Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πάτρα: Πέφτουν οι υπογραφές για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εποπτευόμενης από το Υπουργείο  εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων  Α.Ε.» κ. Δώρα Γαλάνη και τον Διευθυντή της  εταιρείας κ. Θεοδόση  Ψυχογιό, είχε προχθές στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας.

Ο κ. Δημαράς συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βασίλη Λοτσάρη, την Γενική Διευθύντρια Έργων και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Αλεξοπούλου, τον Διευθυντή Αρχιτεκτονικού Έργου- Η/Μ κ. Βασίλη Σταμόπουλο και τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής  κ. Βασίλη Τσιγάρα.

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ

ΑΟΖ, Καστελλόριζο και Ζεόλιθος

Του Ν.Λυγερού

Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε το Καστελλόριζο και να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί από την ήδη πλούσια αποστολή καρτών, μπορούμε να στείλουμε ζεόλιθο, για να προωθήσουμε την όλη προσπάθεια αξιοποίησης του νησιού και μάλιστα σε αναλογικό πλαίσιο. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το νερό στο νησί. Και αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους και για τη γη. Αφού λοιπόν έχουμε πρόσβαση στο ζεόλιθο και γνωρίζουμε τις ιδιότητές του γιατί να μην τον χρησιμοποιούμε και στο Καστελλόριζο. Και η παραγγελία είναι τόσο εύκολη που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε γραφειοκρατικό ούτε τεχνικό. Επίσης με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε να αναγκάζουμε την ύπαρξη δρομολογίων προς το νησί, πράγμα το οποίο το δένει περισσότερο με όλους τους Έλληνες. Μια κάρτα είναι ενθύμιο, ενώ ο ζεόλιθος είναι το μέλλον.

Βαρύτητα, αμαλγάμωση και κυάνωση

Του Ν. Λυγερού


Με τη χρήση της βαρύτητας για τον διαχωρισμό του χρυσού από τα ορυκτά στα οποία είναι αναμεμειγμένος, λόγω της πυκνότητας του (19,3), μπορεί να γίνει μια μηχανική εξόρυξη. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αποδοτική μόνο και μόνο όταν η ποσότητα χρυσού είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι η εξέλιξη του τομέα προσανατολίζεται προς την αμαλγάμωση. Αρχικά αυτή η διαδικασία που χρησιμοποιεί την ιδιότητα του υδράργυρου λειτουργεί για την εκμετάλλευση του αργυρού και στη συνέχεια του χρυσού ειδικά στα προσχωματικά κοιτάσματα. Το πρόβλημα με αυτή τη μεθοδολογία είναι ότι μόνο το 60% του χρυσού μπορεί να επανέλθει για χρήση. Επιπλέον ο υδράργυρος είναι τοξικός και μολύνει το περιβάλλον με καταστροφικό τρόπο. Έτσι έρευνα επέλεξε τελικά την κυάνωση ως πιο αποτελεσματική ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι ποσότητες χρυσού είναι ελάχιστες μέσα στο ορυκτό.

Ανάσταση και ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Αυτή την περίοδο που η θρησκεία μας μιλά για την Ανάσταση, ο ελληνικός λαός έχει την εντύπωση ότι δεν τον αφορά επί της ουσίας, διότι οι δυσκολίες του δεν έχουν αλλάξει ριζικά. Κι όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η Ανάσταση, η θρησκευτική, η πνευματική δίνει το παράδειγμα και στην κοσμική, η οποία όπως πάντα καθυστερεί για τους γνωστούς λόγους. Είναι όμως σημαντικό να το ξέρουμε ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας του Νομοσχεδίου της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ έχει τελειώσει και διανύουμε απλώς γραφειοκρατικά την περίοδο της τελικής φάσης. Διότι υπάρχουν ακόμα δικοί μας που αναρωτιούνται ακόμα τι σημαίνει επί του πρακτέου το ακρώνυμο ΑΟΖ. Βέβαια γιατί να μας ξαφνιάσει, αφού μερικοί κάνουν το ίδιο και με την έννοια της Ελλάδας.

ΒΙΝΤΕΟ-Η...ανατίναξη της βουλής

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει την ελληνική βουλή να ανατινάσσεται .

 Το βίντεο αποτελεί σκηνή  από την ταινία μικρού μήκους "Η ημέρα της κρίσης" του σκηνοθέτη Ζουάν Κουρτις.

Δείτε το βιντεο

Τρεις αυτοκτονίες μέσα σε ένα 24ωρο στην Κρήτη!

Μετά τον νεαρό, γιο αστυνομικού, που έβαλε τέλος στη ζωή του στο Ζαρό (διαβάστε εδώ) αλλά και την 35χρονη μητέρα που απαγχονίστηκε (διαβάστε εδώ), ακόμη μία αυτοκτονία συγκλονίζει το νησί της Κρήτης.

Πρόκειται για 70χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με το cretalive.gr αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο σήμερα το πρωί στα Ραπανιανά Χανίων.

Στο χωριό επικρατεί αναστάτωση, ενώ στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη, αλλά και ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τη σορό.

Πανευρωπαϊκό σχέδιο για την ανεργία ζητά η Ιταλία

Ως απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της Ρώμης έθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, ένα νέο μεγάλο ευρωπαϊκό σχέδιο για την απασχόληση των νέων.

Μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου καναλιού Rai Tre, o Λέττα εξήγησε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν «ώστε το σχέδιο αυτό να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, για να δοθεί, έτσι, ένα ουσιαστικό θετικό μήνυμα ανάπτυξης».

Ο ιταλός προοδευτικός πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίζει να παρουσιάζεται μόνον με σκυθρωπό πρόσωπο» διότι, διαφορετικά «σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης θα κερδίσουν δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από αντιευρωπαϊκές διαθέσεις και προγράμματα».

Wall Street Journal - Die Welt «Η Ελλάδα θέτει τα θεμέλια για την ανάπτυξη»

«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt:

«Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια», γράφουν οι Αμερικανοί και αναμεταδίδει η Die Welt!

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Καλιφόρνια

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Καλιφόρνια
Με τη φωτιά συνεχίζουν να παλεύουν για πέμπτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Νότιας Καλιφόρνιας. 
Η φωτιά η οποία μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης, έχει αρχίσει από χθες να τίθεται υπό έλεγχο καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει και η βελτίωση των συνθηκών βοηθά στο έργο της κατάσβεσης.
Το πύρινο μέτωπο έχει μειωθεί σημαντικά με τις πυροσβεστικές αρχές να δηλώνουν ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο το 60%.
Οι δυνατοί άνεμοι αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν συμβάλει στην επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία είχε εξαπλωθεί σε περιοχή κοντά στο Μαλιμπού, παράκτια πόλη της Καλιφόρνιας.

Μια ανάσα από τον πόλεμο Συρία και Ισραήλ

Μια ανάσα από τον πόλεμο Συρία και Ισραήλ
"Η ισραηλινή επίθεση συνιστά κήρυξη πολέμου" τονίζει η Συρία και ετοιμάζει αντίποινα.  
Τον "ασκό του Αιόλου" φαίνεται πως ανοίγουν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τριών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση μεταξύ  Συρίας και Ισραήλ. 
Η δεύτερη από αέρος επίθεση του Ισραήλ επί συριακού εδάφους μέσα σε 48 ώρες είχε στόχο κέντρο στρατιωτικών ερευνών, στο οποίο οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι βρίσκονταν όπλα με προορισμό τη Χεζμπολά στο Λίβανο.
Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ.ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ antineataksi