Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σοφές φράσεις απ' τα Ομηρικά Έπη

Ο ύπνος και ο θάνατος είναι δίδυμα αδέλφια.

Υπνω και θανάτω διδυμάοσιν. (Ιλιάς Π, 672)

*****

Οι Μοίρες έδωσαν στους ανθρώπους ψυχή υπομονετική.

Τλητόν γαρ Μοίραι θυμόν θέσαν ανθρώποισιν. (Ιλιάς Ω, 4)

*****

...εκεί θάβρει τα στερνά του παθήματα, όσα του έγραψε η βαριά του μοίρα από τότε που η μάνα του τον έφερε στον κόσμο.

...ένθα δ' έπειτα πείσεται, άσσα οι Αίσα κατά ακλώθες τε βαρείαι γινομένω νήσαντο λίνω, ότε μιν τέκε μήτηρ. (Οδύσ. Η, 196-198)

TT: Plan B σε περίπτωση αποχώρησης της Alpha Bank

Του Σταμάτη Ζαχαρού από το capital.gr

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αύριο το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς το Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποφανθεί για την τύχη της τελευταίας τράπεζας που έχει το ελληνικό δημόσιο στην κατοχή του. Ακόμη και αν καμία από τις τράπεζες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν προχωρήσει στην απόκτηση της τράπεζας, στο ΤΧΣ έχουν ήδη έτοιμη την εναλλακτική λύση που έχει ακολουθηθεί και σε προηγούμενη περίπτωση.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι η Alpha Bank βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτηση της «καλής τράπεζας» που θα προκύψει από το διαχωρισμό, με μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Αγροτικής. Ο λόγος είναι ότι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank προτιμούν να ολοκληρώσουν τη μεταξύ τους συγχώνευση ενώ το μέγεθος της Τράπεζας Αττικής αποτελεί προφανώς τροχοπέδη.

Με θετικό πρόσημο καλωσορίζει τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα η Wall

 Dow13.390,5161,66 0,46%  



  Nasdaq3.091,81-7,00 -0,23%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με την οικονομική ατζέντα των ΗΠΑ άδεια, τα ισχυρά κέρδη και το αισιόδοξο outlook της βιομηχανίας αλουμινίου Alcoa που άνοιξε χθες το "χορό" των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου αρκούν για να δώσουν ώθηση στους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Στην πρώτη γραμμή της ανόδου οι βιομηχανικές μετοχές αλλά και οι μετοχές του κλάδου υγείας. Σε αντίθεση με τη χθεσινή της αρνητική επίδραση, η μετοχή της Boeing παρασύρει ανοδικά σήμερα τον Dow Jones.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 59,50 μονάδες (0,45%) και βρίσκεται στις 13.388,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 8,60 μονάδων (0,28%) φτάνοντας τις 3.100,40 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,50 μονάδων (0,31%) και βρίσκεται στις 1.461,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Boeing καθώς διαπραγματεύεται στα 75,4516 δολάρια με άνοδο 1,3216 δολ.  ή σε ποσοστό 1,78%. Ακολουθούν η Hewlett-Packard με κέρδη 1,62% στα 15,64 δολάρια και η Pfizer Inc στα 26,3501 δολάρια με άνοδο 1,27%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Bank of America Corp (-1,08%), η Verizon Communications Inc (-0,49%) και η Wal-Mart Stores (-0,31%).

Κυπριακή ΑΟΖ και διαπραγματεύσεις

Του Ν.Λυγερού

Μέσω του πλαισίου της κυπριακής ΑΟΖ, υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στις διαπραγματεύσεις με τις πετρελαϊκές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα βρισκόμαστε στην τελική φάση του δεύτερου γύρου αδειοδότησης. Και οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα οικόπεδα 2, 3, 9, 10, 11. Έχει ενδιαφέρον και για τα ελληνικά δεδομένα, ότι η κυπριακή διαπραγματευτική ομάδα είναι ικανή να παλέψει σκληρά σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο καθένας μας θα είχε την εντύπωση ότι ένα μικρό κράτος δεν μπορεί να συνομιλεί ισότιμα με τέτοιου τύπου εταιρειών. Βέβαια ο καθένας μας ξεχνά ότι είναι το μικρό κράτος που είναι ιδιοκτήτης των οικοπέδων και οι εταιρείες βρίσκονται σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο μεταξύ τους.

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Με μία χονδροειδή, όσο και αναμενόμενη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ανάλογη με αυτές που συνήθιζαν στις δεκαετίας του '50 και του '60, οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στη νύχτα, έλαβαν επίσημα θέση κατά του ενδεχομένου πώλησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε μία εκ των ρωσικών εταιρειών Gazrpom και Sintez!
Επιβεβαιώνοντας αυτούς που υποστήριζαν ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να αναδειχθεί σε "γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο" για την κυβέρνηση.
Και αυτό γιατί και η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι "Αν δεν τηρηθούν οι δεσμευτικές πλειοδοτικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν καίριο πλήγμα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει δεκτός στην Μόσχα ο Α.Σαμαράς!

Μετά την ολοκλήρωση των απογραφών στα Ταμεία... Κόβονται πάνω από 50.000 συντάξεις

Στη διακοπή περισσότερων των 50.000 συντάξεων θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ταμείων, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Μυστήριο από τη συνάντηση Σαμαρά - Νίμιτς

Και ξαφνικά κινητικότητα στο Σκοπιανό, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά κρατά μικρό καλάθι λόγω της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια.


Το γεγονός ότι η προγραμματισθείσα για τις 12.30 συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ευρισκόμενο στην Αθήνα ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών επισπεύστηκε προκειμένου να λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δημιούργησε κλίμα «μυστηρίου».

Κι αυτό διότι σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις στην Αθήνα, ο Μάθιου Νίμιτς γινόταν δεκτός από τον εκάστοτε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και δε συνηθιζόταν ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης να μετακινείται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Άρχισαν με καταλήψεις, συνεχίζουν με πορείες(Βίντεο)

Έπειτα από τις «εφόδους» στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οι αντιεξουσιατές συνέχισαν με πορείες και συγκεντρώσεις.

Περίπου 200 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο κέντρο της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της βίλας Αμαλίας και των καταλήψεων, ενώ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων τους.

Σύσκεψη Σαμαρά - Μεϊμαράκη - Στουρνάρα

Η λίστα Λαγκάρντ και η διαχείρισή της είναι το αντικείμενο συζήτησης στην σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο.

Η ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Σαμαρά γίνεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Μετά τη βίλα... κατάληψη στη ΔΗΜ.ΑΡ.(Βίντεο)

Μετά από περίπου μία ώρα και με παρέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη την οποία πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι καταληψίες δήλωσαν αλληλέγγυοι με αυτούς στη βίλα “Αμαλία”, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ οι διαμαρτυρίες τους θα κορυφωθούν με συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου στα Προπύλαια.

Εληξε η νέα κατάληψη στη βίλα "Αμαλία"(Βίντεο)


Μερικά λεπτά της ώρας χρειάστηκαν οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να αδειάσουν τη βίλα “Αμαλία” την οποία είχαν ανακαταλάβει άγνωστοι νωρίτερα.


Οπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί μέσα στο κτίριο οδηγήθηκαν σε κλούβα και αποχώρησαν.

Οι καταληψίες όπως έγινε γνωστό, εμφανίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ξαφνικά φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και εισέβαλαν στο κτίριο, απωθώντας διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε απέξω μόνιμα για φύλαξη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακή άνοδο καταγράφει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική του πορεία.

Στις 12:59 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 119,73 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,10%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ανερχόταν στις 46,21 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,09%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €154.088.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, άνοδο καταγράφουν τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 2,26%, η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,25%, η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,11% και οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,05%.

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Νόμιμα και φορολογημένα τα εισοδήματά μας

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Νόμιμα και φορολογημένα τα εισοδήματά μας
Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, τον σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδερφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη. Και οι τρεις θα καταθέσουν υπομνήματα παροχής εξηγήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίζουν σε αυτά ότι τα ποσά που εντοπίστηκαν και καταγράφονται στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» δικαιολογούνται πλήρως από τα εισοδήματά τους, τα οποία μετά το 2005 ανέρχονταν σε 6.300.000 ευρώ και τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μάλιστα, θα επικαλεστούν και συγκεκριμένη πώληση ακινήτου.

«Να... βοηθήσουμε τον Βαγγέλη»!

«Να... βοηθήσουμε τον Βαγγέλη»!
Του Μάρκου Μουζάκη από το  newsbomb

Επειδή «το ένα χέρι νίβει τ' άλλο» το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά τις τελευταίες μέρες επιδίδεται σε μια μάχη τηλεφωνημάτων προς βουλευτές της Ν.Δ. ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της άλλης εβδομάδας για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Τα τηλεφωνήματα έχουν πανομοιότυπο περιεχόμενο με την εξής συνισταμένη:
- «Πρέπει να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, σε καμιά περίπτωση να μην παραπεμφθεί»!
Έκπληκτοι (;) οι γαλάζιοι βουλευτές ακούν αυτή την «παραίνεση» με στοιχεία όμως... διαταγής, για στήριξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, την παραπομπή του οποίου προτείνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

«Κάψανε» τα στοιχεία του εγκλήματος με τη λίστα

«Κάψανε» τα στοιχεία του εγκλήματος με τη λίστα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το  newsbomb

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι κορυφαίοι ηλεκτρονικοί ντεντέκτιβ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις πρώτες έρευνες που έκαναν για να βρεθεί επιτέλους ποιος, πότε και πώς έσβησε τα τρία ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου από τη «λίστα Λαγκάρντ».
Δεν έχουν στα χέρια τους ούτε το αυθεντικό πρώτο cd που έφτασε στον Παπακωνσταντίνου από τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2010. «Χάθηκε κάπου στο υπουργείο από τον υπάλληλο που το έδωσα να το φυλάξει» δήλωσε πολύ απλά και ανερυθρίαστα ο πρώην τσάρος της ελληνικής Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύλληψη επιχειρηματία που θα κάνει πάταγο!

Σύλληψη επιχειρηματία που θα κάνει πάταγο!
- «Κουνούπια» μπροστά του Τσοχατζόπουλος και Λαυρεντιάδης
 - Πανίσχυρος και με διασυνδέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό - Θέμα χρόνου να οδηγηθεί στη φυλακή.
Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι η… επιχείρηση «χειροπέδες» για συγκεκριμένο μεγαλο-επιχειρηματία που όλα αυτά τα χρόνια κινήθηκε με την αλαζονεία της πεποίθησης ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Οι αποκαλύψεις για τη δράση του έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και, πλέον, δεν περιορίζονται σε φήμες και πληροφορίες, καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν στη διάθεσή τους πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του newsbomb.gr, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε –λοιπόν- σύλληψη επιχειρηματία τεράστιου βεληνεκούς που πριν δύο χρόνια απασχολούσε τους περισσότερους εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ είχε απασχολήσει τον οικονομικό κόσμο και εντός και εκτός συνόρων με τη δράση του.

"Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα..."!

Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά για το "νεοταξικό ανθολόγιο" που περιέχεται-επιβάλλεται στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων...

Το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας και ο εύζωνας

Νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο κέντρο της Αθήνας με τον αέρα να κάνει το κρύο ακόμη πιο τσουχτερό.

Ο εύζωνας όμως παραμένει πάντα στη θέση του στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Σήμερα λόγω του έντονου ψύχους και του χιονιού ένας στρατιώτης τον σκέπασε με κάπα για να προφυλαχθεί.

ΠΗΓΗ newsbomb

Χιόνια στο Τρόοδος, στον Πενταδάχτυλο και στα ημιορεινά Στην κατάψυξη βρίσκεται ολόκληρη η Κύπρος

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Λευκωσία: Την πιο κρύα μέρα του φετινού Χειμώνα διανύει η Κύπρος με θερμοκρασίες μέχρι και 9 βαθμούς υπό το μηδέν σε ορεινές περιοχές, όπου χιονίζει κατά διαστήματα.

Χιόνια έπεσαν και σε αρκετές ημιορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Κλειστοί για την τροχαία είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, ενώ αρκετοί άλλοι είναι ολισθηροί και ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Περιορίζονται οι απώλειες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από έξι διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κινείται πτωτικά την Τετάρτη, υποχωρώντας προς τις 960 μονάδες, ένα επίπεδο ωστόσο στο οποίο η αγορά δείχνει να βρίσκει στήριξη και στο οποίο ενεργοποιούνται εκ νέου αγοραστικά αντανακλαστικά.

Από απώλειες 3,12% επιχειρεί να ανακάμψει ο δείκτης των τραπεζών, ενώβ μικτή είναι η εικόνα που διαμορφρώνεται στη σύνθεση του FTSE25, στη σύνθεση του οποίου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΕΤΕ, Frigoglass, Motor Oil και Coca-Cola 3E υποχωρώντας σε ποσοστό άνω του  2%.

Είναι αυτή η εικόνα του σήμερα στην Ελλάδα;

Η Φωτογραφία είναι από το FACEBOOK. Δεν έχει καμία σχέση με το φύλο που απεικονίζεται.
Θα μπορούσε να έχει άντρες. Το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Αν νομίζετε ότι αυτή είναι η εικόνα του σήμερα τότε πρέπει να την αλλάξουμε.

Η γεωστρατηγική της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Όταν η Τουρκία δηλώνει ότι θα ανακηρύξει και αυτή ΑΟΖ, έχουμε τους δικούς μας φοβικούς που αναρωτιούνται τι θα κάνουμε. Το γελοίο του ερωτήματος προέρχεται από την απλή απάντηση που δίνει όχι η Ελλάδα, αλλά το ίδιο Δίκαιο της Θάλασσας. Ανακήρυξη μπορεί να γίνει από ένα κράτος, το οποίο έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας. Κατά συνέπεια αν η Τουρκία θέλει όντως να θεσπίσει την ΑΟΖ της και είναι όντως δικαίωμά της, και μάλιστα μονομερώς, όπως το προβλέπει η διαδικασία, πρέπει πρώτα να υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και πιο συγκεκριμένα να κάνει προσάρτηση σε αυτό.

Έρευνα για την αγοραστική κίνηση την εορταστική περίοδο



Δειγματοληπτική  έρευνα  πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας στο σύνολο των  Εμπορικών Συλλόγων μελών της, τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί πως κυμάνθηκε η εμπορική αγορά, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους συναδέλφους εμπόρους απέδειξαν ότι η υψηλή φορολογία, η μείωση μισθών και συντάξεων και οι αυξήσεις στα κοινωνικά αγαθά, επέφεραν μείωση της καταναλωτικής κίνησης.

ΕΛΣΤΑΤ: Eκρηκτικές διαστάσεις πήρε η φτώχεια στην Ελλάδα του Μνημονίου

Κατακόρυφη άνοδο του αριθμού των πολιτών της χώρας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο διαπιστώνει η ΕΛΣΤΑΤ με το ποσοστό των πολιτών να φθάνει, πλέον, στο 22,9%.
Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα», το ποσοστό των πολιτών που αντιμετωπίζει συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από το 16,3% το 2010 (έτος ένταξης στο Μνημόνιο) στο 22,9% του πληθυσμού το 2011.

Θα στηθούν τέσσερις κάλπες στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Πύργο της Βαβέλ θυμίζει η Βουλή μετά την απόφαση -όπως όλα δείχνουν- να στηθούν... τέσσερις κάλπες ώστε να παραπεμφθούν οι πρωταγωνιστές και υπαίτιοι του ζητήματος που ανέκυψε με τη λίστα Λαγκάρντ.
Η Βουλή είναι χωρισμένη και τέσσερις θα είναι οι προτάσεις για Προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Η πρώτη πρόταση προέρχεται από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα οποία κατέθεσαν κοινή πρόταση για παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Εντολή Σαμαρά: Ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ να μην παραπέμψει Βενιζέλο

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ζητηθεί η παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα γι' αυτό.
Αντιθέτως ανησυχούν για το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας σε ότι αφορά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.