Κύπρο για τη συμβολή και το ρόλο της στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια του για τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη για την επανέναρξη ενός καλά προετοιμασμένου και ουσιαστικού διαλόγου που να οδηγήσει σε μια συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ήπιες μεταβολές στο ταμπλό της Wall Street

 Dow15.429,4828,10 0,18%  



  Nasdaq3.765,29-9,44 -0,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δεν μεταβάλλεται σημαντικά η εικόνα στο ταμπλό της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, με τους βασικούς δείκτες να παραμένουν κοντά στη "γραμμή εκκίνησης".

Το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Conference Board ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σημείωσε μικρή πτώση το Σεπτέμβριο, χάνοντας οριακά τις προσδοκίες των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε στις 79,7 μονάδες από 81,8 μονάδες τον Αύγουστο ενώ οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 79,8 μονάδες.

Άνοδο 1% σημείωσαν εξάλλου οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Ιούλιο, σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, συμπληρώνοντας 18 διαδοχικούς μήνες ανόδου, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (FHFA).

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 12,70 μονάδες (0,08%) και βρίσκεται στις 15.414,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 14,40 μονάδων (0,38%) φτάνοντας τις 3.779,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,90 μονάδων (0,12%) και βρίσκεται στις 1.703,80 μονάδες.

Πτώση 1,17% στο Χρηματιστήριο Κύπρου την Τρίτη

Λευκωσία: Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 92,74 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 1,17%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 150.455,68 ευρώ.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,22% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 34,28 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, ζημιές κατέγραψαν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,23%, της Κύριας Αγοράς 1,22% και της Παράλληλης Αγοράς 0,59%, ενώ άνοδο σε ποσοστό 0,30% σημείωσε ο δείκτης των Επενδυτικών.

"Αφ΄ υψηλού" αντικρίζει ξανά τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ενισχυμένος ολοκλήρωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, πάνω από τις 1.010 μονάδες, παρά το γεγονός ότι «έχασε» μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε απόλυτα υποτονικό κλίμα, με χαμηλό τζίρο και με το εύρος της διακύμανσης του ΓΔ στα πρώτα 90 λεπτά των συναλλαγών να μην ξεπερνά τις 9 μονάδες.

Ωστόσο από τις 12:00 μετά το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύθηκε, με τον ΓΔ να διευρύνει σταθερά τα κέρδη του έως ότου βρέθηκε στις 1.023,30 μονάδες με άνοδο 3,33%.