Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.

Απολαμβάνουμε μια εισαγωγή στο θέμα από το http://ofis780.blogspot.gr

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα.

Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός. Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.

Οι αριστερόχειρες

Η αριστεροχειρία προσδιορίζεται από πολύπλευρους γενετικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες και, κυρίως, από την εγκεφαλική πλευρίωση, την επικράτηση δηλαδή του δεξιού ημισφαιρίου έναντι του αριστερού.

 Στο νέο αυτό πλαίσιο επαναπροσδιορισμού της αριστεροχειρίας καλούνται να αντιμετωπιστούν πολλά επιμέρους πρακτικά ερωτήματα. Καταρχάς ο σαφής και ξεκάθαρος ορισμός του «ποιος είναι αριστερόχειρας». Συχνά θεωρείται ότι ο καλύτερος τρόπος διαπίστωσης της αριστεροχειρίας είναι απλά η ερώτηση προς το ίδιο το άτομο. Αυτή η άμεση όμως προσέγγιση δεν είναι πάντα η σωστή.

Η φωτογραφία με τον Αμερικανό στρατιώτη που σαρώνει το διαδίκτυο – Το μήνυμα που στέλνει στον Ομπάμα

Το γύρο του κόσμου μέσα από το twitter κάνει μια φωτογραφία ενός υπαξιωματικού του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α, στην οποία κρατάει ένα χαρτόνι με μήνυμα που στέλνει στον Μπαράκ Ομπάμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1897 ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

1
Το απόσπασμα που ακολουθεί αποτελεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Schlei-Bote στις 17 Μαϊου 1897 και αναφέρεται στην τότε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Αν και περισσότερο από 100 χρόνια πριν το δημοσίευμα βγάζει να ναι βγαλμένο από τη σημερινή πραγματικότητα.Διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, γη και ύδωρ στους δανειστές, ανεπαρκές πολιτικό σύστημα, με μόνο θύμα όπως και τώρα τον ελληνικό λαό.


Λες και πρόκειται για σημερινό δημοσίευμα.

Μήνυμα για όλους. Πλην εσένα.

Βεβαίως και πρέπει σε μια οργανωμένη κοινωνία, ο πολίτης να σέβεται και να τηρεί τους νόμους, να πληρώνει τους ανάλογους φόρους, εισιτήρια κτλ, ώστε το κράτος να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών του.

Τώρα αυτό το μπουρδ@λο που ζούμε τι σχέση έχει με μια οργανωμένη κοινωνία δεν ξέρω.... Ξέρω όμως σίγουρα ότι σαν λαός έχουμε τρομερή έλλειψη παιδείας. Όποιος έχει ταξιδέψει και έχει ζήσει έστω για λίγο στο εξωτερικό το καταλαβαίνει αμέσως.

Άλεξ Τζόουνς: "Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου"(Βίντεο)

"Βρισκόμαστε στα πρόθυρα παγκοσμίου πολέμου" υποστηρίζει ο γνωστός αμερικανός αναλυτής Alex Jones σχετικά με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο της Συρίας και της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. 

Δείτε το βίντεο.

ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ

Από το eoellas

Όταν λέμε ανοίγουμε αρχεία, τα ανοίγουμε όλα…

Κείμενα από γνωστή μασονική στοά που δεν θα αποκαλύψουμε το όνομα της για ευνόητους λόγους, έφτασαν στα χέρια μας και αυτή την στιγμή είναι στην βιβλιοθήκη του ΕΟΕ.

Από σήμερα θα ξεκινήσουμε τα δικά μας wikileaks με αυτά τα κείμενα… Πρώτο κείμενο…

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ «ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ» ΑΦΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ;(ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ, ΕΡΜΑΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ...
“ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ”;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΑ;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!! ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;;;

Αν τολμούσα να περιγράψω το αντικείμενο θα έλεγα πως μοιάζει με πλάσμα

Δηλαδή την κατάσταση της ύλης στην οποία αυτή δεν λαμβάνει συγκεκριμένο όγκο και σχήμα που να οφείλεται στην ίδια (όπως συμβαίνει στα αέρια), 

και επιπλέον βρίσκονται ελεύθερα και όχι σε μοριακούς δεσμούς τα ηλεκτρικά φορτισμένα ατομικά της σωματίδια (ιόντα και ηλεκτρόνια).

Η.Π.Α: Τα σφαγεία πουλερικών γεμίζουν τα κοτόπουλα με χημικά για να αποκρύψουν τη μόλυνση με σαλμονέλα!!

Η βιομηχανία πουλερικών στις Η.Π.Α έχει να επιδείξει αρκετά χαμηλούς δείκτες επιπέδων σαλμονέλωσης στις όρνιθες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Βελτιώθηκαν οι συνθήκες, οι υποδομές και τα πρότυπα ασφαλείας στα σφαγεία πουλερικών στην Αμερική;

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Washington Post (WP) πολλά σφαγεία εγχέουν σε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία τοξικά χημικά στα πουλερικά ώστε να αποκρύψουν την παρουσία των βακτηρίων της σαλμονέλας στα ζώα από τις ομοσπονδιακές ελεγκτικές αρχές.

Τα 36 ΦΕΚ που αναφέρονται στην Εβραϊκή Κοινότητα

Από το knossopolis

Όποιος νομίζει ότι το Κράτος που δημιουργήθηκε το 1830 είναι Ελληνικό δεν έχει παρά να εξετάσει τα δεδομένα του τύπου ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος της οποίας ο Όθων έδωσε το Αποκλειστικό Εκδοτικό Προνόμιο άνηκε στην γνωστή Εβραϊκή Τραπεζιτική Οικογένεια των Ρότσιλντ (πλειοψηφικό πακέτο) αποδείξεις ΕΔΩ, Την σύσταση της Εβραϊκής Κοινότητας το 1890 με Πρόεδρο τον γιο του Μάξ Ντε Ρότσιλντ Κάρολο Ρότσιλντ, την οποία το 1920 ο "αντισημίτης" Βενιζέλος την έκανε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δηλαδή ότι και το Υπουργείο Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμύνης κτλ δηλαδή ΚΡΑΤΟΣ, την 27η Ιανουαρίου ως Εθνική εορτή του Ελληνικού Κράτους για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Έχουμε από την μια τους Ρότσιλντ να έχουν το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο δηλαδή την απόλυτη εξουσία επάνω στο χρήμα που υπάρχει στο Κράτος (μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία) με ότι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη την Εβραϊκή Κοινότητα (ΚΙΣ) να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου...

ΝΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας αμερικανός πιτσιρικάς, ο Ty είναι γνωστός στην μπλογκόσφαιρα της Αμερικής για τις παρουσιάσεις των νέψν συσκευών τεχνολογίας αλλά και των περιφερειακών του.

Ο πιτσιρικάς μάλιστα κάνει εκπομπή στο γνωστό internetiko κανάλι REVISION 3 με τρελά νούμερα για την ηλικία του. Η απορία όμως όλων που τον βλέπουν είναι που βρίσκει τόσα χρήματα για να αγοράζει όλα αυτά τα προϊόντα, μιας και οι παρουσιάσεις
<<βγαίνουν>>από το σπίτι του…

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Άδεια λειτουργίας για κόμμα της ελληνικής μειονότητας

«Δημοκρατική Αριστερά Σερβίας - Κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία», ονομάζεται το πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία.
 
Σήμερα, καταχωρήθηκε στους καταλόγους των πολιτικών κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας διοίκησης της Σερβίας και είναι έτοιμο να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας.
 
Η έδρα του κόμματος βρίσκεται στην πόλη Τσούπρια, στην κεντρική Σερβία και ως εκπρόσωπος του καταχωρήθηκε ο ιατρός Χρήστος Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Σερβία.

Θεμέλια υψηλής στρατηγικής

Του Ν. Λυγερού

Θεμέλια υψηλής στρατηγικής πρέπει ν’ αναζητάς όταν θέλεις να λύσεις ένα εθνικό πρόβλημα, ακόμα κι αν είναι οικονομικής φύσης, όπως είναι τώρα στην Ελλάδα. Διότι μόνο αυτά επιτρέπουν στην πατρίδα σου να πατήσει με σταθερότητα για να μπορέσει αρχικά να σταθεί ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται και στη συνέχεια να ορθοποδήσει έχοντας προοπτικές. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντοπίσεις τα εμπόδια αφού αυτά είναι που θα καθορίσουν την αρχική σου πορεία για την επίλυση του προβλήματος. Εξέτασε λοιπόν αναλυτικά και τους συμβολισμούς για να μην πέσεις στην παγίδα της παρερμηνείας όταν κάνεις τις εκτιμήσεις σου.

Απειλή κατάσχεσης για 91.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΦΑΠ του 2010

Του Κωστή Πλάντζου
Από το  newmoney

Ενας στους τέσσερις υπόχρεους δεν κατέβαλε το φόρο
- Την ίδια ώρα στάλθηκαν ειδοποιητήρια σε πολλούς που δεν έπρεπε να πληρώσουν φόρο !
«Στο κυνήγι» παίρνει η εφορία 91.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το εκκαθαριστικό Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Από τον έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο προέκυψε ότι 1 στους 4 υπόχρεους δεν πλήρωσαν το φόρο, αφού από συνόλου 350.000 εκκαθαριστικών που έστειλε το υπουργείο, πληρώθηκαν εμπρόθεσμα μόλις 259.000. Για όσους αμέλησαν, θα σταλούν ατομικές ειδοποιήσεις πριν ασκηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις  κλπ).

Υπό σκέψη η αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημάρχων


Στόχος η αποκομματικοποίηση
Τρόπους για την “αποκομματικοποίηση” και την αποφόρτιση του πολιτικού μηνύματος των δημοτικών εκλογών αναζητά η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου των δημοτικών εκλογών ώστε να μην κατεβαίνουν εκλογικοί συνδυασμοί αλλά να υπάρχουν δύο λίστες μία με τους υποψήφιους δημάρχους και μία με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Με αυτό τον τρόπο ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιλέγει διαφορετικό δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της αρεσκείας του που να μην προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Μέρκελ: Ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις


Κυνική ομολογία της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Κάτω Βουλή: «Στηρίζουμε το ευρώ γιατί είναι καλό για τη Γερμανία, για τις δουλειές μας και για την ευημερία της χώρας μας»
«Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ όσο η χώρα δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην κάτω Βουλή της Γερμανίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η κ. Μέρκελ υπήρξε πιο επιφυλακτική όσον αφορά στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την χώρα μας, τονίζοντας ότι μια τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη.

Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία

Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία
Το μήνυμα του Βερολίνου προς την Ελλάδα από τους δύο ταχυδρόμους Άσμουσεν και Ντάισελμπλουμ.
Σε κενό αέρος βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση αφού στο Εurogroup του Οκτωβρίου θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει για τη διετία 2014-2016.
Ο κ. Άσμουσεν,μέλος της Ε.Ε της ΕΚΤ και άνθρωπος που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κ.Μέρκελ, διέλυσε τις ψευδαισθήσεις μελών της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.
Απέρριψε τη λύση του κουρέματος, που θα έδινε πολύτιμο ζωτικό χώρο και οξυγόνο στην Ελληνική Οικονομία και ''έδειξε'' τη λύση που έχουν επεξεργαστεί οι Γερμανοί.

Τρόικα: Λουκέτο και απολύσεις σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Τρόικα: Λουκέτο και απολύσεις σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ
-Οι δανειστές απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο -Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς
«Μπλόκο» στο κυβερνητικό σχέδιο για αναδιάρθρωση της Αμυντικής Βιομηχανίας εν λειτουργία φαίνεται πως βάζει η τρόικα.
Οι δανειστές μέσω email απέρριψαν το σχέδιο που είχε προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την εξυγίανση των τριών αμυντικών βιομηχανιών και ζητά να κλείσουν άμεσα και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις .
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ θα έμπαιναν  σε εκκαθάριση εν λειτουργία, ενώ τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα διαχωριζόταν  σε πολιτικό και στρατιωτικό τομέα με σκοπό την εκποίηση του πρώτου και την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο δεύτερο, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων.

ΗΠΑ και Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους στη Μεσόγειο

συρια, ισραηλ, ηπα, πυραυλοι
Τα βαλλιστικά «αντικείμενα» που εντόπισαν το πρωί ρωσικά ραντάρ στη Μεσόγειο ήταν πύραυλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ που φαίνεται πως «ζεσταίνουν» τις πολεμικές τους μηχανές.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά ήταν στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ένας πύραυλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, ανακοίνωσε το υπουργείο. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.

Ελαφρά πτώση καταγράφεται στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανεπαίσθητες ζημιές καταγράφει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη στις 13.01 να παρουσιάζει ελαφρά πτώση της τάξης του 0,05% και να διαμορφώνεται στις 94,11 μονάδες.

Ο όγκος την ίδια ώρα έφτανε τα €11.537,57.

Μέχρι στιγμής από τους τίτλους υπό διαπραγμάτευση 5 είναι αμετάβλητοι, 2 κινούνται ανοδικά και 1 καθοδικά.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημειώνει πτώση 0,17% και διαμορφωνόταν στις 36,4 μονάδες.

"Βλέπει" ξανά τις 920 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς να μεταβάλλεται ουσιαστικά το συναλλακτικό μοτίβο στο ταμπλό, και με τζίρο σε "συγκρατημένα" επίπεδα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας ενισχύεται την Τρίτη σε ποσοστό έως 2,1% και πάνω από το επίπεδο των 910 μονάδων.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενώ, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, συνεχίζει να εκδηλώνεται επιλεκτικά κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον, σε μετοχές εισηγμένων με ισχυρούς ισολογισμούς και κερδοφορία, εικόνα που είναι πιθανό να διατηρηθεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση.