Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"ΑΛΥΣΟΔΕΘΗΚΕ" Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Η κυπριακή κυβέρνηση εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα και υποθήκευσε τα κοιτάσματα της

Υποθήκευση των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά η τραγική συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της τρόικας. Άλλωστε δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι καταχρεώθηκαν τα δύο ελληνικά κράτη επειδή κάθονται στην κυριολεξία πάνω σε μια θάλασσα υδρογονανθράκων.
Την επόμενη ημέρα της αποφράδας ημέρας αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν, μήπως μετά τη δήμευση των καταθέσεων έρθει και δήμευση του φυσικού αερίου; Απόλυτα εύλογη η ανησυχία και αρκετά πιθανό το σενάριο έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

"ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ Ε.Ε. διαψεύδει Γ.Στουρνάρα για καταθέσεις: "Είναι εργαλεία διάσωσης και είναι δίκαιο"!

Ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών", δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, Σαντάλ Χιούζ, διαψεύδοντας άμεσα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα που δήλωνε λίγο πριν ότι «Διευκρινίστηκε απολύτως στο Eurogroup ότι η λύση αυτή αφορά μόνο την Κύπρο και καμία άλλη χώρα. Συζητήσαμε στο Eurogroup και είπαμε ότι η λύση που δόθηκε αφορά μόνο την Κύπρο, επειδή έχει ένα ιδιάζων τραπεζικό σύστημα».

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι "Ο χρυσός είναι η αιτία της κυπριακής καταστροφής"

Σύμφωνα με τα μεγάλα ρωσικά ειδησεογραφικά δίκτυα, από την αντιπολιτευόμενη στξν κυβέρνηση Β.Πούτιν  «Φωνή της Ρωσίας»  (Voice of Russia - Πηγή RUVR ) μέχρι το Russia 24 η εξήγηση γύρω από αυτή την εμμονή έτσι ώστε η Κύπρος να αναγκαστεί να «γονατίσει» ενώπιον των δανειστών της είναι ο κυπριακός χρυσός.
Επίσης το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 αναφέρει ότι "κάτω από το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο συζητείται σήμερα στο κυπριακό κοινοβούλιο η κεντρική τράπεζα της Κύπρου πρόκειται να πουλήσει τα αποθέματα του κυπριακού χρυσού έτσι ώστε να καλύψει μέρος του ποσού των 5,8 δισ.€ το οποίο έχει ζητήσει το Εurogroup.

ΜΟΟDY'S INVESTORS SERVICE "30 δισ. ευρώ ρωσικά κεφάλαια έχουν παγιδευτεί στην Κύπρο και θα υποστούν δήμευση"

H Moody’s Investors Service (MCO) εκτιμά ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις και οι ιδιώτες διατηρούν τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν παγιδευτεί αυτή τη στιγμή στις κυπριακές τράπεζες και θα υποστούν κατάσχεση σε ποσοστό περί το 30% βάσει της απόφασης του Eurogroup που πέρασε χωρίς ποτέ να εγκριθεί από την κυπριακή Βουλή.
Η διαρροή κεφαλαίων από τη Ρωσία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τουλάχιστον τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Οι στενοί πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί της Κύπρου με τη Ρωσία, και η παράδοση του νησιού στο τραπεζικό απόρρητο, είχαν δημιουργήσει ένα ελκυστικό καταφύγιο.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΒΛΕΠΟΥΝ" COME BACK ΜΟΣΧΑΣ ΝΒC: "Η Ρωσία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη στην Κύπρο - Στο τέλος θα κερδίσει"

H Ρωσία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη στην Κύπρο και στο τέλος θα είναι η κερδισμένη από την επίθεση της ΕΕ και της Γερμανίας, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. 
"Κατ' αρχάς, η Μόσχα και η Λευκωσία εξακολουθούν να απολαμβάνουν βαθείς οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Κύπρο που υπερβαίνουν το στενό πλαίσιο του νωπού ακόμη μπρά ντε φερ με την Ευρώπη. Για τη Ρωσία, η Κύπρος αποτελεί ένα υψηλής στρατηγικής σημασίας σημείο στη Μεσόγειο, ειδικά από τη στιγμή που οι ρωσικοί δεσμοί με τη Συρία γίνονται ολοένα και πιο αβέβαιοι και ασαφείς", σημειώνει το άρθρο.

Eτοιμάζουν κατάσχεση καταθέσεων και στην Ιταλία - Αποκαλυπτική έκθεση του ΔΝΤ

Mε μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο απειλή παρά προειδοποίηση για πρώτη φορά ένας διεθνής οργανισμός που φιλοδοξεί να ελέγξει το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, τουλάχιστον αυτό που κινείται εκτός των χωρών των BRICS, το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχετια το ΔΝΤ.
"Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χριεάζονται θεραπεία. ¨ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!

Κατάθεση Διώτη στην Προανακριτική Η ΕΥΠ ενημέρωνε τον Γ. Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ


Αμείλικτα ερωτηματικά για τον ρόλο της ΕΥΠ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτουν από τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Διώτης κατέθεσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο πρώτος προχωρήσει σε αντιγραφή του USB. Από τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι δύο άνδρες προκύπτουν ότι  ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας είχαν πλήρη γνώση για την λίστα και παρακολουθούσαν στενά την «αξιοποίησή» της.

ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου:H Γερμανία επιδιώκει ηγεμονία

Eπίθεση κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο  ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn τονίζοντας ότι θέλει να ηγεμονεύσει στην ευρωζώνη.
"Η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθούν άλλες χώρες στην ΕΕ" σημείωσε μιλώντας στο Reuters, ο κ. Jean Asselborn.

"Δεν μπορεί υπό το πρόσχημα οικονομικών τεχνικών ζητημάτων να καταπνίγονται άλλες χώρες" τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι  "δεν μπορεί η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία να λένε ότι χρειαζόμαστε χρηματοοικονομικά κέντρα σε αυτές τις τρεις μεγάλες χώρες και οι άλλοι να σταματήσουν".

Πόσα χρωστάει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Κύπριος;Δείτε την κατ' άτομο αναλογία του κρατικού χρέους...

Πόσα χρωστάει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Κύπριος;
Οι Έλληνες χρωστούν τα περισσότερα σε σχέση με τους πολίτες των υπόλοιπων χωρών που ζήτησαν βοήθεια για τη διάσωση των εθνικών τους οικονομιών.

Με αφορμή το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο, το οποίο σημειωτέον είναι το πέμπτο που παραχωρείται για διάσωση χώρας που ανήκει στην Ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια, ο Economist παρουσιάζει την κατ' άτομο αναλογία του χρέους.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657, κάθε Ισπανός 2.170, κάθε Πορτογάλος 7.306, κάθε Ιρλανδός 14.989 και κάθε Κύπριος 12.500.

Αφανίζουν την Ελληνορθοδοξία στη Συρία!

Αφανίζουν την Ελληνορθοδοξία στη Συρία!
Μέχρι σήμερα 138.000 χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες.
«Σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές». Με αυτά τα δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ο Μητροπολίτης, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτει τον διωγμό που υφίστανται οι Ελληνορθόδοι της περιοχής, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ειδικά στην πόλη Χομς, έχει συντελεστεί ήδη σφαγή εκατοντάδων χριστιανών από τους αντικαθεστωτικούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις βιασμών.

Ώστε δεν ήταν συστημικός κίνδυνος τελικά η Κύπρος; Μαλλιά κουβάρια για τις καταθέσεις η Ευρώπη...

Αντιμέτωποι με ένα νέο «δόγμα» των Ευρωπαίων πολιτικών, ένα επικίνδυνο μοντέλο που φέρονται να επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση και στελέχη της ΕΕ και της Τρόικας, ένα μοντέλο που συνίσταται στην αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για πρώτη φορά με τη συμμετοχή και των ιδιωτών καταθετών και όχι των μετόχων των τραπεζικών ιδρυμάτων, βρίσκονται οι αναλυτές και γενικώς όσοι δραστηριοποιούνται στις αγορές.

Η διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο, με την επιλογή του «κουρέματος» τραπεζικών καταθέσεων για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών, οδηγεί σε νέες ατραπούς την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς είναι προφανές – όσο και αν αρκετά στελέχη ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση τους – ότι Βερολίνο και Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την Κύπρο ως πρότυπο, ως ένα είδος case study, για την εφαρμογή των ιδεών τους.

Όταν ο Φούχτελ συνάντησε την Όλγα...

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ.
Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε, ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα και ανακοίνωσε σειρά δράσεων στο μέτωπο αυτό.
Ειδικότερα, αναθεωρείται το πρόγραμμα των σπουδών των σχολών ξεναγών, που πλέον Θα ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα φοίτησης. Μάλιστα η υπουργός ανακοίνωσε, ότι απελευθερώνεται το επάγγελμα του ξεναγού κατ' εφαρμογή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ενώ ήδη εκδόθηκε ΚΥΑ για εκπόνηση προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης στο επάγγελμα αυτό, ειδικά για τους αποφοίτους ανώτατων σχολών, ιστορίας και αρχαιολογίας.

Ο κύκλος των επαφών της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Ο κύκλος των επαφών για τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ συνεχίζεται για να παράγει τις απαραίτητες διεθνείς συνθήκες έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να εμποδίσει ακόμα και σε διπλωματικό επίπεδο, το οποίο είναι πάντα ένας παράγοντας καθυστέρησης, για τους ευνόητους λόγους. Στην πραγματικότητα όμως αντιλαμβανόμαστε τώρα ότι αυτός ο κύκλος συνεχίζει όντως αλλά φτάνει επιτέλους και στο τέλος του, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι θα περάσουμε στη φάση της υλοποίησης του οράματός μας. Για να γίνει αυτό κατανοητό, αρκεί να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα μέσω της θεωρίας παιγνίων, η οποία ερμηνεύει αποτελεσματικά τις κινήσεις που παρουσιάζονται.

Ο αληθινός στόχος

Του Ν. Λυγερού

Ο αληθινός στόχος της υψηλής στρατηγικής που πρέπει ν' ακολουθήσει η Κύπρος δεν αφορά καθόλου την κατάσταση για την οποία γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα ή μάλλον για να επικεντρωθεί η προσοχή του κυπριακού λαού πάνω σ' έναν άσχετο προβληματισμό. Η τακτική δεν έχει το επίπεδο της στρατηγικής κατά συνέπεια οι σπασμωδικές κινήσεις δεν έχουν καμία βαρύτητα σε βάθος χρόνου. Όλοι ξέρουμε ότι η Κύπρος διανύει αυτήν την περίοδο μια ενδιάμεση κατάσταση, η οποία δεν έχει σχέση ούτε με το παρελθόν ούτε με το μέλλον.

ΤΑ ΘΑΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΑΚΡΟΥ!!!

Κρήτη, δεκαετία του '50. Ένας νεαρός βοσκός καθώς αναζητούσε κάποια χαμένα γίδια του, είδε δύο από αυτά να εξέρχονται από μία τρύπα σε ένα κοντινό βραχώδη λόφο. Τότε πλησίασε τη τρύπα και μπήκε μέσα ψάχνοντας για τα υπόλοιπα.
Μετά από λίγες εβδομάδες ο νεαρός εντοπίστηκε από τους συγγενείς του στην Ν.Αφρική οπού παρέμεινε για το υπόλοιπο της ζωής του, αρνούμενος να γυρίσει ή ακόμα και να επισκεφθεί την Ελλάδα!
Τι ήταν όμως αυτό που τον φόβιζε να επιστρέψει; Τι είδε μέσα στη τρύπα και πώς βρέθηκε να ζει ευκατάστατα στην άλλη άκρη της Γης;

Η σταυροφορία των ναζί για το Άγιο Δισκοπότηρο!

Η μάχη του Ιντιάνα Τζόουνς με τους ναζί κατά την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου στην ταινία «Η τελευταία σταυροφορία» του 1989 φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται σε νέα έκθεση που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, με θέμα το καθεστώς το οποίο οι ναζί ξεκίνησαν μια «τελευταία σταυροφορία» για να βρουν το Άγιο Δισκοπότηρο, το οποίο ο Χάινριχ Χίμλερ πίστευε ότι, αν το έβρισκε, θα ευεργετούσε τη Γερμανία και θα έδινε στον ίδιο υπερφυσικές δυνάμεις!

«Ηλίθιο πείραμα»

Της  Στεφανίας Κασίμη
από το real.gr

Kαταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει, με συνέντευξή του στη Realnews, την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών μελετών ZWE. «Είναι ένα ηλίθιο πείραμα», τονίζει και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή, προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τη συμφωνία με την τρόικα για να επιτύχει ελάφρυνση των μέτρων του μνημονίου μεσοπρόθεσμα.

Διαθέσεις... αντεκδίκησης Guardian: «H Ρωσία κάποια στιγμή θα τιμωρήσει την Ευρώπη»

Στην πιθανή εκδικητική στάση της Μόσχας στρέφει τους προβολείς η βρετανική εφημερίδα: «Guardian».

Οι φόβοι για ρωσικά αντίποινα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί, καθώς η Κύπρος οδηγείται σε κούρεμα ύψους ενδεχομένως και 25% για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που φιλοξενεί ακολούθως δηλώσεις του Αλεξάντερ Νεκράσοφ, πρώην συμβούλου της ρωσικής κυβέρνησης.

Συναγερμός σε παγκόσμιο επίπεδο Έτοιμη να πλήξει τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην κορεατική χερσόνησο με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να απειλεί για μία ακόμη φορά τον ορκισμένο εχθρό της, τις ΗΠΑ, ότι είναι έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουάσινγκτον. Πριν από λίγο , η Β.  Κορέα ανακοίνωσε ότι έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή στις ειδικές στρατηγικές της δυνάμεις να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, των νήσων Γκουάμ και της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο εφιάλτης τρομάζει την Αθήνα

Έντονη ανησυχία για μετάδοση της βαθιάς κρίσης, στην οποία εισέρχεται η κυπριακή οικονομία, με το πακέτο διάσωσης που "παγώνει" την κίνηση κεφαλαίων επικρατεί στην ελληνική πλευρά. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας προεξοφλεί αυτή την επιδείνωση με πτώση που υπερβαίνει το 4%.

Οι επιπτώσεις από το "πάγωμα" ελληνικών καταθέσεων στην Κύπρο, τόσο μεγάλων επιχειρήσεων, όσο και απλών ιδιωτών, δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ήδη προβληματικό κύκλο ροής κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει διήμερη παράταση για την καταβολή του ΦΠΑ, αντιλαμβανόμενο ότι το πρόβλημα που προκαλεί η μη ρευστοποίηση των επιταγών από τις κυπριακές τράπεζες, μπλοκάρει τα κεφάλαια επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της τράπεζας Κύπρου Δραματική η «νέα» μέρα στην Κύπρο

«Χαρτζιλίκι» δίνουν πλέον τα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης στην Κύπρο, αφού το πλαφόν των 120 και 100 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα αντιστοίχως, δεν αρκεί για να συντηρήσει τον καθημερινό προϋπολογισμό οικογενειών, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν ακόμα και την αγορά ειδών διατροφής.

Οι πιστωτικές κάρτες και το πλαστικό χρήμα που είχαν θεοποιηθεί, έχουν καταρρεύσει και έχουν την μηδαμινή αξία που έχει ένα κομμάτι λίγων εκατοστών πλαστικού. Καμία επιχείρηση σχεδόν δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για επιταγές.

Ακόμη και οι Γερμανοί φοβούνται για τις καταθέσεις τους Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την Μέρκελ για τις καταθέσεις τους!

Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Αντιθέτως, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του. Το 33% δηλώνει πάντως πως δεν το απασχολεί το θέμα.

Ρεχάγκελ: Η Μέρκελ έχει καλή καρδιά

Ρεχάγκελ: Η Μέρκελ έχει καλή καρδιά
Σχόλιο από ALEXANDER
 
Ρεχάγκελ...το άλλο με τον Τοτό  το ξέρεις;
 
«Όλοι μαζί μπορούμε» δήλωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός που χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα για την ανάδειξη των ελληνογερμανικών δεσμών φιλίας βρίσκεται ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ότο Ρεχάγκελ ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα και δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ ως προσκεκλημένος του κ. Φούχτελ και της Κυβέρνησης.

Στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου ο Ν. Αναστασιάδης

Στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου ο Ν. Αναστασιάδης

-Δηλώνει πως θα τιμωρήσει «όσους οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο». 
-Άραγε θα αποδώσει ευθύνες στον εαυτό του; 
 
Στα χνάρια του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως βαδίζει ο Κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης εκλέχτηκε με πολλές προσδοκίες τονίζοντας προεκλογικά πως θα δώσει νέα ώθηση στην κυπριακή οικονομία. Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τα πανηγύρια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, άρχισε ο κατήφορος.
Σας θυμίζει κάτι;

Δοξάζονται κρυπτόμενοι!

Δοξάζονται κρυπτόμενοι!
Ωρέ μην τον είδατε, μην τον ακούσατε τον Έλληνα πρωθυπουργό, όλες τούτες τις μέρες που η κρίση στην Κύπρο εξελίσσονταν;
Μην τον είδατε, μην τον ακούσατε ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης;
Φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι του τον συμβούλεψαν να... κρυφτεί. Και τους άκουσε!
Κι ας ήταν μέχρι τώρα οι χειρισμοί του στα εθνικά θέματα το γερό χαρτί της πολιτικής διαδρομής του!
Όμως τώρα... καλύτερα κρυπτόμενος!
Ωρέ μην τον είδατε, μην τον ακούσατε και τον Ευάγγελο του ΠΑΣΟΚ;
Κι αυτός πάει να δοξαστεί... κρυπτόμενος!

Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν «συμμορίτες και γκάνγκστερ»

Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν «συμμορίτες και γκάνγκστερ»

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια αποτίμηση της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο, υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκε λύση που αποτρέπει την χρεοκοπία της μεγαλονήσου.
«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο κ. Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους. Οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, επισήμανε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

Τράπεζα Πειραιώς: Υπεγράφη η συμφωνία με τις κυπριακές τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Υπεγράφη η συμφωνία με τις κυπριακές τράπεζες
Τη συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), υπέγραψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 524 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

ΝΑΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Εύρημα έκπληξη στην Τράπεζα Αιγίου

Αρχαίο ναό της Γεωμετρικής εποχής έκρυβε στα θεμέλια του ο μεγάλος, αρχαϊκός ναός του 530-510 π.Χ. της Τραπεζάς Αιγίου, που είχε έρθει στο φως το 2009. Την αποκάλυψη έκανε ο αρχαιολόγος κ. Ανδρέας Βόρδος κατά τη διάρκεια έρευνας στη θεμελίωση του πτερού του ναού όπου εντόπισε ένα άλλο κτίσμα με ανωδομή από ωμές πλίνθους, που σώζεται σε ύψος τεσσάρων δόμων και θεμέλια από αργολιθοδομή.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά εντοπίσθηκαν και θυσίες με πυρές επιβεβαιώνοντας τον λατρευτικό χαρακτήρα και αυτού του κτιρίου. Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα η συνέχιση της ανασκαφής αναμένεται να δώσει περαιτέρω πληροφορίες γι΄ αυτό το πρωιμότερο κτίσμα, αν και στην προκειμένη περίπτωση η έρευνα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι δεν πρέπει να καταστραφεί ο ήδη υπάρχων ναός.

«Τεράστιο λάθος η διάσπαση» Επίθεση Βγενόπουλου κατά Κύπριων αξιωματούχων για την Λαϊκή

Λευκωσία: Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας ο πρώην πρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι θα πλήξει βάναυσα την κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Ο κ. Βγενόπουλος επιτίθεται εναντίον των αξιωματούχων που ανέλαβαν την τράπεζα μετά από τον ίδιο και με «αντιεπαγγελματικές πράξεις και παραλείψεις τους τη διέλυσαν». Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απαντά σε όσα του καταλογίζονται και επισημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστή η απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναθέσει τη διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία της Κυπριακής Οικονομίας σε ποινικούς ανακριτές. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Χτύπημα για τις ρωσικές εταιρείες η κυπριακή διάσωση

Της Carol Matlack
ανταποκρίτριας στο Παρίσι για το Bloomberg Businessweek
από το capital.gr

Μια προγραμματισμένη διάσωση της Κύπρου θα μπορούσε να μετατρέψει το αγαπημένο χρηματοοικονομικό offshore καταφύγιο της Ρωσίας σε εχθρικό έδαφος. H Κύπρος και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της συμφώνησαν νωρίς τη Δευτέρα να «κοπανήσουν» φόρο έως και 40% στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και να επιβάλλουν αυστηρούς ελέγχους στα κεφάλαια που εγκαταλείπουν τη Μεγαλόνησο.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για σήμερα και αύριο αποφάσισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Την αναστολή της διαπραγμάτευσης για σήμερα και αύριο αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για σκοπούς διασφάλισης της καλής λειτουργίας της αγοράς του Χρηματιστηρίου και για προστασία των επενδυτών. "Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (XAK), σε συνέχεια των ανακοινώσεων του με ημερομηνία 19 και 21 Μαρτίου 2013, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή του ΧΑΚ, που λήφθηκε σύμφωνα με το άρθρο 183 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων και η οποία επικυρώθηκε

"Βουτιά" κάτω από τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κάτω από το επίπεδο των 900 μονάδων, για πρώτη φορά εντός του έτους, υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με απώλειες διαπραγματεύεται το σύνολο του FTSE25. Τις μεγαλύτερες πιέσεις, στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δέχονται οι τίτλοι των MIG και Τρ. Πειραιώς υποχωρώντας 22,81% και 11,21% αντίστοιχα.

Με απώλειες 8,32% και 8,13% ακολουθούν οι Alpha Bank και ΟΤΕ, ενώ για τις μετοχές των ΕΧΑΕ και ΔΕΗ οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,66% και 7,19% στα 4,22 ευρώ και 6,20 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτός είναι ολόκληρος ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας

Αυτός είναι ολόκληρος ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας
Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος αποτελούν οι δύο πρώτες στροφές του ποιήματος "Ύμνος εις την Ελευθερίαν". 

Γράφτηκε το Μάιο του 1823 στη Ζάκυνθο από τον ποιητή Διονύσιο Σολωμό. Ένα χρόνο αργότερα δημοσιεύτηκε στο Μεσολόγγι και τον ίδιο χρόνο ο Φωριέλ το συμπεριέλαβε στη συλλογή των ελληνικών δημοτικών τραγουδιών. 

Το 1828, ο Νικόλαος Μάντζαρος, κερκυραίος μουσικός και φίλος του Σολωμού, μελοποίησε το ποίημα, με βάση λαϊκά μοτίβα, για τετράφωνη ανδρική χορωδία, αλλά όχι ως εμβατήριο. Έκτοτε ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" ακουγόταν τακτικά σε εθνικές γιορτές.