Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΞΕΡΑ Συνελήφθησαν γιατί ύψωσαν την ελληνική Σημαία!!!

Έγινε και αυτό προ ημερών Έλληνες πολίτες συνελήφθησαν γιατί τοποθέτησαν την ελληνική Σημαία, σε ελληνική βραχονησίδα. Όλα αυτά στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα, ανοικτά της Σαμοθράκης... (ανατολικά της Θάσου, νότια της Αλεξανδρουπόλεως). 
 
Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Υπουργοί θέλουν να στηθούν κάλπες με λίστα για να αποφύγουν την κρίση του λαού!!!

Eπιστρέφουν τα σενάρια εκλογών με τον Αντώνη Σαμαρά να πρέπει να αποφασίσει γρήγορα, αφού μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2013 λήγει η προθεσμία να προχωρήσει σε εκλογές με λίστα. Η λίστα είναι πάντοτε ένα όπλο για έναν πρωθυπουργό (αλλά και τους αντιπολιτευόμενους αρχηγούς), που θέλει να "ξεφορτωθεί" ενοχλητικούς βουλευτές, ή στελέχη που θεωρεί ότι θα του την "κάνουν" στο δύσκολο δρόμο που ακολουθεί. 
 
Αποτελούν όμως οι εκλογές με λίστα λύση , και για τους υπουργούς που έχουν υποστεί φθορά λόγω των μέτρων, και είναι πιστοί "εκατόνταρχοι" του πρωθυπουργού, και με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνουν να αποφύγουν την βάσανο της ψήφου του λαού, και απλώς μπαίνουν στη λίστα με προτεραιότητα. Όπως βλέπουμε υπάρχουν πολλοί συμφέροντες λόγοι για να γίνουν εκλογές.

Βρετανία: Δέντρο ανθίζει μετά από 25 χρόνια λόγω του... καύσωνα!!!Και το όνομα αυτού: Dracaena draco

Ένα είδος δέντρου που είναι υπό εξαφάνιση άνθησε στον εθνικό βοτανικό κήπο της Ουαλίας

Να που και η πολύ ζέστη κάνει ορισμένες φορές καλό.

Αυτό θα σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Βοτανικού Κήπου της Ουαλίας όταν είδαν ένα φυτό με την ονομασία  Dracaena draco, το οποίο βρίσκεται υπό εξαφάνιση στα Κανάρια Νησιά, να ανθίζει 25 χρόνια μετά τη φύτευσή του λόγω του καύσωνα.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Ερντογάν και Κεμαλικών

ΤΟΥΡΚΙΑ
275 κεμαλικοί καταδικάστηκαν για συνωμοσία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Αν ανατρέξει κανείς τους μύθους πάνω στους οποίους είναι χτισμένο το σύγχρονο τουρκικό οικοδόμημα, θα συναντήσει την κοιλάδα Ergenekon, στα Αλταία όρη της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με το θρύλο, οι πρόγονοι των Τούρκων από την Κεντρική Ασία κυνηγημένοι από τους Μογγόλους κατέφυγαν εκεί, όπου ανήμερα την πρωτοχρονιά, ένας μεταλλουργός "κατάφερε" να ανοίξει πέρασμα λιώνοντας τους βράχους και στη συνέχεια ένας γκρίζος λύκος οδήγησε τον λαό έξω από την κοιλάδα.
Πάνω ακριβώς σε αυτό το λαϊκό μύθο, χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες η πολιτική της γειτονικής χώρας, με την οργάνωση που είχε σύμβολο ένα "γκρίζο λύκου" να αποτελεί το εθνικιστικό μακρύ χέρι κάθε εξουσίας και την οργάνωση Ergenekon, να αποτελεί το πεδίο της τελικής μάχης ανάμεσα σε κεμαλιστές και ισλαμιστές.

Ὁ πρόεδρος τοῦ Ἑλληνορθοδόξου κόμματος Λιβάνου, Δημήτρης Ἐλ Χουρὶ λέει: «θὰ κρατήσουμε τὴν φλόγα τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τῆς Ὀρθοδοξίας»

Παρακάτω ἀκολουθεῖ συνέντευξη μὲ τὸν Ἱδρυτὴ καὶ Πρόεδρο τοῦ Ὀρθοδόξου Κόμματος τοῦ Λιβάνου, Ροντρὶγκ (Δημήτρη) Ἐλ Χούρι.
Νὰ ἀναφερθεῖ ὅτι ἡ Ἑλληνορθόδοξη Κοινότητα Λιβάνου, ἔχουν βοηθήσει νὰ χτιστοῦν σχολεῖα, μουσεῖα κα, ἐνῶ εἶναι πρόθυμοι νὰ βοηθήσουν τὴν Μητρόπολη.
Ἀπὸ τὴν Ἀντωνία Πατσίδου
Ἡ Ἑλληνικὴ Ὀρθόδοξη κοινότητα τοῦ Λιβάνου, ἀπαριθμεῖ 3.000 Ἕλληνες ἐξ Ἑλλάδος. Οἱ ἑλληνόφωνες περιοχὲς τῆς χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στὴν πρωτεύουσα Βηρυτό, καὶ στὴν Τρίπολη, στὸ Βόρειο Λίβανο. Δῶστε μας περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ κοινότητα τοῦ Λιβάνου.