Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ποιά ήταν η θρυλική...Ολυμπιάδα;

Η Ολυμπιάδα ως ιστορική προσωπικότητα έζησε στη σκιά δύο μεγάλων ιστορικών χαρακτήρων, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Όμως, δεν υστερούσε καθόλου σε δύναμη προσωπικότητας και η συμμετοχή ή η παρέμβασή της συνετέλεσαν σημαντικά στη διαμόρφωση πολλών ιστορικών γεγονότων της εποχής της.
Ήταν η δευτερότοκη κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου, και γεννήθηκε το 373 π.Χ στην Πασσαρώνα, την πρωτεύουσα του βασιλείου.
Όταν ήταν έντεκα χρόνων, πέθανε ο πατέρας της και το θρόνο πήρε ο θείος της, Αρύββας, ο οποίος παντρεύτηκε τη μεγαλύτερη αδελφή της, Τρωάδα. Ο αδελφός της, Αλέξανδρος, ήταν τότε μόλις ενός έτους. Ήταν η εποχή που η Ήπειρος είχε απαλλαγεί από το πνεύμα της τοπικής περιχαράκωσης και βρίσκονταν σε αναγεννητική περίοδο σε όλους τους τομείς.

ΦΩΤΟ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΛΑΦΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 74.

Τουρκική σημαία, λάφυρο πολέμου από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, την κρατάει ο ελδυκαριος βετεράνος Αντώνης Δούλας. 

Φωτο: MantatoForos.com
ΠΗΓΗ stoxos.gr

Nasa: Γιγάντια τρύπα στην Κορώνα του Ήλιου

Μια γιγάντια τρύπα στην Κορώνα του Ήλιου κατέγραψαν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και το Ηλιακό & Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο της NASA.
Η τρύπα εντοπίστηκε στις 18 Ιουλίου στον βόρειο πόλο του Ήλιου, σε περιοχή χαμηλής πυκνότητας στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας, δηλαδή την Κορώνα.
Οι τρύπες στην Κορώνα του Ήλιου περιέχουν μικρές ποσότητες ηλιακού υλικού και έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία, γι’ αυτό και δείχνουν πολύ πιο σκοτεινές από το περιβάλλον τους.

Πολυπολιτισμικό σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Έστησαν παζάρι και πουλούσαν σκοτωμένα σκυλιά οι λαθρομετανάστες..

Σοκ προκάλεσε σε όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν ...

σκυλιά σκοτωμένα, κρεμασμένα ανάποδα σε ένα φρικιαστικό αυτοσχέδιο παζάρι «κρέατος».


Αυτό καταγγέλλουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας, τηλεφωνώντας έντρομοι και γεμάτοι οργή στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Με ανακοίνωση της Φιλοζωικής, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, γίνεται λόγος για πληθώρα επώνυμων καταγγελιών για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες όταν είδαν κρεμασμένα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές».


Τις καταγγελίες αυτές, έρχονται να επιβεβαιώσουν δεκάδες άλλες που αφορούν στην εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.

Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενεργών υδάτων στον Ειρηνικό

Έπειτα από αρκετές διαψεύσεις, η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπόγεια ύδατα με ραδιενέργεια έχουν διαρρεύσει στον ειρηνικό ωκεανό. Η ανακοίνωση έγινε μόλις μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων - η οποία τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων - εξασφάλισε τον έλεγχο της Άνω Βουλής.

Στις αρχές του μήνα, η διαχειρίστρια Tepco ανακοίνωσε ότι από αναλύσεις σε δείγματα υπόγειων υδάτων που είχαν ληφθεί από τις εγκαταστάσεις, διαπιστώθηκε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού καισίου-134 έως και κατά 110 φορές σε διάστημα λόγων ημερών. Αν και δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για την αύξηση, η εταιρεία επέμενε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαρροής.

Αεροψεκασμοί: όποιος μιλάει πεθαίνει. Μετά τον πρώην αρχηγό του FBI άλλοι 3 επιστήμονες δολοφονήθηκαν!(Βίντεο)

Οι επιστήμονες Franklin Mallove, Juventina Villa Mojica και Dorothy Stang δολοφονήθηκαν αφού αποκάλυψαν στοιχεία εργαστηρίων που ενοχοποιούσαν τους αεροψεκασμούς για τον μαζικό θάνατο ψαριών, φυτών και γενικά του ζωικού βασιλείου...!!! 
Όποιος μιλάει πεθαίνει! Τι έχετε να πείτε πάλι για το αντίθετο; Οι αεροψεκασμοί είναι φαντασίες των συνομωσιολόγων; 

Ρεζίλι ο Ερντογάν με το περιεχόμενο του πορτοφολιού του!

Aπό τον Νίκο Χειλαδάκη

Μια φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταΐπ Ερντογάν που ανοίγει το πορτοφόλι του το οποίο είναι γεμάτο από...



πιστωτικές κάρτες, γελοιοποίει τελείως των ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας καθώς την ίδια μέρα που βγήκε αυτή η φωτογραφία ο ίδιος έκανε κήρυγμα κατά απόκτησης και χρήσης των πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα, (και μάλιστα ισλαμική ), MilliGazete, σε αποκαλυπτικό της δημοσίευα που αναφέρεται στο καινούργιο «βαρύγδουπο» κήρυγμα του Τούρκου πρωθυπουργού κατά της χρήσης πιστωτικών καρτών σαν συνέχεια του «νέου πολέμου» του κατά του λόμπι των επιτοκίων, (δηλαδή των τραπεζών), που ευθύνεται, σύμφωνα με τον Ερντογάν, για την τελευταία λαϊκή εξέγερση στηn Τουρκία, εμφανίζει μια χαρακτηριστική φωτογραφία του Τούρκου πρωθυπουργού με ανοιχτό το πορτοφόλι του το οποίο κυριολεκτικά… στενάζει από τις πολλές πιστωτικές κάρτες.

ΕΣΕΕ: ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ


Διάλεξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

                                                      Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
                                                        "ΑΟΖ, Ιόνιο και Στρατηγική".
                                                   Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου
                                                                     "ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ"
                                                             Αν. παραλία Λευκάδα.
                                                          Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Radikal:"Oι μητροπολίτες που είχαν απαχθεί είναι νεκροί και οι Τσετσένοι διέφυγαν"

Δείτε το δημοσίευμά της Radikal ΕΔΩ

Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί πριν από τρεις μήνες κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι νεκροί και δύο από τους δολοφόνους τους είχαν συλληφθεί ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι τουρκικές αρχές στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν συνεχεία!

Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε τα συσσίτια και τη «συγκέντρωση» της Χρυσής Αυγής(Βίντεο)

Η Αστυνομία επικαλείται λόγους «δημόσιας ασφάλειας» και βάζει «φρένο» στις συγκεντρώσεις - Ελιγμός της ΧΑ που ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα γίνει στην οδό Δηλιγιάννη 50 στο σταθμό Λαρίσης - Ελ. Ζαρούλια: «Η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά»Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε πολιτική εκδήλωση και σε διανομή τροφίμων και ρουχισμού «μόνο σε Έλληνες» στη πλατεία Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τελικά οδήγησε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων του κόμματος, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΓΑΔΑ.

Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές...Ακόμα και το Πάσχα!!!

Ένταση για την τροπολογία που επιτρέπει και τη λειτουργία καταστημάτων «franchise» περισσότερες από τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές.
Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα, για τα άρθρα του νομοσχεδίου που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, οι 100 βουλευτές που συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα, ψήφισαν ως εξής:

Εφορία: Πληρώστε ή ρυθμίστε μέσα σε 30 μέρες, αλλιώς κατασχέσεις


Τι προβλέπει ο Nέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών - Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ - Αυστηρότερα τα μέτρα για την είσπραξή τους, όπως δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - Κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο.Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, οι οποίοι καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος κατ' εκτίμηση από τις φορολογικές αρχές, καθώς και εκλογίκευση προστίμων για τη μη καταβολή δηλώσεων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία που σημαίνει πως αύριο Τετάρτη θα επεξεργαστεί στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σε μία συνεδρίαση και την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Νέο "καψόνι" για τη δόση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Πρώτα οι διαβεβαιώσεις τήρησης των προαπαιτούμενων και μετά το πράσινο φως από την Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης πιθανώς την επόμενη εβδομάδα.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαμήνυσε εκ νέου ότι πρέπει να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα πριν η Τρόικα δώσει το "πράσινο φως" για τη δόση. Η Τρόικα πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη δόση στην Ελλάδα, περιμένει διαβεβαίωση ότι τα προαπαιτούμενα έχουν τηρηθεί. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η Τρόικα μέσω τηλεδιάσκεψης θα λάβει αποφάσεις εφόσον όμως διαθέτει όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. 

Διπλωματικό επεισόδιο για τον… Αντώνη Ρέμο

Διπλωματικό επεισόδιο για τον… Αντώνη Ρέμο
«Πότε θα... περπατήσει ο Σόιμπλε» 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
 Από το newsbomb
 
Μια «εξυπνάδα», κουταμάρα ή ίσως ένα κακόγουστο αστείο (αλλά σίγουρα όχι με ρατσιστική διάθεση για τους ανάπηρους) που έκανε πριν μερικές μέρες στην Μύκονο ο Αντώνης Ρέμος, προκάλεσε την διαμαρτυρία της γερμανικής πρεσβείας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με προφορική διαμαρτυρία ανώτατου στελέχους της.
Στο νυχτερινό κέντρο «Nammos» της Μυκόνου, τραγούδησε την περασμένη εβδομάδα ο Ρέμος. Καρφίτσα δεν έπεφτε όλο το βράδυ στο κέντρο. Κέφια τρελά. Οι σαμπάνιες ανοιγόντουσαν (από ποιους άραγε;) κατά δεκάδες στα «καψουροτράγουδα».

Αντιδρούν στην προσέγγιση ΗΠΑ-Ελλάδας οι Γερμανοί

Αντιδρούν στην προσέγγιση ΗΠΑ-Ελλάδας οι Γερμανοί
Μήνυμα Σόιμπλε με τον εκβιασμό για τη δόση.

Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στο Βερολίνο ή να συνυπάρξει σε μία Γερμανική Ευρώπη χωρίς να πληρώσει βαρύ τίμημα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, μετά την αιφνίδια παρέμβαση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ.Σόιμπλε, ο οποίος έθεσε θέμα για τη δόση.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν έχουν εκπληρωθεί πέντε από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που όμως συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Μικρές ζημιές παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές ζημιές παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε πτώση σε ποσοστό 0,53% και βρισκόταν στις 93,31 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 33,86 μονάδες με σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,54%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €15.633.

Οριακές διακυμάνσεις με τζίρο... διακοπών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου, εκατέρωθεν των 840 μονάδων και σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της εικόνας στο ταμπλό και ενδεικτικό για τους ρυθμούς στους οποίους πιθανότατα θα κινηθεί η αγορά στο υπόλοιπο της συνεδρίασης, είναι ο απογοητευτικά χαμηλός τζίρος, που οφείλεται κατά ένα μέρος στις χαμηλές αποτιμήσεις, αλλά κατά κύριο λόγο στη μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται, στο μεταξύ, στις διεργασίες για την έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.