Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αμερικανός χρηματιστής: «Στους Ελληνες αξίζει βραβείο Νόμπελ για την αντοχή τους»

«Για το ό,τι οι Ελληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ», τονίζει ο γνωστός Αμερικανός χρηματιστής και επικεφαλής της American Heritage Management Corporation Χάικο Τίμε.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνοντας ως αναγκαία μια νέα - και μάλιστα «πολύ ακραία» - διαγραφή ελληνικού χρέους.

«Μόνο με μια διαγραφή χρέους και μάλιστα πολύ ακραία, μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, πως μέχρι τώρα αποφεύχθηκε αυτό το βήμα, διότι θα αφορούσε και τις δυτικές τράπεζες.

Τροφές "υπεράνω υποψίας" που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ!

Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά, παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή.
«Καθαρή διατροφή» σημαίνει να επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται, μεγαλώνουν και πωλούνται με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία.
Συχνά αυτά είναι βιολογικά και μόνο σπανίως (αν ποτέ) δύνανται να περιέχουν πρόσθετα.
Στην καθημερινότητά μας όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι μέθοδοι που ακολουθούνται από τους παραγωγούς τροφίμων δεν είναι ούτε καθαρές, ούτε βιώσιμες για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να βλάπτεται η υγεία μας, το περιβάλλον ή και τα δύο.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το ημερολόγιο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ στην κρίση των Ιμίων

Δεκαεπτά χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, την ώρα που καποιοι απεργάζονται συνεκμετάλλευση και επιχειρησιακή συνδιαχείριση του Αιγαίου και της ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, το defencenet.gr, φέρνει στην δημοσιότητα τα κυριότερα σημεία του επίσημου "ημερολογίου" καταγραφής των συμβάντων του ΓΕΕΘΑ εκείνων των δραματικών ωρών, όπως καταγράφηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν ακριβώς 17 χρόνια από την πρώτη ευθεία αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος από την Τουρκία:

Eusco: Οι Βάσκοι έχουν πλέον το δικό τους νόμισμα

Ένα καινούργιο νόμισμα γεννήθηκε σήμερα στην Ευρώπη. Πρόκειται για το «Εusco», το νόμισμα των Βάσκων.

  Το eusco θα υπολογίζεται ανάλογα με την αξία του ευρώ και οι πολίτες θα μπορούν να το βρίσκουν στα 40 ανταλλακτήρια που έχουν ανοίξει στη χώρα των Βάσκων. Χαρτονομίσματα των 1, 2, 5, 10 και 20 euscos ξεκίνησαν να κυκλοφορούν από σήμερα.


  Το ερώτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι το κατά πόσο θα αλλάξει αυτό το νέο νόμισμα τη ζωή των Βάσκων.

"ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ"! Αλβανοί με τόπο γέννησης «τσαμουριά» στο Ε.Βενιζέλος


Ο υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αλβανών πολιτών, οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί σήμερα το πρωί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Παναρίτι άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες όπως εκφράστηκαν από τους Αλβανούς πολίτες που οι ελληνικές αρχές τους επέστρεψαν στην Αλβανία και είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών κατά προτεραιότητα παρακολουθεί την κατάσταση» σύμφωνα με το Balkanweb lajmet.com.

Παραίτηση Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Σε αναζήτηση νέου γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων το οικονομικό επιτελείο μετά την παραίτηση του γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Η παραίτηση του γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων έγινε δεκτή με απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Επί ποδός οι αγρότες

Για τέταρτη ημέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας και ενισχύουν διαρκώς τις δυνάμεις τους, με τον αριθμό των τρακτέρ να ξεπερνά τα χίλια. Τα μπλόκα αναμένεται να ενισχύσουν και οι κτηνοτρόφοι, με κύρια αιτήματα την έλλειψη ρευστότητας και τη ρύθμιση των δανείων τους. Συνδικαλιστές αναφέρουν πως θα επιδιώξουν να συνομιλήσουν και με τον πρωθυπουργό, ραντεβού του οποίου η έκβαση αναμένεται να καθορίσει και την περαιτέρω στάση τους.

Ερχονται οι νέες αντικειμενικές

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Βρούτσης: Θα πλήρωσει το ΚΚΕ τις ζημιές; - Παφίλης: Είστε προβοκάτορες!

Για τις 12 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 συλληφθέντων του ΠΑΜΕ από το Μονομελές Αυτόφωρο. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων, υπαλλήλων του υπουργείου που είχαν κληθεί. Στην Ευελπίδων παραμένουν, αναμένοντας να βγουν απο το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, ο εισαγγελεάς άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Ένα Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ένα ΤΕΙ

Ένα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθήνα», για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το πανεπιστήμιο αυτό θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο! Αποκαλύψεις - σοκ από τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!
Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν στο ενεργητικό τους σειρά αποκαλύψεων που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Ειδικά εκείνες που ήταν ενάντια στην τρέχουσα καθεστωτική προπαγάνδα.
Τα στοιχεία και οι περιγραφές του όμως σε πρόσφατο άρθρο του στα «Επίκαιρα», δεν είναι απλώς μία απλή καταγραφή γεγονότων.
Είναι ένα βαρύτατο κατηγορώ που στέλνει τον Παπανδρέου απ' ευθείας στο ειδικό δικαστήριο.
"Ο Παπανδρέου, όχι μόνο μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή...".

Ο Γ. Παπανδρέου προάγγελος της συνάντησης Σαμαρά – Ερντογάν

Ο Γ. Παπανδρέου προάγγελος της συνάντησης Σαμαρά – Ερντογάν
Μία σειρά συμπτώσεων και συνειρμών που αποκαλύπτουν πολλά -Σε ειδικό ρόλο και σε συνεννόηση με το Μαξίμου, ο πρώην Πρωθυπουργός;

Η αιφνίδια για κάποιους συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ δεν ήταν τόσο αιφνίδια.

Όπως όλα δείχνουν προετοιμαζόταν τουλάχιστον για ένα μήνα και η πιο μεγάλη έκπληξη είναι ότι στην προετοιμασία της συμμετείχε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Πριν από 5 ημέρες, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Ερντογάν «προσμένει τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά».

«Όχι» σε στήριξη της Κύπρου φέρεται να λένε οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες

Λευκωσία: Απόφαση να μην στηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, υπό τις παρούσες συνθήκες, φαίνεται να έλαβαν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα finanznachrichten.de, η οποία επικαλείται την οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», πηγές από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ανέφεραν ότι έχει ληφθεί απόφαση από το κόμμα να μην στηρίξει την κυβέρνηση Μέρκελ για διάσωση της «υπερχρεωμένης» Κύπρου.

Προσπάθεια να πεισθεί η Ολλανδία για στήριξη της Κύπρου

Χάγη: Ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα ικανοποιήσει το αίτημα της Κύπρου για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2016 στο 2022 ώστε το κυπριακό χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου της Ολλανδίας στη Χάγη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι Αρχές έχουν επικοινωνήσει με τη Μόσχα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απάντηση είναι θετική.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Κύπρου

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ την Πέμπτη, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Στη 12:46 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 110,25 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1,35%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 42,9 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,17%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,06% και της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,67%, ενώ πτωτικά κινείται ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,51%, των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,11% και των Τραπεζών σε ποσοστό 1,58%.

Σε αναζήτηση βραχυπρόθεσμων στηρίξεων ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE25, με τις μετοχές των Τιτάν και Coca-Cola 3E να διατηρούνται σε οριακά θετικό έδαφος, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΧΑΕ υποχωρώντας άνω του 4%.

Τα Ίμια, η θυσία των τριών αξιωματικών και η… προδοσία!!!Δεκαέξι χρόνια μετά οι μνήμες ξαναζωντανεύουν...


Δείτε και ΕΔΩ
Ύστερα από 16 χρόνια, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές! Ζωντανά παραμένουν και τα «καυτά» ερωτήματα για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα, δίχως απαντήσεις ακόμα.
Η κοινή γνώμη αναρωτιέται τι συνέβη και κόπηκε το νήμα της ζωής τριών νεαρών και φερέλπιδων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η ανατολή του 1996 βρήκε την Ελλάδα ανέτοιμη για τη μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974, η έκβαση της οποίας μπορεί να έδινε οριστικό τέλος στις φανταστικές θεωρίες του «Στρατηγικού βάθους» και της «Οθωμανικής κληρονομιάς» από τους Τούρκους.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.


Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη

Αντγου (ε.α.) από το drougos.gr

Ήταν πριν 17 χρόνια. Η υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα. Θα ήθελα σε αυτή την χρονική στιγμή να αποκαλύψω, για πρώτη φορά, γεγονότα που βίωσα , γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήσαν παρόντες σε άγνωστα γεγονότα. Η συνεισφορά στην αποκατάστασης της αλήθειας, είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας που πονάει πολύ , αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις, που ίσως, πράγμα που απευχόμαστε, να επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΣΤΟ FACEBOOK