Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!


ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK
ΠΑΛΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ...ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΑΣ!!!
ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ FACEBOOK ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ:

«Δυστυχώς, το Facebook δεν μπορεί να διευκρινίσει ποιο είναι ακριβώς το όριο μετά το οποίο αρχίζουν να επιβάλλονται περιορισμοί. Το όριο στο οποίο προειδοποιείστε δεν είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός. Καθορίζεται κυρίως από διαφορετικούς παράγοντες, όπως είναι η ταχύτητα, ο χρόνος και η ποσότητα.»

ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ
ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ 

ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ http://alexander-hellas.blogspot.gr
ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK
ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΜΑΣ. 

 
ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ…..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΑΝ…ΕΝΤΕΛΩΣ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΕΟΣ! ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ. Οι Σκοπιανοί έφτιαξαν βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή ανοίχτηκε για πρώτη φορά εκεί (έλεος!) και τους μιλάει ο Μέγας Αλέξανδρος λέγοντας ότι βρίσκεται στο σπίτι του (ξανά έλεος!)....

Ένα νέο εθνικιστικό - μυστικιστικό και εθνοκεντρικό ρατσιστικό βίντεο που προβλήθηκε στο Σκοπιανό φιλοκυβερνητικό Sitel TV, και που περιέχει ένα μείγμα ψευδοϊστορικών και ψευδοθρησκευτικών θεμάτων.

Έσκισαν το πανό της ντροπής στην Ολλανδία. Άμεση αντίδραση Ελλήνων φοιτητών(Βίντεο)

outrexti1
Μια τεράστια ελληνική σημαία 7 μέτρων με την στάμπα πωλητηρίου και αναγράφοντας «Η Ελλάδα ξεπουλιέται» θεωρήθηκε «καλή διαφήμιση» για έναν Ολλανδό θιασάρχη ο οποίος την κρέμασε έξω από το θέατρό του για να προσελκύσει… Έλληνες θεατές!....

«Αγαπάμε τη σημαία μας όμως βγάλτε τη λέξη ξεπούλημα από πάνω της», ήταν τα λόγια των 30 Ελλήνων της Ουτρέχτης που όλη την περασμένη εβδομάδα προειδοποιούσαν τον Ολλανδό θιασάρχη πως αυτό που έκανε είναι προσβολή για τη χώρα μας.

Μινωίτες: ειρηνικοί ή πολεμοχαρείς ;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο πολιτισμός που έγινε διάσημος από το μύθο του Μινώταυρου ήταν τόσο πολεμοχαρής όσο και ο ταύρος που αποτελούσε το σύμβολό τους.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι οι αρχαίοι άνθρωποι της Κρήτης, γνωστοί και ως Μινωίτες, ήταν ειρηνιστές. Η άποψη αυτή έχει γίνει πιο περίπλοκη τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα ο αρχαιολόγος Barry Molloy από το πανεπιστήμιο του Sheffield δηλώνει ότι ο πόλεμος δεν αποτελούσε απλά μόνο ένα μέρος της μινωικής κοινωνίας – ήταν ένα καθοριστικό μέρος της.

Θησαυρός 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Μαύρη Θάλασσα

Τμήματα του θησαυρού:
δύο ασημένια βραχιόλια ποδιού, χάντρες,
πολυάριθμα νομίσματα και μια λευκή,
γυάλινη φιάλη
με δύο όψεις, μία σοβαρή
και η άλλη χαρούμενη.
Οι κάτοικοι μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας που βρίσκονταν υπό πολιορκία από τον ρωμαϊκό στρατό πριν από 2.000 χρόνια περίπου έθαψαν δύο θησαυρούς στην ακρόπολη – οι θησαυροί αυτοί ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από αρχαιολόγους.

Περισσότερα από 200 νομίσματα, κυρίως χάλκινα, βρέθηκαν μαζί με «διάφορα χρυσά, αργυρά και χάλκινα κοσμήματα και γυάλινα αγγεία» μέσα σε αρχαίο φρούριο εντός του οικισμού Artezian στην Crimea της Ουκρανίας, σύμφωνα με την δημοσίευση των ερευνητών στην πρόσφατη έκδοση του περιοδικού Ancient Civilizations from Scythia to Siberia.

«Το φρούριο βρισκόταν υπό πολιορκία. Πλούσιοι κάτοικοι από τον οικισμό και την γειτονιά κατέφυγαν εκεί για να προφυλαχθούν από τους Ρωμαίους. Έθαψαν τους θησαυρούς τους μέσα στην ακρόπολη», εξηγεί ο Nikolaï Vinokurov, καθηγητής του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης «μετακομίζουν»

Μνημειώδες πρόπυλο οικίας
δίπλα από τον μαρμαρόστρωτο δρόμο
που διακρίνεται στο βάθος
Δύο πλακόστρωτοι βυζαντινοί δρόμοι - ο ένας από τους οποίους μήκους 75  μέτρων -  πρόκειται να μεταφερθούν από τη θέση τους στα «βάθη» της Θεσσαλονίκης όπου  εντοπίσθηκαν, σε άλλο σημείο της πόλης για τις ανάγκες του μετρό.  


Πρόκειται για  άκρως  εντυπωσιακά  μνημεία, τον λιθόστρωτο Cardo και τον  κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μαρμάρινες πλάκες Decumanus, ο οποίος ξεπερνά σε μήκος τα 75 μέτρα, οδοί οι οποίοι μάλιστα διασταυρώνονται και επιπλέον διατηρούν ορατά όχι μόνον τα επισκευαστικά έργα που γίνονταν σ΄αυτούς κατά εποχές με υλικό από λατομείο του Χορτιάτη, αλλά και τα ίχνη των αμαξοτροχιών που κυλούσαν επάνω τους. 

Τα μάτια της UNESCO στην Στρατονίκεια

Η αρχαία ελληνική πόλη Στρατονίκεια, η μεγαλύτερη μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, που βρίσκεται σήμερα στην δυτική επαρχία Yatagan στα Μούγλα της Τουρκίας, αναμένεται να συμπεριληφθεί στην προσωρινή λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία πόλη καθηγητής Bilal Söğüt, του πανεπιστημίου Pamukkale, δήλωσε ότι η Στρατονίκεια είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία, η οποία σύμφωνα με τον αρχαίο ιστορικό Στράβων, ιδρύθηκε από τον Σελευκίδη βασιλιά Αντίοχο Α’ τον Σωτήρα (281-261 π.Χ. ). Η πόλη πήρε το όνομά της από τη σύζυγό του Στρατονίκη και στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής ζωής της, κατοικήθηκε κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς ή πληθυσμούς που μιλούσαν ελληνικά.

Βούλγαρος πρόεδρος: Το έργο ‘Σκόπια 2014’ είναι προκλητικό και απαράδεκτο στην περιοχή

Το έργο ‘Σκόπια 2014’ είναι προκλητικό και μη αποδεκτό στην περιοχή. Ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, στην εκπομπή ‘Πανόραμα’ της βουλγαρικής εθνικής τηλεόρασης.

‘Γεννήθηκα στην επαρχία Πιρίν, στο Γκότσε Ντέλτσεφ, όπου ακριβώς βρίσκεται η καλύτερη βουλγαρική περιοχή της Βουλγαρίας» θα τονίσει για την καταγωγή του.

Η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική βάση της στην Αρμενία

Η Ρωσία αυξάνει την ετοιμότητα μάχης των στρατιωτών και των ενόπλων ομάδων των συμμαχικών δυνάμεων στο Νότιο Καύκασο.

Εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία με τις οποίες η Ρωσία συνορεύει, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη ρωσική ομάδα στην Αρμενία, όπως δημοσιεύει η ρωσική «Независимая газета».

«Ντροπή: Τα Σκόπια η πιο μολυσμένη χώρα στην Ευρώπη!»

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Gurardian» τα Σκόπια είναι η πιο μολυσμένη χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ενδεικτικό χάρτη οι πόλεις Τέτοβο και Σκόπια είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις στην Ευρώπη, ακριβώς μετά από το Σεράγεβο.

Στις δύο αυτές πόλεις του κράτους των Σκοπίων, η συγκέντρωση σωματιδίων στον αέρα φθάνει, σταθερά, τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό αέρα.

NEA ΑΠΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙ./18-19/ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
 
*ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΑΛΓΕΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.
*ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΟΙ/ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡ. ΑΦΡΙΚΗ.
*ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΕΝΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ


ΤΟΥ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ

*Ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΕΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΖΩΝ ΜΑΚΕΙΝ.
*ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΙΚΟΥΝΤ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ.
*ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Απόπειρα δολοφονίας σε ζωντανή σύνδεση(Βίντεο)

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στη Βουλγαρία την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου του τουρκικού μειονοτικού κόμματος σε ζωντανή μετάδοση.

Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τη στιγμή που ο Αχμέτ Ντογάν βρισκόταν στο βήμα συνεδρίου του κόμματός του με θέμα την ενεργειακή πολιτική, όταν ένας νεαρός πλησίασε την έδρα και πρότεινε το όπλο στον κρόταφο του πολιτικού.

Τα συγκλονιστικά λόγια μιας μαθήτριας

Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί καθώς οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί αυτό αναφέρουν στοιχεία που παρουσίας η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στην Καλαμάτα

Συγκλονιστική είναι η έκθεση μαθήτριας «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για την μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε».

Οι εκπαιδευτικοί από την μεριά τους προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και έτσι είτε προσφέρουν ένα κουλούρι είτε παρέχουν φαγητό σε άπορες οικογένειες.

Το χαλούμι και το φυσικό αέριο

Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον philenews

Μέχρι να συμφωνήσουν οι υπουργοί μεταξύ τους για το τι ακριβώς συμφώνησαν με την Τρόικα και μέχρι να βγούμε από την οικονομική και την προεκλογική περιπέτεια, θα βρούμε μπροστά μας άλλα τετελεσμένα και θα προσπαθούμε να καταλάβουμε από πού μας προέκυψαν και δεν τα πήραμε χαμπάρι. Διότι, ενώ εμείς βυθιζόμαστε όλο και βαθύτερα στην οικονομική δυσπραγία και δεν έχουμε μυαλό για άλλα, υπάρχουν εξελίξεις που είναι πολύ σοβαρές για να τις αγνοούμε. Το επείγον είναι ασφαλώς το οικονομικό, ουδείς αμφιβάλλει, αλλά παράλληλα κάποιοι εργάζονται μεθοδικά και στήνουν σενάρια για τη ζωή μας. Και δεν θα είναι άσχετα με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε εξ ανάγκης λόγω οικονομικής κρίσης.

Τώρα: Σύσκεψη για το μέλλον του Τ.Τ.

Τώρα: Σύσκεψη για το μέλλον του Τ.Τ.
 Από τους χειρισμούς και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων εξαρτάται πλέον η υπόσταση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»Στα χέρια των εργαζομένων περνά πλέον κάθε ελπίδα επιβίωσης του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» αφού η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει πίσω ύστερα από τις αποφασιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προκαλέσει εντύπωση ακόμα και στους εκπροσώπους της «τρόικας»! 
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, της τρόικας, της ηγεσίας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των εκπροσώπων όσων εργάζονται στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».
Το κύριο αντικείμενο είναι η επόμενη ημέρα του μοναδικού ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος λαϊκής αντίληψης, το οποίο διαχωρίστηκε αιφνιδίως χθες βράδυ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στους σχεδιασμούς που κάνουν από κοινού η κυβέρνηση και η τρόικα, αντιθέτως θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!!!

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!

Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο! 
Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.

Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου Παπανδρέου

Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου Παπανδρέου
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το newsbomb

Πολιτικοί παρατηρητές προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μαζί με τις πρόσφατες τραπεζικές
Δύο αγωγές εναντίον του κ. Αντρίκου Παπανδρέου καταθέτει τη Δευτέρα ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος σχετικώς με την υπόθεση της Unigestion, των επενδύσεων στην "πράσινη ανάπτυξη" από Ελληνικό ίδρυμα και την δικαστική εμπλοκή που έχει με τον μικρότερος αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.

Εμείς πληρώνουμε το ρεύμα-χρυσάφι κι αυτοί 22 ευρώ!

Εμείς πληρώνουμε το ρεύμα-χρυσάφι κι αυτοί 22 ευρώ!
Σήμερα στο MEGA, ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, μιλώντας για τις αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, παραδέχτηκε -χωρίς να κοκκινίσει μάλιστα- ότι και ο ίδιος πληρώνει (ως εργαζόμενος στην ΔΕΗ) 22 ευρώ τον μήνα για την όποια κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι του.
Τόλμησε δε να δικαιολογήσει την άθλια και εξωπραγματική αυτή ρύθμιση, λέγοντας ότι πλέον, με νέο νόμο, τα 22 αυτά ευρώ τον μήνα θεωρούνται από το κράτος "εισόδημα" και Φορολογούνται!
Την ώρα που ο ελληνικός λαός βυθίζεται καθημερινά και πιο βαθεία στην ανέχεια, την ώρα που η αξιοπρέπειά μας έχει τσαλαπατηθεί, την ώρα που το φαινόμενο των αυτοκτονιών έχει χτυπήσει κόκκινο, κάποιοι φαίνεται ότι συνεχίζουν να ζουν με τα προνόμια του παρελθόντος.

Αποστάσεις Καραμανλή από Σαμαρά και «χειραφέτηση» Βενιζέλου από ΓΑΠ

Αποστάσεις Καραμανλή από Σαμαρά και «χειραφέτηση» Βενιζέλου από ΓΑΠ
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το  newsbomb


Ποια είναι τα νέα δεδομένα που δημιουργούν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα αποτελέσματα από τις τέσσερις κάλπες για την προανακριτική.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή δεν δείχνουν ότι μια μεγάλη πολιτική μάχη τελείωσε. Μάλλον μια νέα περίοδος πολιτικών ζυμώσεων και έντασης αρχίζει με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στη μια πλευρά, αλλά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου στην άλλη. Ρόλο αστάθμητου παράγοντα προφανώς θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Σάλος από την απόφαση εκδότη Η αφαίρεση της λέξης "νέγρος" από παιδικό βιβλίο διχάζει τη Γερμανία

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση ενός εκδότη να αφαιρέσει τη λέξη "νέγρος" από την προσεχή, εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός κλασσικού βιβλίου της γερμανικής παιδικής λογοτεχνίας.

Ο εκδοτικός οίκος Thienemann σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι θα προκαλέσει τέτοια αντιπαράθεση προετοιμάζοντας την έκδοση για το καλοκαίρι του 2013 μιας έγχρωμης έκδοσης της "Μικρής Μάγισσας" (Die Kleine Hexe), με την ευκαιρία της 90ής επετείου των γενεθλίων του συγγραφέα του βιβλίου, Ότφροντ Πρόισλερ.

Συρία: Εκτέλεση δημοσιογράφου on camera(Βίντεο)

Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει ένα δημοσιογράφο στη Συρία να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ελευθέρου σκοπευτή στην προσπάθεια του να καλύψει το ρεπορτάζ.

Τη δολοφονία του νεαρού δημοσιογράφου μάλιστα κατέγραψε ο συνεργάτης του κάμεραμαν.

Ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Χουράνι, απεσταλμένος του τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» του Κατάρ στη Συρία, την ώρα που μαζί με δυο ένοπλούς αντικαθεστωτικούς διασχίζουν στενά έπεσε νεκρός από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή του καθεστώτος στο Μπασρ αλ Χαρίρ στην επαρχία Ντεράα.

«Παγώνουν» τις κινητοποιήσεις τους δικαστές και εισαγγελείς

Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ωστόσο, δικαστές και εισαγγελείς θα συνεχίσουν να καταθέτουν αγωγές στο Μισθοδικείο κατά των περικοπών τους.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, στην ομιλία της, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέδειξε εχθρική στάση κατά της Δικαιοσύνης και φάνηκε αδιάλλακτη απέναντι στους δικαστές, οι οποίοι, όπως ανέφερε, εξαιτίας των περικοπών μέχρι τώρα, έχουν χάσει το 60% των αποδοχών τους.

Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

«Ισοπαλία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής».

Η ΝΔ χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με το Σεπτέμβριο (από 19,6% σε 18,7%), το ΠΑΣΟΚ δύο μονάδες (από 7,3% σε 5,2&) και η ΔΗΜΑΡ μία (από 4,8% σε 3,8%).

Τις απώλειες που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου δεν τις καρπώνεται κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε η αξιωματική, που εμφανίζεται κι αυτή με απώλεια δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Αποστόλος - Νίκος Γκουντούλας Το Μνημόνιο γκρέμισε τους «δίδυμους πύργους» της κωπηλασίας

Πρωταθλητές Ευρώπης στην κωπηλασία, δεύτεροι καλύτεροι στον κόσμο, τέταρτοι στην Ολυμπιάδα και με αμέτρητες διακρίσεις μόλις στα 24 τους χρόνια. Ο Αποστόλης και ο Νίκος Γκουντούλας, ή αλλιώς «τα τρελά διδυμάκια» όπως τους χαρακτηρίζουν στον χώρο τους, πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι γι’ αυτή τη χρονιά τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας.

«Τραβάμε κουπί για τον κόσμο, για να είναι περήφανος», δήλωναν λίγο παλιότερα. Σήμερα όμως, και μετά την απόφασή τους να απέχουν από τα κωπηλατικά δρώμενα του 2013, σκέφτονται ακόμα και τη μετανάστευση ως έσχατη λύση, αφού αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Πώς θα γίνονται οι μετεγγραφές των φοιτητών

Από το  protothema

Το νέο καθεστώς για τις μετεγγραφές των φοιτητών που προώθησε το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται υπό τη μορφή 18 ερωτήσεων απαντήσεων που δίνουν όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους . Αναλυτικά το νέο «τοπίο» τω μετεγγραφών έχει ως εξής:
 
Γιατί  ήταν αναγκαία η ρύθμιση για τις μετεγγραφές των φοιτητών;
Για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικογένεια, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποφάσισε να φέρει νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα  μετεγγραφής στους επιτυχόντες φοιτητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 και οι οποίοι κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κλοιό γρίπης η Ελλάδα

«Κερδίζει» συνεχώς έδαφος η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα περιστατικά της νόσου. Μάλιστα, δύο ασθενείς νοσηλεύονται  σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα γρίπης πληθαίνουν καθημερινά όπως προκύπτει από το δίκτυο των ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με το Κέντρο, αλλά και από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Βάλλουν κατά του ΔΝΤ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή-Μιλούν για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας

Ως παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας περιγράφει την τελευταία έκθεση του Ταμείου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πάτρα: Κοιμόταν παγωμένος μέσα στο... Νεκροταφείο!!!

Mπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε προ ημερών ο ιερέας του Β' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών στον Άγιο Μηνά! Άνοιξε νωρίς το πρωί την κεντρική πύλη του χώρου και διαπίστωσε με έκπληξη πως ένας άστεγος είχε περάσει όλη τη νύχτα «κουκουλωμένος» στο παγκάκι!
Το περιστατικό συνέβη τις ημέρες που στην Πάτρα επικρατούσε «παγετός» και η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν 0 βαθμοί Κελσίου.
Ο άστεγος είχε στην κυριολεξία «παγώσει»! Ο ιερέας τον πλησίασε, τον κούνησε όμως εκείνος παρέμενε «κοκαλωμένος»! Ευτυχώς όμως ανέπνεε! Ο ιερέας κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο έφθασε αμέσως και το πλήρωμά του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άστεγο μεταφέροντάς τον ταυτόχρονα στο Νοσοκομείο.

Πάτρα: Και το καρναβάλι αρχίζει! Ξεκίνησαν τα δρώμενα στο κέντρο - Συναυλία των Vegas το απόγευμα - Στις 9 το βράδυ η επίσημη έναρξη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Το σύνθημα δόθηκε και το Πατρινό Καρναβάλι του 2013 ξεκινά., Ήδη στο ιστορικό κέντρο της Πάτρα εκτυλίσσονται τα πρώτα δρώμενα.
Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και αστείρευτο κέφι αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας εστίες καρναβαλικής ενέργειας σε μια εκτεταμένη περιοχή στην πλατεία Γεωργίου και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (με έμφαση στις δράσεις για παιδιά) και ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Μηχανές και βιολογικά όπλα στην πολιορκία της Τροία


Το βίντεο ειναι  από τον KRASODAD

Στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα νότια της Κρήτης

Των Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

 Με τα επιστημονικά αποτελέσματα που γνωρίζουμε για την περιοχή που βρίσκεται νότια της Κρήτης και ανήκουν στην ελληνική ΑΟΖ, μπορούμε να μιλήσουμε για στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε την τεκμηριωμένη ύπαρξη της Μεσογειακής Ράχης με πρίσματα επαύξησης και αυτά αποτελούν ουσιαστικά γεωλογικές παγίδες, όπου πρέπει να έχουν εγκλωβιστεί υδρογονάνθρακες. Με τέτοιου τύπου συνθήκες έχουν βρεθεί τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Καραϊβική (Τρινιντάντ και Βενεζουέλα), στη Ινδονησία (Δυτικό Τιμόρ), στο Μιανμάρ (νήσοι Ιραουάντι - Ανταμάν - Νικομπάρ).

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο OnAlert


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο OnAlert
με τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο.
17/01/2013

Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΔΝΤ

Μετωπική σύγκρουση του ΔΝΤ με τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα και ειδικότερα για το σημείο της έκθεσης που αναφέρει ότι «δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από την ευρωζώνη».

Η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Σε ανακοίνωση του «σκιώδη» υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για να φοβάται τόσο πολύ το ΔΝΤ, «δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την ''αλλαγή κλίματος''».

Σε υψηλό 5 ετών Dow και S&P 500

Dow13.649,7053,68 0,39%  



  Nasdaq3.134,71-1,29 -0,04%  

H Wall Street χθες
Στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2007 έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500 την Παρασκευή καθώς ενισχύθηκαν αποφασιστικά λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι δείκτες επιδίδονταν σε εναλλαγές προσήμων έπειτα  υπό το βάρος της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2011. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των General Electric και Morgan Stanley αλλά και η Intel η μετοχή της οποίας «βούλιαξε».

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 53,68 μονάδες (0,39%) κλείνοντας στις 13.649,7 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,30 μονάδων (-0,04%) και έκλεισε στις 3.134,71 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,04 μονάδων (0,34%) κλείνοντας στις 1.485,98 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow ενισχύθηκε 1,2% ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,3%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, 6 με αρνητικό, ενώ δύο ήταν αμετάβλητες. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η General Electric κλείνοντας στα $22,04 με άνοδο 0,74 δολ. ή σε ποσοστό 3,47%. Ακολούθησαν η Caterpillar με κέρδη 2,01% και κλείσιμο στα $97,62 και η Du Pont, η οποία έκλεισε στα $46,99 με άνοδο 1,36%.