Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δύο δημοσιογράφοι λαμόγια συζητούν περί επικείμενης «αλλαγής πλεύσης» των ΜΜΕ


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Αγριεύουν τα πράγματα.
- Το βλέπω.
- Και τι κάνουμε;
- Ε, τι να κάνουμε; Συνεχίζουμε τη δουλειά μας.
- Να υποστηρίζουμε δηλαδή τις μαλακίες που κάνουν οι πάνω. Πότε μνημόνια και πότε μίζες.
- Γι’ αυτό πληρωνόμαστε.
- Για την ώρα.
- Τι εννοείς;

Διάλεξη του Ν. Λυγερού - "ΑΟΖ, στρατηγική και οικονομία"



                                                       Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                          "ΑΟΖ, στρατηγική και οικονομία".
                                                        Σύλλογος Επιστημονικού προσωπικού
                                                             Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
                                                                        Αθήνα, 09/03/2013.

10 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ 2 ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ Δύναμη κρούσης Α.Μεσογείου δημιουργεί η Ρωσία με λιμάνια σε Ελλάδα και Κύπρο!

Λιμάνια της Ελλάδας της Κύπρου και της Συρίας θα χρησιμοποιεί ως βάσεις η δύναμη κρούσης του ρωσικού Στόλου της Α.Μεσογείου η οποία από τα μέσα του καλοκαιριού θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή.
 
Αυτή την στιγμή  στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ στην Μαύρη Θάλασσα εκτελούνται εργασίες για την δημιουργία κέντρου διοίκησης, επικοινωνιών και ελέγχου, αλλά και λογιστικής υποστήριξης της δύναμης κρούσης του ρωσικού Ναυτικού "η οποία θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Μεσόγειο για την προστασία των εκεί ρωσικών συμφερόντων" όπως δήλωσε ο αρχηγός του τόλου, ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ.

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Με ατομικό ολοκαύτωμα απειλούν οι ΗΠΑ τη Β.Κορέα - "Θα σας ισοπεδώσουμε"

Για πρώτη φορά μετά το 1990 οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν ευθέως μια χώρα με πυρηνικό πλήγμα . Πριν από λίγο ρωσικά ΜΜΕ (Russia Tody, Voice of Russia κλπ) μετέδωσαν ότι η Ουάσιγκτον προειδοποίησε την Πιονγκιάνγκ ότι "ακόμη και με την υποψία προετοιμασίας χρήσης πυρηνικού όπλου θα προσβάλλει προληπτικά την Βόρεια Κορέα".
Κάτι που αφορά εγκαταστάσεις φύλαξης πυρηνικών όπλων, και στρατιωτικών σχηματισμών κοντά στην Πιονγκιάνγκ αλλά βεβαίως όταν μιλάμε για χρήση πυρηνικών  δεν είναι κάτι που μπορεί να περιοριστεί σε μια περιοχή.

Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ - Εξελίξεις για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλλερ θα έχει σήμερα το μεσημέρι, στις 1:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχουν εκφράσει τόσο η Gazprom και άλλες ρωσικών συμφερόντων εταιρείες για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Η συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να σηματοδοτεί εξελίξεις. Μέχρι τις αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει αποφασισθεί ποιος είναι ο μειοδότης για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί στην κατεύθυνση αναθέρμανσης των σχέσεων της με τη Μόσχα ή αν θα υποκύψει στις ωμές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και των Βρυξελλών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αγορά των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από ρωσικές εταιρείες.

ΣΥΡΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από συριακό άρμα μάχης - Μάχες σε κατοικημένες περιοχές

Τις συγκλονιστικές εικόνες  μέσα από ένα άρμα μάχης  T-72 του συριακού Στρατού έφερε στη δημοσιότητα ο Ρωσόφωνος τηλεοπτικός σταθμός ANNA της Αμπχαζίας.
Το υλικό που καταγράφει τις εικόνες μέσα από συριακό άρμα μάχης έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια των μαχών στη πόλη Darayya όπου τον Ιανουάριο διεξήχθησαν σκληρές μάχες μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών.
Στο βίντεο φαίνεται όλο το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη –η οποία πλέον είναι πόλη φάντασμα-  τις ομάδες αρμάτων του συριακού Στρατού να πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και τους αντάρτες οπλισμένους με αντιαρματικές ρουκέτες να στοχεύουν τα άρματα μέσα από τα ερείπια.

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Στ.Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ



Σχόλιο από ALEXANDER

Δικαίωση Μητσοτάκη 25 χρόνια μετά… και μάλιστα με στήριξη
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ!!!
Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ…μόνο κρεμάλες δεν είχε ζητήσει  για την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ… 

Από το real.gr

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Ηρώ Διώτη, η τοποθέτηση στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ του κ. Στ. Σταυρίδη, ο οποίος, όπως αναφέρει η κα Διώτη, ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Piscines Ideales, υποψήφιος στις εκλογές με τον κ. Τζήμερο και πρόσφατα διορισμένος ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ.

Αποφάσισε η προανακριτική της Βουλής Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του κ Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή.

Πριν την παρουσία τους στη Επιτροπή όμως, τα μέλη της προανακριτικής, θέλουν να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα που ΣΔΟΕ για το αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες δικαιολογούν τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει αυτή την ώρα επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο διευθυντή του ΣΔΟΕ που εκτελεί τους σχετικούς ελέγχους, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες και να παραδώσει τα στοιχεία τα επόμενα 24ωρα.

Τρίκαλα: Επιστολή-σοκ διευθύντριας σχολείου

Η Αικατερίνη Νικολαϊδου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων στα Τρίκαλα, αναφέρεται σε υποσιτισμένους μαθητές σχολείων της περιοχής και απευθύνει έκκληση για δράση, πριν θρηνήσουμε θύματα από την πείνα!
Μέσω μιας δραματικής επιστολής προς όλους τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα μικρών παιδιών που καταρρέουν μέσα στις σχολικές αίθουσες, η Αικατερίνη Νικολαϊκου προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία.
Στην εν λόγω επιστολή μιλά για «ένα σκελετωμένο, μικρό παιδί, ηλικίας  6  χρόνων, που  μετά  από  απουσία  πολλών  ημερών  εμφανίστηκε  στο  σχολείο  σε  άθλια  κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό,  με  τρέμουλο  σε  όλο  του  το  σώμα.

Αποσύρεται διάταξη για τη λίστα Λαγκάρντ

Αποσύρεται η διάταξη με την οποία χαρίζεται το 80% των προστίμων στους καταθέτες της λίστας Lagarde, οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Μετά το σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα του Capital.gr για την διάταξη που είχε περιληφθεί στα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να την αποσύρει προκειμένου να προλάβει την γενική κατακραυγή. Η απόσυρση γίνεται με εντολή του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ ο Απόστολος Παπατόλιας

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα από το real.gr

Την πρόθεσή του να ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Λυκούδης τον ευχαρίστησε για την απόφασή του αυτή και η ένταξή του θεωρείται πλέον δεδομένη.

Ανένδοτος ΣΥΡΙΖΑ για τα χρυσωρυχεία Τσίπρας: Για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων απομυζούν τον πλούτο της χώρας

Στη σθεναρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου, επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς-, αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, το φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα

Ξεκίνησε στο Βατικανό η διαδικασία εκλογής του νέου ποντίφικα. Οι 115 καρδινάλιοι εισήλθαν στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα, ψέλνοντας  τη Λιτανεία των Αγίων και ξεκίνησαν, με απόλυτη μυστικότητα, τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Πάπα.

Τα στοιχήματα «δείχνουν» δύο επικρατέστερους ως διαδόχους του Βενέδικτου του 16ου: τον αρχιεπίσκοπο Μιλάνου, Ανγκελο Σκόλα και τον Οντίλο Πέντρο Σέρερ από τη Βραζιλία.

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνάντηση Σαμαρά - Τρόικας

Για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης αναβλήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι συνθήκες, όπως προέκυπταν από τις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας με τα υπουργεία, που βρίσκονταν σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης, δεν ήταν ώριμες, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ομάδα Τόμσεν.

Οι «Ανεξάρτητοι βουλευτές» συγκρότησαν την 8η κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής- Ανάμεσά τους Νικολόπουλος και Λοβέρδος

Η 8η κοινοβουλευτική ομάδα της σημερινής Βουλής δημιουργήθηκε την Τρίτη καθώς οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη το σχετικό έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των διαγραφέντων βουλευτών είναι ο Θεόδωρος Παραστατίδης.
Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα προσχώρησαν βουλευτές των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και είχαν διαγραφεί κατά την ψήφιση του Μνημονίου και του Προϋπολογισμού.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο κυπριακό Χρηματιστήριο, μετά τα έντονα σκαμπανεβάσματα της αγοράς κατά τις τελευταίες δύο χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Στις 13:19, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 96,71 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώσης σε ποσοστό 0,32%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 38,34 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,29%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις €142.233.

Πάνω ο Γενικός Δείκτης, κάτω οι τράπεζες και... ο τζίρος

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδική «ανάσα» πήρε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία υπήρξε και πάλι έκδηλη η επιφυλακτικότητα των εκ μέρους των επενδυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 21,5% του συνολικού ημερήσιου τζίρου διακινήθηκε μέσω πακέτων, χωρίς τα οποία ο «καθαρός» τζίρος θα έκλεινε στα 45,6 εκατ. ευρώ.

Βασικό επίσης χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τρίτης αποτέλεσαν οι επίμονες πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους. Ο κλαδικός δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, υποχωρώντας έως και 2,98%.