Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Γ. Στουρνάρα!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της είδησης ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έγινε παραλήπτης ενός φακέλου, που περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό για τη ζωή του σημείωμα.

«Απρόβλεπτες οι συνέπειες για εσάς και τους εντολείς», αναφέρεται κατά πληροφορίες στο απειλητικό κείμενο που συνόδευε τη σφαίρα που εστάλη στον κ. Στουρνάρα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ή αν πρόκειται για απειλή από συμφέροντα που θεωρούν ότι θίγονται, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και κάποιος αγανακτισμένος από τα οικονομικά μέτρα πολίτης.

Υπέκυψε στις ευρωπαϊκές ανησυχίες η Wall μετά τα υψηλά πέντε ετών

Dow13.880,08-129,71 -0,93%  



  Nasdaq3.131,17-47,93 -1,51%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα ανησυχίας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη με τον Dow Jones να χάνει τις 14.000 μονάδες καταγράφοντας τριψήφιες απώλειες για πρώτη φορά φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης είχε κλείσει την Παρασκευή πάνω από τις 14.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2007.

Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις πολιτικές αναταράξεις στην Ισπανία από το σκάνδαλο που συγκλονίζει το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος ή άλλα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος λάμβαναν "μαύρο χρήμα" ενώ την ίδια στιγμή στη χώρα αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του.

Οι επενδυτές έστρεψαν ταυτόχρονα την προσοχή τους στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην Ιταλία εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο της πολιτικής αβεβαιότητας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζει η χώρα.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ... Έρευνες την άνοιξη στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ και στην ΑΟΖ Κύπρου ανακοίνωσε η Αγκυρα!

Tην εναρξη ερευνών την ερχόμενη άνοιξη, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα τεμάχια «1», «4», «5», «6» και «7», της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), καθώς και στο τεμάχιο «12», το οποίο υποτίθεται ότι ανήκει στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε η Αγκυρα.
Όπως αναφέρει η Hürriyet  οι έρευνες θα γίνουν και στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου. Και ακόμα σκέφτονται στην κυβέρνηση αν πρέπει να καταθέσουν συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας και προετοιμάζονται για την ... διακυβερνητική, δηλαδή την νκοινή δυνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη!

ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Νέα αλυτρωτική δήλωση Μπερίσα: "Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα"

"Ξαναχτύπησε" ο Σαλί Μπερίσα με νέα αλυτρωτική δήλωση "οι σημερινοί Αλβανοί  έχουν χωρισθεί σε  5 χώρες" τοποθετώντας την Ελλάδα στο κάδρο, όχι ως φιλοξενούσα στο έδαφός της αλβανικούς πληθυσμούς, αλλά ότι διαβιούν ως μειονότητα, με προφανή επιδίωξη να θέσει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων.
Και το ερώτημα είνα "Που το πάει η Αλβανία και ο Σ.Μπερίσα;". Γιατί η πολιτική περί "μειονοτήτων" που ασκεί η αλβανική πολιτική ηγεσία έχει αρχίζει και μοιάζει επικίνδυνα με αυτή την Άγκυρας που πλέον με την πολιτική της θέτει ζητήματα επαναχάραξης συνόρων και δημιουργίας εκ μη όντων, μειονοτικών προβλημάτων.

Έξω φρενών οι καραμανλικοί με τον Στουρνάρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Από μία κλωστή κρέμεται η εσωκομματική ηρεμία στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα: Οι αναφορές Στουρνάρα στην πενταετία Καραμανλή με αιχμές για δημοσιονομικό εκτροχιασμό φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου με την καραμανλική πτέρυγα των βουλευτών να βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.

«Όχι» στις αποδείξεις

Ρεπορτάζ: Χριστούλιας Δημήτρης από το real.gr

 Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας που θα δώσει στην δημοσιότητα, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Δημήτρης Ασημακόπουλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στα εισοδήματα των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που σας αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr το 93% των πολιτών έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Το πιο σημαντικό όμως εύρημα της έρευνας έχει να κάνει με την φορολογική συνείδηση των καταναλωτών.

Πτωτικά ξεκινά την εβδομάδα το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ τη Δευτέρα, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στις 13:56 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 108,07 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,31%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 42,24 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 2,00%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις 396.362,21 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, πτωτικά κινείται ο δείκτης της Κύριας Αγοράς με ποσοστό 2,36%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 1,42%, των Τραπεζών σε ποσοστό 2,43% και ο τομέας των Επενδυτικών εταιρειών με 0,09%.

Απίστευτος καυγάς Παπαδάκη – Άδωνη Παπαδάκης σε Άδωνη: Καλώς τον «μπουμπούκο» που θα μου κάνει και κριτική(Βίντεο)

Σηκώθηκε και έφυγε ο Άδωνης Γεωργιάδης από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή συνέντευξη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο βουλευτής της ΝΔ είπε «όταν με βλέπει ο Καμμένος στη Βουλή φεύγει και το παίζει μάγκας μόνο εκεί που μπορεί».

Τότε ο κ. Παπαδάκης ζήτησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη να μην διακόψει τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου. Ο τελευταίος αντέδρασε και είπε στον παρουσιαστή «προστατεύεις μια ζωή τον Καμμένο και δεν του κάνεις σημαντικές ερωτήσεις».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ναυτικών, μετά τη νέα 48ωρη απεργία, που εξήγγειλε το πρωί η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.


Η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι μεταφέρθηκε τελικά για τις 17:00.


Πήγε στους αγρότες ο Τσίπρας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες, που πυκνώνουν τα σημεία συγκέντρωσής τους σε όλη την Ελλάδα, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, έδωσαν για σήμερα Δευτέρα αγρότες των Σερρών, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.

Πώς το κατεστημένο της Άγκυρας ακυρώνει τις επαφές Σαμαρά - Ερντογάν

Πώς το κατεστημένο της Άγκυρας ακυρώνει τις επαφές Σαμαρά - Ερντογάν
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας προαναγγέλει έρευνες στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ ενώ απειλεί να τορπιλίσει τη διακυβερνητική διάσκεψη του Μαρτίου!
 
Σε μονομερείς προκλητικές ενέργειες προβαίνει η Τουρκία ανακοινώνοντας έρευνες στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ μέσω της καθεστωτικής εφημερίδας «Χουρριέτ», μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις «εγκάρδιες» και «συμπτωματικές» επαφές του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι μας πάνε φιρί-φιρί για κρίση

Οι Τούρκοι μας πάνε φιρί-φιρί για κρίση
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μέσα στο γενικό χαμό με τη Ζωή, τον Μπουμπούκο και τον Κασσιδιάρη που πλακώνονται στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ (που έγινε πια η εθνική μας ξεφτίλα) δεν προσέχουμε τη στρατηγική «βήμα-βήμα προς κρίση» που εφαρμόζουν οι Τούρκοι σε βάρος της Ελλάδας.
Τα «χτυπήματα» της Άγκυρας κατά της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό γίνονται βάσει καλά μελετημένου σχεδίου και είναι:
1. Δεν θα «επιτρέψει» η Άγκυρα την τοποθέτηση από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων) στα σχολεία της Κομοτηνής και της Θράκης, που δεν θα έχουν την έγκριση των ψευτομουφτήδων και του τούρκικου προξενείου της Θράκης. Ήδη κινητοποιούν τους τουρκογενείς της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ήδη η Τουρκία οδηγεί την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απειλή παραίτησης από Στουρνάρα Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να «μαζέψει» όσους του επιτίθενται - Εκβιάζει και ποντάρει στη στήριξη των Γερμανών

Απειλή παραίτησης από Στουρνάρα
Την απειλή παραίτησης επιστράτευσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας προκειμένου να αναγκάσει τον κ. Σαμαρά να παρέμβει στις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής και τις θετικές αναφορές στον Κώστα Καραμανλή, πίστευε ότι είχε εκτονωθεί η κατάσταση.

Είδε όμως με έκπληξη να του επιτίθεται και ο Γραμματέας της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ διαπιστώνει ότι ο νέος φόρος για τα ακίνητα συναντά σφοδρές αντιδράσεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτός.

Από «αναταράξεις» περνά η υπόθεση για την τραγωδία στο Μαρί

Λευκωσία: Η κίνηση της Γενικής Εισαγγελίας να μην εισαγάγει στη δίκη για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί τις μαρτυρίες τεσσάρων προσώπων, αλλά και οι μαρτυρίες που ακούστηκαν από πλευράς λειτουργών του Υπουργείου Εξωτερικών, κρίνονται από νομικούς ως καθοριστικές για τη μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης.

Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της δίκης και αφού ακούστηκαν αρκετές μαρτυρίες, έχουν διαφανεί οι «γραμμές» που θ’ ακολουθήσουν μέχρι τέλους οι δύο πλευρές.

Άνοδος... με επιφυλάξεις στο Χ.Α.

Με... ανοδικές διαθέσεις κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στις συναλλαγές της Δευτέρας, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας. Στο «κόκκινο» ξανά ο δείκτης των τραπεζών "χάνει" τις 200 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να δείχνουν επιφυλακτικότητα, αναμένοντας νέα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Ο ΓΔ του χρηματιστηρίου παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ενώ έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 5% από τα πρόσφατα υψηλά.

Η Ακρόπολη της Λίνδου(Φωτογραφίες)

ΑΠΟ ΤΟ ellinikoarxeio

Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από το Δαναό και συμμετείχε στον Τρωικό Πόλεμο, με ηγεμόνα της τότε τον Τληπόλεμο. Διατέλεσε μέλος της Δωρικής Εξαπόλεως και στην ακρόπολή της είχε περίφημο ναό της Αθηνάς Λινδίας , ο οποίος πήρε την τελική του μορφή γύρω στο 300 π.Χ.

Το 700 π.Χ. ήταν ήδη ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής και είχε ναυτική δύναμη. Στους κλασικούς χρόνους, αν και δωρική πόλη, συμμετείχε στην Συμμαχία της Δήλου αλλά στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου μετέστη στους Λακεδαιμόνιους.