Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Όχι τζαμί στην πόλη που έπεσε ο Καραϊσκάκης»

Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, διαφωνεί μαζί του. Εκτιμά ότι η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα, που επισπεύδεται μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά, «μαγαρίζει» το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας.

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης:

  Χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια μας στην Ιωνία, στον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία, την κατεχόμενη Κύπρο είναι ατιμασμένες. Άλλες γίνανε τζαμιά, άλλες στάβλοι κι άλλες κείτονται ερείπια.

  Τα ίχνη από το αίμα της Γενοκτονίας των Χριστιανών στέγνωσε πια αλλά τα ακοίμητα τεκμήρια της λεηλασίας και του πολιτισμικού σκέλους της Γενοκτονίας παραμένουν κάρφος στον οφθαλμό μας.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ "Κατάπιε" το ελληνικό Γένος η κυβέρνηση

Με περαιτέρω μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές των Ένοπλων Δυνάμεων κατά 30% και χωρίς να υπάρχει τελικά ως βασική προϋπόθεση εισαγωγής το Ελληνικό γένος δημοσιεύεται η προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 (οι θέσεις θα βγουν με συμπληρωματική προκήρυξη τις επόμενες ημέρες) και είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στις πιέσεις της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ.
Με τη νέα αυτή μείωση θα μπουν στις στρατιωτικές σχολές 55% λιγότεροι νέοι απ’ όσους εισήχθησαν το 2010. Γεγονός που σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου δημιουργεί μείζον θέμα για τη μελλοντική στελέχωση καίριων θέσεων στο Στράτευμα.
Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις δήθεν για δημοσιονομικούς λόγους γιατί θέλουν τη χώρα ανυπεράσπιστη, αδύναμη και υποταγμένη. Είναι ενδεικτικό πώς για τη μείωση των εισακτέων δεν προηγήθηκε καμία απολύτως μελέτη που να συναρτά τους εισακτέους με τη μελλοντική επιχειρησιακή δομή του Στρατεύματος.

650 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΑ-ΦΟΥΣΚΑ Η Ολλανδία αισθάνεται την... ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη"

Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου αυτό τον καιρό ακούς κυβερνήσεις και αρχηγούς κρατών να παραδέχονται ανοιχτά ότι «κάναμε» ή «έγιναν» λάθη. Κι αναρωτιέσαι, πώς στο καλό έτυχε και όλοι μαζί οι σοφοί να πέσουν την ίδια περίοδο ακριβώς στο λάθος; Όλοι μαζί ταυτόχρονα;
Στην Ελλάδα βρήκαμε τη δικαιολογία στο «υπερτροφικό δημόσιο» και στους αναρίθμητους δημοσίους υπαλλήλους, στην Ιταλία στις κρατικές σπατάλες και στα μπούνγκα-μπούνγκα του Σίλβιο, στην Ισπανία στα φαραωνικά έργα και τις παραθεριστικές κατοικίες, στην Πορτογαλία στα δεν ξέρω τι, ένα μίγμα από όλα τα προηγούμενα με ολίγην από δημοσίους υπαλλήλους ως το απαραίτητο καρύκευμα στη σούπα των λαθών,

Άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στις 13:03, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,66% και βρισκόταν στις 98,07 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 38,16 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,24%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €25.526,44.

Σκότωσαν τον θρυλικό Μπεν - Το πιο έξυπνο λυκόσκυλο του ΣΔΟΕ!

Αργό και βασανιστικό θάνατο μετά από παγίδα βρήκε ο Μπεν, το σκυλί του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας που είχε οδηγήσει τις αρχές σε πολλές ανιχνεύσεις.

Σφαδάζοντας από φρικτούς πόνους, το ειδικό σκυλί του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με το pelop.gr, το αίμα του γέμισε σπασμένα γυαλιά. Με αυτό τον τρόπο, αποφάσισαν ασυνείδητοι να θανατώσουν τον ανιχνευτή σκύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος άγνωστος του έδωσε ένα μπιφτέκι με γυαλιά, με αποτελέσμα ο σκύλος να πάθει εσωτερική αιμοραγία και να πεθάνει. Το ΣΔΟΕ κάνει έρευνες για να βρει ποιος οδήγησε στον θάνατο τον Μπεν.

Νέος τσακωμός στην Προανακριτική! Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: Αει...

Από το newsit.gr

Από Προανακριτική για ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα έχει μετατραπεί σε... παιδική χαρά. Οι καβγάδες καθημερινοί (ο τελευταίος ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη), ατάκες... κορυφαίες και η Επιτροπή που εξετάζει τις ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει... κωμωδία!

 Αυτή τη φορά, μόνο η πρωταγωνίστρια ήταν ίδια: η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όμως δεν καβγάδισε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αλλά με τον προεδρεύων, το βράδυ της Τετάρτης, Άδωνι Γεωργιάδη.

ΣΤΗΝ "ΚΟΨΗ" ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απειλεί η Βόρεια Κορέα - Συναγερμός στην Ουάσiγκτον

Πηγές της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) και της Νότιας Κορέας αναφέρουν μεταφορά  των πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας τύπου Musudan  που είναι τοποθετημένοι επι κινητών μονάδων στην ανατολική ακτή της χώρας, αναφέρει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News.
Οι πύραυλοι Musudan  διαθέτουν βεληνεκές μεγαλύτερο από 3.000 χιλιoμέτρων, δίνοντας την δυνατότητα στη Βόρεια Κορέα να «χτυπήσει» στόχους τόσο στο Νότο όσο και στη γειτονική Ιαπωνία, αλλά ενδεχομένως και στο νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικίνδυνα κλιμακώνει την κρίση η Βόρειος Κορέα, καθώς ο Στρατός της έχει την τελική έγκριση για τη χρήση πυρηνικών κατά αμερικανικών στόχων. Η Ουάσιγκτον που θεωρεί τώρα αληθινό και σαφή τον κίνδυνο από την Πιονγιάνγκ ενισχύει την αντιπυραυλική της άμυνα στην περιοχή του Ειρηνικού, στέλνοντας στο Γκουάμ πυραύλους THAAD.  

H Deutsche Bank έκρυβε «τρύπα» 12 δισ. ευρώ!

Η Bundesbank, η γερμανική κεντρική τράπεζα, ξεκινά έρευνα λόγω των ισχυρισμών ότι η Deutsche Bank, απέκρυψε απώλειες 12 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.

Η Bundesbank ερευνά ισχυρισμούς ότι η Deutsche Bank έδωσε άλλες τιμές πιστωτικών παραγώγων ώστε να αποκρύψει ζημιές της.

Η Deutsche Bank, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωσε πως οι κατηγορίες αυτές είναι παλιές και πως έχει γίνει ενδελεχής έρευνα και έχουν αποδειχτεί “εντελώς αβάσιμες”.

«Χαράτσι» και ΦΑΠ γίνονται «Ενιαίος Φόρος» για όλα τα ακίνητα

Μόνον στο όνομα θα είναι "ενιαίος" τελικά -εάν και εφόσον συμφωνήσει και η Τρόικα- ο νέος φόρος στα ακίνητα, αφού ουσιαστικά θα γίνει φόρος-λάστιχο («όλα σε ένα») για να χωρέσει μια παραλλαγμένη μορφή του ΕΕΤΗΔΕ, αλλά και τον ΦΑΠ του 2013 που … υποτίθεται πως δε θα εισπράττονταν φέτος επειδή θα καταργούνταν. 

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προσβλέπει και σε «υπερ-έσοδα» που θα καλύψουν «μαύρες τρύπες» όχι μόνο από φοροελαφρύνσεις έναντι του γνωστού ΕΕΤΗΔΕ, αλλά και διάφορες άλλες πηγές εσόδων που δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα ως τώρα στο δημόσιο.

Η Ρωσία σε ευθεία σύγκρουση με ΔΝΤ-ΗΠΑ

ρωσια
Πολεμικά παιχνίδια μαρτυρούν οι κινήσεις των παγκόσμιων δυνάμεων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες φαίνεται πως προετοιμάζονται για ένα νέο θερμό επεισόδιο.
Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ υπό την αιγίδα του Μπαράκ Ομπάμα, η παραχώρηση από τον Αραβικό Σύνδεσμο της έδρας της Συρίας στους Σύρους αντικαθεστωτικούς, ακόμα και οι στρατιωτικές κινήσεις από τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ-Νότια Κορέα στον Ειρηνικό, δείχνουν τριγμούς στις παγκόσμιες ισορροπίες.
Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, με δύο μόνο κινήσεις, έστειλε σαφή μηνύματα για τη στάση της προς όλους τους αποδέκτες. Στις 28 Μαρτίου ξεκίνησε αιφνιδιαστικά μεγάλες ναυτικές ασκήσεις του Ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Πανωλεθρίαμβος!!!Απλά πέρασαν κάτω απ’ τον πήχη Βενιζέλος και Κουβέλης!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Τους είδατε; 
Εκεί γύρω στις 7 το απόγιομα μπήκαν στο Μαξίμου ευθυτενείς, σαν έτοιμοι από καιρό, μαχητικοί, έτοιμοι να τα… σπάσουν, να τα κάμουν λίμπα, να δώσουν τη μάχη ενάντια στο χαράτσι ο ένας, για τον ανασχηματισμό ο έτερος εταίρος…
Τους ξαναείδατε;
Εκεί γύρω στις 10 τη νύχτα, που βγήκαν απ’ το Μαξίμου σαν βρεγμένες γάτες, έχοντας πει «ναι σε όλα» (περίπου) στον «ανάλγητο» Σαμαρά να κάνουν επικοινωνιακές πιρουέτες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν το κάζο;
Αμ δε!
Πανωλεθρίαμβος

«Αρένα» η Προανακριτική – Ηλίας Κασιδιάρης: Πολιτικό ανδρείκελο ο Ευάγγελος Βενιζέλος


«Αρένα» η Προανακριτική – Αποβολή Κασιδιάρη με ύβρεις κατά Βενιζέλου
«Είσαι γελοίος και χοντρός» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που πετούσε ποτήρια -  «Φταίει η τεστοστερόνη», απάντησε ειρωνικά ο Ευ. Βενιζέλος
Σε αρένα μετατράπηκε η αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατά την εξέταση του κ. Ευ. Βενιζέλου.
Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ξεσπά και να επιτίθεται φραστικά κατά πάντων.
Παράλληλα, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Γεωργιάδη.

"Μουδιασμένη" αντίδραση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ήπια ανοδικά αντιδρά την Πέμπτη ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α., μετά από αθροιστικές απώλειες 13,13% σε πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, επιτρέποντας στον Γενικό Δείκτη, που συναντά «αντίσταση» στις 850 μονάδες, να κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Με την πλειονότητα των επενδυτών να τηρεί στάση αναμονής, εν αναμονή νέων από το «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων και ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο, το κλίμα στο ταμπλό εμφανίζεται μάλλον υποτονικό.

Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797 - 1864)

Από το el.wikipedia

...ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, λέγει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης- ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε «έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες». 

Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς να με ιδή. Μου λέγει. «Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραΐμη αυτού;» - Του λέγω, «είναι αδύνατες οι θέσεις κι' εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ' αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ' ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.»
Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη 

Ο Γιάννης Μακρυγιάννης (1797 - 1864) ήταν αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στρατιωτικός και δραστήριο πολιτικό πρόσωπο μετά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους· αυτοδίδακτος συγγραφέας απομνημονευμάτων (Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη)[1] απαράμιλλων για το πηγαίο ύφος τους, και λαϊκών αφηγήσεων οραμάτων.

Για φέτος από τη ΔΕΗ και το '14 από τις ΔΟΥ o ενιαίος φόρος ακινήτων


Για φέτος από τη ΔΕΗ και το '14 από τις ΔΟΥ o ενιαίος φόρος ακινήτων
Τόπο στην ...«οργή» έδωσαν οι κυβερνητικοί εταίροι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως ήταν τουλάχιστον προβλέψιμο να συμβεί, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις των προηγούμενων ημερών καταφέρνοντας έτσι να έρθουν πιο κοντά στα ...«μαζέματα» των τελευταίων 24ώρων δια των εκπροσώπων κυρίως της ΔΗΜΑΡ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε στις δηλώσεις του, πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και σύγκλιση απόψεων για όλα τα θέματα και τις εκκρεμότητες, ενόψει της άφιξης της τρόικας, ενώ για το χαράτσι, ανέφερε πως φέτος θα συνεχίσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ και του χρόνου από τις εφορίες και πως αυτή η πρόταση θα μεταφερθεί στην τρόικα, μαζί με την πρόταση να υπάρξει ελάφρυνση στην επιβάρυνση των πολιτών, χωρίς όμως να θελήσει να αποκαλύψει το ύψος της ελάφρυνσης που θα ζητηθεί.