Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το δις εξαμαρτείν του Στουρνάρα εναντίον του Κ. Καραμανλή

Το δις εξαμαρτείν του Στουρνάρα εναντίον του Κ. Καραμανλή


Σχόλιο από ALEXANDER

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν με τον Στουρνάρα ότι η χώρα καταστράφηκε επί Καραμανλή;
Αν όχι γιατί στηρίζουν τον Στουρνάρα;
Αν ναι ας μας απαντήσουν ο Καραμανλής μόνος του κυβερνούσε ή με αυτούς βουλευτές;
Απίστευτα και όμως Νεοδημοκρατικά εν έτη 2013!!!


Ο εκφραστής του συστήματος Σημίτη και υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας κάνει νέα επίθεση κατά του Κ. Καραμανλή για το χρέος!

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, πυροδοτώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με τη Συγγρού.

Πεπόνης - Μουζακίτης καλούν τους υπευθύνους...Με τα λεφτά του ελληνικού λαού έφτιαχναν σάουνες!!!

Τις επόμενες ώρες θα αποσταλούν οι κλήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την τελική ευθεία απόδοσης ευθυνών στο μέγα σκάνδαλο με τα κομματικά δάνεια, αναφέρουν έγκυρες πηγές αποκλειστικά στο "Newsbomb.gr".
Το θέμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό, αφού το ύψος των δανείων είναι δυσθεώρατο, προεξοφλημένο για πολλά χρόνια και στερείται εγγυήσεων.
Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις σάουνες του Παπανδρέου, τα ιδιωτικά γυμναστήρια και η προκλητική χλιδή ενός κόμματος που φλερτάρει σήμερα με το 6%, θα φορτώσει με μία σειρά κακουργημάτων τους εμπλεκόμενους.

Φρίκη στην Αίγυπτο Σοκ: Βίασαν 19 γυναίκες στην επέτειο της Ταχρίρ!

Φριχτά βασανιστήρια πέρασαν τουλάχιστον 19 γυναίκες στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο για τη δεύτερη επέτειο της εξέγερσης στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου.

Η 25η Ιανουαρίου αποδείχτηκε ότι ήταν μία φριχτή ημέρα για μερικές κοπέλες που βρέθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ: Μία 19χρονη βρέθηκε όχι μόνο βιασμένη, αλλά οι δράστες της είχαν κόψει τα γεννητικά όργανα με μαχαίρι, ενώ και πολλές άλλες κοπέλες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε τραγική κατάσταση!

Τι έλεγε ο Στουρνάρας για τους μισθούς των ιερέων(Βίντεο)

Νέος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για τους μισθούς των ιερέων. Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της απαντά ότι η πρόταση του βουλευτή είχε υιοθετηθεί και από τον Γιάννη Στουρνάρα, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δείτε το βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ:

Εισαγγελική πρόταση-καταπέλτης

Της Αννας Κανδύλη από το real.gr

Με μεθόδους και τακτικές μαφιόζικης οργάνωσης παρομοιάζει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης τις εγκληματικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του, στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Στις 340 σελίδες της πρότασης, ο εισαγγελέας είναι «καταπέλτης» τόσο για τον πρώην υπουργό και τους συνεργάτες του όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του, και ειδικότερα για την κόρη του Αρετή και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες, σύμφωνα με τον Π. Καραγιάννη, γνώριζαν τα πάντα.

Κατάργηση αντικειμενικών θέλει η τρόικα

Νέες ανατροπές από την τρόικα στην αγορά ακινήτων. Ζητά, σύμφωνα με το «Εθνος», την κατάργηση του συστήματος αντικειμενικών αξιών, αλλά και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, οι δανειστές ήγειραν εκ νέου τα δύο ζητήματα με αφορμή τη διατύπωση της γνώμης τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω της ύφεσης. Πηγές αναφέρουν στο «Εθνος» ότι στη διάρκεια επικοινωνίας στελεχών του υπουργείου με κλιμάκιο των δανειστών της χώρας, οι τελευταίοι ζήτησαν να παύσει η ισχύς του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά. Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα τρακτέρ βγήκαν στην Εθνική

Στην Καρδίτσα και τον κόμβο της Ιτέας έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα τρακτέρ. Επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.



Οι αγρότες διαμηνύουν πως θα κρατήσουν αναμμένες τις μηχανές σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών και σε πλατείες, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών που επιδιώκουν να έχουν με πολιτικούς αρχηγούς.

Επιστρέφουν στους δρόμους τα τρόλεϊ - Ακινητοποιήμενα τα λεωφορεία

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Έτσι, κυκλοφορούν ξανά στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν την απεργία τους οι οδηγοί των λεωφορείων, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Την Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπό προϋποθέσεις η στήριξη της Ρωσίας στην Κύπρο, λέει ο Ντ. Μεντβέντεφ


H Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα και ενδέχεται να μετατρέψει μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε ευρώ σε άλλα νομίσματα.H Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα και ενδέχεται να μετατρέψει μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της σε ευρώ σε άλλα νομίσματα. 
 
Μόσχα: Η Ρωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Κύπρο εφόσον η κυπριακή κυβέρνηση και τα κράτη της Ευρωζώνης αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο του προγράμματος στήριξης, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Σημαντική πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με σημαντική πτώση κινείται το ΧΑΚ τη Δευτέρα, καθώς στη 13:01 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 109,7 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,30%. Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,01 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,01%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται μόνο ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,09%. Αντιθέτως, πτωτικά κινούνται οι δείκτες των Τραπεζών (ζημιές 2,55%), της Κύριας Αγοράς (πτώση 2,48%) και των Επενδυτικών (πτώση 0,17%). Οι δείκτες των Ξενοδοχείων και της Εναλλακτικής Αγοράς παραμένουν χωρίς μεταβολή.

Απόσταση... ασφαλείας από τις 1.000 μονάδες επιδιώκει ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Απόσταση ασφαλείας από τις 1.000 μονάδες επιχειρεί να «χτίσει» ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κινούμενος εκ νέου ανοδικά μετά τα συνολικά κέρδη 4,17% της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα κέρδη άνω του 6% της Frigoglass και η άνοδος της Μυτιληναίος σε ποσοστό έως και 4,91%, ενώ με θετικό πρόσημο ακολουθούν, μεταξύ άλλων, μετοχές όπως των ΜΕΤΚΑ, MIG, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Σχόλιο από ALEXANDER

Αναδημοσιεύουμε το περσινό άρθρο της Κάρολ Γρίβα
για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή για να μαθαίνουν
οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…

Της Καρολ Γρίβα

Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»

Τελέστηκε το 39ο μνημόσυνο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή

Τελέστηκε το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, το 39ο ετήσιο μνημόσυνο του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, χωροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου. Ακολούθησε πορεία στο κρησφύγετο του Διγενή, τρισάγιο στο χώρο του ανδριάντα και κατάθεση στεφάνων από βουλευτές, σωματεία και συνδέσμους αγωνιστών.

Στον επιμνημόσυνο του λόγο, ο φιλόλογος, ερευνητής, συγγραφέας και Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε πως, ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής "αποτελεί μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες που ανέδειξε η Κύπρος αλλά και ο ευρύτερος Ελληνισμός κατά τον 20ο αιώνα".

Τ.Κουράκης: Nα πληρώνουν όσοι είναι χριστιανοί για τους παπάδες-Οι δηλώσεις «άναψαν φωτιές»(Βίντεο)



 Σχόλιο από ALEXANDER

Ωραία επιτυχία κάνατε Μακαριώτατε με το συνέδριο.
Πλήρης αποπροσανατολισμός του λαού σε μια περίοδο
που ξεθεμελιώνονται τα πάντα…   
Δείτε και ΕΔΩ

Συμμετέχοντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης, πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου, να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Απόφαση για μπλόκα σε όλο το εθνικό δίκτυο

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε όλη τη χώρα οι αγρότες, από τη Δευτέρα, έπειτα από συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος.

Αίσθηση προκαλούν οι φράσεις του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη δράση του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Κατά τη συμμετοχή του σε τελετή μνήμης στο Μιλάνο, για τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στη γενοκτονία των εβραίων, ο ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε: «Οι νόμοι των φυλετικών διακρίσεων κατά των εβραίων ήταν το μεγαλύτερο λάθος ενός ηγέτη, του Μουσολίνι, που σε πολλούς άλλους τομείς είχε δράσει ορθά».