Σάββατο 18 Μαΐου 2013

500 ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΗΓΗ exomatiakaivlepo

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΣΣΥΡΙΩΝ - Ψήφισμα Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

      Ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, που συνήλθε το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, ψηφίζει ομόφωνα τα εξής:
- Υποστηρίζει τον αγώνα των Ασσυρίων, ενός πανάρχαιου λαού, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.
- Θεωρεί ότι η Γενοκτονία των Ασσυρίων αποτελεί ιστορική πραγματικότητα, επιστημονικά θεμελιωμένη και αναγνωρισμένη από κοινοβούλια και επιστημονικούς οργανισμούς
- Καλεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς, όπως έπραξε με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1994) και των Αρμενίων (1996)

Το έπος του Γιλγαμές

Οι θεοί έπλασαν τον Γιλγαμές, τον άρχοντα της Ουρούκ, για να βασιλέψει στους ανθρώπους. Μια που κατά τα δύο τρίτα ήταν θεϊκός, είχε απαράμιλλη ομορφιά, γενναιότητα και σοφία. Ήταν περήφανος σαν νεαρός ταύρος.

Ο Γιλγαμές διέσχισε τον ωκεανό κι έφτασε στα πέρατα της ανατολής. Ταξίδεψε μακριά για να βρει τα μυστικά του κόσμου και να φέρει πίσω την ιστορία της εποχής πριν από τον Κατακλυσμό. Έχτισε την πόλη Ουρούκ όπου η ιστορία του Γιλγαμές είναι χαραγμένη σε πέτρινες πινακίδες.

Τόσο λαμπρή ήταν η δόξα του Γιλγαμές που κανένας άντρας δεν μπορούσε να παραβγεί μαζί του και καμιά γυναίκα δεν μπορούσε να του αντισταθεί.

ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Ν.ΜΠΡΑΟΥΝ Ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" ξαναζωντανεύει και μαθαίνει στην Δύση τι σημαίνει "Ελληνισμός"

Το Βυζάντιο και ο βυζαντινός Ελληνισμός, ο οποίος για μεγάλο μέρος της Δύσης και των δυτικών ιστοριογράφων απλά δεν υπάρχει, επιτέλους αναδεικνύεται σε ένα λογοτεχνικό έργο παγκόσμιας εμβέλειας από τον συγγραφέα του «Κώδικα Ντα Βίντσι» και τους «Ιλουμινάτι», Νταν Μπράουν με τίλτο «Inferno» («Κόλαση»)!
Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο ο ήρωάς του καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, τον οποίο στη μεγάλη οθόνη τον υποδύεται ο Τομ Χάνκς ουσιαστικά αναζητά τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά", Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ΙΑ' στις στοές κάτω από την Αγία Σοφία σε μια αφήγηση που οι κριτικοί θεωρούν ότι έχει ξεπεράσει σε ποιότα και αγωνία τα δύο πρώτα έργα του συγγραφέα

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ Βολές βαρέων όπλων στέλνουν ηχηρό μήνυμα αποτροπής - Δείτε τι σημαίνει "φωτιά από ατσάλι"

Ένα ενδιαφέρον κολάζ από διάφορες βολές όπλων του Δ' ΣΣ. σε ασκήσεις που για άλλη μια φορά στέλνουν καθαρά μηνύματα ότι ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση, το κοινωνικό χάος και το έρεβος στην οικονομία, ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να προκαλέσει βαριά τραύματα σε όποιον διανοηθεί τις απειλές κατά της εδαφικής ακεραιόττας να τις κάνει πράξεις. Ο Ελληνικός Στρατός είναι εδώ. Φύλακας Άγγελος Φρουρός...

ΕΣΚΑΣΕ "ΦΟΥΣΚΑ" ΑΚΙΝΗΤΩΝ Οι Ισπανοί έβαλαν τον πρώτο μεγαλοτραπεζίτη στη φυλακή! Ποιοι έπονται;

Η πρώτη σύλληψη μεγαλοτραπεζίτη για τις ευθύνες του στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι γεγονός στην Ισπανία!
Πρόκειται για τον Μιγκέλ Μπλέσα, τέως πρόεδρο ενός από τα παλαιότερα τραπεζικά ιδρύματα της Ισπανίας, της Caja Madrid που δεν υφίσταται πλέον. Οι δικαστές διέταξαν την προσωρινή κράτηση του τραπεζίτη εξαιτίας του «αναντίρρητου κινδύνου διαφυγής του» και όρισαν χρηματική εγγύηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την άρση των περιοριστικών όρων.
Οι δικαστές κατηγορούν τον Μπλέσα για απιστία προς την επιχείρηση και για την μη σύννομη εξαγορά περιουσιακών στοιχείων και για παραποίηση δημοσίων εγγράφων.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STATE DEPARTMENT "Πράκτορες της Άγκυρας χρηματίζουν - πιέζουν Πομάκους για να αυτοπροσδιοριστούν Τούρκοι"



Mεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται στο ελληνικό ΥΠΕΞ, για να στριμώξει την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, με ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στα σράντα χρόνια. Έκθεση του State Department καταγράφει ξεκάθαρα τον ρόλο της Άγκυρας και τις πρακτικές εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, επιβεβαιώνοντας τα επί χρόνια καταγγελόμενα σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.

Τέτοια "δώρα" γίνονται είτε σπάνια, είτε κατα λάθος, αυτή η έκθεση είναι όπλο για το ελληνικό ΥΠΕΞ, αρκεί να το χρησιμοποιήσει. Πριν από μερικούς μήνες όπως αναφέρει το πολύ καλό ιστολόγιο kostasxan.blogspot.gr μία επιτροπή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών

Πυροβολισμοί στις Κάννες-Στο στόχαστρο δύο ηθοποιοί(Φωτό και Βίντεο)

Έντρομος έμεινε ο Christoph Waltz όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο πλατό στη διάρκεια live συνέντευξης του ηθοποιού και του συναδέλφου του Daniel Auteuil και πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του.

Όπως ο ίδιος ο βραβευμένος δις με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε, τα πυρά ήταν άσφαιρα, αν και αμέσως μετά ο δράστης έδειξε μία χειροβομβίδα που κρατούσε στα χέρια του απειλώντας να τινάξει τους πάντες στον αέρα. Άνδρες ασφαλείας απομάκρυναν από το σημείο τους δύο ηθοποιούς, ενώ το κοινό έτρεχε πανικόβλητο και αλλόφρον να σωθεί και αστυνομικοί έπεσαν στον άνδρα καρφώνοντάς τον στο έδαφος.

Βορεικορεατικοί πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας, όμως παραμένει άγνωστο γιατί πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκτοξεύσεις.

"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα (Σάββατο) το πρωί δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και έναν άλλο το απόγευμα", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. "Οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας", πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε εικασίες για το αν επρόκειτο για κάποια δοκιμή ή για στρατιωτικά γυμνάσια.
Πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

Διάλυση των συνιστωσών προανήγγειλε ο Τσίπρας

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του, για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους καθηγητές.

Έκανε δε ένα μεγάλο βήμα και προειδοποίησε ότι, την επόμενη φορά, που θα υπάρξει εναντίον κάποιας απεργίας πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί με τους απεργούς στους χώρους εργασίας, θα δώσει πλήρη πολιτική κάλυψη στην προσπάθειά τους και η απεργία θα είναι πλέον «πολιτική και διαρκής».

Με δάκρυα στα μάτια ξύπνησε από την καταστολή ο μικρός Nikita

Με δάκρυα στα μάτια ξύπνησε από την καταστολή ο μικρός Nikita
Επιφυλακτικοί οι γιατροί – Περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν τα κάτω άκρα του 12χρονου
Ευχάριστα είναι τα νέα για το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έπεσε θύμα επίθεσης από τον 20χρονο Ολλανδό Σιρίνο Σράιβερ στην Κρήτη.
Ξύπνησε από την καταστολή ύστερα από αρκετές ώρες αγωνίας!
Αυτό που μένει τώρα είναι να διαπιστώσουν οι γιατροί πόσο σοβαρές είναι οι βλάβες στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων που μπορεί να έχει υποστεί ο μικρός μετά την κάκωση στο νωτιαίο μυελό.
Η διαδικασία αποσωλήνωσης του 12χρονου, που έφερε σοβαρά τραύματα από τις 20 μαχαιριές που του κατάφερε ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Παίδων.

ΠΑΤΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: Νύχτα - θρίλερ, άγρια επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών - ζημιές σε ΙΧ και τράπεζες - 2 συλλήψεις - 18 προσαγωγές

ΑΠΟ ΤΟ dete.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Όλα ξεκίνησαν στις 11 τη νύχτα όταν περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία πως ομάδα νεαρών κάνουν υπαίθριο πάρτι στην πλατεία ολγας. Η ένταση της μουσικής ήταν αυξημένη και όπως έλεγαν οι περίοικοι ενοχλούνταν. Μία διμοιρία βρέθηκε στο σημείο, οι νεαροί προσωρινά σταμάτησαν, κάποιος αντιεξουσιαστής πέταξε μία πέτρα, όμως τα επεισόδια δεν συνεχίστηκαν. Οι άνδρες των ΜΑΤ αποχώρησαν. Γυρω στις 12.30 η αστυνομία ειδοποιήθηκε και πάλι. Η ένταση της μουσικής είχε ανέβει, και δόθηκε εντολή να κατέβει στην Πλατεία ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η Μικρή Κουκκίδα(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ geraboldy11
Μια πολύ περίεργη κατάσταση για το 99,999% των ανθρώπων που δεν μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς.
 
 

ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (8 Βίντεο των εφευρέσεων)

Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν εφευρέσεις οι οποίες έχουνε την δυνατότητα να δουλεύουνε ασταμάτητα, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό έξοδο; Το γνωρίζατε ότι οι εφευρέσεις αυτές έχουνε την δυνατότητα να παράγουν ρεύμα δωρεάν για όλους, λύνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης του πλανήτη, οριστικά;


Τα οφέλη των συσκευών αυτών θα αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί πάνω στον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή, καταργώντας οριστικά τη χρήση πετρελαίου! Καταλαβαίνουμε όλοι μας τη σημαίνει αυτό...


Την τελευταία εικοσαετία άνθρωποι όπως ο Perendev, o οποίος τελειοποίησε την συσκευή του ώστε να λειτουργεί μόνο με τη βοήθεια μόνιμων μαγνητών και να παράγει ρεύμα.. ουσιαστικά επ' άπειρων, έχουνε κλήσει με πατέντα τις εφευρέσεις τους για επιχειρηματικούς σκοπούς, όμως για τον απλό κόσμο τα σχέδια υπάρχουν στο ίντερνετ και ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει ανάλογα συστήματα!

Το Curiosity φωτογραφίζει μια σαύρα στο πλανήτη Άρη;


Μια φωτογραφία από το Mars Rover Curiosity αποκαλύπτει ότι φαίνεται ένα μικρό ζώο ή σαύρα στον Άρη. Η φωτογραφία λήφθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013 από τη κάμερα MASTCAM του ρομποτικού εργαστηριού "περιέργεια" με τη φωτογραφία να είναι διαθέσιμη στο JPL. Η εικόνα αρχικά ανακαλύφθηκε στη ιαπωνια στις 14 Μαΐου. Το μικρό σχήμα φαίνεται να έχει μια ουρά, τέσσερα πόδια και έχει τα χαρακτηριστικά μιας σαύρας. Εάν το αντικείμενο είναι πράγματι μια σαύρα, τότε η φωτογραφία από τη αποστολή Curiosity της NASA όχι μόνο δεν αποκαλύπτει ότι υπάρχει ζωή στον Άρη, αλλά είναι επίσης η NASA αγνοεί τη άμεση απόδειξη της ζωής. Ορισμένοι αναφέρουν ότι στη αποστολή Curiosity της NASA στον Άρη πιστεύουν, ότι η NASA διευθύνει κρυφά βιολογικές δοκιμές με χερσαία ζώα που μετάφερε κρυφά εκεί;

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πρίν απο λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας απο το 1952 ! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ - ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ - οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου!

Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω οτι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:

Χορηγός του Thessaloniki Pride το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!!!

Από τις 8 ως και 13 Ιανουαρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η διεθνής συνάντηση BA.R.CO.D.E. (Balkan’s Rainbow Colourful Dawn Emerges) με συμμετοχή 36 νεαρών Λ.Ο.Α.Τ (δηλαδή Λεσβιακών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών) ακτιβιστών και ακτιβιστριών από τη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερα.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εκδήλωσης (εδώ: http://www.thessalonikipride.com/?q=barcode2013) οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αξιολόγησαν τις δράσεις τους και ενδυνάμωσαν τη δικτύωση μεταξύ τους θέτοντας συγκεκριμένους στόχους για το μέλλον, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο θέσπισης ενός Balkan Pride.

Ο Θεσσαλονικιός που σπάει το «μονοπώλιο» της NASA(Φωτό και Βίντεο)


Από το apocalypsejohn

Οι φωτογραφίες που εξασφαλίζει η NASA και απεικονίζουν τον πλανήτη μας από ψηλά, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακές.  

Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία δεν έχει πλέον το «μονοπώλιο» σε τέτοιου είδους εικόνες.

Ένας Θεσσαλονικιός, ο Κώστας Ταματέας, αποφάσισε να δοκιμάσει να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες από ψηλά. Και τα κατάφερε!

Δίχως να είναι ηλεκτρονικός, χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να κατασκευάσει και να τελειοποιήσει το σύστημα που θα του εξασφάλιζε τις λήψεις από τη ύψος 38 χιλιομέτρων. Το όνομα αυτού «SlaRos Project».