Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Λιάνα Σουλβατζή-Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Από το human-philosophie

Αυτό το εξαιρετικό βιβλίο το βρήκα στο http://veritasgreek.blogspot.gr/μεταφέροντας κάποια περίληψη και σχολιασμό μου

Η Ελληνίδα κα Σουλβατζή προσέφερε με το συγγραφικό της έργο, την ευκαιρία να μάθουμε όλοι εμείς δωρεάν το ιστορικό των ανασκαφών του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου στην έρημο Σίουα. Ήλθε σε επαφή με ανθρώπους που μπορούσαν να δώσουν ό,τι πληροφορίες μπορούσαν για την περιοχή και το πέρασμα του Μ. Αλεξάνδρου, επιλέγοντας την τοποθεσία αυτή ως την τελευταία του κατοικία. Ενός ανθρώπου που έδωσε στην υφήλιο την αγάπη, που ήξερε να τιμά τους σωστούς και ακέραιους ανθρώπους, τους έχοντες ανδρεία και τόλμη, ενώ τιμωρούσε σκληρά τους χαμερπείς και δόλιους. Σαν αυτούς που μεταχειρίστηκαν με τον πιο απεχθή τρόπο μετά από 2323 χρόνια την ύπαρξη των τόσο σοβαρών ευρημάτων.

Η δολοφονία του Βασιλιά Γεωργίου του Α΄ στη Θεσσαλονίκη-Αληθινά σενάρια ΕΤ3 (Βίντεο)

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου του Α’, το Μάρτιο του 1913 στη Θεσσαλονίκη....

Τα ‘Αληθινά Σενάρια’ κάνουν μία ιστορική αναδρομή σε εκείνη την εποχή και επιχειρούν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές αυτού του γεγονότος, που υπήρξε αφετηρία για τις μετέπειτα κρίσιμες εξελίξεις. Ο άνθρωπος που πυροβόλησε το βασιλιά ήταν ένας άνεργος δάσκαλος, ο οποίος συνελήφθη, αλλά λίγες μέρες αργότερα...
σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου ανακρινόταν.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014...!!! ΟΧΙ ΕΔΩ ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ...!!!

Τα αρχαία ελληνικά είναι μία εκ των επτά ξένων γλωσσών από τις οποίες τα δημοτικά σχολεία στη Βρετανία θα επιλέγουν τουλάχιστον μία για υποχρεωτική διδασκαλία από το 2014, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας της χώρας.

Οι Βρετανοί μαθητές από ...την ηλικία των επτά ετών θα διδάσκονται γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, μανδαρίνικα κινέζικα, λατινικά ή αρχαία ελληνικά. Οι δύο κλασικές γλώσσες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα «ώστε να διευρυνθεί το πεδίο επιλογών των σχολείων», αλλά και επειδή πιστεύεται ότι προσφέρουν γερές βάσεις στη γραμματική, τη σύνταξη και το λεξιλόγιο διευκολύνοντας την κατανόηση άλλων σύγχρονων γλωσσών.

Νέα κέρδη για την Wall Street την πρώτη των αποτελεσμάτων

Dow15.225,1589,31 0,59%  



  Nasdaq3.479,3835,71 1,04%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κέρδη για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενόψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Πρώτη μεγάλη εταιρεία που παραδοσιακά ανακοινώνει αποτελέσματα είναι η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa. Aναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet προβλέπουν κέρδη ανά μετοχή 6 σεντς και έσοδα 5,85 δισ. δολ.

Η μετοχή της εταιρείας έχει βρεθεί υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες μετά την υποβάθμιση των χρεογράφων της από τη Moody’s σε Ba1 από Baa3 με σταθερό outlook ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η JP Morgan υποβάθμισε τη σύσταση σε neutral από overweight με τιμή στόχο τα 9 δολάρια.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, βρήκε πολλές εταιρείες να υποβαθμίζουν σημαντικά τις εκτιμήσεις τους. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος αναμένεται να θέσει τον τόνο της τρέχουσας περιόδου, με την JP Morgan Chase να «ανοίγει το χορό» την Παρασκευή.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 89,50 μονάδες (0,59%) και βρίσκεται στις 15.225,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 14,30 μονάδων (0,41%) φτάνοντας τις 3.493,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 9,80 μονάδων (0,61%) και βρίσκεται στις 1.641,70 μονάδες.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ! "Οι Παπανδρέου πλούτισαν κερδοσκοπώντας στην ελληνική πτώχευση με ξένα fund"

Από το defencenet
«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας".
Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση που εκδόθηκε
Μάλιστα η απόφαση αναφέρει ότι "Είχε και εσωτερική πληροφόρηση ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ξεπέρασαν κάθε όριο!!!Ηράκλειο: ''Ανεξάρτητο κράτος από την 1η Αυγούστου η Κρήτη''!!!

Aπό το newsit.gr

Σάλος από ένα δημοσίευμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε τηνπαρέμβαση της αστυνομίας - “Η προσωρινή κρητική κυβέρνηση υπό τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, θα πλαισιωθεί μεταξύ άλλων από τους: Ολγα Κεφαλογιάννη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη'' αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση...

Μια ανάρτηση σε blog που ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν θα μπορούσε να εκληφθεί έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα ορισμένοι Κρήτες και μη να πιστεύουν (πάλι) τα σενάρια περί ανεξαρτησίας της Κρήτης!

Οι τρεις απάτες που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

Οι καιροί  αλλάζουν… το βλέπουμε, το νιώθουμε στο πετσί μας. Και σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Η ανθρωπότητα βιώνει μια τεράστια επίθεση απ’ όλες τις πλευρές και κάποιοι αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτούς που την προκαλούν: τα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ που ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες -από κυβερνήσεις μέχρι και τα ΜΜΕ, από υπερσύχρονα όπλα υψηλής τεχνολογίας μέχρι και τα διάφορα ινστιτούτα που τα υποστηρίζουν, ΜΚΟ, εταιρείες τροφίμων, επικοινωνίας και… και.. και…
Ο αγώνας είναι άνισος αλλά όχι και άσκοπος. Η χειραγώγηση και παραπληροφόρηση μέσω των ΜΜΕ, αλλά και διαφόρων θεωρητικών ή κινημάτων που παρουσιάζονται ως σωτήρες των προβλημάτων, έχουν σαν σκοπό να μας παραπλανήσουν και να μας κάνουν να δώσουμε τη συγκατάθεση μας στα σκοτεινά σχέδια τους, που βάλουν κατά της ανθρωπότητας και της ίδιας της Μάνας Γης. Χρειάζεται ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση, πολύ κριτική σκέψη αλλά και πολύ μα πολύ ένστικτο!

Δέκα μηχανές αναζητήσεως για το Βαθύ Ιντερνέτ


 

Το Επιφανειακό Ιντερνέτ έχει μέγεθος 167 terabytes.
Το Βαθύ Ιντερνέτ 91,000 terabytes!

Σταχυολογώ από το άρθρο «Πόσο βαθύ είναι το Βαθύ Ιντερνέτ (Deep Internet); » > Απλώς ειπωμένο, το Βαθύ Ιντερνέτ είναι όλο το περιεχόμενο που δεν είναι μέρος του «Επιφανειακού Ιντερνέτ», το οποίο ταξινομείται από τις στάνταρντ μηχανές αναζητήσεως (google κλπ). Το Deep Web επίσης αποκαλείται ‘Deepnet’, το ‘invisible Web’, ‘DarkNet’, ‘Undernet’, η το ‘hidden Web’. Σύμφωνα με την Wikipedia, το 2000, υπολογιζόταν ότι το Deep Web περιλαμβάνει περίπου 7.500 terabytes πληροφοριών και 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένα έγγραφα. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε αναγωγές από μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley το έτος 2000 ανεβάζουν τα data του Deep Web σε 91.000 terabytes. Σε αντίθεση το Επιφανειακό ιντερνέτ (στο οποίο σερφάρετε με τις μηχανές αναζητήσεως) φτάνει περίπου τα 167 terabytes; Για μία σύγκριση η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 1997 υπολογιζόταν στα 3.000 terabytes…..

Παιγνιδάνθρωποι, Ανθρώ-ζωα κ Ανθρω-bots

Θεοφάνης Ράπτης
Επιστημονικός Συνεργάτης
ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»


Είναι γνωστό ότι το πρώτο δείγμα αλαζονείας του ανθρώπου που δεν κατανοεί τη θέση του στο σύμπαν, γιατί δεν γνωρίζει τίποτε πραγματικά για αυτό, είναι η πεποίθηση του περί μη ύπαρξης οτιδήποτε ανώτερου πέραν του ιδίου.


Κατά τον ίδιο τρόπο, εάν αυτός οποτεδήποτε αντιληφθεί κάτι ανάλογο τότε δύο αντιδράσεις μόνο του απομένουν. Είτε να αποτραβηχτεί με τρόμο κουνώντας τα ξόανα κ τα σκύβαλα που έχει επινοήσει στον κόσμο του, τεχνολογικά κ μη για να το αποδιώξει, είτε να κινηθεί με πάθος προς αυτό επιδιώκοντας την ιδίαν αυτού εξύψωση.

Ή με την κοινωνία, ή με την τρόικα...

Του Νίκου Χατζηνικολαου
Από το enikos.gr

Ο μέγας θόρυβος που ξέσπασε στην πολιτική μας σκηνή με αφορμή τις αιχμές Βορίδη, από το βήμα του Συνεδρίου της Ν.Δ., για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την αδυναμία των δύο ιστορικών κομμάτων, που κυβερνούν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, να προβούν σε ουσιαστική και γενναία αυτοκριτική.
Αδυναμία που καθίσταται σχεδόν απόλυτη όταν τίθενται υπό συζήτηση λάθη και παραλείψεις των ιδρυτών τους, που εξακολουθούν παρά την πολιτική, ηθική και οικονομική χρεωκοπία της μεταπολίτευσης να θεωρούνται ιερά «τοτέμ» από τα στελέχη και τα μέλη των δύο παρατάξεων.

Αίγυπτος: 42 νεκροί υποστηρικτές του Μόρσι από πυρά αστυνομίας και στρατού

Ένοπλες δυνάμεις και αστυνομία άνοιξαν πυρ σε καθιστικήδιαμαρτυρία οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι - Σε εξέγερση καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Η αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν σήμερα τα ξημερώματα να διαλύσουν δια της βίας συγκέντρωση υποστηρικτών του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

"Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν πυρ εναντίον του κόσμου", δήλωσε ένας μεταξύ αυτών και τόνισε ότι οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν κατόπιν πολλούς διαδηλωτές.

Η χαμηλή ταχύτητα πιθανή αιτία της συντριβής του Boeing της Asiana(Βίντεο και Φωτό)

Τί δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες και οι καταγραφές από το “μαύρο κουτί” - Πολύτιμο οπτικό υλικό από την κάμερα ερασιτέχνη που “τράβηξε” την μοιραία προσγείωση

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το κατεστραμμένο αεροσκάφος της Asiana Airlines που συνετρίβη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Αερομεταφορών των ΗΠΑ ( National Transportation Safety Board). Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και κάποια αποσπάσματα από τις συνομιλίες του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου αλλά και μερικές από τις καταγραφές στα συστήματα ελέγχου των ενδοεπικοινωνιών του πληρώματος, το περίφημο “μαύρο κουτί”.

Ένταση και χημικά στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών


Σε 31 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία - Κλήθηκε η Πυροσβεστική να ανοίξει με τροχό την πόρτα της Πρυτανείας, για να απεγκλωβιστούν φοιτητές που κλειδώθηκαν μέσα, για να αποφύγουν την προσαγωγή τους

Ένταση επικράτησε στα Προπύλαια το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από την ειρηνική «εισβολή» φοιτητών στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να ακουστούν οι απόψεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της διοίκησης κάλεσε την αστυνομία και αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας Δέλτα, που περικύκλωσαν το κτίριο.

Συρία: 15χρονη χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Συρία: 15χρονη χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε
Οι μάχες πόλη Κουσέιρ μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικυβερνητικών μαχητών διήρκεσαν εβδομάδες, για τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής πόλης στο νότιο τμήμα της Συρίας.
Μετά από σκληρές συγκρούσεις, την πόλη ανακατέλαβε ο συριακός στρατός στις αρχές Ιουνίου. Ανάμεσα στις βιαιότητες που έλαβαν χώρα στην πόλη, ήταν και η ιστορία της 15χρονης Μαριάμ, η οποία υπέφερε στα χέρια ισλαμιστών μαχητών και συγκεκριμένα της οργάνωσης «Τζαμπάτ αλ Νούσρα».
Οι ισλαμιστές εκμεταλλεύτηκαν το προφορικό διάταγμα (φάτουα) που είχε εκδώσει σεΐχης σύμφωνα με το οποίο θεωρείται νόμιμος ο βιασμός αλλόθρησκης (μη σουνίτισσας) γυναίκας.

Γκρίνιες από τη «μετάθεση» Κεφαλογιάννη στο ευρωψηφοδέλτιο

Γκρίνιες από τη «μετάθεση» Κεφαλογιάννη στο ευρωψηφοδέλτιο
Στα «κάγκελα» το σύνολο των ευρωβουλευτών ενώ οι βουλευτές έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για μικρόκοσμο που δεν έχει επαφή με την κομματική βάση
Εξόφληση πολιτικών συμβολαίων βλέπουν πίσω από τις επισημάνσεις που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Αυτό διαρρέεται από τις αντιδράσεις βουλευτών, κυρίως της περιφέρειας αλλά και από το σύνολο των ευρωβουλευτών που αιφνιδιάστηκαν από τις ανακοινώσεις. Στις Βρυξέλλες μάλιστα, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. δεν ήξεραν τι να απαντήσουν όταν άλλοι συνάδελφοί τους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητούσαν να μάθουν τι σχεδιάζει η Ν.Δ. εν όψει των ευρωεκλογών. Τι να απαντήσουν άλλωστε; Κάθε σχεδιασμός γίνεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
Αξιόπιστες πηγές του newsbomb.gr αναφέρουν ότι το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών στις Βρυξέλλες είναι έτοιμο να βγει «στα κάγκελα» για τον ατυχή (κατά πολλούς) και επιπόλαιο (κατά κάποιους άλλους) τρόπο με τον οποίον ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απαξιώνει το θεσμό των ευρωβουλευτών και εν γένει της ελληνικής εκπροσώπησης στην Ευρωβουλή.

Τρόικα: Αβέβαιες οι προοπτικές του προγράμματος

Τρόικα: Αβέβαιες οι προοπτικές του προγράμματος
Σύμφωνα με γραπτή κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε μία σειρά μέτρων.
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα σύμφωνα με γραπτή κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε μία σειρά μέτρων για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να επιτευχθούν οι σχετικοί στόχοι για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2013 και το 2014, αλλά και να υπάρξει διόρθωση σε σχέση με την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Είχαν συλληφθεί μετά την έκδοση των κυπριακών ενταλμάτων Υπό όρους ελεύθεροι οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης


Λεμεσός: Συνελήφθησαν το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης, για να αφεθούν λίγο αργότερα ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους. Τα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα, για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και ο γιος του παρουσιάστηκαν έτοιμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης. Οι δύο άνδρες συνοδεύονταν από τους δικηγόρους τους.

Οριακές απώλειες παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό την υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:59, βρισκόταν στις 96,29 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0,21%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8.029,74 ευρώ.

Ζημιές της τάξης του 0,65% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 36,87 μονάδες.

Απόπειρα για τις 850 μονάδες στο Χ.Α. εν αναμονή Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τις 850 μονάδες επιχειρεί να κινηθεί τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και στην απόφαση που αναμένεται να ληφθεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Με το γενικότερο κλίμα στο ταμπλό να εμφανίζεται μάλλον υποτονικό, η μετοχή της ΕΤΕ «οδηγεί» την άνοδο στον FTSE25, σημειώνοντας νωρίτερα κέρδη έως 8,64% στα 2,39 ευρώ. Την ΕΤΕ ακολουθεί ανοδικά, με κέρδη πάνω από 5%, ο τίτλος της ΤΕΡΝΑ ενεργειακήενώ πάνω από 2% ενισχύονται οι τίτλοι των Μυτιληναίος και Τρ. Πειραιώς.