Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Άρθρο-ομολογία στην εφημερίδα Tagesspiegel «Η γερμανική Κατοχή κατέστρεψε την Ελλάδα»

Την ώρα που η συζήτηση σε Αθήνα και Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημώσεις έχει «ανάψει» για τα καλά, μετά το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και την απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, η εφημερίδα Tagesspiegel δεν διστάζει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να γράψει: «Καμία άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα».

Πάτρα:Παραμένει "εγκλωβισμένος" ο Καπλάνης(Πρόεδρος του ΤΕΙ) - "Δεν βγαίνεις από την αίθουσα αν δεν παραιτηθείς",του λένε φοιτητές- Σοβαρά επεισόδια το απόγευμα στο ΤΕΙ

Από το thebest

21.15: "Ή παραιτείσαι ή δεν βγαίνεις από την αίθουσα", λένε οι φοιτητές στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα απογευματινά επεισόδια. Καθηγητές και φοιτητές καταγγέλλουν ότι η δράση των 7-8 "φουσκωτών" που μπήκαν στον χώρο του ΤΕΙ υποκινήθηκε από την ΠΑΣΠ.

Μαλιστα, λένε ότι τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα από το πρωί και δεν έχουν καμία σχέση με τον "αποκλεισμό" Καπλάνη ή την φυγάδευση του.

Η Κως τιμά τους πεσόντες στα Ίμια

ΙΜΙΑ
Το νησί τίμησε τους πεσόντες στήνοντας τις προτομές τους στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω, ενώ προηγουμένως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλψού έκαναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Στα αποκαλυπτήρια των προτομών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τους χαρακτήρισε ως τους πιο ξεχωριστούς ήρωες, των ενόπλων δυνάμεων.

Η στρατηγική της κυπριακής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Ενώ όλοι κλαίγονται και κλαίνε για πράγματα που δεν κατανοούν, διότι υπάρχει μία τεράστια παραπληροφόρηση για τα πραγματικά δεδομένα, η Κύπρος συνεχίζει ακάθεκτη την στρατηγική της όσον αφορά στην αξιοποίηση της ΑΟΖ της. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, τα τοπικά και τακτικά προβλήματα δεν επηρεάζουν καθόλου την υψηλή στρατηγική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Κύπρος στον τομέα των υδρογονανθράκων. Μάλιστα τώρα που όλοι λέγανε ότι υπάρχει ακόμα και μια κάμψη στην πορεία της και μερικοί αναλυτές και ειδικοί αναρωτιόντουσαν αν θα υπάρξουν επί του πρακτέου νέες γεωτρήσεις, βλέπουμε ότι είναι οριστική η νέα γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη στο οικόπεδο 12, δηλαδή από την πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ.

Αποκλεισμένη η Ιερισσός: Αναχώματα στις εισόδους της πόλης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ιερισσό, καθώς κάτοικοι τη νύχτα απέκλεισαν με αναχώματα την είσοδο του χωριού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως λένε, για τη βίαιη εισβολή και σύλληψη των δύο υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια στο Μεταλλείο Χρυσού, στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Στo μεταξύ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατούνται οι δύο συλληφθέντες, 44 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

«Την μαχαίρωσα 35 φορές γιατί με απέρριψε!»

Σοκαρισμένη είναι και η τοπική κοινωνία στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, η οποία στάθηκε μάρτυρας ενός φρικιαστικού εγκλήματος, όταν ένας 25χρονος μαχαίρωσε δημοσίως μέχρι θανάτου την 20χρονη φίλη του επειδή τον απέρριψε...

«Δεν άντεξα την απόρριψη» είπε χθες το βράδυ ο δράστης στους αστυνομικούς, οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης είχε συλληφθεί από μία περιπετειώδη καταδίωξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το epiruspost.gr.

Η εισήγηση της Παπαρήγα στο Συνέδριο του ΚΚΕ και τα «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ(Βίντεο)

Την αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το ΚΚΕ δεν κρύβει ότι ως πρωτοπόρο οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, έχει στρατηγικό σκοπό το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την ανατροπή της αστικής εξουσίας και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη».

Η Β. Κορέα στρέφει τους πυραύλους προς τον ουρανό

Μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στην Βόρεια Κορέα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, μετέδωσαν πριν από λίγο τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε όμως να είναι μια απάτη, προσθέτουν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα διευκρινίζοντας πως η καταγραφή των κινήσεων αυτών έγινε μέσω δορυφόρου.

Tρίτος γύρος διαπραγματεύσεων για απολύσεις και «χαράτσι»

«Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συνομιλιών με την ομάδα Τόμσεν στο υπουργείο Οικονομικών.

Περίπου 15 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης, λίγο πριν τις 14:30, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε αναχωρήσει, προκειμένου να μεταβεί στο Δουβλίνο, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Οι επικεφαλής της Τρόικας συνέχισαν για λίγα λεπτά της ώρας τις συνομιλίες με τους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Μαυραγάνη.

Χτύπημα Ντόρας σε Σαμαρά

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να καταθέσει ερώτηση για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και τη νέα σύμβαση αξίας 108 εκατομμυρίων ευρώ με την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, προσπαθεί να ερμηνεύσει εδώ και λίγη ώρα το Μαξίμου. 

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε από την κίνηση αυτή της κ.Μπακογιάννη που ξυπνά μνήμες από το παρελθόν και ανοίγει ντουλάπες με «σκελετούς».

Η κ.Μπακογιάννη στην ερώτησή της θέτει σαφέστατα ζήτημα για τη νέα σύμβαση με την Intralot.

Πληρώνουμε έργα που δεν έγιναν!

Πληρώνουμε έργα που δεν έγιναν!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Σε εποχή που ο Έλληνας πολίτης ζει σε μία διαρκή αιμορραγία βλέποντας να του παίρνουν και το τελευταίο του ευρώ «για να σωθεί η χώρα», το ελληνικό κράτος πετάει κυριολεκτικά από το παράθυρο εκατομμύρια ευρώ για έργα που δεν έγιναν, για έργα-φαντάσματα, αλλά και για έργα που οι εργολάβοι τους πληρώνονται για να μην τα κάνουν ποτέ.
Από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα το newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο ενός τεράστιου σκανδάλου που έχει τίτλο «πληρωμένα έργα-μαϊμού». Πρωταγωνιστές του σκανδάλου πολιτικοί παράγοντες και μεγάλοι, γνωστοί επιχειρηματίες στο χώρο των κατασκευών.

7 όμιλοι χρωστάνε 801,7 εκατ. ευρώ

7 όμιλοι χρωστάνε 801,7 εκατ. ευρώ

Τζίρος κάτω από 100 εκατ. ευρώ για τους εισηγμένους ομίλους των ΜΜΕ το 2012, με σχεδόν διπλάσιες υποχρεώσεις. Τα εισηγμένα ΜΜΕ συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία και το 2012 έχασαν 74 εκατ. ευρώ υποχωρώντας στα 400 εκατ. ευρώ από 474. εκατ. ευρώ το 2011.
 

Το ALTER δεν εκπέμπει, η ΙΜΑΚΟ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη έκλεισαν και μόνο η Χ.Κ. Τεγόπουλος με την «Ελευθεροτυπία» επανήλθε δίνοντας τη μάχη της επιβίωσης που φαίνεται όμως να μην την κερδίζει.

Παράλληλα, σύμφωνα με Κυριακάτικη εφημερίδα, τα δάνεια και οι υποχρεώσεις των ομίλων είναι σε υψηλά επίπεδα. Το σύνολο των υποχρεώσεων των ομίλων ανήλθε το 2012 σε 801,7 εκατ. ευρώ και το συνολικό ύψος των δανείων σε 538,5 εκατ. ευρώ.

Έχει θράσος ο Σημίτης Προκαλεί ξανά ο πρώην πρωθυπουργός που κάνει τον αγγελιοφόρων των Γερμανών

Έχει θράσος ο Σημίτης
Δεν απορούμε για την εσωτερική του πληροφόρηση, αλλά το απύθμενο θράσους του Κώστα Σημίτη ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης.

Ο άνθρωπος που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς στα γεγονότα των Ιμίων και διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με τη Γερμανία, συνεχίζοντας να προπαγανδίζει τις θέσεις τους ακόμα και σήμερα, με τον ελληνικό λαό εξαθλιωμένο.

Ο συνεργάτης των Γερμανών λοιπόν, διακινεί τελευταία πως μετά τις γερμανικές εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ θα προχωρήσει σε γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο Αβραμόπουλος απαντά στον Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα όσα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα ο γερμανός υπουργός είπε ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δε βλέπει «καμία ελπίδα» στη σχετική αξίωση της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε: «Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς, οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται».

Ο Σόιμπλε έχει...ξεφύγει

ΣΟΙΜΠΛΕ
Τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Γερμανία την παρουσία και το ρόλο της στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό σύστημα, κατέδειξε τις τελευταίες 48 ώρες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β.Σόιμπλε 
Δεν δίστασε να επιτιμήσει δημόσια τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών κ.Τζακ Λιού που ζήτησε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται στην Ευρώπη επισημαίνοντας ότι «η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης είναι η αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης».
Είναι φανερό ότι η Γερμανία αισθάνεται πολύ ισχυρή ώστε να τα βάζει με την υπερδύναμη και μάλιστα να της «κουνάει και το δάχτυλο» όπως έκανε ο κ.Σόιμπλε.

Μικρή πτώση καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή πτώση σημειώνει ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε στις τελευταίες πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις. Στις 13:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 100,91 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρές απώλειες της τάξης του 0,79%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,21 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,68%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν, την ίδια ώρα, στις €27.814.

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών "συγκρατούν" τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίζεται την Πέμπτη στο ταμπλό του Χ.Α. η φρενήρης άνοδος για τη μετοχή της Eurobank, μετά το τριήμερο «άλμα» 96%. Διψήφια ποσοστιαία άνοδο σημειώνει και ΕΤΕ, κινούμενη νωρίτερα έως τα 0,718 ευρώ,

Σε θετικό έδαφος ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank, με την πρώτη να ενισχύεται έως 12,11% νωρίτερα, και τη δεύτερη να «πιάνει» νωρίτερα τα 0,81 ευρώ με άνοδο 10,81%.

Μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α., σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, κατά κύριο λόγο σε μη τραπεζικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.