Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ Ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πλέει προς Κυπρο και Συρία - Πέρασε από το Σουέζ

Πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού προερχόμενα από τον στόλο του Ειρηνικού εισήλθαν σήμερα στην  Μεσόγειο Θάλασσα ερχόμενα από τη διώρυγα του Σουέζ, με προορισμό την Συρία όπου τα γεγονότα προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της Διώρυγας,  στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται το αντιτορπιλικό «Admiral Panteleyev», τα αποβατικά «Peresvet» και «Admiral Nevelsky», το δεξαμενόπλοιο «Pechenga», ενώ  το ναυαγοσωστικό «Fotiy Krylov» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και εντάχθηκε στη ειδική ρωσική ομάδα του στόλου της Μεσογείου.

ΕΚΘΕΣΗ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ CIA "Ο Άσαντ στις εκλογές θα πάρει 75% - Θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2020"

Έκθεση της CIA έρχεται να επιβεβαιώσει την προτίμηση του συριακού λαού, στο πρόσωπο του Μπασάρ Άσαντ, και μάλιστα είναι έτοιμος να τον νομιμοποιήσει σε μελλοντικές εκλογές με ποσοστό της τάξης του 75%.
Η έκθεση ακόμα τονίζει ότι η υπεροπλία του κυβερνητικού στρατού είναι δεδομένη, και ότι οι ισλαμιστές αντάρτες δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν, το...Χαλιφάτο που τόσο ονειρεύονται, και ότι ο Άσαντ μετά το τέλος της αιματηρής αυτής ιστορίας, θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2020.
Την έκθεση δημοσιοποίησαν η λιβανέζικη ιστοσελίδα Al Manar, αλλά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νέο γερμανικό οικονομικό σκάνδαλο - Βουλευτές διόριζαν συγγενείς τους με τρελούς μισθούς

Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε που επιβάλει την πολιτική λιτότητας εξοντώνοντας ολόκληρους λαούς, όπως τον Ελληνικό και τον Κυπριακό, ευαγγελίζεται την κάθαρση στην Ευρωπαϊκή οικονομία, παραδίδει μαθήματα χριστής διοίκησης και ενδιαφέρεται δήθεν για το καλό της Ε.Ε. «σκάνε» τα οικονομικά σκάνδαλα το ένα πίσω από τ’ άλλο.
Μετά την αποκάλυψη πώς ο «κολλητός» της Γερμανίδας Καγκελάριου και πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες διατηρεί κρυφό προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία με 20 εκατ. ευρώ, παραδεχόμενος ότι φοροδιέφευγε, τη σκανδαλώδη κάλυψη της «μαύρης τρύπας» της Deutsche Bank (είναι η τράπεζα που θέλει να μαζέψει όλο το χρήμα της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και με τη μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς), τις… χορηγίες στον πρώην Γερμανό Πρόεδρο, αποκαλύπτεται ένα νέο σκάνδαλο νεποτισμού στο οποίο εμπλέκεται η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, το «αδελφό κόμμα» στων Χριστιανοδημοκρατών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.    

Ισλαμική φρίκη νο2: Ισλαμιστής μισθοφόρος εκτελεί εν ψυχρώ 11 Σύρους στρατιώτες

Nέο σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη από την δράση των ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων στην Συρία, μετά το βίντεο που αποκάλυψε στην Ελλάδα πρώτο το defencenet.gr και στο οποίο απεικονίζεται ισλαμιστής να ξεριζώνει και να τρώει την καρδιά Σύρου στρατιώτη.
Στο βίντεο ένας ισλαμιστής με μαύρη κουκούλα,  εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες έντεκα Σύρους στρατιώτες που στέκονται γονατιστοί μπροστά του.
Όπως ακούγεται να λέει δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση «Το δικαστήριο της Σαρία για την ανατολική περιφέρεια στο Ντέιρ Αλ Ζορ καταδίκασε σε θάνατο αυτούς τους αποστάτες στρατιώτες για σφαγή των αδερφών μας και των οικογενειών τους στη Συρία» ακούγεται να λέει ο άνδρας.

Κουβέλης: "Να αρθεί άμεσα η επιστράτευση"

Σχόλιο από ALEXANDER

Αν πραγματικά διαφωνείς με την επιστράτευση η λύση είναι απλή…φύγε από την κυβέρνηση…

 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από την βουλευτή και υπεύθυνη τομέα Παιδείας Μαρία Ρεπούση, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ αναφορικά με την μη προώθηση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σοκ στο Παρίσι: Αυτοκτόνησε με καραμπίνα σε νηπιαγωγείο μπροστά σε παιδιά!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι όπου ένας 60χρονος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας μια καραμπίνα μπροστά σε δέκα περίπου παιδιά στην αίθουσα ενός νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας μπήκε στην αίθουσα του σχολείου, σε μια αριστοκρατική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, και έστρεψε την πριονισμένη κάνη της καραμπίνας του στον εαυτό του μπροστά στα παιδιά και έναν ενήλικο.

Επιχειρηματικά κριτήρια για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ θέλουν οι Ρώσοι

Τη λήψη αποφάσεων «με βάση τους αριθμούς» για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ κα του ΔΕΣΦΑ τόνισε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αλεξέι Ποπόφ, μιλώντας στο περιθώριο του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του ο κ. Ποπόφ είχε εκφράσει την άποψη ότι «αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις «Gazprom» και «Sintez».

Τι αλλάζει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Συμβάσεις και μισθούς πολλών ταχυτήτων στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνουν οι αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ - εργοδοτών, πλην ΣΕΒ) για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με διατήρηση του επιδόματος γάμου 10% και μια σειρά από νομοθετικές διατάξεις που ήδη από χθες άρχισαν να εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις και οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για την αυτόματη αποσύνδεση (στην ουσία κατάργηση) δεκάδων επιδομάτων από τις αποδοχές των εργαζομένων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τις αλλαγές που μπήκαν από την Τετάρτη σε ισχύ, το τοπίο στους μισθούς και τις συμβάσεις εργασίας μπορεί να καταγραφεί μέσα από 11 σημεία-απαντήσεις σε όσα αλλάζουν και επηρεάζουν το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Πώς και γιατί αναδιπλώθηκαν οι καθηγητές Εκαναν πίσω οι καθηγητές, κανονικά αύριο οι Πανελλαδικές

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ  στη Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε χθες Τετάρτη στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μάλιστα θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Αρχικά στη Γενική Συνέλευση, η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υπερψηφίστηκε από τους προέδρους με ποσοστό 92% επί των ψήφων.

Επιστρέφουν ελληνικό σχολείο της Πόλης οι Τούρκοι

Επιστρέφουν ελληνικό σχολείο της Πόλης οι Τούρκοι
Μετά από 28 χρόνια ξανά σε ελληνικά χέρια
Ανοίγματα στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης κάνει εδώ και καιρό η τουρκική δημόσια διοίκηση, κατ' εντολή του Ερντογάν.
Όχι λόγω της μεγαλοσύνης της φυσικά, αλλά προκειμένου αναίμακτα να διαμορφώσει ένα καλύτερο προφίλ στην Ευρώπη και να κατευνάσει τους διεθνείς οργανισμούς που μιλούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο Βακουφίων, αποφάσισε πριν δύο ημέρες να επιστρέψει το δημοτικό σχολείο Μεσαχωρίου (Ορτάκιοϊ) στους φυσικούς κατόχους του έπειτα από 28 ολόκληρα χρόνια.

«Εκτελεστική μαριονέτα των HΠΑ ο Γ. Παπανδρέου»

παπανδρεου
-Ο «Mr. Dax» ξεσκεπάζει τον «ύποπτο» ρόλο του πρώην πρωθυπουργού -Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του χρέους της, αλλά ο ΓΑΠ το είχε διαψεύσει. -Πώς Ευρώπη και ΔΝΤ οδήγησαν την Ελλάδα στο «γκρεμό»
Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις τις οποίες πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να ξεστομίσουν προχώρησε ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο Μιούλερ στρέφει τα πυρά του εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη». Αποκαλύπτει επίσης πως σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Κρήτη: Παράλυτος μένει ο μικρός Ρώσος

11ΧΡΟΝΟΣ
Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν τελικά τα χτυπήματα του αδίστακτου 20χρονου στον μικρό Νικίτα από τη Ρωσία, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγλαΐα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, από τα χτυπήματα αυτά επλήγη ο νωτιαίος μυελός με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.
Οι γιατροί κατέβαλαν πολύωρη προσπάθεια αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την αναπηρία του παιδιού.
Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει πλέον.
Το παιδί φέρει σύμφωνα με τους γιατρούς 21 μαχαιριές στη ράχη, στα πόδια και στο στήθος με τα πιο σοβαρά τραύματα να εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου, σε σημείο που βρίσκεται μεταξύ θηλής και ομφαλού.

Πάτρα: Εκεί μας κατάντησαν - Ούτε 30 ευρώ για τα αναγκαία για την ζωή μας φάρμακα... - Πανελλήνιος σάλος από το πρωί για τον Πατρινό εμφραγματία

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση που ανήρτησε το πρωί το thebest.gr πώς ασθενής υπέστη οξύ έμφραγμα γιατί αδυνατούσε να αγοράσει τα φάρμακα του. Είναι μία κατάσταση που βιώνουν καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες, αφού τα μνημόνια που η κυβέρνηση υπογράφει και ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ως… θείο δώρο τους έχουν στερήσει ακόμη και τα φάρμακα.
Να μην αναφερθούμε στα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει και όποιος είναι τυχερός να νοσηλευτεί θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του τις γάζες και τα αναλώσιμα.

Έγγραφο για τη λύση του Κυπριακού φέρεται να έδωσε ο ΟΗΕ στον Έρογλου

Λευκωσία: Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών υπέβαλαν στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, έγγραφο 70 σελίδων που αφορά την επίλυση του Κυπριακού, αποκάλυψε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιτζιάν. Άγνοια εκφράζει η Λευκωσία, που απαντά ότι χωρίς διερεύνηση, δεν θα ήταν σοβαρό να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης του συγκεκριμένου εγγράφου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι «χωρίς να έχουμε ερευνήσει το θέμα, χωρίς να έχουμε δει τη δήλωση, δεν θα ήταν σοβαρό να σχολιάσουμε κάτι τόσο σοβαρό».

Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις η συνεδρία του ΧΑΚ

Λευκωσία: Υπό καθεστώς πιέσεων πραγματοποιείται η σημερινή συνεδρία στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 12:58 ο Γενικός Δείκτης τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 97,85 χωρίς να παρουσιάζει μεταβολή, ενώ από την αρχή της συνεδρίας παρουσίαζε διακυμάνσεις σε αρνητικό έδαφος. Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 0,63% τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 40,4 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €34.936.

Κρατάει" τις 1.100 μονάδες ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύεται η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης την Πέμπτη, εν μέσων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών. Σημειώνεται ότι εντός του Μαΐου ο ΓΔ «μετράει» συνολικά κέρδη 14,33% -με μία μόλις πτωτική συνεδρίαση- ενώ στο ίδιο διάστημα τα κέρδη για τον FTSE25 διαμορφώνονται 19,23% και για τον δείκτη των τραπεζών σε 100,54%.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο πάνω από το επίπεδο των 1.100 μονάδων, κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 17 περίπου μονάδων ή 1,49%.