Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εκστρατεία ζεόλιθου στην ελληνική ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Τώρα που όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να περάσουμε και στο στάδιο της υποστήριξής της σε πρακτικό επίπεδο. Η ΑΟΖ δεν είναι φτιαγμένη μόνο για το θέμα των υδρογονανθράκων, έχει μεγάλη σημασία γενικότερα για τους ανθρώπους μας και για την πατρίδα μας. Ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του μεγέθους της ελληνικής ΑΟΖ, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο, είναι η ύπαρξη των ακριτικών μας νησιών. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι και κατοικημένα και έχουν οικονομική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, για να βοηθήσουμε τους δικούς μας που μας βοηθούν να έχουμε μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ, σκεφτήκαμε ότι το πρέπον είναι να τους ενισχύσουμε και σε τοπικό επίπεδο ακόμα και σε θέμα της γεωργίας.

Απ' τα σκισμένα σπλάχνα της Ηλιογέννας, πυρφόρα τέκνα εγερθείτε!!!(Βίντεο)


Απ' τα σκισμένα σπλάχνα της Ηλιογέννας, πυρφόρα τέκνα εγερθείτε!
Αιώνες πριν, το άδολο, Ελληνικό Φως υπήρξε οδηγός για να ηττηθεί ο μεσαίωνας. Σήμερα, οι Έλληνες καλούνται πάλι να ανάψουν την Δάδα. 

Η ανθρωπότητα βάλλεται πανταχόθεν από τον νέο Μεσαίωνα που σφυρηλατήθηκε σε ανήλιαγα ιερατεία χρήματος και μισανθρωπίας.

Κοινωνίες εξαθλιώνονται από οικονομικούς δολοφόνους. Χώρες ισοπεδώνονται από βάρβαρα στίφη, χρυσοπληρωμένα από τους παγκόσμιους αργυραμοιβούς. Πρώτος στόχος, η μήτρα της Λευτεριάς: 

Ο Ελληνισμός.
Ήλθε το πιο βαθύ σκοτάδι.

Ποιες χώρες παίρνουν σειρά μετά την Κύπρο;

Κατά τους Fianancial times οι χώρες που έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν είναι τοΛουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σλοβενία -Πιο κοντά στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου βρίσκεται η Μάλτα.

Ανώτεροι αξιωματούχοι που ενεπλάκησαν στις συνομιλίες για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, εκτιμούν ότι η νευρικότητα στην αγορά ξεκίνησε πριν ακόμη εγκριθεί η βοήθεια των € 10 δις για την Κύπρο.

Χάκαρε την ΝΑΣΑ και.. ανακάλυψε ότι εργάζονται σε αυτήν εξωγήινοι!!

Ο χάκερ που τίναξε στον αέρα όλα τα συστήματα ασφαλείας των υπολογιστών της NASA και των στρατιωτικών αρχών των ΗΠΑ, αποκαλύπτει κάτι συγκλονιστικό: ότι στα αρχεία που παρεισέφρυσε, βρήκε φωτογραφίες από απόρρητα σκάφη της US Airforce μη γήινης τεχνολογίας, που πετούν με αντιβαρύτητα και μηδενική ενέργεια και –κυρίως- μια λίστα με τα ονόματα και τους βαθμούς… εξωγήινων οι οποίοι εργάζονται στις αμερικανικές υπηρεσίες!

Ο Gary McKinnon αναπνέει ελεύθερος, εδώ και λίγο καιρό. Με το αιτιολογικό ότι...το σπάνιο σύνδρομο Asperger από το οποίο πάσχει καθιστούσε μη ανθρωπιστική τη φυλάκισή του, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Theresa May απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ όπου θα εξέτιε ποινή κάθειρξης 70 ετών!

Ανακαλύφθηκε η πύλη του Πλούτωνα

Μία από τις λεγόμενες πύλες του Άδη ή του Πλούτωνα (που οι αρχαίοι θεωρούσαν ως είσοδο προς τον κάτω κόσμο) ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν Ιταλοί αρχαιολόγοι.

Γνωστή ως Πύλη του Πλούτωνα (ο θεός Άδης στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία) θεωρείτο ως η πύλη στον μετά θάνατον κόσμο κατά ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση.

Αν υπήρχαν MEGA και Καθημερινή το 1821…“ Ο Κολοκοτρώνης … στα τηλεπαράθυρα ”

Από το ksipnistere και hellas-now 
 
Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα...
γινόταν αν υπήρχε …MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :…

Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρης. «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Κρυφάκουσε τον Ερντογάν να λέει:«Μισώ Έλληνες και Αρμενίους»

Κρυφάκουσε τον Ερντογάν να λέει:«Μισώ Έλληνες και Αρμενίους»
Αναστάτωση από την αποκάλυψη του Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Ασναβούρ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβυς της Αρμενίας στην Ελβετία .

Σάλο προκαλεί στη διεθνή κοινότητα η αποκάλυψη που έκανε ο γνωστός Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Ασναβούρ για άποψη που φέρεται να εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των Ελλήνων και των Αρμενίων, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για την αρμενο-τουρκική προσέγγιση. 

Ερωτηματικά προκαλεί μάλιστα η σημερινή αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τουρκία "καταπίνει" την ΑΟΖ στο Καστελόριζο και επιτίθεται στην Κύπρο

Της Κύρας Αδάμ*


Η κυπριακή οικονομική κρίση επιτάχυνε το άνοιγμα του ενεργειακού φακέλου στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να είναι η πλέον επισπεύδουσα και η πλέον ανήσυχη για τις εξελίξεις.

Kύπρος και Ισραήλ, Ελλάδα και Τουρκία, τέσσερις πτωχές σε ενεργειακές πηγές χώρες μέ χρι τώρα, είναι πλέον υποχρεωμένες να αλλάξουν άρδην θέσεις και στόχους εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής (εκμετάλλευσης και διανομής υδρογονανθράκων). Είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν συμμάχους σε κράτη και πολυεθνικές, έτσι ώστε να αυξήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή και δι' αυτού του τρόπου την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, άρα και των μελλοντικών κερδών τους.

Δέχθηκε απειλές από την Τρόικα, αποκαλύπτει ο Αρχιεπίσκοπος

Λευκωσία: Απειλές από την Τρόικα καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, για να αποσύρει τις αγωγές με τις οποίες διεκδικούσε τις μετοχές της Αρχιεπισκοπής στην Τράπεζα Κύπρου.

Σε διαφορερική περίπτωση, του διεμήνυσαν ότι θα καταστρέψουν και τις δύο μεγάλες τράπεζες του τόπου.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υποχώρησε και κατήγγειλε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι έχουν αποφασίσει

Ποιες οι σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία από τα μέτρα στην Κύπρο

- Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα απαιτήσει καιρό
- Ο πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο εκτιμά ότι η Μόσχα θα υποστεί συνέπειες από την απώλεια του «ευνοϊκού πεδίου» της Κύπρου
- Το 70-80 % των επενδυτικών ροών, που έρχονταν ως σήμερα στη Ρωσία μέσω Κύπρου, θα βρεθούν υπό τον έλεγχο κρατών, που δεν «αγαπούν» και τόσο τη Ρωσία
- Τα χρήματα στα αμερικανικά αξιόγραφα ίσως να πρέπει να θεωρούνται οριστικά χαμένα για τη Ρωσία

Κύπρος:Στο κυνήγι της πρώτης δόσης

Σχόλιο από ALEXANDER

Welcome to the club...

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα και να εκπονήσει τελικό κείμενο μνημονίου το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όταν θα συνέλθει στις Βρυξέλλες η ομάδα εργασίας του Eurogroup. Κορμός του μνημονίου παραμένει το προσχέδιο στο οποίο είχε καταλήξει η προηγούμενη κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια. Θα πρέπει, όμως, στο τελικό κείμενο να ενταχθούν οι τελικές πολιτικές δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις, να περιγραφούν όλες οι ρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα και τα φορολογικά ζητήματα που αποφασίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Τραγωδία στη Γαλλία: Πέντε παιδιά νεκρά από φωτιά!

Τραγωδία στη Γαλλία: Πέντε παιδιά νεκρά από φωτιά!
Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε παιδιά, ηλικίας μεταξύ δύο και δέκα ετών, από πυρκαγιά σε μικρό σπίτι στο Σεν Κεντέ της βόρειας Γαλλίας. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πόλη Σαν Κεντέν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Παρισιού, και οφείλεται σε ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο πατέρας των παιδιών ήταν παρών αλλά κατάφερε να βγει από το σπίτι με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Έλληνες με καύσωνες και πυρκαγιές

Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Έλληνες με καύσωνες και πυρκαγιές
Μία εντελώς διαφορετική εικόνα θα παρουσιάζει ο χάρτης της Ελλάδας μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Μέχρι το 2100 οι ημέρες καύσωνα είναι πολύ πιθανό να έχουν πολλαπλασιαστεί ,ενώ τα ελληνικά δάση θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πυρκαγιάς για 30 επιπλέον μέρες σε σχέση με σήμερα.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις προέκυψαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIMRUN που ολοκληρώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και παρουσιάζονται στην ενότητα του Οικοσκοπίου της διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον, σύμφωνα με κυριακάτική εφημερίδα.

Θεσσαλονίκη: Πήγε να βιάσει και την έσωσαν οι γονείς της

Θεσσαλονίκη: Πήγε να βιάσει και την έσωσαν οι γονείς της
Απόπειρα βιασμού σε βάρος νεαρής κοπέλας, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Όλα έγιναν περίπου στις 1:30, όταν η νεαρή κοπέλα σχόλασε από το κατάστημα που εργάζεται και πήγαινε σπίτι με το ποδήλατό της. Έξω από το σπίτι της ήταν ένας άγνωστος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Thousandnews.gr την πλησίασε απειλητικά και προσπάθησε να τη βιάσει.

 Η κοπέλα άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γονείς της που κατέβηκαν κάτω να δουν τι συμβαίνει. Ο δράστης αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Αν η Κύπρος βγει από το ευρώ, τέλος η Ευρώπη

Δεν είναι μόνο ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν που υποστηρίζει την έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη. Αρκετοί αναλυτές στις ΗΠΑ έχουν την ίδια άποψη.

Η Caroline Baum, ειδική επί οικονομικών θεμάτων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ , ανέφερε ότι το «αρνητικό σχέδιο» για την Κύπρο αφήνει ελάχιστα περιθώρια για μελλοντική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, ενώ ενισχύει τον προβληματισμό για άμεση αποχώρηση από την Ευρωζώνη, ως τη μόνη δυνατότητα για μια μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

Σε φονικό κατέληξε επεισόδιο μεταξύ Ρουμάνων Συμπλοκή αλλοδαπών με έναν νεκρό στον Αγιο Παντελεήμονα

Σε φονικό κατέληξε επεισόδιο μεταξύ Ρουμάνων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα,στον Αγιο Παντελεήμονα.

Το περιστατικό σημειώθηκε  για άγνωστη αιτία έξω από ψιλικατζίδικο στην οδό Αλκαμένους όπου τρεις Ρουμάνοι έπιναν μπύρες, αλλά κάποια στιγμή συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ο ένας από τους τρεις ηλικίας 27 ετών.

O δήμαρχος Ιθάκης χαστούκισε δημοτικό σύμβουλο(Βίντεο)

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης την Παρασκευή, όταν ο δήμαρχος, Γιάννης Κασσιανός, σηκώθηκε και χαστούκισε δημοτικό σύμβουλο  κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε στην «Ορθή επανάληψη της αρ. 237/2013 απόφασης του Συμβουλίου 'Παραχώρηση αίθουσας του Δήμου για τις ανάγκες του Ειρηνοδικείου Ιθάκης'», με εισηγητή τον δήμαρχο του νησιού.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως τα αίματα «άναψαν», κατά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Ταφλαμπά, όταν αποκάλεσε τον δήμαρχο «καραγκιόζη».

Σοκ: Κρατούσαν αλυσοδεμένο όμηρο στην Ηλεία-Ζητούσαν λύτρα από την οικογένεια του αλλοδαπού εργάτη στο Μπαγκλαντές

Νέα υπόθεση ομηρίας αλλοδαπού εργάτη από ομοεθνή του, αποκαλύφθηκε στην Ηλεία. 

Ακόμα και οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που βρήκαν έναν 22χρονο από το Μπαγκλαντές δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, σε μεταλλικό πάσαλο θερμοκηπίου, για να μην το σκάσει, σοκαρίστηκαν από ό,τι αντίκρισαν.  

Όταν οι αστυνομικοί, το περασμένο Σάββατο, έφτασαν στο θερμοκήπιο που είχαν πληροφορίες πως βρίσκεται σε ομηρία ο 22χρονος, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Αφού τον απελευθέρωσαν, αναζήτησαν κάποιους από τα μέλη της εννεαμελής ομάδας που τον κρατούσαν εκεί και προχώρησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου. 

Πακέτο 12 μέτρων από Αναστασιάδη

Πακέτο μέτρων με στόχο να ορθοποδήσει η κυπριακή οικονομία και να περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, προωθεί η κυβέρνηση. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει τα μέτρα αυτά, τα οποία θα εφαρμοσθούν, όπως αναφέρει, σε τρεις μέχρι έξι μήνες. Βασικός άξονας των μέτρων είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, η ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, αλλά και η προστασία και η ενίσχυση του ευάλωτου πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του, την πρώτη μετά την οδυνηρή απόφαση του Eurogroup, στην εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Κύπρος «πειραματόζωο» στα χέρια τους Έτσι έφτιαξαν «κυπριακό μοντέλο», Λαγκάρντ και Σόιμπλε

«Πειραματόζωο» στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε η μικρή οικονομία της Κύπρου, ανοίγοντας δρόμο σε έναν θλιβερό σχεδιασμό, για συμμετοχή μετόχων, κατόχων αξιογράφων και ανασφάλιστων καταθετών στην εξυγίανση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου αναφέρουν ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας στο πλευρό τους την Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Αυστρία, άνοιξαν το δρόμο σε ένα μοντέλο, το οποίο «ξεπερνά» την Κύπρο, με στόχο την επέκτασή του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου απαιτείται εξυγίανση τραπεζών.

Τρελός δικτάτορας ή σοβαρή απειλή;(Βίντεο)

Να πάρουν σοβαρά οι ΗΠΑ τις απειλές της Κορέας; Πρόκειται για έναν «τρελό» που απλά θέλει να προκαλεί; Πώς θα αντιδρούσε η Αμερική αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθετε σε εφαρμογή το δολοφονικό σχέδιο του; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο αμερικανικός Τύπος, ο οποίος ασχολείται με τις απειλές της Βορείου Κορέας, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στον αμερικανικό λαό που δεν πιστεύει ότι ο νεαρός ηγέτης θα κάνει πραγματικότητα τα σκοτεινά πλάνα του. Τι θα γίνει όμως αν λέει αλήθεια;

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Αναστασιάδη από το ΑΚΕΛ


Μετά τις λίστες με τις διαγραφές δανείων Κύπριων πολιτικών και συγγενών τους, άρχισαν να κυκλοφορούν στην Κύπρο και λίστες με αυτούς που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Η εφημερίδα «Χαραυγή» που είναι κομματικό όργανο του ΑΚΕΛ δημοσιεύει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να έβγαλε από την Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Δραπέτης των Τρικάλων ένας από τους δολοφόνους της 25χρονης!

Ο επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ που το βράδυ της Παρασκευής σκότωσαν την 25χρονη Κατερίνα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στα Ίσθμια της Κορινθίας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι η αιματηρή απόδραση των Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές Τρικάλων είχε βασικό σκοπό την απελευθέρωση του Κόλα, ο οποίος λίγες μέρες μετά σκότωσε την άτυχη κοπέλα που απλώς περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο που αστυνομικοί εντόπισαν τους Αλβανούς οι οποίοι είχαν προηγουμένως ληστέψει μια ταβέρνα και προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

H Σφαγή της Χίου(1822)

Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.