Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«ΙΔΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά!..

Δυο λόγια για τη διαφορά μεταξύ Σιωνισμού και Ελληνισμού: Το πρόβλημα μεταξύ των δύο δεν αφορά σε άτομα. Αφορά στην Μεγάλη Υλιστική Ιδέα του Σιωνισμού για την κατάκτησι και υποδούλωσι του κόσμου, στην οποία βρίσκεται πάντοτε αντιμέτωπος με την Μεγάλη Πνευματική Ιδέα του Ελληνισμού!.. Του οποίου βασικό χαρακτηριστικό είναι ο Ανθρωπισμός, ως δημιούργημά του.
Ο Ελληνισμός έχει δε ήδη κατακτήσει τον κόσμο πνευματικά – κι ας μην καθομολογείται – αφήνοντας κατά μέρος, ίσως λίγο επιπόλαια την υλική πλευρά του, ενώ η ίδια η φιλοσοφία του υπαγορεύει την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος. Όπως είπε ο Σωκράτης: «Ο Άνθρωπος περπατά με δύο πόδια, το πνεύμα και την ύλη, την σκέψι και το σώμα. Αν χάσει το ένα από τα δύο, ή τον ένα αναπτυχθεί υπερβολικά έναντι του άλλου, ο Άνθρωπος χάνει την ισορροπία του και πέφτει»!..

Οι Αρχές Ηγεσίας κατά Πλάτωνα

Ενώ ο Πλάτων είναι σαφής και συγκεκριμένος για τις αρετές του ηγέτη, που αφορούν και τον κάθε άνθρωπο, για τις αρχές της ηγεσίας δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο με τις αρετές, οπότε αφήνεται στον μελετητή του να συμπεράνει αυτές μέσα από τις βασικές φιλοσοφικές σκέψεις του, που έχει διατυπώσει για διάφορα άλλα θέματα. Όσον αφορά όμως την τέχνη της ηγεσίας, ασχολείται ιδιαίτερα στο έργο του με τον τίτλο «Πολιτικός», την οποία τέχνη ταυτίζει με την επιστήμη και ως πρώτη τέτοια επιστήμη στην ιεραρχία αυτών θεωρεί κατ’ αρχή την πολιτική και αμέσως μετά από αυτήν την στρατηγική. Εφόσον γνωρίσαμε τις θεμελιώδεις αρετές κατά τον Πλάτωνα και αυτές όπως είδαμε κατά σειρά προτεραιότητας είναι: η φρόνηση, η σωφροσύνη, η δικαιοσύνη και η ανδρεία, θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε και να καταγράψουμε και τις αρχές της ηγεσίας, σύμφωνα πάλι κατά κύριο λόγο, με τις σκέψεις του Πλάτωνα, αφού πρώτα γίνει κάποια σύντομη αναφορά στην εξελικτικότητα των απόψεών του για τη δυνατότητα διδαχής αυτών των αρχών και της επιστήμης της ηγεσίας.

Oι Έλληνες ίδρυσαν την Μασσαλία της Γαλλίας... Οι Γάλλοι φτιάχνουν αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού πλοίου για να το γιορτάσουν!

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η κατασκευή του πλοίου «ΓΥΠΤΙΣ» αντιγράφου του πρώτου αρχαίου ελληνικού πλοίου με τον οποίο έφτασαν οι Φωκαείς στη Νότια Γαλλία και έκτισαν τη Μασσαλία. Στην επίσημη τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελλάδος ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας Πλοίαρχος ΛΣ ΠΑΠΑΛΕΟΝΑΡΔΟΣ Δημοσθένης. 2.600 χρόνια της ιστορίας.

Είναι ένα μείγμα από μυρωδιές και πίσσας και πεύκου . Η ιστορία εμφανίστηκε μπροστά μας με τη τελετή για την έναρξη της κατασκευής του ΓΥΠΤΙΣ (GYPTIS) (το όνομά του πήρε από τη σύζυγο του ΠΡΩΤΕΑΣ (PROTIS) ιδρυτή της Μασσαλίας).

Ο Άγνωστος Σείριος

ΕΔΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το lougantina

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ BBC ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...

Για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα και τις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει για την χώρα αλλά και για την οικονομική κρίση, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Gavin Esler στην εκπομπή «Hardtalk» του BBC.

H συνέντευξη του κ. Δένδια

Πίδακες του Μίλκι Ουέι καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα του ουρανού

Οι γιγάντοι πίδακες εκτείνονται πάνω και κάτω από το επίπεδο του Γαλαξία (Πηγή: E.Carretti, CSIRO. S-PASS., A.Mellinger, U of Central Michigan, E.Bressert)

Λονδίνο — Αν τα μάτια μας ήταν αρκετά ευαίσθητα, δύο γιγάντιοι πίδακες σωματιδίων που πηγάζουν στην καρδιά του Γαλαξία μας θα φαίνονταν να καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα του γήινου ουρανού, διαπιστώνουν έκπληκτοι οι αστρονόμοι.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 1 ΛΕΠΤΟΥ!!!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BlueVergina Sun

Η Βλακεία Είναι η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου

“…Το βαρύ φορτίο των συμφορών και των αθλιοτήτων που πρέπει να υποφέρουν τα ανθρώπινα όντα, είτε σαν άτομα, είτε σαν μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα του εντελώς απίθανου – και θα τολμούσα να πω βλακώδους – τρόπου με τον οποίο οργανώθηκε η ζωή από τις απαρχές της.” CIPOLLA CARLO
Η Βλακεία Είναι η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου. Δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε, αλλά μπορούμε να την αναγνωρίσουμε. Αν και, κάποιες φορές, μας βοηθά να προοδεύσουμε. Η βαθύτερη αιτία της βλακείας, είναι η δυσανεξία της απέναντι στο δικό της Απύθμενο Εσωτερικό Κενό… Ο Βλάξ αυτό το εσωτερικό του Κενό, το υποψιάζεται, κι αν είναι λίγο καλλιεργημένος Βλάξ το γνωρίζει καλά, αλλά καθώς αδυνατεί, φοβάται, δειλιάζει, να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία- είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο με Κακία.

19άχρονος εφηύρε συσκευή καθαρισμού των ωκεανών!

Μία εφεύρεση που μπορεί να μαζέψει 7.250.000 τόνους πλαστικού από τα νερά των ωκεανών δημιούργησε και παρουσίασε ένας 19χρονος, δίνοντας μία σημαντική και εύκολη λύση σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο Μπόγιαν Σλατ κατασκεύασε ένα δίκτυο πλωτών φραγμάτων, που μπορούν να αποσπαστούν και να σταλούν σε όλο τον κόσμο. Αντί να κινείται μέσα στον ωκεανό, η κατασκευή θα ρουφάει τα σκουπίδια σαν ένα τεράστιο χωνί. Η κλίση των βραχιόνων που ενώνουν τις πλατφόρμες τραβάει το πλαστικό στην κατεύθυνση των πλατφορμών και όταν φτάσει εκεί, διαχωρίζεται από το πλαγκτόν και αποθηκεύεται για ανακύκλωση.

Έλληνες ισχυρίζονται οι Βέδες τα ιερά βιβλία των Ινδών, κατασκεύαζαν ιπτάμενες μηχανές!!!!

Το αρχαίο ινδικό βιβλίο Samarangana Sutradhara γράφει για τους πολέμους στην Αρχαία
Ινδία. Εκεί μέσα υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν με ακριβείς λεπτομέρειες, πως
κατασκευάζονταν μηχανές που μπορούσαν να πετάξουν.
Αυτές οι μηχανές ονομάζονταν Vimanas. Για την κατασκευή αυτών των εναέριων μηχανών χρησιμοποιούσαν ελαφριά υλικά όπως σίδηρο, χαλκό, υδράργυρο και μόλυβδο.
Μπορούσαν να πετάξουν για μεγάλες αποστάσεις και το κείμενο Samarangana Sutradhara αφιερώνει 230 σελίδες για την κατασκευή αυτών των μηχανών, και την χρήση τους στην ειρήνη και στον πόλεμο. Δείτε την ποιο κάτω φωτογραφία.

Παπούλιας και Σημίτης υπέγραψαν μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ

Από το anti-ntp

Ο χάρτης της φωτογραφίας έχει εκδοθεί απο τη National Geographic Society των HΠΑ, για το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Τhe National Geographic Magazine. Παρατηρείστε τη διασυνοριακή γραμμή με κόκκινο διακεκομμένο χρώμα που υπάρχει στον χάρτη αυτόν, που ξεκινάει από...
τον Εβρο και φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Αυτή η γραμμή είναι συμβατή με τις διεθνείς συνθήκες, που αφορούσαν την Ελλάδα και την Τουρκία ως το 1977 (παρατηρείστε, τα σημεία που δείχνουν τα κόκκινα βέλη – κάνετε κλίκ στη φωτογραφία).

Η Θεωρία του Χάους και το Φαινόμενο της Πεταλούδας

Τι είναι το χάος και η θεωρία του χάους


Στον αιώνα που μας αποχαιρέτησε τρεις ήταν οι μεγάλες επιστημονικές επαναστάσεις: η σχετικότητα, η κβαντική μηχανική και η θεωρία του Χάους. Η πρώτη βρήκε τη σχέση του χώρου και του χρόνου, η δεύτερη την αρχή της αιτιότητας και η τρίτη διερευνά την έννοια της προβλεπτικότητας, πως από παρόμοιες αρχικές υποθέσεις μπορούν να προκύψουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.


Η λέξη Χάος χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από
διαφορετικούς ανθρώπους.
Άλλη η έννοια του χάους στην θρησκεία ή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία ή στην σημερινή εποχή μας (χάος = διάλυση, σύγχυση, μπάχαλο, αταξία κλπ) ή ακόμη και στην αναπαράσταση του με διάφορα σύνολα τύπου Mandelbrot και άλλη η έννοια του χάους στην επιστήμη.

Διεθνής Αμνηστία: Απίστευτο! Μας κατηγορεί επειδή παίρνουμε μέτρα, για να μην μπαίνουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!!!

Διεθνής Αμνηστία: «Επικίνδυνη χρήση της πρακτικής απωθήσεων σε μετανάστες από τις ελληνικές αρχές»
 Έκθεση με τίτλο «Σύνορα της Ευρώπης: Καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία» παρουσίασε η Διεθνής Αμνηστία.
Για χρήση της πρακτικής των «απωθήσεων» («push backs») εναντίον ομάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους από τις ελληνικές αρχές, κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία.
Κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Σύνορα της Ευρώπης:

Ο Υποστράτηγος ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδης μιλάει για το HAARP. Από την άλλη ποιό είναι το υπερόπλο των Ρώσων;

Του K. Χ. Κωνσταντινίδη
Υποστρατήγου ε. α.
Από το lithosfotos


Η Τηλεγεωδυναμική Τεχνολογία πλέον είναι πραγματικότητα και η τεχνολογία τηςεφαρμόζεται για πολλούς σκοπούς και στόχους. Επειδή όμως η τεχνολογία αυτή, αντί να εφαρμοστεί για σκοπούς που στηρίζουν την κοινωνία παγκοσμίως, θα χρησιμοποιηθεί σαν Υπέρ Όπλο, για την…καταστροφή της.
Διότι η Ρωσία , για να παίξει σοβαρό ρόλο στην ζυγαριά της Γεωπολιτικής Εξέλιξης των συμφερόντων της παγκοσμίως, έκανε δηλώσεις ….

S&P: Υποβαθμιση της Ιταλίας σε BBΒ από BBΒ+


Στην υποβαθμιση της Ιταλίας, κατά μί αβαθμίδα, από «BBΒ+» σε «BBΒ» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's διατηρώντας αρνητικό το outlook.
Σύμφωνα με τον S&P, η υποβάθμιση της χώρας αντανακλά την περαιτέρω επιδείνωση της ιταλικής οικονομίας.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η «ακαμψία» της αγοράς εργασίας και διαφόρων τομέων της οικονομίας είναι ανάμεσα στις βασικές αιτίες για τις κακές οικονομικές επιδόσεις της χώρας και προσθέτει ότι αναμένει το ιταλικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν να μειωθεί κατά 1,9% φέτος, αναθεωρώντας τη σχετική πρόβλεψή του επί τα χείρω (από -1,4% που υπολόγιζε τον Μάρτιο).

«Stealth wear»-Ρούχα αντίμετρο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση(Βίντεο)

Καθώς την επικαιρότητα απασχολούν όλο και συχνότερα σκάνδαλα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων και θέματα σχετικά με το τι θα σημαίνει η επικείμενη έναρξη της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στους ουρανούς χωρών του δυτικού κόσμου, αρκετοί είναι αυτοί που αρχίζουν να αναζητούν «αντίμετρα».Ένας εξ αυτών και ο Άνταμ Χάρβεϊ, του αμερικανικού School of Visual Arts, ο οποίος δημιούργησε και παρουσίασε σε συνεργασία με την Τζοάνα Μπλούμφιλντ μία ιδιαίτερη σειρά ρούχων, που εγκαινιάζουν μία νέα κατηγορία ενδυμάτων: του αποκαλούμενου «stealth wear».

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ CHEMTRAIL ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΗΓΗ atheatignosi

Επίδειξη κβαντικής αιώρησης (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ASTCvideos

9 Ἰουλίου 1821. Οἱ σφαγὲς στὴν Νέα Ἔφεσο (Κουσάντασι).

9 Ἰουλίου 1821. Οἱ σφαγὲς στὴν Νέα Ἔφεσο (Κουσάντασι).
Από το san.shmera

Σάμος, ὑπὸ τὶς διαταγὲς τοῦ Λυκούργου Λογοθέτου, κατάφερε νὰ ἀπωθήσῃ τὴν σφοδρὴ ἐπίθεσι ποὺ ἐδέχθῃ σὲ δύο κύματα, στὶς 4 καὶ στὶς 5  Ἰουλίου τοῦ1821, (17 Ἰουλίου καὶ 18 Ἰουλίου ἀντίστοιχα)  ἀπὸ τὸν βυζαντινὸ (ὀθωμανικό) στόλο, ποὺ διηύθηνε ὁ ναύαρχος Καρᾶ Ἀλῆ πασσᾶς.
Στὴν ἔναντι ὅμως ἀκτὴ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, στὴν  Νέα Ἔφεσο, ἀνέμεναν ἑπτὰ χιλιάδες Τουρκαλβανοί, ὑπὸ τὶς διαταγὲς τοῦ ἐπάχου γιὰ νὰ συμπράξουν μὲ τὸν βυζαντινὸ στόλο καὶ νὰ καταστρέψουν τὴν Σάμο.
Ὅταν ὁ Καρᾶ Ἀλῆς διεπίστωσε πὼς τοῦ εἶναι ἀδύνατον νὰ καταλάβῃ τὴν Σάμο, ἀπεφάσισε νὰ βασιστῇ στὰ στρατεύματα τῆς ἔναντι ξηρᾶς. Ἔστειλε ἐννέα μεταγωγικά του γιὰ νὰ μεταφέρουν τὸν στρατὸ στὸ νησί. 
Ἡ ἐπιβίβασις ξεκίνησε στὶς 8 Ἰουλίου (21 Ἰουλίου), ἀλλὰ στὸ μεταξὺ κατέφθασε ὁ Ἑλληνικὸς στόλος στὴν εἴσοδο τοῦ στενοῦ τῆς Μυκάλης, στὸ Τσαγκλί, στὶς 9 Ἰουλίου (22 Ἰουλίου), μὲ ἀποτέλεσμα ὁ Ἐλέζογλου, νὰ  διακόψῃ τὴν ἐπιβίβασι.

Αυτό εσύ το ήξερες;(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ apofasismenoi

Σε φιάσκο εξελίσσεται η Αστυνομική επιχείρηση...στα βουνά του Σουλίου!!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η επιχείρηση...δεν μπορούν να συλλάβουν 2 άτομα που κινούνται με μηχανάκια και αγροτικά αυτοκίνητα !

Φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο Η γύμνια της ΕΛ.ΑΣ και των ανθρώπων που διέλυσαν την Χωροφυλακή και απέσυραν το Στρατό από τα Αλβανικά Σύνορα !

 
Παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση των αντρών της ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσπρωτία, πάνω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τα όρη του Σουλίου για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών, Μαριάν Κόλα και Ίλιρ Κούπα, οι έρευνες δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς τα ίχνη τους δεν έχουν εντοπιστεί.

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.

Απίστευτη εκτόξευση και προσγείωση απο ρουκέτα(Βίντεο)

Στις 14 Ιουνίου, η ρουκέτα τύπου Grasshopper της εταιρίας SpaceX πέταξε 325 μ. και στην συνέχεια προσγειώθηκε πίσω στο ίδιο σημείο, ομαλά.

Οι περισσότερες ρουκέτες ειναι εξοπλισμένες με αισθητήρες ωστόσο δεν εχουν την ικανότητα να ξανα-προσγειωνονται με τόση ακριβεια όπως η Grasshopper. Οι προηγούμενες δοκιμές Grasshopper έγιναν με βάση τους συνηθισμένους αισθητήρες που εχουν συνήθως οι ρουκέτες, στην συγκεκριμένη δοκιμή η εταιρεία SpaceX είχε τον πλήρη έλεγχο της ρουκέτας με βάση νέες αναγνώσεις ανίχνευσης , προσθέτοντας ετσι ενα νέο επίπεδο ακρίβειας μεταξύ της ρουκέτας και του εδάφους συνέπως επιτρέποντας μια πιο ακριβή προσγείωση.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στη δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρκάκη.
Κρήτη-Ράδιο Λασίθι, 09/07/2013.

Σε δύσκολη θέση ο Ραχόι

Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα εμπλέκει και τον Ισπανό πρωθυπουργό σε μυστικές παράνομες πληρωμές.

Από την πλευρά του, το συντηρητικό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) διέψευσε ότι γίνονταν μυστικά παράνομες πληρωμές προς ηγετικά του στελέχη, περιλαμβανομένου του Μαριάνο Ραχόι, μετά την δημοσίευση χειρόγραφων λογιστικών εγγραφών που παρουσιάζονται ως αυθεντικές και καταγράφουν τις πληρωμές αυτές.

Η εφημερίδα El Mundo δημοσίευσε σήμερα –αφού παρέδωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο– αυτές που ανέφερε ότι είναι χειρόγραφες, αυθεντικές λογιστικές εγγραφές του μυστικού παράνομου ταμείου του Λαϊκού Κόμματος.

Νέα «βόμβα» από την τρόικα

Νέα «βόμβα» από την τρόικα, που ζητεί την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος προστασίας των ενοικιαστών στην εμπορική και επαγγελματική στέγη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι εκπρόσωποι των δανειστών έγειραν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που ορίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διώξουν τους ενοικιαστές – επιχειρηματίες από τα καταστήματα ή τα γραφεία που μισθώνουν, πέραν κάποιων εξαιρέσεων.

Δίκη Μαρί: Ένοχος ο πρώην υπουργός 'Αμυνας και τρεις αξιωματικοί

Ο Κώστας Παπακώστας κρίθηκε ότι είχε την άμεση ευθύνη για την διαφύλαξη των κατασχεμένων ιρανικών πυρομαχικών

Ένοχος με την κατηγορία της αμέλειας κρίθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, για την έκρηξη που σημειώθηκε το 2011 στο Μάρι, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Ο κ. Παπακώστας κρίθηκε ότι είχε την άμεση ευθύνη για την διαφύλαξη των κατασχεμένων ιρανικών πυρομαχικών.

Φορτηγό με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες εντοπίστηκε στον Πειραιά

Το βανάκι είχε κλαπεί στις 22 Ιουνίου από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου - Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Μυστήριο με φορτηγάκι γεμάτο όπλα που βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Πειραιά. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 22 Ιουνίου, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι παρακολουθήσεις "έφαγαν" ακόμη και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

- Μετα απο 18 χρόνια στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου.- Το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις από την υπηρεσία πληροφοριών του Μεγάλου Δουκάτου- Προς διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τις 20 Οκτωβρίου

Την πολιτική αποκαθήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου εδώ και 18 χρόνια και μακροβιότερου δημοκρατικά εκλεγμένου επικεφαλής της κυβέρνησης στον κόσμο, προεξοφλούν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ηχηρό «χαστούκι» σε Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup

Ηχηρό «χαστούκι» σε Στουρνάρα η απόφαση του Eurogroup
Τα ψέματα περί ανάκτησης της αξιοπιστίας τελείωσαν - Πώς και γιατί οι προπαγανδιστές κρύφτηκαν στο λαγούμι τους
Πριν έξι μήνες ήταν οι ίδιοι που πανηγύριζαν για την "δόση- μαμούθ" που δόθηκε στην Ελλάδα.
Πριν έξι μήνες ήταν οι ίδιοι που μας έταζαν ότι η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της.
Πριν έξι μήνες ήταν οι ίδιοι που υποστήριζαν ότι η Ελλάδα τώρα ξεκινάει.
Και φυσικά, θυμίζουμε ότι πριν έξι μήνες ήταν οι ίδιοι που αμφισβητούσαν όσους μιλούσαν για τμηματική καταβολή των δοσεων προς την Ελλάδα.
Τότε μας «πούλαγαν» προπαγάνδα και μόνον εμείς εδώ, μέσα από το newsbomb.gr, είχαμε γράψει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ήθελαν να τα παρουσιάζουν οι προπαγανδιστές των γραφείων του Υπουργείου Οικονομικών και του Μαξίμου. 

Οι «οικονομικά ασθενείς» θα πληρώσουν και φόρο πολυτελείας!

Οι «οικονομικά ασθενείς» θα πληρώσουν και φόρο πολυτελείας!
Την επίσπευση της εφαρμογής του φόρου πολυτελείας αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες στα δημοσιονομικά της χώρας.

Αρχικά το μέτρο ήταν να εφαρμοστεί από το 2014, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έδωσαν εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών για άμεση είσπραξη του, από φέτος.
Η εφαρμογή όμως του μέτρου είναι πέρα από κάθε λογική καθώς το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζει να ζει εκτός πραγματικότητας και να αντιμετωπίζει τη φορολόγηση των Ελλήνων με ελαφρότητα.

Αμετάβλητο παραμένει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ουσιαστικά αμετάβλητο παραμένει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο, δίνοντας συνέχεια στην πορεία σταθεροποίησης του στο επίπεδο των 96 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:55, βρισκόταν στις 96,38 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα αύξηση της τάξης του 0,02%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα μόλις 5.371 ευρώ. Αντίθετα, σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,72% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,83 μονάδες. Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη καταγράφουν ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,51%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,49% και ο δείκτης των Επενδυτικών κατά 2,94%.

Συνεχίζεται η άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εκ νέου ανοδικά κινείται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από τρεις διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις και στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Eurogroup.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζει στον τραπεζικό κλάδο και, συγκεκριμένα, στις εξελίξεις αναφορικά με το Τ.Τ., καθώς το απόγευμα λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους.