Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ: Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ)


Με το όνομα Παυλοπέτρι είναι γνωστά νησίδα και ομώνυμη παραλία που ανήκουν στην κοινότητα Ελαφόνησου στην γη της Λακωνίας δίπλα στο χωριό Βιγκλάφια. Στην περιοχή υπάρχουν ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα. Θαλαμωτοί αρχαίοι τάφοι στην ακτή Παυλοπέτρι με τα σμαραγδένια νερά. Λαξευμένα σκαλιά, κιβωτιόσχημοι αρχαίοι τάφοι πάνω στην ομώνυμη νησίδα απέναντι.

Βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την νησίδα η αρχαία πόλη των Βοιών που περιγράφει ο Παυσανίας στα Λακωνικά τον 2ο μΧ. αιώνα. Ποντίστηκε τον 4ο μΧ. αιώνα από σεισμό και σύμφωνα με έρευνα των Ιάκωβου Σταμούλη και Ηλία Κρούπη ο σεισμός ήταν άνω των 7 με 8 ρίχτερ. Πιθανότερο να ήταν και μεγαλύτερος αφού το ίδιο φαινόμενο συντελέστηκε ταυτόχρονα στον Γέρακα, την Μονεμβασιά και την Πλύτρα, αλλά πιθανόν και στα Κύθηρα).

Γιγαντιαίο "εξωγήινο" πλάσμα, φωτογραφήθηκε στην Taiwan (Φωτό και Βίντεο)

Η αστυνομία της Taiwan, έχει στην κατοχή της φωτογραφίες ενός εξωγήινου πλάσματος με ημιδιάφανο σώμα!!

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές της Taiwan, μερικές μέρες νωρίτερα ένας αστυνομικός, φωτογράφισε ένα γιγαντιαίο, άγνωστο, εξωγήινο πλάσμα, στη λίμνη Jiaming, στην επαρχία Taitung. Δείτε τα σχετικά βίντεο και τις φωτογραφίες...

Μας στέλνουν... τοποτηρητή οι Βρυξέλλες – Ποιες υπερεξουσίες θα έχει

- Θα είναι Έλληνας για να καμφθούν οι αντιδράσεις έχουν αποφασίσει οι δανειστές
- Η τοποθέτησή του θα έχει ανακοινωθεί έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες
- Θα αναφέρεται απευθείας στον Επίτροπο Οικονομικών της Κομισιόν, Όλι Ρεν
- Βασική του αρμοδιότητα να συντονίζει τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Υπέρ-συντονιστή στέλνουν στην Αθήνα οι Βρυξέλλες για να σιγουρέψουν πως το ελληνικό πρόγραμμα δε θα παρουσιάσει νέες καθυστερήσεις.

Ληστεία με άγριο ξύλο μεταξύ Πακιστανών στον Πύργο

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του χωριού Σαλμώνη, έξω από τον Πύργο μεταξύ Πακιστανών εργατών, με απώτερο σκοπό, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τη ληστεία.

Τουλάχιστον δέκα άτομα ενεπλάκησαν σε σοβαρότατο επεισόδιο με τους κατοίκους του χωριού να παρακολουθούν αμήχανα τα όσα συνέβησαν.
Όλα ξεκίνησαν όταν έξι Πακιστανοί – σύμφωνα με πληροφορίες - έφτασαν στη Σαλμώνη επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο από τον Πύργο. Σταμάτησαν έξω από την αυλή αποθήκης όπου διαμένουν προσωρινά ομοεθνείς τους εργάτες στην περιοχή.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ......Θα επαναστατήσουμε;

Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
σε διεθνή όργανα.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 2
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.
Απαγορεύεται πρόταση νόμων από τους πολίτες που δεν είναι Βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.
 Άρθρο: 73 Παράγραφος 1.
Απαγορεύονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.
Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ CIA: Τα αλβανικά εδάφη θα ενωθούν το 2035

Την ένωση των υποτιθέμενων αλβανικών εδαφών παρουσιάζει ένας χάρτης που δημιούργησε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και αναλυτών της CIA και της ρώσικης GRU.
Στην απόρρητη έκθεση αναφέρεται πως ο χάρτης –ο οποίος διέρρευσε σε αμερικανικά και ρωσικά media- παρουσιάζει την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, με τμήμα της FYROM καθώς και με «αλβανικές» περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, κλπ.
Ο χάρτης που «κατασκεύασαν» οι ξένες μυστικές υπηρεσίες προβλέπει τη διαίρεση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Σερβίας.

Τουρκία: Αμερικανοί στρατιώτες έσπασαν τζαμί και κατέστρεψαν το Κοράνι

Στα Άδανα , στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, Αμερικανοί στρατιώτες της 10ης έδρας βυτιοφόρων, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, έσπασαν τα παράθυρα σε ένα τζαμί, μπήκαν στο τέμενος και κατέστρεψαν το Κοράνι.

Για το θέμα αυτό, ο Εισαγγελέας του Ιντσιρλίκ ζήτησε να γίνει σχετική έρευνα, μετά από καταγγελίες στρατιωτικών του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι ανώτεροι αξιωματικοί τόσο της Τουρκίας όσο και των ΗΠΑ,

Συναγερμός για τρομοκρατικό κτύπημα στη Γαλλία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία, μετά από απειλές ισλαμιστών για τρομοκρατικό κτύπημα, μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande, να δώσει πράσινο φως σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι και τη Σομαλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι δόθηκαν εντολές για την επαγρύπνηση των δυνάμεων ασφαλείας σε δημόσια κτήρια, συστήματα δημόσιων μεταφορών και γενικότερα της ενίσχυσης της ασφάλειας στις εισόδους της χώρας.

Σε επιδρομή της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στο Μάλι, όπως αναφέρθηκε, σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.

Αιχμαλωτίστηκε αναζητώντας τον αγνοούμενο δίδυμο αδελφό του

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ alithia

Η θεωρία της πολύ στενής σύνδεσης των δίδυμων αδελφιών επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο στην περίπτωση του Νεόφυτου Νεοφύτου από την Άσσια, όταν τον Αύγουστο του 1974 σε ηλικία 17χρόνων επέστρεψε στα κατεχόμενα, για να αναζητήσει τον αγνοούμενο δίδυμο αδελφό του Κώστα, με αποτέλεσμα να αιχμαλωτιστεί από τους Τούρκους. Ο Νεόφυτος μετά από ένα μήνα σκληρής και απάνθρωπης αιχμαλωσίας, απελευθερώθηκε, για να συνεχίσει τον αγώνα διακρίβωσης της τύχης του αδελφού του. Τελικά το 2010 εντοπίσθηκε το λείψανο του Κώστα σε πηγάδι στη Μεσαορία. Ακολούθησε η ταυτοποίηση και στις 21 Δεκεμβρίου 2012 τελέσθηκε η κηδεία του σε στενό κύκλο. «Στον αδελφό μου και στους άλλους αγνοουμένους που ταυτοποιήθηκαν η πολιτεία αποδίδει τιμές ήρωα, η πραγματικότητα, είναι πως πρόκειται για θύματα μιας λανθασμένης στρατηγικής και πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Κύπρο από το 1960 μέχρι το 1974», τονίζει ο 55χρονος σήμερα Νεόφυτος Νεοφύτου μιλώντας στην «Αλήθεια». Ο Νεόφυτος γεννήθηκε στην Άσσια το 1957.

Φαβορί για την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης-Nτέρμπι μεταξύ Μαλά-Λιλλήκα για τη δεύτερη θέση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον α΄ γύρο ο Ν.Αναστασιάδης εξασφαλίζει 40,3% των ψήφων έναντι 20,5% του Στ.Μαλά και 17,9% του Γ.Λιλλήκα.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον α΄ γύρο ο Ν.Αναστασιάδης εξασφαλίζει 40,3% των ψήφων έναντι 20,5% του Στ.Μαλά και 17,9% του Γ.Λιλλήκα.
Λευκωσία: Αδιαφιλονίκητος ένοικος του Προεδρικού για την επόμενη πενταετία αναδεικνύεται ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον αέρα που του δίνει το 40,3% που εξασφαλίζει έναντι των δύο βασικών ανθυποψηφίων του στον πρώτο γύρο και τη σαφή υπεροχή του έναντι Μαλά-Λιλλήκα σε δεύτερο γύρο.

Όμως, παραμένει με την αγωνία της ανάδειξής του στην Προεδρία στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς το αθροιστικό ποσοστό όλων των «μικρών» υποψηφίων -6,1%- οδηγεί σε εκλογές δύο γύρων.

Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπογράφεται συμφωνία-πλαίσιο

Με κύριο αντικείμενο την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών έρχεται τον Μάρτιο στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός, Σεργκέι Σόιγκου, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου.
 
Και μπορεί η υπογραφή της συμφωνίας που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να είναι η αφορμή, αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα συζητηθούν, όπως το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ε.Στυλιανίδης:Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές

Ε.Στυλιανίδης:Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές
Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών θα ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-«Μόνο έτσι θα ξηλωθεί το εξαντλημένο και ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σύστημα»
Κόντρα στα ήθη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζεται να «πλεύσει» ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, για την κατάρτιση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για όλες τις παρατάξεις, στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τα σημεία που «καίνε» Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο

Τα σημεία που «καίνε» Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο
Διάτρητα επιχειρήματα, αστείες δικαιολογίες και προφανείς αντιφάσεις αφήνουν έκθετους και τους δύο πρώην υπουργούς
Από τότε που «έσκασε» η βόμβα της λίστας Λαγκάρντ και στην προσπάθειά του να αποσείσει τις ευθύνες του για την αλλοίωση της, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει υποστηρίξει διάφορες εκδοχές για την όλη υπόθεση.
Ξεκινώντας από την ίδια την ημερομηνία παραλαβής του επίμαχου cd από τις γαλλικές αρχές, ο πρώην τσάρος υποστήριζε ότι το έλαβε τον Οκτώβριο του 2010. Ωστόσο, το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, δήλωσε ότι τα αρχεία ελήφθησαν το Σεπτέμβριο του 2010.

Μεθοδεύουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα…

Μεθοδεύουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα…
Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb


Σε σαφάρι αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, σε μια επιχείρηση να περάσει η συγκάλυψη για τα όσα γίνανε σχετικά με τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ, επιχείρηση που συνοψίζεται στο«παραπέμπουμε τον –έτσι κι αλλιώς καμένο- Γ. Παπακωνσταντίνου και κουκουλώνουμε πολιτικά κάθε άλλη ανάμιξη». 
Βασικός στόχος (όπως έχει με συνεχείς αναρτήσεις αποκαλύψει το Newsbomb) η μη παραπομπή στην προανακριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, ώστε να μην κινδυνέψει η συνοχή της κυβέρνησης, άσχετα με το αν με αυτό τον τρόπο θα εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού η βεβαιότητα της συγκάλυψης, της συνενοχής, της περαιτέρω απαξίωσης της –ήδη κλονισμένης και φθαρμένης αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού!

Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ινδία

Ο βιασμός και η αποτρόπαια δολοφονία της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας Jyoti που κατέληξε έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας, προκάλεσαν οργή σε ολόκληρη την Ινδία.
Δεκάδες εκατομμύρια Ινδοί, της χώρας που το 2025 προβλέπεται ότι θα είναι η πολυπληθέστερη στη γη ξεπερνώντας ακόμη και τον πληθυσμό της Κίνας, ζητούν να επιβληθεί η θανατική ποινή στα έξι ανθρωπόμορφα τέρατα που βασάνισαν ανελέητα, βίασαν και τελικώς δολοφόνησαν την 23χρονη Jyoti.

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Να πουλήσουν τα τζιπ και τα σπίτια τους, ακόμα και αν τα έχουν σε αχρηστία λόγω της έλλειψης χρημάτων και της κρίσης, αναγκάζει σχεδόν τους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών, που στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Δευτέρα, επαναφέρει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει:
-          Φόρο πολυτελείας 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για τα ΙΧ από 1929 έως 2500 κυβικά.

«Πυρπόλησαν» το σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου...Μέσα ήταν ο ίδιος, η σύζυγός του και το 3χρονο παιδί τους.

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο του Στρέφη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτηρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι στο ίδιο κτήριο διαμένουν και οι γονείς του κ. Κεδίκογλου

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα γκαζάκια

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συνέχιση των επιθέσεων με γκαζάκια και βόμβες μολότωφ εναντίον γραφείων κομμάτων, τραπεζών, οικιών δημοσιογράφων και στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου για τρίτη συνεχή νύχτα. 
Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ συνέδεσε ευθέως τη δράση των αγνώστων εμπρηστών με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας ότι τα γκαζάκια στοχεύουν στην αναχαίτιση της αριστεράς. 

Μεγάλος "ασκός" υδρογονανθράκων κάτω από τον πυθμένα του Ιονίου - Οι Ιταλοί ήδη βρήκαν πετρέλαιο στο δικο τους μέρος!


Μεγάλος "ασκός" υδρογονανθράκων κάτω από τον πυθμένα του Ιονίου - Οι Ιταλοί ήδη βρήκαν πετρέλαιο στο δικο τους μέρος!
Στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των στενών του Οτράντο και της ακτογραμμής των Ιονίων Νήσων έχει εντοπιστεί μια γεωλογική δομή, τα στοιχεία της οποίας προϊδεάζουν για την ύπαρξη πολύ μεγάλου «ασκού» υδρογονανθράκων κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Στη διαγώνιο που ενώνει το Μπάρι με τα παράλια της Ζακύνθου εκτείνεται αυτός ο υποθαλάσσιος ασκός....

Οι Ιταλοί, όπως αναφέρει το zougla.gr, ήδη έχουν «τρυπήσει» το δυτικό άκρο της περιοχής και έχουν ανακαλύψει πετρέλαιο. Είναι εξαιρετικά προσεκτικοί οι επιστήμονες ως προς τις προσδοκίες τους, αφού γνωρίζουν ότι η απόσταση μεταξύ μιας γεωλογικής δομής που προϊδεάζει για ύπαρξη κοιτάσματος και ενός εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος η απόσταση είναι μεγάλη, και πως χρειάζονται πολύχρονες έρευνες, γεωτρήσεις, μετρήσεις και μελέτες ωσότου αντληθεί η πρώτη σταγόνα υδρογονάνθρακα.

Έργα 2,5 εκατ. ευρώ στον Επικούριο Απόλλωνα!

Μετά την Αρχαία Ολυμπία και το μεγάλο ανασκαφικό έργο για το αρχαίο Γυμνάσιο, σειρά παίρνει ένα ακόμα σπουδαίο έργο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλείας.
Πρόκειται για τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας και τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης ευρύτερα του αρχαιολογικού χώρου συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.
Η χθεσινή (11/1) απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των έργων που έχουν κωδικοποιηθεί σε δύο φάσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα έργα αποκατάστασης του βόρειου πτερού του μνημείου και στην τοποθέτηση των κιόνων καθώς και στις εργασίες συντήρησης των διαδρομών των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου.

Κυκλώματα στην Πάτρα, τα Γιάννενα, την Κομοτηνή, προωθούν φοιτήτριες για "πιάτσα" σε Ιταλία και Ντουμπάι!

Ψάχνουν την «εύκολη λύση» στην Ιταλία, το Ντουμπάι ή όπου αλλού τις σπρώξουν τα καραβάνια του εμπορίου λευκής σάρκας». Απομονωμένες οι Ελληνίδες πόρνες, όπως λένε τα δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων, οι «νεαρές γκρέκες» ψάχνουν για μεροκάματο πλάι στα απόπαιδα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού που τις αποδιώχνουν, ενώ οι ιστοσελίδες κάνουν λόγο για νοικοκυρές που σπρωγμένες από την ανέχεια εκδίδονται για λίγα ευρώ στα κράτη-μέλη της πολύφερνης λίγα χρόνια πριν ευρωζώνης.

Ο αθλητισμός στην Αρχαία Ελλάδα(Βίντεο)