Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πατρινό Καρναβάλι 2013:Εντυπωσιακή εμφάνιση των σχολών χορού στο καρναβάλι - Δείτε φωτό

Από το thebest

Θα μπορούσε να είναι σκηνή του θρυλικού αμερικάνικου χορευτικού μιούζικαλ «Singing In The Rain» της Gene Kelly και του Stanley Donen με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό και τους Donald O΄Connor και Debbie Reynolds, αλλά ακόμα και ο καιρός αποφάσισε να μην μουσκέψει τα χορευτικά βήματα και τις εξαιρετικές επιδόσεις των σχολών χορού της πόλης μας το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου.
Ο χορός σήμα κατατεθέν του Πατρινού Καρναβαλιού σφραγίζει κάθε δραστηριότητα της μεγάλης φιέστας της πόλης και αποτελεί πηγή ζωντάνιας και διασκέδασης.

Ο άρτιος συνδυασμός του χορού με το θέαμα μάλιστα που εκφράστηκε στη μεγαλειώδη παρέλαση των σχολών χορού της πόλης η οποία έδωσε χρώμα, κίνηση, ζωή και παλμό στους κεντρικούς δρόμους αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα των περαστικών και μπολιάζοντας με φρεσκάδα και νεανική αύρα το Καρναβάλι, δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα γιορτής, χαράς και εξωστρέφειας πλημμυρίζοντας την πόλη.
Tα μέλη καθεμίας σχολής ντυμένα με ομοιόμορφη στολή, διαφορετική των άλλων και με τη συνοδεία δυο αρμάτων και του Μουσικού Άρματος, με αφετηρία το κάτω μέρος στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος στους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, πλατεία Γεωργίου. Μια υποδειγματική, χορογραφημένη με συγχρονισμένες κινήσεις, πάθος και πολύ καλή ροή παρέλαση, που προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο δύσπιστων.
Υψηλή αισθητική, ρυθμός και αστείρευτο κέφι σε ένα φαντασμαγορικό σόου, που έστω και για λίγη ώρα, γέμισε με ομορφιά και νιάτα τους δρόμους, φρενάροντας τους αγχωτικούς ρυθμούς της κυκλοφορίας και της ρουτίνας.
Στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ ακολούθησε η φάση «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν». Εκεί μπροστά σε ένα εκτεταμένο πλήθος με έντονη την παρουσία του νεανικού κοινού, η μία σχολή διαδεχόταν την άλλη παρουσιάζοντας ένα πληθωρικό χορευτικό πρόγραμμα. Τέλεια δουλεμένες χορογραφίες, σύγχρονες και κλασικές, υψηλό χορευτικό επίπεδο, καταιγιστικοί μουσικοί και χορευτικοί ρυθμοί από χιπ χοπ, r΄n΄b, modern dance, ροκ, free style έως samba, tango, rumba, flamenco,fuego, latin, pasodoble, δυναμισμός, ενέργεια, ευφάνταστες στολές και βέβαια οι κώδικες του σώματος συνέπραξαν σε ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε μουσική και εικόνα, πραγματική γιορτή για τις αισθήσεις.
Την παράσταση έκλεψαν οι μικρές χορεύτριες των σχολών χορού, που από πολύ μικρή ηλικία βάζουν πλώρη για υψηλούς στόχους. Νάζια, σκέρτσα, χαρούμενη διάθεση και εξαιρετικό χορευτικό επίπεδο αντιστρόφως ανάλογο της μικρής τους ηλικίας, άφησαν ελπίδες για το μέλλον και απέδειξαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τις σχολές χορού της πόλης μας. Οι μικρές χορεύτριες αποτέλεσαν την πιο τρανή απόδειξη του ότι ο χορός δεν έχει ηλικία. Αλλά και οι μεγαλύτερες κοπέλες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μαγνήτισαν τα βλέμματα με τις υψηλές χορευτικές επιδόσεις τους επιδεικνύοντας έναν επαγγελματισμό και μια τεχνική κατάρτιση που θα ζήλευαν πολλές καταξιωμένες και φτασμένες ομότεχνές τους.
Μικρές και μεγαλύτερες χορεύτριες έδειξαν πως το πατρινό αίμα που ρέει στις φλέβες τους είναι αμιγώς καρναβαλικό και με τέτοια νεολαία το Πατρινό Καρναβάλι έχει ένα ακόμα ακαταμάχητο προσόν.
Το πολυάριθμο κοινό παρά τις χειμωνιάτικες συνθήκες αγκάλιασε με θέρμη την εκδήλωση και φανέρωσε πως η πόλη θεωρεί απαραίτητη αυτή την εκδήλωση, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός.
Στη μαγευτική αυτή συνάντηση έδωσαν το παρών 14 σχολές χορού: Γεωργία Βούλγαρη, Ελευθερία Τσαφούλια School of dance, Μίνα Παναγιωτοπούλου-Keep Dancing, Νικολίτσα Δερματοπούλου-Fuego, Γαβριέλα Καραζάνου–Χορόπολις, Ρέτσα Μαρία-Dance Club Patras, Ανδριάνα Ντάρμα, Μπετίνα Κάτσενου, Ιωάννα Ζαχαροπούλου–Χοροέκφραση, Παναγιώτης Κατσίκης, Ελένη Ανδριοπούλου-Dirty Dancing, Πάτρικ Κοουτζιέσκι-Αthletic Dance Studio, Κατερίνα Σταυροπούλου και Πόλυ Γιαννακοπούλου.
Η έντονη θηλυκή παρουσία πάνω στη σκηνή της πλατείας-χωρίς να απουσιάζουν και οι άνδρες χορευτές-ήταν ο ιδανικός τρόπος να γιορταστεί η Ημέρα της Γυναίκας. Με χορό, μουσική, νιάτα, χρώμα και χαρά για τη ζωή. Με τέτοια εφόδια και με τέτοιο έμψυχο δυναμικό η Πάτρα και το Καρναβάλι μας δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο να ελπίζουν και να αισιοδοξούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου